Aмериканець українського походження хоче почати розбудову нової України.

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем www, 16 лип 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. www

www Well-Known Member

Так, це я - та сама персона, що хоче щось зробити для світлого майбутнього України.
    Вже кілька років думаю, як так зробити, щоб в Україні було також приблизно, як у Європі чи Сполучених Штатах.. Думав комп*ютери послати у сільську школу, де народився та пішов у перший клас. Але подумав, подумав... можеб і назбирав би грошей на десяток компів, і відправив би у село, дак там не відомо куди ті компютери дінуться, може дітки і пограються місяць - два а потім то директору додому треба, то у сільраду, то секретарші.. Може я згущую краски, все таки більше десяти років не був на Батьківщині, але то така разова акція.
    А оце сьогодні мене осяяла думка: А що, як написати на форумі про це все?
    Моя ідея:1.Допомогу (шефство по совєцькі)надати якомусь дитячому будинку невеличкому,і, що головне, не у місті розташованому, а десь у райцентрі чи селі. Нам, дорослим, не легко у сьогодняшньому житті, а діткам і того гірше, а ще якщо без батьків...
    Тому я пропоную: якщо на форумі є хтось, чиї думки співпадають з моїми, якось згуртуватися та почати потроху робити перші кроки, знайти підходящий дитячий будинок, домовитися з дирекрором (чи хто там) про те, що Львівський Форум буде інколи провідувати ціх діток та якось розважати, вчити,(я не знаю схцо і як воно повинно бути). Тобто ніякіх офіційних відношень, просто як волонтіри, є щось для дітей - приїхали, показали, розказали, побалакали і додому. Як то кажуть, хто що може - тім і допомогає. Це потрібен буде якийсь організатор на місці, біля якого все буде крутитись. Потрібен хтось із авто, щоб до будинку добиратись. Усе це на добровільних основах. я хочу, щоб малеча росла грамотна, багато знала та любила свою країну, а не думала покинути її при першій нагоді. Як на мене - то все рівно де розташований буде той дитячий будинок, у Львівс;кій області, Донецькій чи у Криму. Головне, щоб знайшлося 3-4 людини якім ча думка подобається, і діло піде, я впевнений.. не зразу, але через кілька місяців дітку у тому будинку будуть чекати форумлян ще задовго до їх прибуття.Напрямок допомоги - гуманітарний, ніяких там секондхендів та їжі, ну, там цукерки - то таке.. цеж діти.

П.С. Оце така в мене ідея. Якщо в когось є трошки вільного часу на все це і добре серце - прошу відгукнутися.
    Дякую за уваду.:blush:

• Подобається Подобається x 7
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Цим давно займається група людей "Відкриваємо серця". Правда, не на ЛФ, а на Посиденьках і в "однокласниках"

http://www.youtube.com/watch?v=EDeBybLVv6Y
    http://www.youtube.com/watch?v=8ic-khqxI7k

• Подобається Подобається x 1
  3. www

www Well-Known Member

Дякую, не знав... зайду на посиденьки.

---------- Додано в 09:07 ---------- Попередній допис був написаний в 07:42 ----------

http://likarinfund.org/content/1/92/203

Оце знайшов щось для себе, для душі..дзвонив директору, але сьогодні неділля.. буду завтра дзвонити ще.Вибрав оцей дитячий будинок та школу-інтернат, тому що... тому що... ну, розумієте, на посиденьках проводиться ВЕЛИКА та ПОВАЖНА робота, обсяжна така яб сказав, масштабна майже як Червоний Хрест, а моя міссія маленька така (тому що далеко живу, я б з задоволенням сам би все це робив)- розширювати кругозор дітей, вчити їх іноземній мові, тоб то чисто педагогично - інформаційна міссія. Все що я можу зробити звідси - це надіслати учбові матеріали, мульфільми, різні інересні передачі про космос, про життя тварин, про все інше інтересне. Тобто у якомусь селі діти сироти будуть знати трошки англійську мову, будуть знати, як працює всесвіт, як виробляються авто, та багато багато чого ще. Це все ІНФОРМАЦІЯ, якої бракує чим далі від міста - тим більше. У селі Лаврів може підключать інтернет, то тоді трошки легше стане спілкуватися.

