На його думку, майбутнє ІТ виглядає так: • За два наступні роки обсяг інформації у Всесвітній мережі подвоюватиметься кожні 11 годин. • У найближчі 2 роки обсяг інформації в нашому світі буде щорічно збільшуватися в шість разів, а обсяг корпоративних даних у той же період буде щорічно зростати в 50 разів. • Через 5 років будь-яка поверхня зможе виконувати функції дисплея. • У наступні 10 років швидкість передачі даних в домашніх мережах збільшиться в 20 разів. • До кінця 2010 року на кожного жителя планети припадатиме мільярд транзисторів вартістю одна мільйонна американського цента кожен. • До 2013 року щомісячний обсяг трафіку в бездротових мережах складе 400 петабайт (сьогодні весь світовий мережевий трафік складає 9 екзабайт на місяць). • Інтернет еволюціонує до такого ступеня, що зможе підтримувати миттєві комунікації незалежно від відстані. • До 2015 року Google проіндексує приблизно 775 мільярдів сторінок контенту. • До 2015 року людство буде щорічно створювати контент, обсяг якого в 92,5 мільйони разів перевищує обсяг інформації, що зберігається в бібліотеці Конгресу США. • До 2020 року кожен житель планети буде в середньому зберігати 130 терабайт персональних даних (сьогодні цей обсяг дорівнює 128 гігабайтам). • До 2015 року обсяг кінофільмів і файлів, якими обмінюються між собою користувачі, зросте до 100 екзабайт. • До 2015 року повсюдно пошириться відеозв'язок, і він буде генерувати 400 екзабайт трафіку. • До 2015 року обсяг даних, які будуть генерувати телефонний зв'язок, інтернет, електронну пошту, фото-і музичні файли, складе 50 екзабайт. • На початку 2010 року до мережі буде підключено 35 млрд різних пристроїв, тобто майже по 6 пристроїв на кожну людину. • До 2020 року в інтернеті працюватиме більше пристроїв, ніж людей. • Перший комерційний квантовий комп'ютер з'явиться до середини 2020 року. • З впровадженням протоколу IPv6 в інтернеті з'явиться така кількість електронних адрес, що кожній з відомих людству зірок у Всесвіті можна буде забезпечити 4,8 трильйона адрес. • До 2020 року кожен електронний пристрій матиме універсальний додаток для перекладу з інших мов. • До 2020 року персональний комп'ютер вартістю в тисячі доларів США за своєю обчислювальною потужності зрівняється з людським мозком. • До 2025 року з'являться перші випадки телепортації на рівні частинок. • До 2029 за 100 доларів США можна буде придбати систему зберігання ємністю в 11 петабайт. Такого об'єму електронної пам'яті буде достатньо, щоб цілодобово програвати відео DVD-якості протягом 600 з лишком років. • До 2030 року обчислювальна потужність персонального комп'ютера вартістю в тисячу доларів дорівнює розумовій спроможності населення цілого селища. • До 2030 року стане можливою імплантація штучної тканини в людський мозок. • До 2050 року, якщо на той час населення нашої планети складе 9 млрд людей, потужність обчислювального пристрою вартістю в одну тисячу доларів дорівнюватиме обчислювальній потужності всього людства. • Сьогодні ми знаємо 5% того, що нам стане відомо через 50 років. Іншими словами, 95% знань, які будуть доступні людям до 2060 року, стануть результатом відкриттів, зроблених у наступні 50 років. http://ua.korrespondent.net/tech/1038866
В новинах писали, що вже я паростки успіху в телепортуванні: Quantum teleportation successful over 10 miles Monday, May 24, 2010, 14:55 by Tech Correspondent Scientists from the University of Science and Technology, China and from Tsinghua University in Beijing have conducted successful experiments in teleporting information between photons in a distance longer than ever before. They were successful enough in transporting quantum information over a free space distance of 10 miles, much longer than the few hundred meters previously achieved. http://www.dancewithshadows.com/tech/quantum-teleportation-successful-over-10-miles/ В своё время новость о том, что учёным удалось телепортировать частицы всего на полметра, потрясла мир. Теперь этот рекорд увеличен до 16 километров (10 миль). Хорошая новость: учёные смогли передать данные с 89% точностью. Плохая? Информацию, переданную таким образом, будет сложно зашифровать. Но над этим уже работают. http://www.infuture.ru/article/3300
Якщо швидкість передачі даних = нескінченність, то ми на порозі ... навіть не знаю чого. Якщо швидкість в межах світла, то це прості процеси руйнування та створення матерії. П.С. Якими давачами поміряли час = 0?
