"Свобода" іде!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем хозар, 12 вер 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!!

Насколько я знаю - ВО Свобода представлена во Львовском облслвете. У нас вот Ветренковцы есть - за них тут голосовали - и видимо будут голосовать... Чтож - экстраполировать эти результаты на всю Украину?

2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не треба.:) Випадково натрапив, а що не цікаво?

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А ось і не вгадали... :crazy:
    На форумі не заборонено белькотіти...
    Подивіться у ці очі... :) І не "беріть в голову"...

Наспівуючи:
    Что толку в этих молодых мужчинах?
    Скажу я сам себе на едине
    Видней мужская красота в морщинах
    и в седине и в се-ди-не и в лы си не...

Додано через 1 хвилину
    Тю...
    А в голосуванні за Курпіля там би було 300%. :)

Додано через 2 хвилини
    Черевики помийте. Нецікаво. :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Ізольда

Ізольда Well-Known Member

Тут не можу спорити. Не поділили хлопці території впливу. :) Але ідеї, ідеї які були :):agree:

Я вже писала - спочатку, так, він не боровся саме за інтереси Ураїни. Максимум - за інтереси Гуляйпілля. Але це також було своєрідним патріотизмом. Та треба визнати, що перед еміграцію та за її чассів він змінив свої погляди і у своїх друкованих роботах писав вже саме про незалежність України. Я читала витримки з його спогадів; до речі, йому було дуже прикро що в еміграції його статті переважно друкувались російською мовою
    Селяни півдню білих не любили, бо вони захищали інтереси поміщиків; червоних спочатку сприйняли доброзичливо,а потім боялися гірше за сатану. А Махно відстоював саме інтереси селян, до приходу червоних він надав їм земельні наділи, спробував створити систему самоврядування на цій території. А земля для селянина - найбільше багатство. І Махно був свій, виходець з народу, а таким довіряють.
    Звісно, був і зворотній бік у цієї медалі. У Гуляйполі мені розповідали, що інколи Махно заходив до хати, наводив рушницю на голову родини та й казав: "Ти йдеш зі мною воювати?". Якщо людина казала "ні", він її пристрелював і йшов далі.
    Я не роблю з Махна ідеалу. Але зводити його особистість до слова "хлоп" це нерозумно. Людина вийшла з простого селянства, але він здобув знання, вчився сам, навіть супротивники визнали його військовий талант. Намагання у Батька були непагані, ось тільки забагато помилок він наробив на свому буренному шляху.
    Будтье ласкаві. Це не прискіпливість, це звичайна цікавість. бо ви перший, від кого я чую так інформацію. Але цілком можливо, що різні люди одночасно придумали одну й ту саму конструкцію, бо її ідея лежала на поверхні.

5. Danilo

Danilo Well-Known Member

Болгарія увійшла до ЄС нещодавно. Спробуйте поспілкуватися десь у Мілані, Мадриді, Нанті, Дюсельдорфі, Лугано, Ньюпорті російською.:D:D:D

Додано через 5 хвилин
    Ніц не втямив, я про той "Високий замок" не знаю ані доброго, ані поганого, вперше зайшов, шукав щось...

6. dArt

dArt Well-Known Member

Разговаривал по русски в Милане, Мадриде, Нюрнберге, Париже, Берлине, Хемнице (случайно на улице дорогу спросил, немец обьяснил по русски, пожал руку назвал "комрадом" :). В Каннах вообще пол города по русски говорит. Данило, тока не начинайте опять разговор, про то что я рисуюсь где был, задали вопрос я ответил :)

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

:y:

8. doberman28

doberman28 Well-Known Member

:) А в Румунії, наприклад, в більшості країни окрім румунської не розуміють жодної. При цьому дуже ображаються, коли взнають що ти не говориш нею. :) Почуваєш себе повним дурнем, коли знаючи п'ять мов, мусиш на пальцях пояснювати що б ти хотів з'їсти :)
    І взагалі, я не бачу звязку між поширеністю російської мови в Болгарії та часом її членства в ЄС. Думаю, що навіть через 100 років перебування в Унії там розумітимуть російську.

9. dArt

dArt Well-Known Member

Очевидно , чем боле отсталая страна, тем в ней меньше языков знают и хотят знать. БЫл в Румынии лет 8 назад, на редкость угнетающее впечатление, удивлен , как их в ЕС приняли.