P.S.Dякую тобі Левандівко..:)

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:07 ----------

А ви знаєте що я ще зроблю? Знайду дитячий будинок у ДОНЕЦЬКІЙ області та буду відправляти дублікати туди.. подивемось що то буде, мабудь інтересно.. Донецьк та Львів... але ніякої політики у цьму не буде, просто інтересно.

---------- Додано в 09:23 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ----------

Знаєте, якщо дитина десь віком до 10 років буде дивитися англомовні мультики та передачі для діток протягом 4-6 місяців, то ця дитина вже гарно розуміє іноземну мову. Це я на практиці знаю.

Останнє редагування: 17 лип 2011
    • Подобається Подобається x 2
  4. levandivka

А казку "Лисиця і Журавель" знаєте?

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:34 ----------

Нема за що.
    Оленку в Джерело возить старонький бус Мерс, перероблений з товарного. То його подарували канадійці.
    Файно, що не лижі подарували.

5. www

www Well-Known Member

А чому Ви, пане Левавандівка, думаєте, що гарна їжа та гарний одяг важніший за освіту? І чому Ви вважаєте що краще б закордон нам дав би велику купу грошей, що б нічого не робити а тільки лежати та їсти, їсти..Повірте, закордону видніше що потрібно на сьгодні Україні. Якщо Ви впевнені, що завтра у Одесі причалить великий човен загружений долярами по саме не можу для України, то в Україні черз день люди стануть чемні та законів слухатимуть? І все піде гарно,і хабaрі счезнуть, і Президент здасть своє Межігоріє?!!!! ЗМІНИ ПРИХОДЯТЬ ЧЕРЕЗ МЕНТАЛьНУ ЗМІНУ ЛЮДИНИ. От тому то я і роблю те, що роблю, і ніякі ура українські патріоти мені не завадядь.

Я хочу Вас ображати, але...

Я не маю змоги допогати іншим шляхом як цей, я яю купу грошей, щоб відправити до якогось будинку, звиняйте, допомогаю, чим можу, це МОЯ УКРАЇНА ТЕЖ.

6. levandivka

Не поспішайте. Дівчата на Посиденьках по 50 грн. збирали до купки, щоб купити станок і ті діти могли займатися виробництвом.
    І то було добре. Без купи. Спробуйте довідатися, що будинку дійсно потрібно... :)

ТАК, вірю, видніше. :)

---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

Бо знаю, що їм їжі і одягу нормального бракує. Життєво необхідного...

А диски з софтом/мультами/фільмами є в достатній кількості.

• Подобається Подобається x 4
  7. www

www Well-Known Member

8. levandivka

Пришліть ящик поллонію і 2 з діоксином...
    Перший надішліть у ПР, вторий - помаранчевим.

9. www

www Well-Known Member

А диски з софтом/мультами/фільмами є в достатній кількості.[/QUOTE]

Добре. Які софти, фільми та ін. вони мають я дізнаюся завтра після розмови з діректором дітячого будинку, і Вам тут доповім. Та й сам дізнаюся. якщо вони мають все необхідне, бракує тільки одягу, стройматеріалів та їжі - тоді інша справа. Моя ідея буде вважатися примхою зажравшогося американця та буде скасована.

---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

Митниця... не пропустить..

---------- Додано в 10:47 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ----------

Забув додати.. Результати моєї ідеї будуть видні через 5-10 років, може більше.. тобто це така робота на майбутнє.. (якщо воно буде у України та яким воно буде)

10. levandivka

В рамочку поштові квитанції повісите? Ламінувати будете?

11. www

www Well-Known Member

Не знаю, не знаю.. нічого не знаю.. роблю тільки перший крок, якщо ідея запрацюе викладу інформацію тут.

