Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! хто Вам таке писав??? звідки Ви таке взяли??? ....то Ви шось в черговий раз (в силу національної ментальності напевно) в черговий раз щось поперекручували.....
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Не буде тут мого "согласія"! Це - демагогія. Не може бути утисків за освітнім принципом. Кухаркам - кухню, замість ВР. Отримає юридичну освіту, тоді й на законотворчість може балотуватися. Демагогія вітренківська! Націоналізм не вприрається в національність. Тут переконання на 1-му місці. Правильно, "українському народу", а не зайдам любої національності.
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! :y: Додано через 4 хвилини шось нагадує: "...я тоже пєть маґу! у мєня тоже голас!..." то якщо Ви університетів не закінчували, то при запропонованому Вами принципі демократії - Вам необхідно надати право космічні кораблі будувати/проектувати, атомні станції обслуговувати....а чого ні?....шо то за дискримінація??? Додано через 5 хвилин ну от і не назвати Вас москалем? Ви ж всі українські слова в черговий раз поперекручували і глупств наговорили!
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Зенику, останній раз попереджаю: або ставте смайли (якщо жартуєте), або будете отримувати покарання за персональні образи.
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Зенык на смайлики смотрите в конце фразы, это специально для танкистов, шутка значит. Хотя можете воспринимать и без юмора. Я стерплю Поддерживая Вашу инициативу, готов профинансировать отправку пары десятков особо "ярых" на "рідні села".
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! То что Вы пишите - и есть демагогия.Отказать в праве быть депутатом ВР кухарке - потому что она кухарка - верх демократии? Только избиратель имеет право отказать или согласиться с кандидатурой депутата - путем голосования. И никак иначе. "...надати право космічні кораблі будувати/проектувати, атомні станції обслуговувати....а чого ні?...." не надо путать избирательные права с национальностью\образованием\полом\вероисповеданием...
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Трудно... Кожен повинен займатися своєю справою, згідно освіти. ВР - не профспілковий курорт, а місце для законодавця. кухарка може вільно годувати депутатів.
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! експерименти з кухарками при керівництві країною - вже проводились і нідочого доброго не привели.... Додано через 1 хвилину ....вибачайте....може і погарячкував, але іноді шляк трафляє від такого пересмикування і небажання розуміти співрозмовника поєднане з вимогою розуміти самого!
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! ...та в тому то й проблема: шо шляк трафляє мене швидше, ніж я встигаю рецепт прочитати.....
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! В Крим на відпочинок не пропоную (москалів багато), але хоч на Шацькі озера?
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Примітка собі: дізнатись більше Дякую. Коли-небудь обов'язково приїду і до реального Львову. Махно і Григор'єв обидва боролися за те, щоб будь-яка влада була сконцентрована у руках народу, а не більшовиків, комун, тощо. Навіть у закликах махновців та григор'євців багато спільного: вони всі закликали український народ скинути владу нам ними (комун чи білих) та встановити народовладдя. Григор'єв мав підтримку від Денікіна, а Махно вважав його ворогом українскього народу. Крім того, більшовики часто мстилися Махнові за діяння армії атамана Григор'єва. Ворожнеча між Махном та Григор'євим носила також міжособистісний характер. Між обома арміями не було налагоджено партнерських відносин. Григорівці у сутечці вбили кількох вояків повстанської армії Махна, та Григор'єв готував замах на брата Нестора. Час був тоді такий - або ти, або тебе. Ось Махно і відреагував першим. Перепрошую. але тачанки це точно винахід якщо не самого Махна особисто, то когось з його "синочків". Саме тачанки зіграли вирішальну роль під час битви на Перекопі з військами Врангеля, коли Махновці застосували таку тактику: на загони супротивника летить кіннота, потім вона розступається і за нею йдуть тачанки з кулеметами. І ви, мабуть, прекрасно знаєте, що після того, як армія Махна одержала перемогу над загонами білих, червоні повернули свої сили проти батька і він лише чудом врятувався. До речі, радянська пропаганда зробила з Махна перевіртня, що продавався то білим, то червоним. Але насправду, Баько боровся за ідеали революції та анрххізму, які він розділив ще за років ув'язнення в Бутирці. З самого початку революції Махно вважав її загальнонаціональною, але згодом почав відокремлювати та відстоювати саме