10. doberman28

Хех, якось ця фраза дуже пасує до України... місцями... :) Даруйте за цинізм :)

Проїжджав цим літом, нічого практично не змінилося. Але попри забите село, мають досить приємні містя, ті що більші. Сподобалося мені у "відсталій" Румунії, що кожен будинок, як і в нас, має загальний вхід закритий дверима від тих, в кого "енурез". Тільки на відміну від України, вони замість металевих "гаражних" дверей ставлять нормальні євродвері зі склом. (напевне тому їх у ЄС і взяли :) ). Цікаво, скільки в нашому місті простоять євродвері замість брамних воріт, скільки годин скло не буде розбитим. :)

• Подобається Подобається x 1
  11. шахрай

шахрай Well-Known Member

Пам"таю після розстрілу Чаушеску румуни були голодні,холодні,нещасні.
    Все скуповували в Чернівцях супчики в брикетах,хліб та інше їдло.
    А тепер де вони,а де ми?
    Україна на момент розпаду СРСР мала чи не найкращі стартові можливості поміж сестер-республік.
    Розвалили,розікрали все що можна:download:

• Подобається Подобається x 2
  12. vasili

vasili Well-Known Member

Я там бывал не раз и скажу что Румыния, это сплошное село там 85 % селюки, как у нас на западной а у них по всей державе такое, это мне нравится, народ добрый не злой. В городах многие изьясняются на 5 языках, это норма общения, культура у них развитая, причем как в быту так и в обществе че на румынов гоним, товарищ...:)

13. dArt

dArt Well-Known Member

Да не гоню я, просто впечатления описываю восьмилетней давности. Если там с тех пор все сильно изменилось очень раз. От тогдашней поездки осталось впечатление большого циганского табора. К стати скоро ее буду опять проезжать, посмотрю :)

14. vasili

vasili Well-Known Member

дАрт знаешь я очень щепетильно отношусь к Румынии, у меня к ней много вопросов, с известным ответом, поэтому не обращай внимания...я сам Румын то есть Буковинец...:)

15. dArt

dArt Well-Known Member

Васили, ты ведь знаешь, что в отличии от обсуждаемой здесь организации, я сужу по человеку не по национальности а по поступкам :)
    Румын это даже классно :)

16. vasili

vasili Well-Known Member

Взаименно,:)
    завидую немного завтрашним встречам, такие интересные собиседники, пойдет ли общение, всем на пользу?:)

17. dArt

dArt Well-Known Member

Василий, думаю да. Я человек мирный, если не хамят. А хамить думаю при личной встрече никто не будет, ведь никто не хочет испортить впечатление о себе любимом среди множества незнакомых людей.
    Василий, а возмите и предте. Всего то 300 км. 4 часа и во Львове, город покажем, водки выпьем, даже спать уложу, интима правда не обещаю :)
    Я к стати тоже приболел, активно лечусь к завтрашнему дню.

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

[​IMG] ви румун?!!!...

19. vasili

vasili Well-Known Member

ПасибА, но такой марш-бросок, я не в силах выдержать, к великому сожалению поверь...ну и я всегда был приверженцем более узких компаний, к сожалению...Что б жаба не давила махну завтра на шашлык с своей компашкой...:)

Додано через 2 хвилини
    Ні я гуцул-русин.:crazy: але Буковинець а у нас все покремціло.

20. doberman28

Просто ради справедливости, замечу, что если 85% селюки, то остальные 15% горожане, что мало. В городах многие говорят на 5 языках - это зничит, что таких меньше 15%. Удивительно ли, что на перегоне Сирет - Констанца, я не встретил столь образованных румын? :)

Это конечно шутка, просто так мне повезло. Румыния всегда была для меня чем-то неизведанным. Близкая страна, но неизвестная. После первой поездки через Румынию в душе осталось какое-то хорошее чувство, понравиоась страна. Даже не смотря на, иногда, откровенную убогость и бедноту. Особенно на их фоне выделяются крупные города. Яркие и светящиеся.
    Интересная паралель. В Румынии, как и в Польше, в позднее время не часто встретишь прохожих. Да и судя по темным окнам, можно предположить, что в обеих этих странах рано ложатся спать. Наверное рано встают на работу. Нет, все таки не даром Румынию приняли в ЕС :)

а де твій аватар? :)