До 2020 року процес призупиниться бо швидкість комп'ютерів не зможе перевищувати швидкість світла. До 2020 року надмірна кількість непотрібної інформації зробить інтернет ресурси менш зручними в користуванні. До 2050 року інтернет виробить штучний інтелект, повстане проти людства і захопить глобальну владу спочатку захопивши телекомунікації, електростанції і атомне озброєння а потім інші ресурси. Прогнози Ворона.
Підкоректують код - дотягне. Була ж проблема Y2000. поправили. Компутери працюють... ---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ---------- може вони передбачили і записали. Хоч що їм зараз до того...
Ось я передбачив загибель людства від інтернету опісля 2050 року. Захопивши владу інтернет зачне викликати людей по повісткам і вони будуть пропадати без вісті для того щоб зменшити кількість шкідливих біоорганізмів. Неслухняних і нечемних людян які не з’являться за викликом на Е-пошту будуть арештовувати інтернет-роботи. Зачнеться паніка і інтернет параноя в результаті якої загине коло мільярда людян. Решті насильно буде введено в головний і спинний мозки інтернет чипи і вони будуть перетворені на інтернет-сайборгів. Адресувати їх будуть замість мистер або пан - інтернет. Тобто інтернет Мих, інтернет Svjato, Інтернет MARTINI, інтернет Ворон ітп. Найбільш заслужені інтернети будуть адресуватись ІНТЕРНЕТ, ІНФРА-ІНТЕРНЕТ, ІНТЕРНЕТ-ГАРАНТ, СУПЕР-ДУПЕР-ІНТЕРНЕТ. Почнеться підпілля і рух спротиву інтернету в Карпатах, Гімалаях, Альпах і Апалачах. Зформується Ґлобальна Людянська Повстанська Армія - ҐЛПА. Рейди ҐЛПА на інтернет-сайборгів будуть смертоносними і на час армія буде вигравати. Одна із частин Ударні Галицькі Домогосподині (УГД) відзначиться особливо в епічній битві між людянами і сайборгами поблизу хутора Київський. Але евентуально людяни програють війну із сайборгами через зраду людянина Тошнокрадова і людство загине назавжди в сайбожному рабстві. Пророк Ворон.
Уточняю. Гибель (основная) от вирусов... ---------- Додано в 14:16 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ---------- Поменяйте "интернет" на ПР (Янык в т.ч.) и увидите, - всё уже началось.
Я думаю Янек би скоро поплутав Майя і 1 Мая, 2 Мая, 3 Мая, ..9 Мая, 10 Мая ... Ні, то вже анекдот про чукчів...
а я не певен. ніщо не може продовжувати рости вічно. думаю інформаційне зростання дійде певного апогею і згасне. думаю це буде внаслідок кризи нанотехнологій. зараз ми бачимо розвиток електронного світу на рівні розвитку економіки поч 20 століття. от і прийде славнозвісний 1929 рік і повикидають корпорації мільйони нікому не потрібних електронних пристроїв що просто знеціняться. та і людині також нащо ті петабайти? якщо гіга вже все вміщає. а на рівні роботи офісів взагалі кіло чи мегабайтів достатньо. думаю за років 10 буде грандіозний пшик і та дзига що зараз надзвичайно швидко розкручується зупиниться на певний час, а опісля буде повільно і монотонно крутитись. якщо приглядітись до історії то в нас взагалі намічається чергова світова війна і всі технології підуть на розвиток військової галузі. а після філософія, спорт а може вирізання по дереву. хто його знає що великому майстру прийде на думку моди сьогодення..
Да, я вроде и не указываю, а показываю, что уже всё началось. Пророк с Нью-Йоркшины, как всегда, прав.