3g інтернет

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Vetal4uk, 7 лют 2010.

1. Vetal4uk

Vetal4uk New Member

Порадьте, де дешево можна придбати 3g модем до ноутбуа і від якого оператора.

2. lvoldemar

lvoldemar Пересічний Львів`янин

У центрах обслуговування споживачів:
    1. МТС:
    - 1 грн. за умови укладання додаткової угоди (ДУ).
    - 198 грн. - без ДУ;
    2. Київстар:
    - 199 грн. - без ДУ;
    3. УТЕЛ:
    - 1 грн. - з ДУ.

3. AnShLv

AnShLv Member

А давайте напишемо у цій темі, хто і де тестував 3G, від котрого оператора і як працює. Особливо вітається інфа про тестування за містом, де бракує такої інформації від операторів.

4. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Я тестував 3G в Сороках-Львівських. Якість задовільна. По скайпу з відео можна говорити. Товариш живе в Солонці і там нет каже дуже поганий від Піплнета, одна поділка і рве часто.

5. Provincial

Provincial Well-Known Member

Інтертелеком.
    до задекларованих 3,4 мб\с звичайно далеко....в Києві в центрі(Поділ) мав максимум 240кб\с...пізніше віддав модема з ноутбуком дочці в Одесу (навчається там)..каже-швидкість не тестувала але каже,що досить пристойна.
    По трасі Київ-Одеса працював майже всюди,але швидкість дуже залежала від завантаження та як не дивно-рельєфу (думаю-від рівня сигналу та відстані до БС)

6. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Винники - польот нормальний. Утел нас накрив навіть на загородді.

---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

А дешеві модеми бувають альбо в мишоловці (додаткова угода на невигідний контракт) альбо по ту сторону закону (радіобазар вам в поміч).
    Якшо хочете шоб і не конче дорого і незалежно - то купуйте модем не від якогось оператора, а просто 3Ж. Бачив такий в магазині на проспекті Шевченка за 600 грн був. Якшо не подорожчав сильно то то вам буде найвигідніше по співвідношенню вартість/геморой.
    В нього можна любу карточку вставляти бо ж він не залоканий. А поскільки з Утелом контракт без їх модему можна розривати чуть не на наступний місяць то в вас руки розвязані.

7. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

А залочені модеми неважко розблокувати. То недорого коштує.

8. Provincial

Provincial Well-Known Member

Можу помилятись,але не всі модеми вдається розлочити і не завжди після самовільної розлочки той модем коректно працює....тут фактично така сама ситуйовина,як і з лоченими мобільними терміналами

9. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Як то вже цитували в сусідній темі
    Але виробники модемів тоже не сплять. То як боротьба муру з гарматою. Одні локають краще, інші розлокують дорожче :). Я б не радив, бо сильно дешевше не вийде (ну може в 2 рази, а то гривень 300), а проблеми можуть таки бути. Та і геморою багато з тим буде і гарантія зразу фтопку.

10. ksyuxa

ksyuxa New Member

Знаю де можна купити модем від 420 грн. та оприділитись з провайдером.. За допомогою безкоштовного тесту на добу і до 40км.за межами Львова :preved:

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

від Піпл-нет?

12. ksyuxa

ksyuxa New Member

не тільки від PeopleNet...

13. deneb

deneb Well-Known Member

Користуюсь ПіплНет вже біля двох років. Швидкість дуже сильно залежить від покриття та від навантаження на мережу, тож в будь-якому випадку не купуйте попередньо не протестувавши. Користувався у Львові, Тернополі, Вінниці. Найвищу швидкість отримував в Тернополі (приблизно 100 KБ). Маю знайомих, котрі користуються(чи користувалися) інтернетом 3G від утелу, інтертелекому та cdma. Скажу вам так: 3G є 3G і нічого з тим не поробиш, тим більше в Україні, де за якість надання послуг ще не надто переймаються. Умови та тарифні плани майже всюди однакові. Іноді просто люди купляються на рекламні уловки і думають що то вони отримали манну з неба.
    Модемів дешевих немає, хіба з контрактом, як говорилось раніше. Та й не всі модеми мають однакову здатність приймати\передавати сигнал. Тож читайте уважно, і перед покупкою модема чи тарифного плану все добре розпитайте.
    P.S. Про розлочення-розкодування навіть і не думайте. Доволі часто вилазять баги. Дорого. Я б порівняв розлочення із лотереєю: можна виграти джек-пот, а можна витратити свій час і гроші на вітер.

14. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:))) Знаю людей які зірвали кілька джекпотів підряд і ше б зривали якби тре було. Загалом конєчно правда. Виробники модемів не сплять і локають шо раз то ліпше.
    Але

• Подобається Подобається x 1
  15. SPB

SPB Well-Known Member

Користуюся UTEL десь 2 роки без додаткових угод(в якості модема NOKIA 6120):
    Спочатку контракт на 1Гб на місяць (по акції);
    Потім з'явилася нова акція і підключив новий контракт на 512Мб;
    Потім нарешті в мене з'явився ОГО і закрив контракт придбавши собі передоплачений тариф, в якому крім нету ще й бесплатні дзвінки на 1 міський номер, ну і там де нема 3g є GSM роумінг, який тепер надає Київстар, тобто майже вюди :)
    Контракт розривається в будьякий робочий день протягом декількох хвилин і навіть можна залишок перекинути в рахунок оплати свого домашнього номера (звичайно якщо він від Укртелекому).

Ну так от в Підрясній (4 км від розв'язки Яворівська траса - Об'їздна дорога), на дачі у знайомого 3Ж ловить досить непагано, хоча і треба торхи потаскати модема по кімнаті для кращого сигналу.

16. deneb

deneb Well-Known Member

Ви тільки забули нагадати, то там Київстар хоч і надає роумінг, але за такими тарифами, що тільки аською користуватись, а інтернетом то я б навіть з натяжкою не назвав. Utel взагалі веде якусь дивну політику - таке враження, що взагалі на зацікавлений в наданні послуг... та то і не дивно, все ж таки державна установа....

17. SPB

SPB Well-Known Member

Про теперішні тарифи сказати нічого не можу, бо мій зберігся ще з тиг часів коли був УТЕЛ а не "безпровідне ОГО" чи як він там зараз. Хоча враховуючи мережу Київстар 40 коп за МБ, понад замовлений обсяг, будь де не так вже і багато.
    Які Ви бачили тарифи що там тільки аською користуватися незнаю, на їх сайті ніде не найшов, якщо можете дайте посилання. :)

А на рахунок державних установ: намагався підключитися як до ОГО так і до інтернету від Фарлеп то Укртелеком в порівнянні сильно виграє, в тому числі й ставленням до клієнтів (і потенційних в тому числі).

18. deneb

deneb Well-Known Member

- для мене це ціна, при якій можна користуватись тільки аською.. а ну іще пошту переглянути

19. SPB

SPB Well-Known Member

Ну ясно що не фільми качати:)
    А для чого ще треба інтернет, такого що не почекає до домашнього безліміту?

Але на далекій станції в Карпатах забронювати собі останні місця у поїзді цілком можливо і при такій ціні, а враховуючи що користувачі УТЕЛ не тільки зі Львова та Києва а і з більш віддалених місцевостей, то плата за інтернет не така вже і пагана. для мене дорого це Київстарівські тарифи по 10 грн за Мб, чи скільки там зараз без додаткових пакетів і навіть 5 грн і потім 5 коп за Мб, враховуючи що багато ви всеодно при тій швидкості не висидите.

* при всій повазі до КС.

20. deneb

deneb Well-Known Member

Ну в таких випадках можна скористатись і звичайним інтернетом, що пропонує київстар (не раз виручало в надто віддалених від цивілізації місцях), але ж не оплачувати щомісяця абонплату лише заради того, щоб раз в місяць замовити квиток чи номер в готелі...як на мене то так вийде значно дешевше аніж звязуватись із утелом. А вдома, ясне діло, треба мати кращий варіант. Я веду до того, що наразі немає провайдера безпровідного інтернету, котрий забезпечить доступом в будь-якому місці, де Вам необхідно буде вирішити свої справи. Може я й неправий, бо за останніми подіями в світі 3-g не встигаю.

а де твій аватар? :)