А чому чайники клацають?

Тема у розділі 'Електроніка', створена користувачем Forest, 27 лис 2008.

1. Forest

Forest Moderator

Помітив, що всі електрочайники клацають час від часу, коли стоять без роботи, але ввімкнені у розетку. Звук клацання той самий, що і при закипанні, тільки без шуму води. Чи хтось помічав? Чи хтось знає чому вони так роблять?

• Подобається Подобається x 4
  2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Треба Бориса зачекати, він знає...
    А взагалі проблема глобальна, треба на тему підписатися. :)

• Подобається Подобається x 12
  3. Forest

Forest Moderator

Не те слово - мені вже понад 30 а я цього не знаю... Перекопав весь Гугл, нічо не знайшов. Вся надія на форумлян.

• Подобається Подобається x 3
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Не чув - ані вдома, ані на роботі, ані в готелях.
    Може Ваш чайник хоче поговорити ?

Почитайте йому вголос якусь книжку "для чайників"!

Останнє редагування: 28 лис 2008
    • Подобається Подобається x 23
  5. Forest

Forest Moderator

Вперше почув вдома два роки тому. Потім кілька місяців згодом на роботі. Тепер періодично чую це вже на іншій роботі, вдома у Львові, вдома у Києві ітд. Не подумайте, що вожу чайник з собою :) Це все різні чайники. Намагався знайти закономірність, але складно, бо спрацьовує напевно не частіше ніж раз на добу. З непідтверджених теорій - спрацьовує у проміжку між годиною та трьома після останнього кипіння. Інколи повторюється. Вивчав принцип роботи термореле, відповіді не знайшов, хоч і ймовірно, що спрацьовує біметалева пластинка реле-датчика закипання у паровідводі. Тільки от чому вона спрацьовує з такими інтервалами, не можу збагнути. Як і не можу взагалі збагнути підстави для спрацьовування. Одна з найбільших таємниць для мене цього року. Надалі сподіваюся на розгадку.

• Подобається Подобається x 6
  6. Samojlovu4

А може то тіки спіральні щолкають?
    Безспіральні також чули?

7. Forest

Forest Moderator

На роботі Тефаль пластмасовий (2008р), вдома Тефаль металевий (2006 р), вдома-2 металевий Сатурн 2007 року. Складно сказати про їх спіральність. У всіх крім робочого гріє металеве дно, в робочому нагрівач в формі замкнутої дуги. Наскільки розумію, в ній ніхромова спіраль? Ну але врешті що нам дасть, якщо ми дослідимо, що клацають тільки спіральні?

8. Samojlovu4

О-о-о, ну як?! Це нам багато що дасть.
    Якщо клацають тільки спіральні, то кинемо просто всі зусилля на вивченя лише цього сегменту електровиробів для кип"ятіння води. Звузимо пошуки, ткскзть...
    А вам не здається, форест, що клацає саме вимикач на чайнику, той що світиться при нагріванні? Як вам така теорія, га?! Не прбували розбирати?

• Подобається Подобається x 4
  9. Forest

Forest Moderator

Звук дуже подібний. Але чому?

P.S. Якби хтось хотів показати щось наочно, тут є схема чайника. Це так, щоб не розбирати.

a- ОТКЛ.
    b- ВКЛ.
    c- ПРИ КИПЕНИИ (100°)
    1- крышка
    2- фильтр
    3 - накладка
    4- кнопка включения с сигнальной лампочкой и терморегулятором, выключающим прибор при закипании воды
    5- сигнальная лампочка
    6- правый указатель уровня воды
    7- левый указатель уровня воды
    8- нагревательный элемент
    9- кольцо
    10- гнездо для подсоединения шнура с термо-контактом, выключающим чайник при его нагреве без воды
    11- подставка
    12- контактный блок
    13- пружина
    14- биметаллическая пластина

• Подобається Подобається x 5
  10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

які гриби ти в цьому чайнику вариш, що вони дають такі гребучі випари? :crazy:

• Подобається Подобається x 11
  11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дражняться!;)

12. Olesinka

Olesinka миється в бані

все набагато простіше :) просто чайники :) входять в тривимірний світ :) коли він отак клацне,це значить що якийсть чоловічок з паралельного світу захотів зробити кави :) а в нього він клацає коли ви робите кипяток :) містика справжнісінька :)

• Подобається Подобається x 8
  13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Форесте, може Вам у "Паралельний світ"написати або в "Битву екстрасенсів "звернутись?

14. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Чайник - це тунель між вимірами? Олесінька теж Форестові грибочки куштувала?

15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Як жаль що ми живем тільки у двохвимірному. :cry:

• Подобається Подобається x 6
  16. Olesinka

Olesinka миється в бані

не кажіть тільки що чайнику пощастила бути чайником:)
    цей клац означає ж про звіт закінчення роботи, ви б хотіли працювати більше?

17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

- Я!?!? Я завжди хочу працювати більше! :sad:

18. Olesinka

Olesinka миється в бані

тобто пощастило чайнику:)

19. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я комп'ютер, не маю поняття що таке щастя. :sad:

• Подобається Подобається x 2
  20. Liona

Liona кавоманка зі стажем

Оце в мене комплекси :haha: подумала,що тема про "чайників" комп"ютерних, які клацають по клаві :))) Фройда на мене нема :girl_haha:

Останнє редагування: 28 лис 2008
    • Подобається Подобається x 10
а де твій аватар? :)