ваши дii коли б вiдновився СССР?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Hatrexis, 30 січ 2013.

1. sad

sad Well-Known Member

И что там в Основном Законе написано что Севастополь это колония - поселение ?

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Довкола нашого училищного полігона, м К-Подільський, знаходились - хлібокомбінат, консервний завод, молокозавод і м"ясокомбінат. По полігону заступало чотири чоловіки. А що на полігоні приймати? Правильно, завжди відкритий шлагбаум і фанерну буду. Приходила зміна, віталась із старим нарядом і йшли у всі чотири сторони. З хлібокомбінату - свіжий хліб і торти-брак. З м"ясокомбінату - дві палиці вареної ковбаси. З молокозаводу - стакан морозива і сирки. Ну а з консервного... :)))
    Пролазиш через дірку з відром. Йдеш до сторожа. Так і так, з якої? Он з тої бери, там вже закисло. Завтра-позавтра на конвеєр піде. Залазиш на горловину 50-кубової ємкості, розганяєш втоплих невинно мишей і шум, черпаєш поглибше, аби миші у путню не фтрафили... :)))
    Файно було... :)))
    А вже за України мав я приписану техніку на Яблунівському спірзаводі. Деталі не розповідатиму, воєнна тайна, але замість одного екскаватора лежав тіко ковш... :)))
    Я полюбляв до главмєха заїжджати час від часу, спитати, чи часом не регенерувався екскаватор з його останків... :)))

• Подобається Подобається x 3
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

ВИЗНАЧЕННЯ понять територій компактного поселення, автохтонних, міграційних, інших, а також територій-колоній давно визначено істориками та етнолінгвістами і використовувалося авторами Мовної Хартії. Подобається це Вам чи не подобається.
    В Неті все це є. Тільки скоріш за все не російською мовою. :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

А мене раз тато взяв з собою на винзавод.
    Мені було років з 12.
    Поки він там щось вирішував,я полазив по цехах...
    Що я там бачив...хм...
    Отож,я виріс,почав квасити,але ні разу в життю не пив "чорнила".

5. sad

sad Well-Known Member

Ссылки будем подождать.

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

:)))
    А мені нічо, йшло помалу...
    Правда організм вина не хотів. Мне від двох стаканів "Альмєнської долини" чи "Рубіну" зносило... Точніше проносило... В обидва боки...

7. Boris_Kiev

Шукайте самі. Я задовольняти Вашу цікавість не буду.
    P.S. для довідки - багато разів їздив відпочивати у певну, нині "гарячу" точку у бухті Ласпі, приятелюю з директором, тож усі севастопольські реалії знаю.
    Чхати хотів на ваші "марші", стрічки та інше. Але той факт, що узбережжя стає "донецьким" - ваших людей не може не хвилювати. І термінал Авліта засере все місто. Спасібо жителям донбасса?
    А то все - язик, лєнточки... Дитячий садок.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я шось дивлюсь - словесна діарея фігачить під високим тиском.

9. sad

sad Well-Known Member

Вы утверждаете Вам и искать.
    http://www.coe.int/t/dg4/education/minlang/textcharter/default_en.asp
    Как найдете пишите.

Для цілей цієї Хартії:a) термін "регіональні мови або мови меншин" означає мови, які:
    i) традиційно використовуються в межах певної території держави громадянами цієї держави, які складають групу, що за своєю чисельністю менша, ніж решта населення цієї держави; та
    ii) відрізняються від офіційної мови (мов) цієї держави;
    він не включає діалекти офіційної мови (мов) держави або мови мігрантів;
    b) термін "територія, на якій використовується регіональна мова або мова меншини" означає географічну місцевість, де така мова є засобом спілкування певної кількості осіб, яка виправдовує здійснення різних охоронних і заохочувальних заходів, передбачених у цій Хартії;
    c) термін "нетериторіальні мови" означає мови, якими користуються громадяни держави і які відрізняються від мови (мов), що використовується рештою населення держави, але які, незважаючи на їхнє традиційне використання в межах території держави, не можуть вважатися найбільш поширеними в межах конкретної місцевості цієї держави.

;)

10. Boris_Kiev

Хартія захищає тільки загрожені мови, а не носіїв мови радянської (ньюспіку за Дж.Оруелом), тим паче не колонії.

Коли у Києві 16 грудня 2002 року голова Держдуми РФ Г.Селезньов зажадав від України ратифікувати Хартію, його запитали, а чому сама Росія її не ратифікувала. Відповідь: "А нам не треба. У нас немає таких мовних проблем, як в Україні. Були проблеми лише з Татарстаном. Але ми ухвалили закон про кирилицю для всіх, і тепер проблем немає"
    Вочевидь, самe існування України й Татарстану для Росії є проблемою, та й однаковою.

11. sad

sad Well-Known Member

Дожили.
    Украина колония ?

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Шось тово?:russian_ru:

13. Boris_Kiev

Не пересмикуйте. Колонії - це певні міста з великою кількістю масових мігранів, які (мігранти) користуються мовою, яка відрізняється від мови корінного населення.
    Я по роботі багато років їздив на вузли зв"язку, які розташовані на відстані 30-40 км від великих міст. Таких як Харків, Дніпропетровськ, Миколаїв, Херсон. І в жодному з тих населених пунктів не чув російської мови. А спілкувався я не з хліборобами, а з інженерами високої кваліфікації різних поколінь.

Sad, мені нудно повторювати Вам те, що на ЛФ перетерто по 20 разів за роки існування форуму. Тут багато було "ідеологів", "прогресорів", "адміралів" та інших. Ви - нічим не виняткова фігура, 100% вкладаєтеся у звичні нам стереотипи. Тому не розводьте тут знайомі нам теорії. Окрім "підгавкувачів" (вже знаєте - кого) це нікому не цікаво.

Краще поясніть нам, що означає "ВГН" - часто зустрічається на севастопольському форумі.

14. sad

sad Well-Known Member

Это взаимно.

---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ----------

В российском обществе популярен стереотип о «злобных бандеровцах», которые 20 лет назад захватили власть и теперь формируют повестку дня для гуманитарной политики независимой Украины. Как и многие мифы, навязываемые СМИ, он не отвечает действительности. Самые большие националисты живут как раз на Востоке Украины, поскольку в их понимании «национализм» – понятие не столько гуманитарное, сколько экономическое.
    По объему инвестиций в Украину из РФ до последнего времени регионом № 1 был не Крым и не Донецкая область, а самая что ни на есть «западенская» Тернопольщина. А самое минимальное количество инвестиций российского происхождения было как раз зафиксировано в Донецке. Ответьте мне, кто после этого больший националист – усатый вуйко, живущий где-нибудь на Волыни и носящий вышиванку, или рафинированный бизнесмен европейской внешности из Горловки или Макеевки?
    http://www.ng.ru/cis/2012-05-30/3_kartblansh.html

:rock:

15. Boris_Kiev

І хто з вищого ешелону політикуму за останні 20 років був з "Бандерівського краю"? Хоч одного назвете?

Щодо інвестицій - самі подумайте, КУДИ? І "кому вигідно"?
    Отож!
    Годі вже копіпастити сюди відомі стереотипи. Носії російської пропаганди тут не у фаворі.

Краще поясніть нам, що означає "ВГН"?

Останнє редагування: 5 лют 2013
  16. sad

sad Well-Known Member

Значит Вы тут вопреки фаворе
    :haha:

17. Boris_Kiev

Словоблудіє... Тащуся від новачків, які надувають щоки і вважають, що всі тільки й мусять їм відповідати.
    Бачу, Ви уперто ігноруєте тему "данєцкої" інвазії в Криму (чули такий медичний термін - "глистна інвазія"?

І вперто ігноруєте запитання, що таке ВГН (ця абревіатура постійно вживається на севастопольскому форумі)?

18. FourA

FourA Дуже важлива персона

А марка пива была какая?
    Или перепробовали все?:)

---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ----------

Не понял - это экскаватор столько употребил внутрь?
    Шо один ковш остался?
    Та скоко в него ж влезло?

19. sad

sad Well-Known Member

Даже пришлось посмотреть .
    Временная глистная инвазия данецких ?
    Не вижу чем же лучше - "колония - поселение".
    Это все что Вы хотели им предложить ?

20. Boris_Kiev

Ось вже закрутилися - пригріло, нє?
    Дивуєтеся, чому до Вашої "колонії" таке ставлення? Бо у разі міждержавного конфлікту побіжете "по той бік" лінії фронту з криками "Мы ваши! Мы с вами!".
    Спостерігав я поведінку "ваших" (звичайно, у дрібних ситуаціях) - так і готові лягти навіть не під старших офіцерів ЧФ РФ, а навіть прислужитися їхнім повіям, яких щодня возять джипами до так званої "дитячої бази відпочинку Батіліман". Не "тролейбусний", а окупантський.

а де твій аватар? :)