"Свобода" іде!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем хозар, 12 вер 2007.

1. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Звісно, ні. І та ціла родина в Перемишлянському районі, яку вбили сусіди від імені УПА, за клаптик нерозділеної землі також не воскресла.
    Ніхто того не заперечує, не стверджує, що УПА було благородними середньовічними лицарями без гріха тощо.
    Це треба знати та розуміти, щоб подібний містечковий ідіотизм не повторювався ніколи.

Різниця в тому, що оці "звірства" УПА мали поодинокий винятковий, локальний характер та пов'язані були, швидше з неврівноваженою чи закомплексованою психікою окремих людей.
    Дії НКВС і інших асвабадітєлєй - були державною ціленапрямленою політикою та мали глобальний характер.
    Кількість жертв - навіть не "слон і моська".

• Подобається Подобається x 4
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Кількість жертв, кажете?
    А кількість жертв співвідносна кількості партійців. ВКПб було більше, і жертв більше. ОУН менше і жертв менше...
    Хорошу думку кинули. Треба буде питому вагу пролитої крові вирахувати... Бо абсолютні цифри тут недоречні...

• Подобається Подобається x 2
  3. IgorLvivM

Якось дивно рахувати "питому вагу" замордованих. Особливо, коли 90% вихідних матеріалів - авторства КДБ/НКВС.

Поглядаючи на виверти предмету новітньої історії за останні років 30, я б взагалі ввів якусь заборону на її трактування та викладання. Свого роду, віковий ценз - 100 років хоча б.
    Найцінніше і найправдивіше, що зараз може бути - це збереження фактів та показів очевидців. В архів. І досліджувати та описувати, коли нема політики та емоцій.
    ... Може і 100р. мало. Сьогодні ми ще всього не знаємо про 1917.

• Подобається Подобається x 3
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Василю, ви знову за те саме. Мов, ОУН були біси, а більшовики ангели.
    Я не хочу про це багато говорити бо викличу гнів прихильників одних і других. Просто ми не знаємо історії. Щось сказати доброго про більшовиків, думаю, це ознака поганого виховання. Про ОУН???
    Більше питань ніж відповідів. Кілька тижнів тому в Захід.нет зявилися матеріали де видно, що Коновалець співпрацював з большевиками. Дивно? Не думаю, так як і в одних і других головні вороги були поляки.
    Ідеологом ОУН став москаль Донцов, бувший соратник Леніна і бувший член РСДРП. (Фаріон не перша, на жаль). На Східній Україні люди їли своїх дітей, а ОУН стріляв поляків (25) і українців (36). Дивний націоналізм!

5. Dred

Dred Well-Known Member

І шо знову провалилася дискредитація УПА?

6. VasMT

Педро, я вже всоте мабуть підкреслюю тотожність більшовиків і націоналістів. Вони однакові. Третім чоботом до пари є нацисти. Війна між ними прогнозована і природня.
    Бо як однополюсні магніти відштовхуються, так і ці три ідеологічні групи поборюють одна одну. Бо мета у них одна - влада. Єдина і неподільна. Методи, політичні засади, структура, ідеологія... Все однакове. Навіть прапори червоні.
    І як тільки перестануть всякі ромки клясти і поливати лайном вісім мільйонів українців, яки воювали у тій війні, перестануть вклікати та обожнювати націоналістів, я перестану згадувати про оту ОУН, і заповім десятому не згадувати про ото лайно...

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

Значить воскресли...:facepalm:

• Подобається Подобається x 1
  7. Dred

Dred Well-Known Member

Ну то, що більшовизм зло а його дітище ЧА не зло, як у вас все вибірково. Так дволико і лицимірно.

Значит ви знову обкакались...

8. VasMT

Вам бракує чогось вловити різницю між НСДАП і Вермахтом, ВКПб і ЧА, ОУН і УПА.
    Ви їх не розділяєте, що являється великою помилкою, натомість ототожнюєте, вважаєте одним цілим. Тому то і мислите однобоко.
    Зрештою мені давно чхати на Вашу думку.

9. Dred

Dred Well-Known Member

Дякую, що підтвердили свою двуликість і лицемірство.
    Якщо режим злочинний (більшовизм) то він у всіх сферах діє злочино а не як у вас вибіркво. Ту злочинний а ту нє.

10. VasMT

Міжнародний трибунал чомусь вважає інакше.
    Але хто такий той Трибунал... От Дред, із оунівською символікою на аві, то афторитет...:mocking:

11. Dred

Dred Well-Known Member

Йой та шо ви не кажете і який це трибунал судив більшовизм?

12. VasMT

Трибунал судив нацистів. При цьому деякмх навіть виправдав.
    Йдучи Вашою т.з. логікою, то і комуністка Фаріон злочинець, і сержант, член ВЛКСМ Ромко, і всі інші, що були гвинтиками системи.

13. Dred

Dred Well-Known Member

От вам і трибунал....

14. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

тюююю, та вас давно тре було розстріляти....але шнУрок і кусень мила дешевші...

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

16. VasMT

А Ви спробуйте, якщо не страшно.

17. Locke

Locke невиправний реаліст

От помаленьку і проявляється хто є хто.

18. iso

iso Well-Known Member

Це все наклепи Експресу Захід нету

19. IgorLvivM

20. Locke

Locke невиправний реаліст

Це його (Михальчишина) устами викрикував якийсь промосковський провокатор, зовні дуже схожий на нього. :haha:
    Настільки схожий, що тисячі людей, які все це чули і бачили не могли розпізнати підміну :haha:

А чому б така версія не заслуговувала уваги? От побачите, скоро і таке понаписують. На одному з форумів я й не таке читав. :crazy:

а де твій аватар? :)