Збіжності

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Forest, 3 кві 2009.

1. Forest

Forest Moderator

Життя цікаве. Інколи це виглядає неймовірним, але часто трапляються збіжності, які важко збагнути розумом і які мабуть виключає теорія ймовірності. Вчора в Києві я шукав телефон старого колеги, обздзвонив купу друзів, але ніхто його не мав. Достатньо було вийти на вулицю, щоби зустріти людину, яку я шукав. І це при тому, що зазвичай останнім часом ми бачилися не частіше як щороку. Такі речі лякають. Але ще більше лякають моменти, які сталися позаминулого тижня. Їдучи на авто з Києва до Карпат я постійно зустрічався одним автомобілем - то він попереду, то я. Здавалося б нічого дивного - в обидвох однаковий темп, але дивно, що коли я переночував у Львові і виїхав далі в Карпати, передімною була та ж машина. Найбільше я здивувався, коли повертався з Карпат - я знову на дорозі зустрів те ж авто :). Проте найбільш неймовірним є те, що я засік кілометраж "від порогу до порогу" з Києва до дачі в Карпатах. Ось що вийшло, коли я приїав та заглушив двигун (кілометраж засікається на нижньому одометрі):

Коли я зайшов до хати та як завжди ввімкнув "пробки" (в протипожежних цілях таким чином вимикаю світло коли лишаю дачу на довший час) я побачив вже щось знайоме:

Може хтось має теж чим "похвалитися"?

Можливо це щось означає? Може якісь знаки, які треба вміти розуміти?

• Подобається Подобається x 22
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм...

Буває, ввечері тягне подивитись на годинник (без потреби, нікуди не спішу, нічого не планую, зазвичай читаю або дивлюсь фільм). В 98 процентах на годиннику буває 22:22...

Це вже роки, з того часу, коли мені дозволилось не спати опісля десятої вечора...

• Подобається Подобається x 15
  3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А в мене зазвичай буває 11:11 :) Але думаю що це нiчого не значить.

• Подобається Подобається x 6
  4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Декілька років тому, ще прцюючи журналістом у "Львівській газеті" я готував досить великий матеріал. Одним із елементів матеріалу дуже просилося інтерв"ю із людиною з Євпаторії, контактів якої у мене не було. Знав лише де працює. У довідку Євпаторії я намагався додзвонитися протягом години, у мене нічого не вийшло. В Євпаторії я ніколи не був, жодного знайомого в цьому місті не маю. Тоді в мене виник план, який комусь можливо видасться брєдовим і навряд чи колись інший журналіст використовував у своїй роботі такі засоби :) Отож я вирішив знайти в ICQ когось із Євпаторії і попросити зателефонувати у 09 і дізнатися потрібний телефон :)

Як відомо, аська за пошуковим запитом видає лише 20 результатів. Тобто мені видало 20 людей, у профілі яких вказано місце проживання Євпаторія. Перший контакт у цьому списку через декілька хвилин дав мені МОБІЛБНИЙ телефон того, кого я шукав :) Виявилося, що це його добрий знайомий.

Так не буває, але таке було...

А ще досить часто ходиш десь, в голові собі крутиться якийсь музон, приходиш додому, вмикаєш Winamp і починає грати той самий музон. При цьому у мене плейліст переважно містить декілька сотень треків і програються вони не підряд а "вперемішку" :)

• Подобається Подобається x 13
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У мене також. Після перегляду якогось фільму. Там у хлопаки в тій годині вічно годинник пікав, вже й не пригадаю чого.

• Подобається Подобається x 4
  6. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Есть такое кино, "Роковое число 23", в котором главный герой попадает под власть числа 23, и видит его везде, в итоге, это сводит его с ума. Одно время, у нас около офиса постоянно стояли разные машины, но с номером 399, тоже вот, к чему бы? Все мы видим то, что хотим видеть.:)

• Подобається Подобається x 2
  7. Mariya

Mariya Well-Known Member

Тю, я думала тут про математику. Подумала, що варто уточнити про яку збіжність (сильну, слабку) говорять, що збігається (функції, послідовності і тп) вияснити і на чому (інтервалі, компакті і тп). А тут про ЗБІГИ обставин або СПІВПАДІННЯ говорять.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Якщо бути докладним чи занудним... :))), то правильно буде саме збіг. Співпадіння є словом невірним і обставин аж ніяк не стосується. Відповідно й дієслово має бути збігатися, а не співпадати.
    Спільно впадати можуть дві річки в море хіба що. І то не конче. ;)

9. Багіра

Багіра Well-Known Member

в мене було щодо пісень... наспівую собі якусь стареньку російську попсу("к чему бы это?":))) ), сідаю в маршрутку і та пісня починає взагалі дзвеніти у вухах... опамяталася і зрозуміла, що то у водія монофонічна мелодія тої пісні:haha: і ще й телефон гарячий - що 2 хв дзвонить...

таких випадків можу навести ну дуже багато... одні і ті ж слова говорити водночас(навіть з малознайомими людьми), дзвонити комусь тоді, коли він мені дзвонить чи писати смс, коли мені відправляють...

10. Vetta

Vetta Well-Known Member

Форест, коли довго в дорозі то так і буває що з тим самим авто їдеш...теж таке спозтерігала.

А ще, їду я минулого року між Москвою і Рязанню... в автобусі....ніч на дворі, просто ліс з двох боків і все...я просто підняла голову і кажу до людини що поряд сиділа...зараз щось буде... і за секунд 10 плавний поворот і перед нами аварія...людина витріщилась а я сама нічого не зрозуміла як то в мене вийшло.
    а ще, знаю що часом щось сталось а вже змінити я нічого не можу...за якийсь час просто взнаю що саме....

• Подобається Подобається x 7
  11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК і запишемо: відьма...:mocking:

• Подобається Подобається x 9
  12. Max_

Max_ кл. москаль

И спалим нафиг, да ?
    В мирных целях надо использовать !

13. Peri

Peri Well-Known Member

Зовсім *свіжий* збіг -
    десь недільку дуже часто згадую свою давню колєжанку,з якою не бачились 2 роки...
    2 квітня іду пл,ринок і зустрічаю її біля кафе(не пам*ятаю назви,але воно точнісінько за напрямком,який вказує Нептун:)).часу було не багато,але зайшли в це кафе.Тільки присіли - заходить родич з яким не бачились вже роки.

Думаю,якби часу було більше напевне щеб когось там зустріла.
    Може хтось хоче спробувати зайти в це кафе?Можливо воно для таких зустрічей?:)

• Подобається Подобається x 4
  14. Forest

Forest Moderator

Ну вже не зліться, але мене вчили, що збіжність це український відповідник російського слова "совпадение". Збіг обставин або збіжність це найвідповідніші його українські замінники. Я використав другий бо тут збігаються не тільки обставини але і цифри. А співпадіння - це калька з російської, у свою чергу совпадіння - це коли сови з дерев падають.

P.S. Лілю, не зліться за прискіпливість, але слово "невірне" теж ненормативне. Невірною може бути дружина, собака ітд. А от слово може бути неправильним, невідповідним, недоречним тощо.

Повертаючись до теми - чи чув хтось, що такі збіжності можуть означати?

• Подобається Подобається x 7
  15. Vetta

Vetta Well-Known Member

ну шо за хлоп, як таке можна плести.Не відьма а людина з розвинутою інтуіцією:ireful1:

Ви там прошупане которий МАХ, ше приїдете до Львова...буде вам костьор.:girl_devil:

Єх...ну як таке созданіє можна спалювати:girl_spruce_up:

• Подобається Подобається x 9
  16. Max_

Max_ кл. москаль

Вы не поняли, я как раз хотел ваши способности в мирных целях использовать ))

17. Vetta

Vetta Well-Known Member

ага... поздняк метатся... тоесть в коких єто мирних целях?? думаєте шо я спалив меня замените Украине газ?;)

• Подобається Подобається x 3
  18. Max_

Max_ кл. москаль

Млинець, ну що тут не зрозумiло? Відьомські здiбностi тре використовувати з будь якою доброю метою, а не палити когось ! )

Останнє редагування: 4 кві 2009
    • Подобається Подобається x 1
  19. Ета пять! :haha: Максе, ну хіба все перекладається дослівно?

• Подобається Подобається x 1
  20. Max_

Max_ кл. москаль

Ви напевно про блiн - млинець ? ))

Останнє редагування: 4 кві 2009
а де твій аватар? :)