40% українців давали хабарі лікарям за останній рік

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 27 жов 2013.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

Цифри свідчать про серйозні проблеми в сучасній системі охороні здоров’я в Україні

Читати публікацію повністю на www.gazeta.lviv.ua

2. а що краще дати хабаря , чи хворіти або вмерти?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

а яка зарплата у лікаря?

• Подобається Подобається x 1
  4. avatarwin

зарплата лікаря залежить від багатбох факторіа, спеціальності, місця роботи і сажу, і в середньому починається при повній занятості від 2500гр(це офіційна) , а неофіційна стільки же але в доллярах

5. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

40% це ще щось замало... але визнаю, що сама буду платити, якщо на кону здоров'я.

6. Fon

Fon whom how

кваліфіковані тікають у канаду, польщу. некваліфіковані залишаються туткай. лікують аби як.
    на власному досвіді пересвідчився.
    вважаю, краще вже дати пару сотень і іти в приватну клініку, ніж "вмирати стоячи" у державній.

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Це взагалі то і хабарем тяжко назвати...Просто наша держава переклала утримання лікарів і лікарень на плечі хворих. Якщо ти прийшов до лікаря, отримав необхідну допомогу, і потім віддячив сотнею другою то думаю це цілком нормально (зважаючи на сучасні умови) Інша справа коли на хворого ніхто і не гляне доти доки не проплачено, або ті фантастичні такси на пологи ...

8. avatarwin

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

60 % просто не зверталися до лікарів.

10. morze

morze Well-Known Member

Я за троїх давав! А кишені у лікарів не пласкі до халату, а віддуті, щоб без промаху!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хіба то хабар? То оплата за послуги.

12. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

От тільки не треба таких дешевих і не кваліфікованих заголовків чи висновків!!!
    Найбільші злодії в Україні: лікарі та вчителі! Депутати, держслужбовці, міліція, прокуратура, суди, бандюки тощо - майже святі!?

Проблема не в системі охорони здоров'я! Проблеми - в системі! Від дитсадка, ні, від пологового будинку, до посади Президента.

Лікарів-хапуг - одиниці. І то, не від хорошого життя. Всі ті тисячі доларів, які проплачено в медінститут - відбивати ж треба! І т.д.
    Відсоток хапуг, думаю десь на рівні 20%.
    А от у ДАІ - 99,9%. Суди - 99,9%. Прокуратура - 99,9%. Податкова - 99,9%.
    То може не варто у ЗМІ пропагувати такий імідж лікарів чи освітян.

Давайте статистику про суддів, податківців, мажорів, які безнаказано вбивають людей.
    Не знаєте де взяти? Можу підказати!

ЗІ. Вибачте за тон, але "лікарі беруть хабарі" - це і смішно, і обурливо!
    ЗЗІ. Я не медик. Навпаки, змушений зараз активно користуватись їх послугами і поскаржитись на вимагання хабарів з боку медперсоналу - аж ніяк не можу.
    ЗЗЗІ. Ще тема, близька до медиків - фармація. З цінами, націнками, відкатами, призами...
    Знайомий, що пожив у світі розповідав. Ліки від тиску. Україна - 18дол на 14 днів. Швейцарія - 50дол на 3 місяці. Причому, якщо ліки є необхідністю для життя і приймаються постійно (а це так і є в даному випадку) - Держава повертає їм половину вартості.

... Одним словом, думайте про що пишите!
    З найкращими побажаннями Газеті!!! (Щиро).

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

так їм теж треба відбити інвестиції вкладені в посаду, плюс "на гора" видати потрібно...

14. IgorLvivM

Лікарі - хоч роблять щось! А це - трутні, які паразитують на наших шиях. Тому і обурюють такі "матеріали". Звиняйте.

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Що саме?:russian_ru:

16. Hyligan

Hyligan Іронічний

А то як які...
    Є досить багато таких які тупо рубають бабло, виписуючи "ексклюзивні" препарати в "найдешевшій" аптеці на "фірмовому" бланку...Або сидять на медоглядах, і якщо не дати копійчини то знаходять найрізноманітніші хвороби, або навпаки не бачуть очевидних хвороб....

17. IgorLvivM

Цілком згоден! Дістали ті індійські таблетки і мазі. Дістали і лікарі, які вишукують хвороби. Але тут є хоч репутація та відгуки. Тобто, шанси знайти нормального лікаря - є. Піди пошукай нормального ДАІшника, суддю чи політика.
    Чи спробуй судитись без хабаря, пройти податкову перевірку і т.п. Вдасться? Ні!
    Відвідати лікаря та отримати допомогу? Так!

Освіта та медицина - це те, на чому стоїть Держава. Перша - мала б виховувати людей, друга - їм допомагати. А це дві, найбільш злиденні галузі Української економіки.

Зрештою, що і кому я пишу? Невже є хтось, хто вважає лікарів найбільшим злом України?:bad:

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не лікарів.
    Себто не всіх лікарів.
    Себто,є такі,які намагаються лікувати людей.
    А злом є відсутність в Україні такого поняття,як "медицина"

• Подобається Подобається x 3
  19. IgorLvivM

Але то проблема не стільки медицини, скільки державного устрою. Совкової системи.
    То тут, то там збирають гроші на допомогу Оленці, Іванкові, Василькові за кордоном. На клініку / операцію / обстеження.
    Підозрюю, що за кошти, які направляються на оздоровлення наших немічних депутатів, кабмінів тощо давно можна було набудувати сучасних медичних центрів у нас.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я зноден з IgorLvivM. Лікарю ви даєте на лапу за довідку - це хабар. А якщо ви даєте гроші за лікування, то який то хабар?

Якщо у вас здох телевізор, то ви даєте хабар майстру і він ремонтує. І вам не шкода дати 200 грн, бо це ж майстер по телевізору, а от лікарю - це вже хабар, шкода.
    Я думаю, автор статті за безкоштовно теж зубм не лікує.

а де твій аватар? :)