(я не про горівку) чи існує абсолютне зло і абсолютне добро?.... Бог -- абсолютне добро?.. нечистий -- абсолютне зло?.. але у цьому світі немає нічого абсолютного... немає абсолютно здорової їжі, немає абсолютної отрути... наприклад, чай.... горня -- бадьорить, запарена пачка -- може призвести до інфаркту.... "тяжка" музика, яка написана нехорошою людиною, чи в тані наркотичного сп'яніння -- може врятувати у час депресії.... хтось знайшов цей "абсолют"?... пс. палковніка прошу не нагадувати яке сьогодні число після свята......
Відповідь: абсолют... не бойтесь совершенства - вам его не достичь... забула хто сказав розумію абсолют, як якийсь недосяжний ідеал, якась кінцева точка в чомусь, якої ніхто не бачив і певно не буде коли говорять "абсолют", то просто гіпербола нема ні добра, ні зла абсолютного, ніякого абсолюту взагалі нема, імхо Додано через 2 хвилини навіть в Біблії пише - Бог справедливий суддя: за добро нагороджує, а за зло карає отже, навряд чи можна вважати Бога як його розуміє християнство абсолютним добром
Відповідь: абсолют... я подумав, що мова йде про горівку.... якщо серйозно: Сатана не є абсолют. Бог - так.
Відповідь: абсолют... Ну, не треба тут перекручень. Християнство так не каже. Ви дуже спростили. На Бога взагалі нема окремого визначення. І багато епітетів починаються з не: незбагненний, неосяжний... Бог є понад злом і понад добром. Інакше Він би не був Богом. Якби Він був лише над добром, то був би обмежений, а Він необмежений. Його вважають абсолютною Любов"ю.
Відповідь: абсолют... Сатана не є антиподом Добра. Тому, що він не є рівним Богові, він лише Його творіння. Сатана не є абсолютне зло, він є зіпсуте добро... спотворене добро, Добро не в повноті своїй.
Відповідь: абсолют... великий архітектор?.... тобто масони праві?.... по темі гілки: добро -- не є протилежність злу, і навпаки?.... тобто АБСОЛЮТУ НЕ ІСНУЄ?....
Відповідь: абсолют... Перепрошую але я не згоден, чому цей добрий християнський бог знищив потопом тіко людей і тварин(це за біблією), содом і гомора там теж щось із знищенням було(правда було за що, але ж не по християнськи). Покарання і знищення ви теж вважаєте - ЛЮБОВ'Ю. Чим я не люблю християнство, так це як раз за його обмеженість, і подобається цей вислів, що християнський бог - це любов, що ви самі заперечуєте осікльки немає визначення і поняття цього слова у християнстві. Вас обежують у відчуттях : наприклад гордість, патріотизм та ще деякі.
Відповідь: абсолют... не виключено. Людина у грісі сама себе знищила... а те, що Бог забрав її тіло, не виключено для того, щоб хоть шось доброго залишилось у людській душі. Ми часто судимо Бога з позиції життя на землі, а не з позиції, що життя тут є лише мить. Краще це життя запропастити, аби лише спасти вічне життя - там. Бог, коли дає - спасає, і коли не дає - теж спасає.
Відповідь: абсолют... А я клікнув заголовок саме тому, що думав про горівку Пардон, більше не потурбую
Відповідь: абсолют... Та Ваша, але забравши життя людей, з Содому і Гомори, Бог не дав їм впасти остаточно, не дав зіпсувати інших людей... А чого вартує наша позиція на Землі?
Відповідь: абсолют... Ну не зовсім моя, то так би мовити християнська, я трохи зі словом наша наплутав, як то кажуть зайшов в блуд. Не потрібно переходити до іншого. Як у теоремі, для доведення потрібно аби доводилось в обидва боки. Якщо припустити в один бік ми довели - про християнську думку, любов - то їх бог, то в другому напрямку проблема. Це є камінь, це є принципове питання : любов - християньский бог. Як християнська релігія, основою якої є біблія. Я поважаю деякі речі звідти - наприклад притчу з дитиною і 2 жінками, ще подобаєьтся вислів "хто шукає той знайде", але я саме тим не обмежую себе, біблія цілком(цілковито, у повному обсязі, чи то як ще) не формує мій світогляд. PS: В більшій мірі погоджуюсь з Геленою.
Відповідь: абсолют... Абсолют - то Бог, тут нема про що й говорити. А те, що немає нічого абсолютного в цьому світі, то це тому, що цей світ не абсолютний. Є ще... а не абсолют(ним) є все, крім абсолюту - Бога (Божественного, з великої літери). Про Диявола - то він абсолютний не абсолют. пробачте за сумбур.
Відповідь: абсолют... навіяло спогад про перегляд одного фільму із циклу "діскавері" про білих ведмедів. вони ж насправді не білі. у них шерсть прозора. а від того як заломлюється світло створюється ефект білого кольору. не знаю, до чого я це написала, але хай буде... Христос для мене - абсолютне добро. недосипання і коли болить голова - абслютне зло.
Відповідь: абсолют... А як щодо його жорстких діялогів до фарисеїв? Там дуже гостро. А погром у храмі? Праведний гнів.
Відповідь: абсолют... для мене абсолют -- світосприйняття..... це -- моє і нічиє. Бог?.. без нього було би тяжко.