Абстрактне питання про дивного віруючого

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 10 лип 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Питання до кожного, хто вірить у деяку релігію.

Припустимо, що деякий мужик повірив у те, що світ побудований так, як це описує Ваша релігія. Але, разом з тим, йому цей факт страшенно не подобається. А в рай (чи його аналог, який визнає Ваша релігія) він хоче, і тому намагається якомога чіткіше дотримуватися приписів Вашої релігії. І така діяльність йому страшенно не подобається, але він це робить, бо треба, бо в рай хочеться. Чи потрапить такий мужик у рай (або його аналог)?

2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Абстрактне питання про дивного віруючого

Ги.
    Ну, якщо була оферта з боку релігії, і мужик зробив аксепту ... тобто прийняв релігію ... то де-юре мають прийняти в рай. В іншому випадку хай пробує оспорювати.

3. Forpost

Forpost Стоїк

Ні ,адназначна.

4. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Чого ні ? Особа дотримується 10 заповідей все життя. І до того ж, має право на власну думку.

5. Forpost

Forpost Стоїк

то Богу до перделі

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шреку, ви думаєте чим коли пишите?

7. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

духовне вище фізичного. він, як каже п. Деус, де-юре буде дотримуватися 10 заповідей, але ж якщо він мислить проти цього, йому це противно, то і вчинки які він чинитиме для "потрапляння" в Рай будуть фальшиві, поверхові, фарисейські. одне (діяльність "мужика") іншому ("потраплянню" в Рай) суперечить.

• Подобається Подобається x 3
  8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви не дивуйтеся, часом люди вважають, що їх Бог на них схожий, тому в нього і з"являються різні людські частини тіла. :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Liliyah Romanova

Такий випадок є у НЗ. Він підходив до Ісуса. Пригадуєте?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Богові не потрібні наші вчинки. Йому потрібне наше серце.

11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Д.М., той чоловік може прекрасно обманути сусіда, друга, брата, може також обманути самого себе методом самонавіювання чи прагнення стати кращим, але ж він не зможе обманути Бога! Бог бачить серця, Йому такої віддачі (чи подачки) не потрібно!

Ви знаєте, якщо справді любиш людину, то ця любов проявлятиметься щодня, щохвилинно, бо вона йде з самої глибини душі!..
    Якщо любиш Бога, то міняєтимеш себе, інакше дивитимешся на світ і тих, хто поруч тебе, бо це почування наповнюватиме тебе докорінно (і ти не чинитимеш добра, мотивуючи це бажанням попасти в рай, ти діятимеш так тому, що інакше просто не зможеш)!

• Подобається Подобається x 4
  12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Колись я чув від свідків таку думку, що Бог має різні частини тіла, включно з ягодицями, але "в духовному сенсі".

Я не дуже знаюся на Біблії. Може, це той, якому Ісус запропонував роздати всі свої гроші бідним? Коли так, то Ви зробили зрозумілішою для мене цю дивну пораду. Мабуть, Ісус натякав, що неможливо потрапити в рай, якщо просто це і ставити за мету.

13. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це ще раз засвідчує юридичну некоректність манери владарювання Вашого Бога. Для Нього важливі ті аспекти, в яких людина не винна, які існують чи є відсутніми незалежно від волі людини.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

та про шо ви пишете?
    Хіба людина не може прийняти Бога у своє серце? Може. Але для того треба працювати. Справа не в тому, що ти ходиш до церкви. Справа в тому, що ти маєш Бога в серці і тому ти ходиш до церкви. Самі механічні рухи нікому не потрібні.

15. D.M.

D.M. Well-Known Member

Для цього треба повірити, а віра не є вольовим актом. Мабуть, жодні зусилля та жодна праця не допоможе Вам повірити, що букви, які Ви тут бачите, є білими на чорному фоні. Але це навіть не по темі.

По темі: уподобання не є вольовим актом. Якщо Ви не любите огірки, то нема гарантії, що Вам вдасться їх полюбити. Хоча можна спробувати якийсь спосіб, але гарантії нема. Тим паче навряд чи вдасться за допомогою вольових зусиль полюбити певну людину. Так само і щодо любові до Бога, а також до встановленого Ним (або Чимось Вищим за Нього) порядку.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

о, то широка тема. я не зможу заставити Вас полюбити зелений колір.
    Скажу Вам так: людина ніколи не зможе повірити, якщо нема на це Божої Волі. Що ж тоді Вам залишається? Мушу ще Вам сказати одну не дуже приємну річ: переконати вірити на 99,99% неможливо. Тобто я також не зможу переконати вірити. Але я б почав з того, що задумався б над своїм життям, життям інших людей, зрештою над всім, що нас оточує. Напевно все це не сталося просто так - само по-собі.
    Знаєте, ДМ, не є то легка справа. Хочете вічне життя треба працювати над тим, щоб пізнати Бога і Ваші старання даремно не пропадуть, бо життя наше - то є мить. Скільки народилося і скільки вже померло. Ми як піщинка у цьому конвеєрі, час безпощадний - пора робити рішення і висновки, бо може бути пізно.

• Подобається Подобається x 4
  17. Liliyah Romanova

Саме цей випадок. І ви все правильно зрозуміли.

18. Dobryj-Anhel

Dobryj-Anhel Well-Known Member

НЕпамятаю імя філософа, але перед смертю сказав такі слова:
    Я ШУКАВ МУДРОСТІ І ЗНАЙШОВ
    ЦІЄЮ МУДРІСТЮ Є НАЙВИЩИЙ АПСОЛЮТ

ЯК КАЖУТЬ НЕМАЄ БОГА ТО Я СПОКІЙНИЙ БО ЖИТТЯ ПРИСВЯТИВ ДЛЯ НЬОГО І ЖИТТЯ СВОГО НЕ ЗМАРНУВАВ.

19. Dobryj-Anhel

Dobryj-Anhel Well-Known Member

Розумій, що я говорю. А Господь нехай дасть тобі розум у всьому. (2Тим.2:7)
    Для того і розум щоб бути мудрим і вірним Творцю.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

горівка? (жарт)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)