Ось цікаво: чи багато форумлян вчилося музиці (співати чи грати на музичному інструменті) та скільки з них продовжує грати і співати після закінчення навчання. А також навіщо вони вчилися, чи їх батьки примусили чи це їх насправді музика зацікавила? Мені це цікаво через те, що майже всі мої знайомі колись вчилися грати на піаніно, велика частина тих, хто вчився грати на гітарі вже коли виріс... Ось і зацікавило, а як у Львові? Батьки теж дітей музикою мучать? Що до мене я вчився грати колись... на балалайці. Спочатку сам хотів, а потім вже батьки примусили...
Я вчилась в музшколі, на флейті, сама просила щоб мене "на музику" віддали, відівчилась 5 років і ще рік ходила додатково. Останній раз інструмент в руки брала студенткою. Професійно займатись музикою не хотіла, а так тільки, для власного задоволення. Жалію що флейту продали , а про те що вчилась- не жалію, та й не примушували мене.
Сім'я музична: мама грає на піаніно і добре співає, у тата голос майже як у оперного співака (і чому він пішов на інженера?). А я... А мені слон на вухо став. Ні співати не вмію, ні грати. А ще кажуть про якусь спадковість...
вау, на флейте! круто. Интересно, тяжело оно дается, как там учиться и вообще... Я флейтой заслушиваюсь на концертах если она проскальзывает. я училась на баяне)))) еще сама на пианино, но это так... Свою дитятку конечно хотелось бы приобщать к миру искусства. Нравится вот флейта, фагот, кларнет, гобой...может, когда-нить и отдам её
мій коханий ще вчиться досі. важко. багато працювати треба. але, це як і в будь-якій справі. зате як гарно!!!!
він буде професійним музикантом?А на чому вчиться? Гггг, а я завди хотіла грати на ударних...батьки не пустили.Сказали, що то не дівоча справа по тарілках і барабанах бемкати)
Граю на гітарі.Ходила вчитися в школу-студію , але не закінчила, нажаль.Наш викладач раптово помер....Граю для себе, для душі ...під настрій.
Займалась i скрипкою i спiвала весь час i в школi i в дитячому професiйному ансамблi, деякий час солiсткою. збиралась поступати в консерваторiю на вокал пiсля школи... але поїхала до Америки i моє життя круто змiнилось. "Для себе" спiваю тiльки дома, або якщо дуже попросять. Просто так ятрити душу не хочу. Iтак реву кожний раз слухаючи оперу...
Якщо немає голосу і слуху, це навряд чи допоможе. А мені навіть трохи ніяково. Не можу елементарно наспівати якийсь мотив, що мені сподобався, своїм знайомим.
Я закінчила музичну школу ,навчалася грі на скрипці,була солісткою у хорі,навіть,одного разу їздила виступати з ансамблем бандуристок,бо їм не вистачало голосів .На музику нас з сестрою віддали батьки,які дуже хотіли,щоб хоча б з одної із нас "вийшли люди" .Та ,нажаль,ні я ,ні сестра,не виявили бажання продовжувати музичну кар"єру.Недавно їздили в Бережани, на юбілей , я ,послухавши гру музикантів (одним із них виявився мій учитель зі скрипки),справді пожалкувала,що в свій час не прислухалась до батьківських порад... А співаю я тепер,хіба що,у ванній кімнаті .
На детях гениев природа отдыхает (с) Хоча я думаю, що ви наділені іншими талантами, тому відсутність слуху не така вже і страшна штука Я дуже хотіла вчитись грі на фортепіано, але у дитинстві не склалось. У підлітковому віці самотужки навчилась грати на гітарі і багато років не розлучалась з інструментом, але коли народились дітки, то якось стало не до музики, хоча деколи влаштовуємо музичні вечори, але надзвичайно рідко. Скучаю по часах, коли ми засиджувалися до ранку біля багаття і співали пісні під гітару... Пригадала собі анекдот: -Любий, раніше ти годинами міг тримати мої руки в своїх, а тепер... -Відтоді, як ми продали піаніно, у цьому просто немає потреби.
Мене батьки ледь не силоміць намагались затягти в музичну школу на бандуру(бо як то так-пів класу на бандурі грають,пів на піаніно,а я,наче якась "нетака" ходжу на танці )...але їм ніц з того не вийшло-я залишилась танцюристкою,зате вмію грати "Собачий вальс"О.
Прапорщик у відставці? Гм-м-м... Хороша партія... (с) Колись казали "Комсомолка,спортсмєннка". Думаю, для повної гармонії в сім'ї будуть корисними основи гри на смичкових: уявляєте, слух (щоб почути дружину) губи і пальці (для решти)... Бережіться заздрісниць!
Закінчив республіканську музшколу по класу теорії музики. Захотів вчитися сам. Після закінчення школи десь роки з півтора, щоправда, взагалі не тягнуло (12 років супер-інтенсивного навчання -- то все ж неабищо), а потім в університеті до групи долучився клавишником/аранжувальником. Наразі практично не граю. Вважаю ці роки вкрай корисними: отримав міцну теоретичну базу, привчився до інтенсивного і осмисленого вчення, став прихильником якості у музиці, etc., etc.