16:9

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем MARTINI, 16 гру 2011.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Практично всі зараз купують нові телевізори з широкоформатним екраном (16:9)

Всі серіали і телевізійні фільми вже давним давно знімають в 16:9

Проте всі українські телеканали транслюються в форматі 4:3

І не тільки українські. Із каналів що в мене є на тарілці я знайшов тільки три які транслюються в 16:9. Це Перший російьский, BBC та Euronews

В результаті ми маємо картинку або розтягнуту по горизонталі (в більшості чомусь так)

або в кращому випадку обрізану згори і знизу

Ще дехто робить ось так щоб отримати повну картинку без спотворень

Як бачимо, практично жодне із налаштувань не дає нам в результаті повноцінної картинки.

От я не розумію, чому телеканали вперто не переходять на 16:9? Невже вони досі орієнтуються на "Електрони" 20-30 річної давності випуску?

• Подобається Подобається x 3
  2. Templar

Templar Дуже важлива персона

Та ні, просто це потребує оновлення техніки! А кому це вигідно вкладувати гроші щоб нам було добре? От і маєте відповідь.
    Обіцяли до євро цифрове ТВ.

То ли ещё будет......

3. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

в мене ще PolSat.

Плюс багато фільмів і серіалів ідуть у якомусь такому цікавому форматі (ймовірно, трохи обрізаний по краях 9*16), що в 3 на 4 мають згори і знизу чорні смуги з лого каналу на верхній, а один із варіантів масштабу мого тв дозволяє їх обрізати і мінімізувати оті смуги по краях, що на останньому кадрі

4. MARTINI

то ідеальний варіант, але переважно картинку обрізають з боків, вписуючи її в 4:3 саме по висоті. І якщо це кіно, зняте у 21:9 , то виходить що половина (!) картинки опиняється за екраном

5. Templar

Не знаю, мене в принципі це питання, не дуже хвилює.
    Я собі скачую фільм або серіал в HD. і переглядаю на плазмі

6. Полковник

Полковник миється в бані

Пан уже зарабатывает на плазму?

• Подобається Подобається x 2
  7. Saszko

Saszko Well-Known Member

А в чом разніца?

8. Полковник

Полковник миється в бані

Мне тоже очень интересно в чём разница между плазмой и ЖК?
    И, исходя из первого поста МАРТИНИ, какого соотношения высоты и ширины надо покупать телевизор?

• Подобається Подобається x 1
  9. MARTINI

ну все просто. В кожному пікселі знаходяться там рідкі кристали, а там газ-плазма

Я б радив 16:9. Навіть не впевнений, що бувають плазми або РК інших пропорцій :) Рано чи пізно всі перейдуть на широкий формат. Ну крім ЛТБ :)

• Подобається Подобається x 3
  10. Полковник

Полковник миється в бані

А Вы какой бы из них порекомендовали?

11. MARTINI

Не розуміюся на тому питанні, телевізор майже не дивлюся :)

У мене сонька РК

12. syavych

syavych копач

У Філіпах ще є варіант "розумного масштабування", він розтягує картинку на 16:9, але щоб не було розтягнутої морди (як на фото Григорія Хати) - розтягуються в основному краї картинки, центр залишається практично без змін. Оскільки головні герої як правило по центру кадру, то виглядає цілком пристойно. Правда смішно виглядає коли герой зміщується з центру кадру вбік :))
    Вроді вже транслюється у Львові, але потрібно тюнер DVB-T2. Якщо хтось роздобув таке ноу-хау - перевірте чи працює :)
    ЛТБ взагалі пролітає. До 2015-го аналогове ТБ відключать, а в пакет безкоштовних цифрових каналів ЛТБ не пройшов конкурс. Платно його навряд чи хтось підключить собі ;)

• Подобається Подобається x 2
  13. Templar

Краще вже дочекатись коли норм. тюнери підуть в продажу. І коли появиться оф. повідомлення.
    А то віддати 650 грн тупо ні за що, неа... Нема дурних, його максимальна ціна мабуть 300 грн.

а де твій аватар? :)