Практично всі зараз купують нові телевізори з широкоформатним екраном (16:9) Всі серіали і телевізійні фільми вже давним давно знімають в 16:9 Проте всі українські телеканали транслюються в форматі 4:3 І не тільки українські. Із каналів що в мене є на тарілці я знайшов тільки три які транслюються в 16:9. Це Перший російьский, BBC та Euronews В результаті ми маємо картинку або розтягнуту по горизонталі (в більшості чомусь так) або в кращому випадку обрізану згори і знизу Ще дехто робить ось так щоб отримати повну картинку без спотворень Як бачимо, практично жодне із налаштувань не дає нам в результаті повноцінної картинки. От я не розумію, чому телеканали вперто не переходять на 16:9? Невже вони досі орієнтуються на "Електрони" 20-30 річної давності випуску?
Та ні, просто це потребує оновлення техніки! А кому це вигідно вкладувати гроші щоб нам було добре? От і маєте відповідь. Обіцяли до євро цифрове ТВ. То ли ещё будет......
в мене ще PolSat. Плюс багато фільмів і серіалів ідуть у якомусь такому цікавому форматі (ймовірно, трохи обрізаний по краях 9*16), що в 3 на 4 мають згори і знизу чорні смуги з лого каналу на верхній, а один із варіантів масштабу мого тв дозволяє їх обрізати і мінімізувати оті смуги по краях, що на останньому кадрі
то ідеальний варіант, але переважно картинку обрізають з боків, вписуючи її в 4:3 саме по висоті. І якщо це кіно, зняте у 21:9 , то виходить що половина (!) картинки опиняється за екраном
Не знаю, мене в принципі це питання, не дуже хвилює. Я собі скачую фільм або серіал в HD. і переглядаю на плазмі
Мне тоже очень интересно в чём разница между плазмой и ЖК? И, исходя из первого поста МАРТИНИ, какого соотношения высоты и ширины надо покупать телевизор?
ну все просто. В кожному пікселі знаходяться там рідкі кристали, а там газ-плазма Я б радив 16:9. Навіть не впевнений, що бувають плазми або РК інших пропорцій Рано чи пізно всі перейдуть на широкий формат. Ну крім ЛТБ
У Філіпах ще є варіант "розумного масштабування", він розтягує картинку на 16:9, але щоб не було розтягнутої морди (як на фото Григорія Хати) - розтягуються в основному краї картинки, центр залишається практично без змін. Оскільки головні герої як правило по центру кадру, то виглядає цілком пристойно. Правда смішно виглядає коли герой зміщується з центру кадру вбік ) Вроді вже транслюється у Львові, але потрібно тюнер DVB-T2. Якщо хтось роздобув таке ноу-хау - перевірте чи працює ЛТБ взагалі пролітає. До 2015-го аналогове ТБ відключать, а в пакет безкоштовних цифрових каналів ЛТБ не пройшов конкурс. Платно його навряд чи хтось підключить собі
Краще вже дочекатись коли норм. тюнери підуть в продажу. І коли появиться оф. повідомлення. А то віддати 650 грн тупо ні за що, неа... Нема дурних, його максимальна ціна мабуть 300 грн.