Помітив, що всі електрочайники клацають час від часу, коли стоять без роботи, але ввімкнені у розетку. Звук клацання той самий, що і при закипанні, тільки без шуму води. Чи хтось помічав? Чи хтось знає чому вони так роблять?
Не те слово - мені вже понад 30 а я цього не знаю... Перекопав весь Гугл, нічо не знайшов. Вся надія на форумлян.
Не чув - ані вдома, ані на роботі, ані в готелях. Може Ваш чайник хоче поговорити ? Почитайте йому вголос якусь книжку "для чайників"!
Вперше почув вдома два роки тому. Потім кілька місяців згодом на роботі. Тепер періодично чую це вже на іншій роботі, вдома у Львові, вдома у Києві ітд. Не подумайте, що вожу чайник з собою Це все різні чайники. Намагався знайти закономірність, але складно, бо спрацьовує напевно не частіше ніж раз на добу. З непідтверджених теорій - спрацьовує у проміжку між годиною та трьома після останнього кипіння. Інколи повторюється. Вивчав принцип роботи термореле, відповіді не знайшов, хоч і ймовірно, що спрацьовує біметалева пластинка реле-датчика закипання у паровідводі. Тільки от чому вона спрацьовує з такими інтервалами, не можу збагнути. Як і не можу взагалі збагнути підстави для спрацьовування. Одна з найбільших таємниць для мене цього року. Надалі сподіваюся на розгадку.
На роботі Тефаль пластмасовий (2008р), вдома Тефаль металевий (2006 р), вдома-2 металевий Сатурн 2007 року. Складно сказати про їх спіральність. У всіх крім робочого гріє металеве дно, в робочому нагрівач в формі замкнутої дуги. Наскільки розумію, в ній ніхромова спіраль? Ну але врешті що нам дасть, якщо ми дослідимо, що клацають тільки спіральні?
О-о-о, ну як?! Це нам багато що дасть. Якщо клацають тільки спіральні, то кинемо просто всі зусилля на вивченя лише цього сегменту електровиробів для кип"ятіння води. Звузимо пошуки, ткскзть... А вам не здається, форест, що клацає саме вимикач на чайнику, той що світиться при нагріванні? Як вам така теорія, га?! Не прбували розбирати?
Звук дуже подібний. Але чому? P.S. Якби хтось хотів показати щось наочно, тут є схема чайника. Це так, щоб не розбирати. a- ОТКЛ. b- ВКЛ. c- ПРИ КИПЕНИИ (100°) 1- крышка 2- фильтр 3 - накладка 4- кнопка включения с сигнальной лампочкой и терморегулятором, выключающим прибор при закипании воды 5- сигнальная лампочка 6- правый указатель уровня воды 7- левый указатель уровня воды 8- нагревательный элемент 9- кольцо 10- гнездо для подсоединения шнура с термо-контактом, выключающим чайник при его нагреве без воды 11- подставка 12- контактный блок 13- пружина 14- биметаллическая пластина
все набагато простіше просто чайники входять в тривимірний світ коли він отак клацне,це значить що якийсть чоловічок з паралельного світу захотів зробити кави а в нього він клацає коли ви робите кипяток містика справжнісінька
не кажіть тільки що чайнику пощастила бути чайником цей клац означає ж про звіт закінчення роботи, ви б хотіли працювати більше?
Оце в мене комплекси подумала,що тема про "чайників" комп"ютерних, які клацають по клаві Фройда на мене нема :girl_haha: