Життя цікаве. Інколи це виглядає неймовірним, але часто трапляються збіжності, які важко збагнути розумом і які мабуть виключає теорія ймовірності. Вчора в Києві я шукав телефон старого колеги, обздзвонив купу друзів, але ніхто його не мав. Достатньо було вийти на вулицю, щоби зустріти людину, яку я шукав. І це при тому, що зазвичай останнім часом ми бачилися не частіше як щороку. Такі речі лякають. Але ще більше лякають моменти, які сталися позаминулого тижня. Їдучи на авто з Києва до Карпат я постійно зустрічався одним автомобілем - то він попереду, то я. Здавалося б нічого дивного - в обидвох однаковий темп, але дивно, що коли я переночував у Львові і виїхав далі в Карпати, передімною була та ж машина. Найбільше я здивувався, коли повертався з Карпат - я знову на дорозі зустрів те ж авто . Проте найбільш неймовірним є те, що я засік кілометраж "від порогу до порогу" з Києва до дачі в Карпатах. Ось що вийшло, коли я приїав та заглушив двигун (кілометраж засікається на нижньому одометрі): Коли я зайшов до хати та як завжди ввімкнув "пробки" (в протипожежних цілях таким чином вимикаю світло коли лишаю дачу на довший час) я побачив вже щось знайоме: Може хтось має теж чим "похвалитися"? Можливо це щось означає? Може якісь знаки, які треба вміти розуміти?
Гм... Буває, ввечері тягне подивитись на годинник (без потреби, нікуди не спішу, нічого не планую, зазвичай читаю або дивлюсь фільм). В 98 процентах на годиннику буває 22:22... Це вже роки, з того часу, коли мені дозволилось не спати опісля десятої вечора...
Декілька років тому, ще прцюючи журналістом у "Львівській газеті" я готував досить великий матеріал. Одним із елементів матеріалу дуже просилося інтерв"ю із людиною з Євпаторії, контактів якої у мене не було. Знав лише де працює. У довідку Євпаторії я намагався додзвонитися протягом години, у мене нічого не вийшло. В Євпаторії я ніколи не був, жодного знайомого в цьому місті не маю. Тоді в мене виник план, який комусь можливо видасться брєдовим і навряд чи колись інший журналіст використовував у своїй роботі такі засоби Отож я вирішив знайти в ICQ когось із Євпаторії і попросити зателефонувати у 09 і дізнатися потрібний телефон Як відомо, аська за пошуковим запитом видає лише 20 результатів. Тобто мені видало 20 людей, у профілі яких вказано місце проживання Євпаторія. Перший контакт у цьому списку через декілька хвилин дав мені МОБІЛБНИЙ телефон того, кого я шукав Виявилося, що це його добрий знайомий. Так не буває, але таке було... А ще досить часто ходиш десь, в голові собі крутиться якийсь музон, приходиш додому, вмикаєш Winamp і починає грати той самий музон. При цьому у мене плейліст переважно містить декілька сотень треків і програються вони не підряд а "вперемішку"
У мене також. Після перегляду якогось фільму. Там у хлопаки в тій годині вічно годинник пікав, вже й не пригадаю чого.
Есть такое кино, "Роковое число 23", в котором главный герой попадает под власть числа 23, и видит его везде, в итоге, это сводит его с ума. Одно время, у нас около офиса постоянно стояли разные машины, но с номером 399, тоже вот, к чему бы? Все мы видим то, что хотим видеть.
Тю, я думала тут про математику. Подумала, що варто уточнити про яку збіжність (сильну, слабку) говорять, що збігається (функції, послідовності і тп) вияснити і на чому (інтервалі, компакті і тп). А тут про ЗБІГИ обставин або СПІВПАДІННЯ говорять.
Якщо бути докладним чи занудним... , то правильно буде саме збіг. Співпадіння є словом невірним і обставин аж ніяк не стосується. Відповідно й дієслово має бути збігатися, а не співпадати. Спільно впадати можуть дві річки в море хіба що. І то не конче.
в мене було щодо пісень... наспівую собі якусь стареньку російську попсу("к чему бы это?" ), сідаю в маршрутку і та пісня починає взагалі дзвеніти у вухах... опамяталася і зрозуміла, що то у водія монофонічна мелодія тої пісні і ще й телефон гарячий - що 2 хв дзвонить... таких випадків можу навести ну дуже багато... одні і ті ж слова говорити водночас(навіть з малознайомими людьми), дзвонити комусь тоді, коли він мені дзвонить чи писати смс, коли мені відправляють...
Форест, коли довго в дорозі то так і буває що з тим самим авто їдеш...теж таке спозтерігала. А ще, їду я минулого року між Москвою і Рязанню... в автобусі....ніч на дворі, просто ліс з двох боків і все...я просто підняла голову і кажу до людини що поряд сиділа...зараз щось буде... і за секунд 10 плавний поворот і перед нами аварія...людина витріщилась а я сама нічого не зрозуміла як то в мене вийшло. а ще, знаю що часом щось сталось а вже змінити я нічого не можу...за якийсь час просто взнаю що саме....
Зовсім *свіжий* збіг - десь недільку дуже часто згадую свою давню колєжанку,з якою не бачились 2 роки... 2 квітня іду пл,ринок і зустрічаю її біля кафе(не пам*ятаю назви,але воно точнісінько за напрямком,який вказує Нептун).часу було не багато,але зайшли в це кафе.Тільки присіли - заходить родич з яким не бачились вже роки. Думаю,якби часу було більше напевне щеб когось там зустріла. Може хтось хоче спробувати зайти в це кафе?Можливо воно для таких зустрічей?
Ну вже не зліться, але мене вчили, що збіжність це український відповідник російського слова "совпадение". Збіг обставин або збіжність це найвідповідніші його українські замінники. Я використав другий бо тут збігаються не тільки обставини але і цифри. А співпадіння - це калька з російської, у свою чергу совпадіння - це коли сови з дерев падають. P.S. Лілю, не зліться за прискіпливість, але слово "невірне" теж ненормативне. Невірною може бути дружина, собака ітд. А от слово може бути неправильним, невідповідним, недоречним тощо. Повертаючись до теми - чи чув хтось, що такі збіжності можуть означати?
ну шо за хлоп, як таке можна плести.Не відьма а людина з розвинутою інтуіцією Ви там прошупане которий МАХ, ше приїдете до Львова...буде вам костьор.:girl_devil: Єх...ну як таке созданіє можна спалювати:girl_spruce_up:
ага... поздняк метатся... тоесть в коких єто мирних целях?? думаєте шо я спалив меня замените Украине газ?
Млинець, ну що тут не зрозумiло? Відьомські здiбностi тре використовувати з будь якою доброю метою, а не палити когось ! )