А всетаки вона була права...

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Koza-Dereza, 21 тра 2008.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я сьогоднi розмовляла з мамою про свою Катерину i ми заговорили про ночiвлi у друзiв, що колись вона доросте i буде мене просити щоб я її пустила. Я одразу згадала що коли я жила з бабою, поки мами тимчасово з нами не було, з 13 по 16 рокiв, то мене баба нiколи нiкуди не пускала. Я її просила залишити мене у кузинки на нiч - НI, переночувати у подружки - НI. I я так задумалась, що мабуть всетаки вона була права.
    Живучи в Америцi, по телебаченню часто розказують жахливi iсторiї про знущання (в сексуальному планi) над дiтьми, як дiвчаток так i хлопчикiв. Тепер, коли я доросла людина (принаймнi я так вважаю) то я бачу i розумiю якi небезпеки iснують у свiтi i на що може наразитись невиння дитина без догляду. Баба була права що не довiряла мене iншим сiм'ям, бо хто зна що дядьковi взбреде в голову, нiхто нiчого не може гарантувати. I можливо якби щось такi причини були поданi менi тодi, у нiжному вiцi 13-16 рокiв, може я б це сприйняла правильно, як осторогу, а може як бздури. Хоча я завжди була обережна щодо уваги вiд протилежної статi. Отже до мене десь тепер дойшло про що йшлося коли мене не пускалось на ночiвлi.

А чи були у вас якiсь випадки коли до вас доходило i ставало ясним те що в дитинствi чи юнацтвi вважалось дурним, несправедливим iтд. Якi були винесенi уроки?

• Подобається Подобається x 12
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: А всетаки вона була права...

Мене колись бабця теж нікуди не пускала, як я до неї приїжджала.
    Тоді того не розуміла і досі вважаю, що то не було правильно. Адже мене й удень ніде не пускали. Сидіти на подвір"ї цілими днями було не надто цікаво, попри всю живність, книжки й вишиванки...
    Щодо страхів, то ніколи нічого не відомо. Я би не боялася пускати наніч, якби добре людей знала.

• Подобається Подобається x 3
  3. Nata

Nata Well-Known Member

У мене була в бабці така подруга. Її тримали вдень і вночі дома і нікуда з подвір"я не пускали. Чесно, мені її було шкода. Не скажу, що у мене була сильна "воля", але у всьому мусить бути міра. Дитина - то не домашня тваринка, котру можна до себе прив"язати. Дитині потрібен всебічний розвиток.
    А брат мій мав кілька перевірених товаришів, до яких батьки пускали ночувати. Не бачу в тому нічого поганого.

• Подобається Подобається x 7
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Нас теж нікуди і ніколи не пускали.Мама просто не розуміла, чого я маю ночувати у когось або хтось у мене.Вважаю, що вона була права.А взагалі батьківський контроль ми й зараз добре відчуваємо, хоча нам вже майже 19.Що це? Недовіра, чи страх?

5. Муму

Муму Well-Known Member

Це любов - це доходить до кожної людини тільки після того, як в неї зявляються власні діти.

6. Liliyah Romanova

Угу, егоїстична любов...

7. Мата Харі

Мата Харі миється в бані

І не кажіть :)... Пригадую, колись разом з молодшою сестрою відстоювала перед батьками її право поїхати з кавалером на 2 дні до товариша в гості (сестрі тоді було без 5 хвилин 21 рік). Після дискусії, ми з сестрою зійшлись на думці, що наша з нею помилка в тому, що ми, на відміну від мами, не вийшли заміж у 19 років :)... Хоча, як не дивно, сестрі, все-таки батьки дозволяють, в порівнянні зі мною, більше. Чи то любов, до старшої дочки в них сильніша, чи поки сестра підросла, зрозуміли помилки свого підходу до мене?

• Подобається Подобається x 1
  8. Liliyah Romanova

Швидше за все друге. До старших взагалі більш вимогливі. На дітях взагалі багато батьків намагаються компенсувати власні комплекси та нереалізовані мрії...
    Зазвичай батьки бояться саме за себе, а не за дитину.
    І голосіння потім, якщо навіть щось станеться, теж егоїстичні: я ж тебе годувала, вдягала, півжиття віддала...
    Даєш, то давай, але давай назавжди і не чекай нічого.
    Як на мене ті, кого дуже обмежують, і в житті потім не надто раду собі дають. І з вираженням себе та своєї думки мають проблеми.
    Мене батьки відпускали, але завжди ставили якісь рамки. Дуже мудрі рамки. І от батькам я дуже вдячна за їхнє розумне й демократичне виховання.
    А село я ненавиділа, якраз через те, як бабуся мене тримала, мов звіра в клітці. І тоді у мене улюбленою книжкою була китайська казка про соловейка. Чому я лише згодом зрозуміла...

• Подобається Подобається x 8
  9. Оксана

Оксана Well-Known Member

Мене завжди батьки відпскали, тільки мусіла сказати де я буду, з ким, хто ідпровадить додому.Навіть в Шацьку відпочивали з колєжанкою вдвох(мали по 17). Я вважаю, що просто довіряли. В мене ніколи не було потреби обманювати, щось вигадувати і т.д. Знаю таких знайомих, у яких батьки контролювали кожен крок, дехто з них потім наче з ланцюга зірвався в студентські роки...нічого з того доброго не виходить...Довіра-запорука нормальних стосунків..А про різні небезпеки з дитиною треба просто говорити...Щось мені "Бум" згадався із Софі Марсо :) і її знаменита прабабуся...

