АКМ - найкраща зброя..? (винесено з політики).

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Patrick, 14 лют 2008.

1. Patrick

Patrick Well-Known Member

M4
    Weight 2.7 kg empty
    Cartridge 5.56x45mm NATO
    Action Gas-operated, rotating bolt
    Rate of fire 700–950 round/min cyclic
    Muzzle velocity 884 m/s
    Effective range 550m

-----------------------

АК47
    Weight 3.8 kg empty,

Cartridge 7.62x39mm M43
    Rate of fire 600 rounds/min
    Muzzle velocity 710 m/s
    Effective range 300 m

• Подобається Подобається x 1
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Вступ до НАТО

Не пойму!
    Куда еще лучше?????:cowboy:

Додано через 4 хвилини
    А в бою как?
    А с эксплуатацией в зонах от -40 до +50?
    А с водичкой?
    А с песочком?
    Японцы недавно новый танк представляли - усё электронное. Стоит жуткие деньги. А на хрена он такой нужен никто объяснить не может?

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

А,на мою думку вся заслуга АК в тому,що при бажанні їх можна дістати де-небудь.
    Разом з набоями.
    В любій кількості.

• Подобається Подобається x 5
  4. Patrick

І в піску ,і в воді, і при критичних Т з М4 немає проблем. Фірмі "Колт" більше як 170р.
    А анікдот "...брасалі М16 і падималі АК ат убітава вєтнамца/карєйца .." , я чую ще з шкільної парти.От тільки ні разу не бачив юес марін з Калашніковим.
    Зі мною на роботі роблять 2є , які вернулися з Кандагару (один цивільний а один капрал з механічної бригади) , от в них завтра і запитаюся про "славу рускава аружія".

Додано через 1 хвилину

Що не террорист , то з Калашніковим

• Подобається Подобається x 4
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

....та не розчаровуйте людей....це одне з небагатьох досягнень яким вони до сьогодні гордяться....най буде так....
    ....я памятаю, що таке саме як Полковник сказав про японський танк говорили і про автомобілі з електропакетом (круізконтролем, підігрівом сидінь, дзеркал і т.д.) доки врешті не заробили трохи більше грошей і не обміняли свою девятку ("гордість" російського автопрому) на нормальне авто.....

• Подобається Подобається x 6
  6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Взагалі, які товари віками були експортні, конкурентноспроможні у Росії, а потім за рядянської доби? Ліс, ікра лососевих риб, хутровина, золото(у вигляді руди з лагерів ГУЛАГу) все це сировина. Отже автомат Калашникова - чи не єдиний виріб промисловості за всі часи, який завдяки невисокій ціні за рабську працю в СРСР а також завдяки безоплатній підтримці комуно-терористичних рухів по всьому світу набув розповсюдження.
    Нехай тепер Росія запропонує світу щось нове,і так само гарно продає подібний товар в умовах ринку. Грузія не дуже заможна, але не купує більше той "виріб".

• Подобається Подобається x 3
  7. Patrick

ЭРА КАЛАШНИКОВА ЗАКОНЧЕНА. ЗАБУДЬТЕ?

Один человек в своей книге написал: «Военная сила государства равна совокупной залповой мощности табельных образцов оружия и совокупной разрушающей мощности принятых на вооружение боеприпасов». Этого человека зовут Андрей Георгиевич Купцов, он оружейный историк и конструктор. Не слышали о таком? Правильно. Потому что и историк, и конструктор он самодеятельный, то есть попросту любитель. Его книги пока не опубликованы, а системы -- до сих пор в чертежах. Значит, с точки зрения авторитетов, он никто, звать никак, и мнением дилетанта можно пренебречь. Но чтобы было чем пренебрегать, я вас с этим мнением познакомлю.

Так как насчет непобедимости, Андрей Георгиевич?
    -- ...Никак. Я не имею в виду организационный и дисциплинарный развал армии по причине нищеты. Я говорю о том, что наша матушка-пехота вооружена бог знает как и действует по бог знает каким уставам.

