А у вашому будинку є робочий сміттєпровід ?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Deus igrok, 3 лис 2009.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Для прикладу на Сихові в панельних будинках вони є. Але що в панельках старої будови, що відносно нової - ніхто ними не користуються. Люди си там поробили собі комори.
    Але файно би було, жеби смітники не було на видному місці.
    Та й від квартири до сміттєпроводу - рукою подати.

От мені стало цікаво, чи в новобудовах є ті самі сміттєпроводи ?
    Чи ними користуються ?
    І як справа закордоном ? Бо си вікі скупа на таку інформацію. Правда гугл знаходить багацько сайтів по монтажу: garbage chute або müllschlucker.

2. Yukola

Yukola Well-Known Member

Я дуже рада, що в будинку більше нема сміттєпроводу.
    Як загадю: завжди біля нього сміття купа, бо не всі, хто не влучно висипав сміття, його потім замітав, сморід, мухи, фе.

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У нашому будинку є сміттєпровод і ми цим дуже задоволені.Комунальщики регулярно і своєчасно чистять, в літній період миють камеру, біля "труби" майже завжди чисто і прибрано.

4. Yukola

Yukola Well-Known Member

Alias у вас новий будинок? Скільки квартир на поверсі?

В нас під"їзд прибиральниця миє двічі на місяць.

5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Будинку вже мабуть за двадцять:)На поверсі по 4-и квартири і 36 кв.в під"їзді.Прибиральницю бачимо часто , миє кабіну ліфта (з хлоркою)і стіни, сходи.Нарікань з боку мешканців немає.
    Не можу сказати скільки разів на місяць, але частенько я її бачу.

6. А у нас постійно забивають і хоч би хто почистив. :ireful1: Спробуй з 16 поверху сміття виносити на вулицю.

7. Arthur

Arthur Well-Known Member

Від цих сміттєпроводів більше проблем ніж користі. Таргани і неприємний запах забезпечено.

Знаю, точно в одній новобудові Львова одразу ці сміттєпроводи закрили і заварили. Всі мешканці і я за це проголосували.

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

За кордоном кожний будинок має maintenance person , або - завгоспа.
    В менших будинках на 2-3 поверхи , де небагато квартир завгосп поєднює роботу з прибиранням коридорів .
    В великих будинках - є завгосп і 2-3 прибиральники.

В менших будинках є звичайний контейнери для сміття , паперу і скла.Де люди це все виносять і розкидають по контейнерах.
    В більших будинках є контейнери для паперу і скла і є сміттєпровід.
    Зараз дуже часто в сміттєпроводі ставлять компактор для сміття. Це машина яка пресує мішки з сміттям.Машина сама по собі дорога.Але її виплачується купити , бо рахунки за вивіз сміття ( не з компактора) є набагато більші ніж за пресованне сміття.

• Подобається Подобається x 1
  9. maga

maga Well-Known Member

Моя непоборима думка,що сміттєпровід у будинку-це дурість,антисанітарія і ще багато всяких поганих слів.Ще при сесесері пам"ятаю всюди, без виключень, той запах у під"їздах біля мусоропроводів,полки щурів і ескадрильї мух,комарів.Це була масова узаконена хімічна зброя пролобійованне нашими врагами і подвоєна силою через діяльність екстримістської організації-ЖЕО. Кому таке подобається-то можу лиш поспівчувати і порадити на всякий випадок звернутися до кваліфікованих фахівців.Дивлюся по своєму під"їзду.Після знищення мусоропроводу вже років так 10 тому-стало чисто,нема хвостатих та вусатих нігде.Певно новим він не був такий,як зараз.

Може Ви і дітей не виводите погуляти чи кімнатних тварин,бо живете на 16 поверсі.Не говоріть дурниць.Ссорі.

Останнє редагування модератором: 3 лис 2009
    • Подобається Подобається x 3
  10. victorys

victorys позитивчик :)

Хочаб задля руху або для спорту ;)

11. Summer

Summer Well-Known Member

абсолютно згідна, що мої сусіди тільки не лили і не викидали, так забивали той сміттєпровід, шо стояло все сміття до 3-го поверху :ireful1:. Результат заварили і вже 5 років -чистота в під'їзді :preved:
    ой в нас такого чуда певно ніколи не буде....

• Подобається Подобається x 2
  12. Я, до речі, живу на 7-му. Але уявіть собі, як важко щоразу спускатися і підніматися старенькій бабусі, яка живе на 16-му. Враховуйте, що у нас часто ламається ліфт.

13. maga

maga Well-Known Member

Не проблема-організуйте в під"їзді допомогу таким людям.Думаю їх там невеликий процент.Чому більшість через це має страждати.Уявіть собі,скілько до 16-го поверху в тій трубі може посилитися всяких бацил,павуків,мишок та зубастих лептоспірозних грязних щуриків, які розплодяться до такої степені,що почнуть смачно закусювати мешканцями,митися у ваших ваннах від вошей.Видовище супер.

Останнє редагування: 3 лис 2009
  14. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

У нас є таке щастя, сморід страший.
    Прибиральниця щодня перекидає внизу мусор звідти в мусорні контейнери.
    Особисто я ношу сміття одразу в ті мусорні контейнери.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)