Айкідо Нішіо у Львові

Тема у розділі 'Спорт', створена користувачем katon, 23 сер 2007.

1. katon

katon Active Member

Спортивно-просвітницький клуб Нішіо Будо (айкідо) "Котодама" (http://www.kotodama.lviv.ua) запрошує нових членів.
    Президент клубу Оленич Тарас Леонтійович, 2 дан айкідо Айкікай і 1 дан Нісіо-рю Тох Іай.

Стиль айкідо Нішіо робить великий наголос на роботі зі зброєю. Всі техніки тайджицу мають свої відповідники у техніках з кеном і дзьо, які допомагають зкоригувати хибні рухи, притаманні роботі без зброї. Крім того в Нішіо будо існують власні ката з мечем - цей розділ називається Нішіо рю іай. Паралельно вивчається класичне іайдо і дзьодо - мистецтво володіння мечем і палицею.

Запитати про деталі можна аською 30822468.

• Подобається Подобається x 1
  2. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Айкідо Нішіо у Львові

katon якраз хтів на днях спитатись ,а туть Ви ,після того як подивився на ті викрутаси.Партнер в спарингу піддається? і скільки чоловік за рік собі вязи скручують

3. katon

katon Active Member

В айкідо в принципі немає спарингів. Є робота в парах над відпрацюванням технік. Уке - той, що допомагає зробити техніку - здійснює атаку. Наге - той, що виконує техніку - працює так, щоб не зашкодити уке.

4. Forpost

Forpost Стоїк

І ще питання ,для чого використовуються термінологія оригінальна?,може глупе питання. але всеж,то трохи смішно, вуйко з Бібрки і говорит по японськи

5. katon

katon Active Member

Уяви собі: я здаю атестацію, і японський сенсей каже мені назву техніки, яку я мушу виконати. А я йому кажу чисто українською мовою, бо я ж з Бібрки: Пане вчителю, ви ж проводите іспит в Україні! Прошу спочатку вивчити українську, бо я Вас, звиняйте, не розумію!

• Подобається Подобається x 4
  6. katon

katon Active Member

Концепция Нисио будо основана на мнении, озвученном в свое время О-сенсеем. «Нельзя сопротивляться движению противника и пытаться противодействовать. Напротив, необходимо объединить дыхание атакующего и его ритм движения со своим для возможности контроля атаки противника». Сёдзи Нисио не признавал необходимости убийства или нанесения увечий противнику, считая более корректным дать противнику возможность признать свои действия ошибочными. С точки зрения техник айкидо, Сёдзи Нисио указывал на важность понимания кокью (дыхания, ритма) и подчеркивал, что именно меч является прекрасным помощником в этом. Он также говорил, что нельзя забывать о том, что все техники должны рассматриваться с позиций атеми (ударов). В каждой технике нужно использовать различные атеми в различных вариантах, т.к. это дает понимание реализации (реального применения) техники в любой момент и согласованности движений частей тела. «Ате позволяет временно лишать противника боеспособности. И в случае осознания противником своего невыиграшного положения, вы можете его отпустить».

Говоря о стиле, который в результате постоянных исследований техник айкидо, карете, дзёдо и иайдо, стал практиковать Сёдзи Нисио, хочется особо отметить стройность и выверенность системы. Так, один и тот же принцип движения рассматривается в технике тай-дзитсу (без оружия), кен-но-тебики (та же техника выполняется с использованием меча), дзё-но-тебики (та же техника с использованием дзё), кен-тай-кен (та же техника - меч против меча), кен-тай-дзё (та же техника - меч против дзё). И отдельный раздел Нисио Будо, стержень всей системы, это Тохо Иай. Тохо Иай – специально разработанный Сёдзи Нисио стиль иайдо, в котором отражены все основные принципы техник айкидо, наглядно демонстрирующий взаимосвязь движений тела без оружия с движениями меча.

• Подобається Подобається x 3
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Цікаво,хто що знає про "бойовий гопак"?

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

як на мене, то айкідо трохи не пристосоване для наших буднів....
    чудовий результат можна досягти, якщо "сумістити" айкідо і, скажімо, бокс....

9. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

hopak.org.ua

10. Romko

А власні враження.Мій кум(займається тейквондо,але знайомий з усіма школами)то на то лише пхикає...

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Про власні враження казати важко, бо я не займаюся. Колись колєґа, він же шеф, розповідав, що коли був у тривалому відрядженні в Штатах, то для підтримки форми пішов на теквондо (нема там Гопака ;)). То йому там нічого було робити. Але він Гопаком займається давно і серйозно, сам тренує.

12. Romko

Я,власне не сумніваюсь,що наші предки володіли бойовим мистецтвом,але є сумнів,що його відновили.
    Але я можу помилятися...

13. katon

katon Active Member

Айкідо було створене у першій половині 20-го століття. Це не древнє бойове мистецтво. А Нішіо будо формально відокремилось від айкідо лише минулого року.

14. юстас

юстас Well-Known Member

Во Львове,в "Милениум" проходил фестиваль боевых искусств.Там очень красиво был представлен боевой гопак.Приятно было видеть что много молодых ребят серьёзно занимаются этим "экзотическим" видом борьбы.Зрелищно были представлены владения селянскими орудиями труда как оружием. Всё это очень достойно выглядело на фоне традиционных карате,айкидо и т.д. Было видно,что высокий гость из Японии был под впечатлением:clapping:

15. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Займався деякий час айкідо. Шикарна штука, просто нема слів.
    Кинув лише через женячку, а потім переїжджати довелося...
    При нагоді відновлю. Ось чекаю лише, коли син підросте, нехай принаймі до школи піде. Тоді разом запишемось...

16. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

я так розумію у Львові? а де п. Самойловичу?

17. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

В спортзалі військової частини на Стрийській...

а де твій аватар? :)