-- Неужели американские автоматические винтовки лучше, чем наш «калашников»?
    -- Конечно. Но главное, конечно, в другом. «Калашников», строго говоря, вообще нельзя назвать боевым армейским образцом. Он слишком слаб для войны. После второй мировой в мире пошла мода на малоимпульсное оружие, то есть оружие меньшего чем 7,62 мм калибра. Считалось, что малый калибр даст малую отдачу, а значит, большую прицельность, уменьшится носимый вес боекомплекта и так далее... В результате НАТО приняло патрон 5,56 х 45 мм, а СССР 5,45 х 39 мм. И что получилось? Мощность натовского малоимпульсного патрона калибра 5,56 мм оказалась такая же, как была у нашего старого 7,62 мм патрона. Мощность нашего же малоимпульсного коротышки упала до величин совершенно неприличных. Недаром люди, воевавшие в Афганистане, Чечне, предпочитают новому малоимпульсному «калашникову» старый добрый АК-47. «Игрушечным» малоимпульсным «калашниковым» воевать вообще невозможно. Даже пулемет Калашникова по своим характеристикам уступает простым автоматам НАТО! <читати повністю>

Павел НИКИТИН.

Огонёк.Архив 1998 12/17/21

• Подобається Подобається x 4
  8. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"Даже пулемет Калашникова по своим характеристикам уступает простым автоматам НАТО!"

И при этом стоит на вооружении очень многих стран.
    При том, что как было сказано выше, обладает дешевизной в производстве.
    А таких цитат в Интернете можно найти очень миного, как "за", так и "против"

Додано через 46 хвилин
    "Американский контингент в Ираке также активно использует карабины M-4, представляющие собой укороченную версию М-16А2 с обрезанным стволом, частично складываемым ложем и модифицированным спусковым механизмом, позволяющим вести полностью автоматическую стрельбу. По словам полковника Курта Филлера, командующего батальоном в Ираке, исследования показали, что большинство боестолкновений происходит на городской территории, и 95% обстрелов осуществляются с расстояния не более 90 м - дистанция, на которой лучше всего ведет себя M-4.

Тем не менее, это оружие также имеет ряд недостатков. В частности, карабин быстро перегревается, имеет очень сильную отдачу и не позволяет вести огонь с большой дистанции. М-4, изначально создававшийся для гражданского населения, не рассматривается как полноценная замена М-16. Его видят лишь в качестве временного решения - до момента постановки на вооружение нового многофункционального комплекса, названного Целевое Индивидуальное Боевое Оружие (Objective Individual Combat Weapon, OICW)."

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

думаю варто проаналізувати конкурентні переваги АК.
    Серед них точно ціна, можливо політична підтримка покупцям АК, можливо ще якісь фактори. Однак сумніваюсь що такими факторами можуть бути його ТТХ

10. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"АК47
    Weight 3.8 kg empty,
    Cartridge 7.62x39mm M43
    Rate of fire 600 rounds/min
    Muzzle velocity 710 m/s
    Effective range 300 m"

Посмотрите, пожалуйста, характеристики АК с патронами 5,45.

"думаю варто проаналізувати конкурентні переваги АК"
    Дешевизна в производстве и надёжность.

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Мушу винести за рамки теми НАТО.:cowboy:

12. Patrick

AK-74
    Cartridge 5,45x39mm
    Weight 3.07 kg
    Rate of Fire 600r/min
    Muzzle velocity 800(735 for AKS -74U)
    Effective range 500(350 for AKS-74U)

Додано через 9 хвилин
    В статті автор добре сказав , що це зброя для охорони - поїздів , тюрм і т.д.
    Можна привести паралель з ізральським Uzi.Чудова зброя - для поліції , інкасаторів , охоронців. Но не для солдат.

13. mavka

mavka Well-Known Member

Відповідь: АКМ - найкраща зброя..? (винесено з політики).