українскьі інтереси. Ідеологія більшовиків спочатку здавалась йому близькою. Коли він погодився йти на Крим, то натомість комуняки пообіцяли самоврядування для його малої Батьківщини-Гуляйпілля. І він повірив. Результат ми знаємо: червоні приписали перемогу махновців собі, а Махна оголосили найлюттішим своїм ворогом. До речі, чи відомо вам, що на початку двадцятих років, переховуючись від переслідувань червоних, Махно написав Декларацію незалежності України? Та мряів після перетнення кордону про союз з Петлюрою, мріяв продовжити визвольну війну. Але за кордон попав вже хворою людиною, тому тим планам не судилося бути здійсненими. До речі, перебуваючи у Польщі Махно спілкувався з колишніми петлюрівцями і знаходив з ними спільну мову. Щодо перебування Махна в Румунії знаю тільки те, що там він переховувався від переслідувань радянської влади, яка вимагала від Уряду Румунії видати Батька. Але, наскільки я знаю, уряд Румунії лояльно поставився до Нестора, тому мені двино чути, що він міг казати про повстання проти нього. (Але якщо ви можете дати мені силочку на джерело, з якого ви взяли цю інформацію, я буду вдячна). До речі, то могли бути наслідки радянської пропаганди, яка ледь роги та копита Несторові не домальовувала. наведу лише один приклад: багато хто думає, що прапором махновців був чорний стяг, на якому заборажено було череп з кістками. Насправді, то був прапор шкурівців, але радянські "політтехнологи" вдало перекрутили правду. Під час цкування Махна йому приписувалось багато злочинів, до яких він і причетний не був. Наод залякували, розповсюджували листівки, де описувались уявні злочини батька. Розумієте, по обидві боки Дніпра правда про національних героїв кожної місцини багаторазово перекручувалась. Мені розповідали про ОУНівців страшні речі, казали, що вони ледь не гірші од нацистів були. Але читаючи різні матеріали, та спілкуючись тут, на форумі, я поступово змінюю ставлення до цих людей. Ще одне: вже другий рік на Гуляйпільщині проводять псевдо-анархічний фестиваль "День незалежності з Махном". Мешканці міста дуже обурені через те, що з Махна (до якого в них самих досить неоднозначне ставлення) роблять блазня, з гуляйпільців - ледь не громаду нащадків розбійників, а зі сцени лунає матюччя. Навіть за часів незалежності ми ще не привчились поважати наше минуле. А деякі покидьки ще з цього намагаються отримувати прибуток. Огидно....
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Та, давно відомо, що Махно був типовим Малоросійським провінційним анархістом, без освіти.
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Звідки вам це "давно відомо"? Джерело, будь ласка. До речі, в нас зараз дуже багато людей з вищою освітою. І що? Користь з них якась є? Додано через 2 хвилини Та будь-ласка. В мене немає звички кидати слова на вітер. Додано через 14 хвилин В моїй родині дуже цікаво переплелись різні національності. Але у батьківській родині всі розмовляють російською. Запоріжжя-переважно російськомовне місто. Лише прадід мій до кінця життя спілкувався російською з вкрапленнями українських слів та фразеологізмів. І виговір у нього був якийсь м'який - ті ж самі російські слова, але у новому звучанні. Прадід сам з-під Полтави, нащадок козацького роду. У моїй родині завжди шановливо ставились до української мови, було багато україномовних книжок, прадід дуже любив читати Шевченка. Мене виховували, що всі мови рівні, немає кращих чи гірших і що це дуже правильно, знати багато мов. На жаль, володію тільки трьома.
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Киевляне, если увидите в центре города человека с веслом - не удивляйтесь, проходите мимо - ето Danilo. Ему просто в парках места не нашлось. Там одни девушки с веслом.
Відповідь: СВОБОДА ІДЕ!!!! Не́стор Ива́нович Махно́ (Михно́, Михне́нко) (26 октября 1888, село Гуляй-Поле, Александровский уезд, Екатеринославская губерния — 25 июля 1934, Париж, Франция) — анархист, в 1918—1920 лидер крестьян-анархистов и командующий «Революционной повстанческой армией» на южном театре Гражданской войны. Известен как батько Махно (официально подписывал так некоторые приказы). По происхождению — крестьянин. Отец — скотник, мать — домохозяйка. В семье было семеро детей. Третий из братьев. С 1895 сезонный рабочий. Окончил Гуляй-Польскую начальную школу (1897). С 1903 работал на чугунолитейном заводе М. Кернера в Гуляй-Поле. http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%85%D0%BD%D0%BE,_%D0%9D%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87 Додано через 3 хвилини Покрайній мірі людина з вищою освітою думку та ідею свого життя визначає та дотримується, а баццькА Махно, був простим неучем, з великими амбіціями...:D