Airbites+Linux+Windows7

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем kakarotto, 3 лип 2010.

1. kakarotto

kakarotto Member

Добрий день. Я користувач відновс 7 і мій провайдер інтернету аairbites . Вінда мене достала і я поставив собі лінукс кубунту 10.04. Коли намагався підключитися до нету в лінуксі в мене нічого не вийшло. Потім нет пропав і на сімці, та ще й до повного щастя на компі, на якому я лінукс не ставив! (лінукс і сімка на ноуті, комп і ноут підключені до нету через роутер). Короче нету не було, телефонував в компанію, там шось втирали-втирали, сказали мол треба виключити-включити зєднання з лок. мережею, ну я це робив і до того - непомагало, хоча після дзвінка помогло...
    Короче це все повний брєд, задам питання так - в кого провайдер аірбіт, при цьому справний інтернет на віндовс 7 і лінуксі одночасно на одному ноуті? поможіть! а то жопа повна...а я в цих мережах не дуже шарю...:dntknw:

2. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Ех... Ви думаєте, що в Убунті щастя? Помиляєтесь. Вона своєрідна і цікава, але щоби стати зручною і достатньою для пересічного користувача, то їй ще треба розвиватися і відшліфовуватися.
    По сабжу: якщо у вас здох інет у Вінді і на іншому компі при намаганні налаштувати його під Лінуксом, то скоріше за все ви бавилися з налаштуваннями вашого роутера. Ну і змінили їх так, що він тепер не має нормального зв"язку з провайдером. Копати треба в ньому. Якщо вам при підключенні давали листок з налаштуваннями ІР-адреси, то загляньте в нього і налаштуйте свій роутер у відповідності до них. Якщо не дуже розбираєтесь, то викладіть назву роутера і список налаштувань від провайдера. Якщо не маєте налаштувань на папері, то постарайтеся дізнатися їх у підтримці провайдера.

• Подобається Подобається x 2
  3. kakarotto

kakarotto Member

З налаштуванням роутера я не бавився. На компі не іншому, а на тому ж ноуті, на іншому компі тоже, але це не важливо. Факт в тому, що достатньо зайти зараз в лінукс і попробувати підключитися в нет через браузер той стандартний, то нету в мене там не буде, на тому ж ноуті на вінді тоже пропаде, і до повного щастя - пропаде на компі, і не буде нету доки не подзвоню в компанію і вони не скажуть виключити-включити звязок з лок. мережею, бо поки я буду робити це без дзвінка до них - нічого не поможе. Короче я взагалі без шансів, як Аргентина проти Німеччини...А так хотілося перейти на лінукс...

4. sani

sani Well-Known Member

перейдіть на нормального провайдера, ІМХО, і буде вам щастя ;)
    бо інтернет через ці локальні мережі, то цілковите зло!

5. kakarotto

kakarotto Member

Дякую за пропозицію, але я в свій час з цими навозився два місяці поки підключили. Я, вибачте, в інтернеті не вконтакті відсиджуюся, так що навіть к-ка днів без нету - це катастрофа...

6. sani

sani Well-Known Member

в мене те саме!
    тому свого часу був користувачем аналогічного до аірбайту сервісу.
    Теж міжбудинкова мережа з їхніми глючними свічами де все трималось на чесному слові, де постійно світло десь пропадало, де куча малалеток сидить в постійно флудить, і сканують порти, де тугий самозакоханий і тупий суппорт... за рік часу так дістало. Перейшов на АДСЛ інтернет. Так плачу більше, так швидкість троха менше, але інтернет є СТАБІЛЬНО!
    А це для мене головне!

• Подобається Подобається x 1
  7. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Тоді є підозра, що в Лінуксі у вас виставлені автоматичні налаштування і DHCP-сервер вам присвоює певну, скажемо так "невалідну", адресу. Та адреса запам"ятовується і прив"язується до МАК-адреси вашої ЛАН-карти (а вона у вас спільна і для Вінди і для Лінукса) на DHCP-сервері у провайдера. Тому й після перезавантаження ви не маєте нету у Вінді. Спробуйте вручну налаштувати IP-протокол в Лінукс, графічні утиліти для цього там присутні.

• Подобається Подобається x 1
  8. kakarotto

kakarotto Member

Де саме присутні? а то я без шансів, говорив уже....
    Мені друг розказував, шо треба вручну записати настройки в файлі /etc/network/interfaces.
    Я там трохи заповнив, але не знаю чи цього досить, ще не пробував підключитися до нету. Поки там так:
    auto lo
    iface lo inet loopback

auto eth0
    iface eth0 inet static
    address 188.230.53.189
    gateway 188.230.52.1
    netmask 255.255.252.0

9. kakarotto

kakarotto Member

Всьо, питання закрите. Я подолав свій страх і провірив - після змін у вищевказаному файлі нет появився.

• Подобається Подобається x 2
  10. JaguaR

JaguaR щасливий

В мене скайнет, дві вінди і лінукс і все бігає, як по маслу. Якщо розібратися нормально в настройках. Коли нет гальмує, а мені його конче треба, то переходжу з вінди на лінукс - він витягує навіть тоді, коли вінда повністю загнулась з нетом. Лінукс кращий в питанні мережі. Користуйтесь на здоров’я.

11. sani

sani Well-Known Member

Вах, як ви вгалали з мого опису :) А я від нього відмовився, і вздихнув з полегшенням! як то си тєжко було...
    Світло і свічі і тп від ОС не залежать!

Щей до тих всіх глюків в них ще якісь серйозні проблеми були з ДНС... які вони незнали як рішати... Коли деякі сайти в них просто не грузились, і то тільки в них, на інших провайдерах все було гуд!

А який "оперативний" супорт у них :) а який "толковий"...

12. JaguaR

JaguaR щасливий

Та я ше не такий тугий, як Ви си гадаєте :))), Все таки лєктронік )
    Але деколи буває, що вінда погано обмінюється даними з їх д-лінками, шо вони на горищах ставлять, а лінукс в такому випадку працює набагато краще.

Та я до них не раз на рахунок того писав. Шо горохом об стінку.

Та на всі гроші :haha:
    Але ніц, коли за них взявся комітех, то тепер все набагато краще.

а де твій аватар? :)