ой, тут звичайно я пОвний профан...:cowboy:

але ось згадалась недавня телефонна розмова мого сина з моїм батьком: "Дудісь, а може тобі якийсь пістолет привезти в подарунок, чи рушницю? Тут стільки всього різного..." (десь почув, як я розповідала, що в батька під час грабунку квартири потягнути сейф з мисливською рушницею)

то ви думаєте, M-4 був би добрим подарунком ? він легший трошки :) :) :) :naci:

14. Patrick

Мавко , Ви це серйозно?...

15. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Не знаю, я від армії далекий і завжди не любив форму і зброю.
    Але при войску стріляв звичайно з АКМ, пам"ятаю все дивувався чого його так вихваляють... забавка як забавка, нічого особливого... хіба як трасєрами валиш, то любив...
    А от СВДешка(снайпєрская вінтофка Дєхтєрєва) оце так, то сила... любив собі пальнути...

• Подобається Подобається x 5
  16. Капітан

Капітан Well-Known Member

Жизнь солдата в бою зависит не только от его навыков и боевых качеств, но и от надёжности личного оружия. АК-74, пришедший на вооружение в 1974 году безусловно уступает по ТТХ забугорной М-4, которая гораздо более моложе :) Насчёт ее надежности по сравнению с АК я бы не стал спешить спорить... Кроме того, АК-74 можно за несколько секунд, просто играючи разобрать и собрать, почистить и привести в порядок. Хотелось бы посмотреть как американские "марин" парятся со скоростной разборкой/сборкой М-4...

Додано через 9 хвилин
    Да, и ещё... Я стрелял из многих видов оружия. Из пистолетов больше всего люблю ТТ, автоматов - как ни банально- Калаш. Свой в доску, безотказный...
    Однажды зимой решил лично проверить его надёжность - закопал в грязном талом снегу, подождав минуту вытащил, после чего без проблем высадил в мишень целую обойму.

17. Patrick

Якщо, Ви стрілялі із многіх відов аружія то повинні знати що М4(М16) подібно до АК має основних 8 частин(оптика додатково).Які гарно чистяться і розбираються/збираються за 6/10сек.(приблизно , точних норм не памятаю).І марінс то і роблять в бутс кемпі(курси маладова байца), що кидають в болото , розбирають , чистять і складають.А сержант в білих рукавицях перевіряє.І не дай , Боже , залишиться слід на рукавицях після чищення.

18. Капітан

Капітан Well-Known Member

Офф: это модно теперь на форуме так писать? Или способ выражения презрения к русскому языку? Или ко мне лично?
    А теперь по теме. Из М-4 и М-16 не стрелял. Но со мной служили ребята, бывавшие в Афгане, Ираке, Югославии. По их рассказам, мариносы особого уважения к своим М-16 не питали и сами признавали более высокую надежность АКМ-ов.
    Спор дурацкий, своя рубаха ближе к телу, mr. Patrick.

19. coolzak

coolzak Well-Known Member

кожна зброя добра по своєму-калаш мені тільки одним не подобався-тяжко стріляти довшими чергами-тягне вверх.найбільше подобався калаш який кулемет.з плюсів додам що там можна зкрутити два магазини а в м16 так не піде.взагалі до зброї привикаєш і переставлятись не є легко(мені).автомати взагалі по моєму ефективні до 300-400м тому м16 і калаш практично рівні в цьому.з м16 не стріляв тому не буду оцінювати

20. Patrick

Перестаньте , Капітан , я і англійську транслітом пишу.

На це я тільки приведу цитату з статті (#7)
    Додано через 11 хвилин
    Хочете постріляти?...Між Ошавою і Витбі по 401 є тир.Треба мати дійсну ліцензію.
    Там є М4 , АК , Узі .Рент карабіна $120 за вечір(було 5 років тому , тепер може більше).Патрони в середньому по $2 за штуку . От і виходить в кінці кругла сума., особливо якщо хочете чергами постріляти.

а де твій аватар? :)