А що Вам перерахували по курсу долара?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем bora, 8 гру 2008.

1. bora

bora Well-Known Member

Думаю доларові кредити не єдина проблема сьогодні для сімейного бюджету. Схоже все буде підтягуватись по курсу (крім зарплат). От хотілось би уявити цей новий споживчий кошик.
    Приміром чітко по долару переводять оренду квартир. Замість1750 грн в місяць виходить 2625 грн.
    Одяг всі вже перерахували по курсу давно, при чім рахують навіть по 8, щоб не прогадати часом.. При цьому бідкаються, що кілька магазинів на Південному їм доведеться закрити. Згадуючи дивний законопроект про впровадження додаткового мита на імпортований одяг, стає "весело", зрозуміло, що й без того імпорт скоротиться просто з-за зниженої в рази купівельної спроможності людей.
    Продавці різних продовольчих товарів завбачливо попереджають, що ціни будуть витягувати по курсу $.
    Що ще?

• Подобається Подобається x 6
  2. Varvar

Varvar Well-Known Member

На мене (сім"ю) поки ніяк не впливає.
    Єдине - прийдеться відкласти (якщо не "припече") покупку техніки до кращих часів/нижчих курсів. Хоча все що планував у цьому році вже купив.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

у мене в доларах кредит.... весело....

• Подобається Подобається x 5
  4. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

нам про перерахунок годі й думати - мало того, що зарплату за курсом 5 грн. за 1 долар отримуємо, то ще й ті копійки врізують - бо криза. і виживай як хочеш. хтось скаже йти на дві роботи аби вижити? то. мабуть, і ще одне життя потрібне.

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну дублянку купляла місяць тому за курсом 6 за 1. добре, що встигла...
    за оренду квартири теж заплатила по 6, бо доларів не мала, мусила міняти... а так як то було за пару місяців, то лишню тисячу грн віддала... конкретного нічого не пригадаю, але думаю воно точно є при любих оплатах, просто непомітно для нас...(((

• Подобається Подобається x 5
  6. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

так-так. співчуваю вам. у мене брат напередодні кризи машину в кредит взяв. то тепер не знає, що з нев робити. на питання: "які твій кредит?" не відповідає узагалі. цікаво - чи буде ще гірше і як саме гірше буде?

• Подобається Подобається x 3
  7. Радість

Радість Well-Known Member

Анекдот до теми.
    - Куме, чули, в Україні буде Євро 2012?
    - Клята криза! Ще вчора було 7.50

А взагалі, це дуже сумно та страшно.

• Подобається Подобається x 14
  8. Персі

Персі La mafia è immortale!

Замовляла кухню з місяць тому, міняла дол. по 5,8 (тобто продавала якраз, бо чоловік в долярі з/п отримує, ми їх не міняємо без потреби, на прожиття моїх заробітків вистачає, в мене в гривні), а тепер думаю, мо треба було почекати і поміняти по сьогоднішньому курсу. Хоча, з іншого боку, ціна тепер напевно теж була б інша.

9. sselev

sselev Well-Known Member

На рахунок оренди. Люди на форумах пишуть, що власники квартир/приміщень, які не збираються знижувати вартість оренди або фіксувати її в гривнях мають прекрасну можливість залишитись без квартирантів і відповідно без прибутку.
    Однозначно треба власника квартири ставити перед фактом. Зараз вплив мають ті, хто має на руках живі гроші.

http://realt.ua/Db2/0_Bazad.php
    Це по Києву, але видно наскільки стрімко зростає к-ть пропозиції по оренді, ще недавно там було 6500, а вже 8100.

• Подобається Подобається x 4
  10. Радість

Радість Well-Known Member

А де ж винаймачі тоді жити будуть?
    Звичайто, неможна так піднімати ціну за оренду. Нам платять 200$, але зараз ми з них звичайно 1500 не берем, а берем 1200. Треба ж трохи людяними бути.

• Подобається Подобається x 7
  11. bora

bora Well-Known Member

Де-де, з батьками:) До речі, одна неблизька знайома недавно з Києва повернулась у Львів. Не знаю чим займатимуться тут. Але в її сім"ї там були керівні посади... та все одно тягару винайнятої квартири не витягнули, вирішили повернутись до свого житла у Львові.

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

цікава версія Бора, а в кого не має батьків у Львові, і навіть близько коло Львова? і ніших рдичів теж.
    То всім покидати робити і повертатися в рідні краї на безробіття?
    то не варіант . однозначно.

13. bora

bora Well-Known Member

:) Це був випадок з життя, а не порада. Кожен крутиться як може. просто рамки стали вузькіші, а перспективи - туманніші..

• Подобається Подобається x 8
  14. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Все автотовары: масла, фильтра запчасти...:ireful:

• Подобається Подобається x 1
  15. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

От цікаво, а хабарі теж перераховують відповідно до курсу долара? :mocking:

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

був колись такий старий анекдот - часів антиалкогольної кампанії.
    Питає Горбачов слюсара:
    - А если водка будет по 10 рублей, а твоя зарплата останется такой же - будешь пить?
    - Буду!
    - А если 20?
    - Буду!
    - А если 50?
    - Сльішь, умник - вишь енту шестеренку? она как стоила бутьілку водки - так и будет стоить!

• Подобається Подобається x 13
  17. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

ми за квартиру платили 100 євро, але минулого місяця то було 755 грн, а зараз мало б бути 1100 грн. То я сказала, що ми не потянем, бо по-перше, євро росте з кожним днем, по-друге - це досить великий скачок всього за 1 місяць, по-третє - у банках беруть комісію при покупці валюти, і по четверте, нехай вибирає: або зниження ціни і оплата в гривнях, або хай шукає нових квартирантів. Вона не захотіла втрачати хороших квартирантів, тим більше, що нових знайти не має можливості, оскільки перебуває за кордоном, тому ми зійшлися на 800 грн. Поки криза. А там видно буде.

Знайома теж винаймає квартиру за 150доларів, то зараз теж домовилась на 800 грн.

Ну, і звичайно, всі компослуги...слава Богу, в гривнях.

18. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

а ми телевізори не змогли купити, обіцяли дітям подарунок до свят у лікарню, а всі телевізори в середній ціновій категорії в Метро як короваязиком злизала, а в звичайних магазинах я вже бачила різницю в 2-2.5 тисячі і не можу собі те дозволити, отак.
    крім того ліки дуже здорожали за тиждень 300 гривень на флаконі препарату, то дуже багато . Сподіваємося що трохи прижмуть формацефтів і Метро телевізори завезе

• Подобається Подобається x 4
  19. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Це чудова ідея. Повертатися на села. До землі ...

20. Gala

Gala Member

І мій братик машинку взяв в доларах в кредит:cry:

а де твій аватар? :)