Актуальна тема!!!

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем shaman, 24 січ 2008.

1. shaman

shaman Active Member

Шановні, що таке демократія, якщо дивитися на неї через призму культури та філософії??? Викладаємо свої думки!

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Актуальна тема!!!

Можна бігом?..

А в чому актуальність теми? Реферат в школі "дали"?

• Подобається Подобається x 7
  3. shaman

shaman Active Member

Якщо ви не бачите актуальності у цій темі це не означає, що її нема...як ви можете бути цивілізованою ОСОБИСТІСТЮ не відповівши самому собі на це питання...як скажіть?

4. Forpost

Forpost Стоїк

з бані важко опонувати....

5. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Чув такий вислів, що демократія, це коли меншість, яка реально керує країною, уміло доказує більшості, що від тої, хочь щось залежить ;)

• Подобається Подобається x 3
  6. Corbie

Corbie Аморальний соціопат

"Democracy is a poor system of government at best; the only thing that can honestly be said in its favor is that it is about eight times as good as any other method the human race has ever tried. Democracy's worst faults is that its leaders are likely to reflect the faults and virtues of their constituents - a depressingly low level, but what else can you expect?"

Я готовий підписатись під кожною буквою даного вислову Р.Е.Хайнлайна

• Подобається Подобається x 1
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В баню можна загриміти за ідіотські жарти, ідіотський нік...
    А за назву теми можна хіба втратити тему.

8. shaman

shaman Active Member

Я вирішив повернутися до теми...необхідно більш повноцінно висловитися...отже:

За абсолютно всім відомим визначенням демократія - є певною формою правління державою, де вектори розвитку обирає народ, підтримавши певну систему поглядів тієї чи іншої політичної сили. Ми, українці, нібито ж, намагаємось створити таку систему відносин (влада - народ), яка б претендувала на звання щасливої демократії. Ось чому ця тема актуальна. Але, шановні, мені хотілося б побачити саме ваші думки про те, як українці можуть створити цю систему відносин, демократичну, якщо на власному, особистісному рівні ми не визначили демократичність, як культурне внутрішнє утворення. То, як ми зможемо створити щось достойне поваги іншими демократичними народами? Якої людини потребує демократія?

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

з усього написаного я зрозумів тільки що фраза належить письменнику-фантасту.....
    чи це якийсь інший хайнлайн?...

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

У-у-у-у... Якщо через призму... Вона ж розкладеться на складові частини... А там!!!

11. shaman

shaman Active Member

Відсутність бажання детально розвивати думку вилилося у туманність цієї думки.

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Наявність бажання відому і "обсосану" тему зробити предметом дискусії виливається в гумор!;)

• Подобається Подобається x 2
  13. Василь

Василь Well-Known Member

Історична місія демократії

Демократія є формою легалізації саморозпаду авторитарної держави.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не філософія і не релігія.....

• Подобається Подобається x 2
  15. Anyuta

Anyuta Well-Known Member

Демократія- народовладдя! Ж.-Ж. Руссо висунув принцип народного суверенітету, тобто основним носієм та джерелом верховної влади є народ. Так само вважав Мотескє. Та коли існує демократія... починаються чвари...
    Це зточки політології, а культура, філософія...Не знаю...

16. shaman

shaman Active Member

Народе:ireful1: , скільки можна...прочитайте уважно, БУДЬ_ЛАСКА.
    Ми, українці, нібито ж, намагаємось створити таку систему відносин (влада - народ), яка б претендувала на звання щасливої демократії. Але, шановні, мені хотілося б побачити саме ваші думки про те, як українці можуть створити цю систему відносин, демократичну, якщо на власному, особистісному, іманентному рівні ми, таке враження, ще не визначили демократичність, як культурне внутрішнє утворення. То, як ми зможемо створити щось достойне поваги іншими демократичними народами? Якої людини потребує демократія - це по суті є ключовим питанням теми. Якої людини? Адже ж зрозуміло, що демократія не створена народом, то вже не демократія...імпульс творчості повинен йти знизу, тобто по суті більша частина суспільства повинна засвоїти певні цінності і стати від цього усвідомлення іншими...
    А зараз нема того демократичного сигналу серед більшості народу, адже демократія потребує людини певного гатунку...ось про таку людину і про суспільство в цілому я і хочу поговорити, а ви мені, шановні сухі цитати та роздуми, які по суті, і справді, вже всі давно пройшли...з повагою!!!!

17. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Я знаю інше визначення демократії:
    Демократія це коли двоє (більшість) домовляються як їм обібрати третього (меншість).

18. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

В.Высоцкий

Власть исходит от народа,
    Но куда она приходит
    И откуда происходит,
    До чего ж она доходит?

Что за митинг? Живо слазьте!
    Кто-то спрашивает что-то,
    Задает вопросы кто-то
    Почему-то отчего-то.