12. coolzak

coolzak Well-Known Member

хочете помогти сироті-усиновіть і заберіть до себе

13. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

ну таким чином
    це навряд чи вийде. Якщо хочеться щось подібне зробити, то потрібно особисто займатись, а не на відстані. І слушна ідея від coolzak

Не знаю, не хотів би образити, але від прочитаної писанини моє враження від тої помочі точно таке ж як у levandivka, тільки він висловив, а я, напевно, стримаюсь.
    І, думаю, лізти з черговим "велосипедом"
    буде помилкою. Порядність людей організаторів з "Відкриваємо серця" можу гарантувати. Не раз самому доводилось мати справи з ними (правда знаю їх не з посиденьок, оскільки в посиденьках не буваю) І роботи вони роблять багацько, і не лише харчі та зубні щітки купляють. А й просвітницької. Не знаю чи маю право, але радив би з ними зв'язатись. Правда одна заковика для декого, особистої реклями там не буде.

Чомусь пригадалося: "Я знаю хто такий Ленін, бо в моєму селі була сільрада". Давно були в Україні? Безлімітний інтернет не така вже й недоступність, торенти рулять ))))
    Ще раз повторюсь. Хочете щоб допомога (не лише грошова) діставалась адресно і по потребах, і з Вашими побажаннями, зконтактуйтесь з дівчатами з "Відкриваємо серця"

• Подобається Подобається x 4
  14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Людина хоче витратити гроші, набити гулі і розчаруватись. Дайте їй такий шанс. Все одно не повірить швидше, ніж не наб"є.

15. levandivka

А дитячого будинку "гулі"!? Про них теж забути?

http://www.youtube.com/watch?v=-R6yc6cjlwI

Ми краще на підступах, дальніх... розчаруємо.

Останнє редагування: 18 лип 2011
  16. Un.Known

Нє вєрю. (с)

Ентузіазм американців українського походження зазвичай дуже великий і розбивається тільки після неочікуваного особистого візиту у облагодіяний об"єкт.

17. www

www Well-Known Member

Таак, дякую за поради. Дитину взяти з дитячого будинку.... якби був молодший, та дружина булаб не проти то взяв би, але це дуууууже відповідальний крок. На сьогодні я не маю такої можливості.
    по друге - я дійсно не був в Україні більше 10 років, тому не знаю сітуацію на місці. По поводу інтернета - то його у селі, де цей будинок ще немає, думають підключитися у цьому році. От коли це станеться - буде набагато легше нам спілкуватися.
    Дзвонив оце зараз до діректора у село - попав на якусь квартиру. передзвонив волентеру, що контактує з цим будинков, побалакав з ним трохи, розповів йому про свою мету, каже, було б дуже цікаво, взнав, скільки та якого віку дітей, на який вік дітей оріентуватися.
    Зараз, тобто сьогодні буду конкратно вже думати, що і як робити. Потім буду радитись з Миколою (волонтер) через е-меіл.
    Ото такі справи, а ви й далі продовжуйте насміхатись над усякими диваками з- за кордону.А я пісхов набивати свої гулі:)
    Про всі мої кроки та рішення я буду пісати тут, аби усякий міг почитати, та не робити або робити те чи інше.
    Дякую за підтримку, поради та ін.

http://likarinfund.org/content/1/92/203

18. Un.Known

Дивна реакція, прошу пана.

Мушу сказати, що дякую Богу за те, що таких диваків вистачає і в Україні.

Я Вам також можу лінк дати: http://krylanadiyi.org.ua/info/nashi-dity

Можете допомогти, аби дітки не потрапили до списку "Пам’ять", бо іграшки - то файно, але інколи не до них...

• Подобається Подобається x 3
  19. www

www Well-Known Member

Ну от Ви теж туди ... Ви читали мої пости? Те що ви дали то дітки, якім потрібна медична допомога, а це 99.99% гроші. Ну немає в мене стільки грошей! Ну немає! Все що в мене є, що я можи віддати дітям - я написав вже. Ну шо ви всі якісь невдоволені та з претензіями?

20. Un.Known

Гм.

Я невдоволена? Та я просто констатую факт.
    Непотрібний вдома софт? Тоді зрозуміло, без питань.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)