Додано через 50 секунд
    В десятку!:)

• Подобається Подобається x 10
  10. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

а що дядько Андрій казав, ще холєра знати коли, у гілці про Секс до шлюбу... а потім у гілці вже й не пригадаю, як вона називалася - що мені авторство приписали.

• Подобається Подобається x 2
  11. Зануда

Зануда така зануда

Мої батьки чудово знали всіх без виключення моїх друзів,тому проблем з відпусканням не виникало. Мені довіряли, але хвилювались, коли приходила невчасно і коли мені доводилось самій повертатись додому. І от того хвилювання я не розуміла, поки власні діти не з"явились - тепер я розумію ото мамине вичікуваннямами у вікні і татове на зупинці. Я все думала, чого хвилюватись? Знають де я є і з ким, ну подумаєш пізніше прийшла ніж повинна була, але все ж зі мною нормально...А тепер я взагалі дивуюсь, що вони мене відпускали :) Сподіваюсь із своїми дітьми я зможу встановити межу між відповідальною свободою і вседозволеністю.
    А щодо суворої обмеженості...у цьому плані для мене є показовим прикладом одна наша знайома сім"я. Мама сувора жінка, яка вимагала від дітей повного "повіновєнія" крок вправо...крок вліво...ну ви в курсі, а прижок на місці розцінювався як спроба відлетіти. Так от, ті діти як вирвались на свободу, то то було щось страшного. То були і загули і запої і все на світі, а пройшли роки і зараз страшно глянути на лиця тих тодішніх маленьких ангеликів - видно сліди бурхливої юності на лиці. Ой як видно..

• Подобається Подобається x 9
  12. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Мої батьки теж знали усіх моїх друзів і всюди мене пускали, а скільки разів я ночувала у друзів!!! і жодного разу не збрехала :) . Одного разу ми з подругами збиралися на вечірку до одногрупника з ночівкою, всі подруги сказали, що будуть у мене, а я мамі сказала правду, хоча знала, що їх теж дома не буде. При тій довірі я дивуюся, як мої батьки відпустили мене саму на море в 19 років, точніше на морі мене чекали друзі, але їхала я туди сама ще й з пересадками (Львів-Джанкой-Феодосія-...-), навіть страшно подумати, що могло статися в поїзді :shutup: , я дотепер згадую їм ту легковажність :padonak:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

кому довіряли, Вам? Чи суспільству (середовищу), у яке можна потрапити?

Допустимо хороший шофер - запорука безпеки, та якщо кругом керують авто напівшофери і напівтверезі... шо тоді?

• Подобається Подобається x 8
  14. Liliyah Romanova

Не жити...
    Довіряти треба Богові. Переживаю за дитину, страшенно переживаю, але довіряю Богові.

• Подобається Подобається x 5
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден. Але я не можу з одної сторони довіряти Богові, а з другої - наражати дитину на небезпеку. Дитині я довіряю, а суспільству.....

Додано через 55 секунд
    жити, але не виїжджати на дорогу.

16. Liliyah Romanova

Але й занадто її контролювати теж не варто.
    Просто переходити її там, де дозволено. І коли безпечно.
    Просто можна й жити боятися, а це вже нездорово...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно. Перегинання палки в любу сторону недобре. Засильна опіка - це також зле.

18. vanilia

vanilia Well-Known Member

До 17-ти років, поки жила з батьками, то впускали тільки якщо знали де я буду і з ким. І то, "рамки" такі мені ставили, що в них вписатися було ой як важко :)))
    А коли я вже поступила і переїхала в інше місто, це вже не мало ніякого сенсу. Але я й сама думала добре головою. Тому батьки хоч і переживали, але довіряли. Думаю, не останню роль відіграли друзі. Бо якби були інші друзі, то й я могла б себе інакше вести. З іншої точки зору, я шукала друзів відповідно до своїх зацікавлень. З 17-ти років я, фактично, самостійним життям живу. Я сама собі шукала житло, я сама ладнала всі справи, що стосувалися навчання, життя повсякденного і т.п. І тепер я бачу, що хто до самого одруження жив з батьками, то поведінка трішки інша. Я завжди самостійна і знаю, що як я чогось не зроблю, то ніхто за мене то робити не буде. Тому я так не люблю, коли мені "ставлять палки в колеса" і командують. Бо я до такого не привикла. І я дуже вдячна батькам, що саме такі "рамки" мені виставляли. Але зрозуміла я це згодом. В дитинстві ж я вважала, що мені обмежують свободу.

• Подобається Подобається x 9
  19. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Батьки у мене (особливо) мама строгі, але в міру. Часом відпускали, часом це право тре було виборювати. Памятаю десь у 19 прийшлося скандалити з мамою, що лишаюся на ніч у друга (тоді батьки це так називали). Ги, але ж мама знала, що клепки мені точно не бракує. тому, мабуть, скандал для неї закінчився нічим:) Хоча досі не розумію, як мене у 18 відпустили з подружкою в Євпаторію, сама в шоці :)
    Просто мені довіряли і знали, що голову на плечах не тільки маю, а й нею користуюсь.

20. Оксана

Оксана Well-Known Member

Мені, звичайно, в першу чергу. Чому дитина іде хибним шляхом найчастіше? За відсутності довіри, поваги та розуміння в родині або копіює батьків, їхню поведінку.

Навіть найкращий шофер може попасти в аварію, це залежить справді від Бога. Від всього ніколи не застрахуєшся.
    Можливо, мені пощастило, що на моєму життєвому шляху зустрічалося багато порядних і симпатичних людей, але звідкись вони ж взялися..Ми з сестрою, будучи дітьми, все одно вибирали друзів і товариство "по собі" і не тягнуло нас на пиятики, кримінал і наркотики чомусь.

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)