Для прикладу на Сихові в панельних будинках вони є. Але що в панельках старої будови, що відносно нової - ніхто ними не користуються. Люди си там поробили собі комори. Але файно би було, жеби смітники не було на видному місці. Та й від квартири до сміттєпроводу - рукою подати. От мені стало цікаво, чи в новобудовах є ті самі сміттєпроводи ? Чи ними користуються ? І як справа закордоном ? Бо си вікі скупа на таку інформацію. Правда гугл знаходить багацько сайтів по монтажу: garbage chute або müllschlucker.
Я дуже рада, що в будинку більше нема сміттєпроводу. Як загадю: завжди біля нього сміття купа, бо не всі, хто не влучно висипав сміття, його потім замітав, сморід, мухи, фе.
У нашому будинку є сміттєпровод і ми цим дуже задоволені.Комунальщики регулярно і своєчасно чистять, в літній період миють камеру, біля "труби" майже завжди чисто і прибрано.
Alias у вас новий будинок? Скільки квартир на поверсі? В нас під"їзд прибиральниця миє двічі на місяць.
Будинку вже мабуть за двадцятьНа поверсі по 4-и квартири і 36 кв.в під"їзді.Прибиральницю бачимо часто , миє кабіну ліфта (з хлоркою)і стіни, сходи.Нарікань з боку мешканців немає. Не можу сказати скільки разів на місяць, але частенько я її бачу.
Від цих сміттєпроводів більше проблем ніж користі. Таргани і неприємний запах забезпечено. Знаю, точно в одній новобудові Львова одразу ці сміттєпроводи закрили і заварили. Всі мешканці і я за це проголосували.
За кордоном кожний будинок має maintenance person , або - завгоспа. В менших будинках на 2-3 поверхи , де небагато квартир завгосп поєднює роботу з прибиранням коридорів . В великих будинках - є завгосп і 2-3 прибиральники. В менших будинках є звичайний контейнери для сміття , паперу і скла.Де люди це все виносять і розкидають по контейнерах. В більших будинках є контейнери для паперу і скла і є сміттєпровід. Зараз дуже часто в сміттєпроводі ставлять компактор для сміття. Це машина яка пресує мішки з сміттям.Машина сама по собі дорога.Але її виплачується купити , бо рахунки за вивіз сміття ( не з компактора) є набагато більші ніж за пресованне сміття.
Моя непоборима думка,що сміттєпровід у будинку-це дурість,антисанітарія і ще багато всяких поганих слів.Ще при сесесері пам"ятаю всюди, без виключень, той запах у під"їздах біля мусоропроводів,полки щурів і ескадрильї мух,комарів.Це була масова узаконена хімічна зброя пролобійованне нашими врагами і подвоєна силою через діяльність екстримістської організації-ЖЕО. Кому таке подобається-то можу лиш поспівчувати і порадити на всякий випадок звернутися до кваліфікованих фахівців.Дивлюся по своєму під"їзду.Після знищення мусоропроводу вже років так 10 тому-стало чисто,нема хвостатих та вусатих нігде.Певно новим він не був такий,як зараз. Може Ви і дітей не виводите погуляти чи кімнатних тварин,бо живете на 16 поверсі.Не говоріть дурниць.Ссорі.
абсолютно згідна, що мої сусіди тільки не лили і не викидали, так забивали той сміттєпровід, шо стояло все сміття до 3-го поверху . Результат заварили і вже 5 років -чистота в під'їзді ой в нас такого чуда певно ніколи не буде....
Я, до речі, живу на 7-му. Але уявіть собі, як важко щоразу спускатися і підніматися старенькій бабусі, яка живе на 16-му. Враховуйте, що у нас часто ламається ліфт.
Не проблема-організуйте в під"їзді допомогу таким людям.Думаю їх там невеликий процент.Чому більшість через це має страждати.Уявіть собі,скілько до 16-го поверху в тій трубі може посилитися всяких бацил,павуків,мишок та зубастих лептоспірозних грязних щуриків, які розплодяться до такої степені,що почнуть смачно закусювати мешканцями,митися у ваших ваннах від вошей.Видовище супер.
У нас є таке щастя, сморід страший. Прибиральниця щодня перекидає внизу мусор звідти в мусорні контейнери. Особисто я ношу сміття одразу в ті мусорні контейнери.