Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А мені одне цікаво - вам всім ще не набридло товкти воду в ступі?
    До речі, там на сусідній гілці люди просять за них молитися...

• Подобається Подобається x 1
  2. Witness

Witness Well-Known Member

вы просите нас за них молиться? : ) Вы же нас считаете "исчадием ада", детьми "сатаны по имени Авадон" ))) Так вы верите что наши молитвы будут услышаны или нет? ; )

3. Vаn Helsing

Vаn Helsing Active Member

Ви так і не відповіли конкретно по Луки 4:18,19.
    Ситуація: Ісус читає в синагозі Ісаю, і свідомо, беручи до уваги традицію, міняє Боже ім'я. Саме так робив по-вашому Божий син?
    Мих, яке ім'я мав на увазі Ісус, коли казав: "Нехай святиться ім'я Твоє" (Матвія 6:9)?

4. vov66

vov66 Well-Known Member

Коли бог безіменний, то дуже зручно маніпулювати свідомістю людей...

• Подобається Подобається x 3
  5. Vаn Helsing

І я так вважаю.
    Ім'я Бога видаляється з Біблій, пропагується думка, що в Бога багато імен, неправильне трактування заповіді про неналежне вживання Божого імені. Розумію "звідки ноги ростуть", зрозуміло, чому в молитві "Отче наш" прохання про освячення Божого імені найперше.

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Те що вам зрозуміло не обов’язково є єдиновірним розумінням. Своє розуміння краще співставляти зі зразками найвищого почитання Божого імені, яке було за часів будівництва храму в Єрусалимі і брати приклад. Як відомо цар Давид-божий чоловік поклав на серце збудувати храм Богу Ізраїля. Але Бог не дозволив йому, бо Давид багато воював і в нього була кров на руках. Бог обіцяв навести на землю мир щоб син Давида міг збудувати храм Божого імені. Коли цар Соломон збудував храм і весь Ізраїль зібрався біля нього Соломон промовив до народу: Благословенний Господь, Бог Ізраїлів, що Своїми устами говорив був із моїм батьком Давидом, і руками Своїми виконав, кажучи:Від того дня, коли Я вивів Свій народ з єгипетського краю, Я не вибрав Собі міста зо всіх Ізраїлевих племен, щоб збудувати храм на пробування Мого Імени там. І не вибрав Я нікого, щоб був володарем над народом Моїм, Ізраїлем. Та вибрав Я Єрусалим на пробування Мого Імени там, і вибрав Я Давида, щоб був над народом Моїм, Ізраїлем.

Отже Єрусалим мав стати місцем, де б пробувало Ім’я Бога Ізраїля.

Після промови Соломон зійшов на мідяне підвищення став на коліна простяг руки до неба і почав молитися: Ось небо та небо небес не обіймають Тебе, що ж тоді храм цей, що я збудував? І Ти звернешся до молитви Свого раба та до його благання, Господи, Боже мій, щоб почути поклик та молитву, якою раб Твій молиться перед лицем Твоїм, щоб очі Твої були відкриті на цей храм удень та вночі, на те місце, про яке Ти сказав, що покладеш Ім'я Своє там, щоб почути молитву, якою буде молитися Твій раб на цьому місці. І Ти будеш прислухатися до благань Свого раба та Свого народу, Ізраїля, що будуть молитися на цьому місці. І Ти почуєш із місця Свого пробування, із небес і почуєш, і пробачиш.

Як відомо саме храм в Єрусалимі був місцем де люди зверталися до Бога по імені.

Після молитви приніс Соломон на жертву худоби великої двадцять і дві тисячі, а худоби дрібної сто й двадцять тисяч. І виконали обряд освячення Божого дому цар та ввесь народ. І слава Господня наповнила дім Господній так що священики не могли ввійти до Господнього дому, а всі Ізраїлеві сини попадали обличчям до землі і вклонилися до землі, і дякували Господеві: Добрий бо Він, бо навіки Його милосердя!

А тепер давайте подумаємо всі разом чи славимо ми Боже ім’я хоч здалеку подібно до того як повинно воно славитись.

Новозавітня церква не є пов’язана з визначеним місцем. Згідно пророка Малахії 1:11 "від сходу сонця й аж по захід його звеличиться Ймення Моє між народами, і кадиться в кожному місці для Ймення Мого дар чистий, бо звеличиться Ймення Моє між народами, каже Господь Саваот".

Отже кожен храм, в якому служиться Божа служба є на славу Божого імені.

Останнє редагування: 25 жов 2010
  7. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Очевидно це відомо лише католикам. Люди які читали Біблію в перекладах я кі вживали імя Єгова могли бачити що це імя вживалось у побуті повсякденно.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------

Храм існував ів часи закону і Бог і був тимчасовим місцем поклоннням - абсолютно безпідставно проводити аналогії між храмом в Єроусалимі і сьогоднішніми церковними спорудами.

---------- Додано в 14:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

Особливо зважаючи на те що правовірні католикии дуже дивуються коли Бачать імя Єгова у власній Біблії.

8. Vаn Helsing

Олена, але з НЗ вступили в силу і певні корективи. Можна ж почати массово в жертву тварин приносити.
    В християн храмів не було.

---------- Додано в 13:35 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

Повсякденно навіть слабо сказано. Багато єврейських імен містять в собі Боже ім'я.
    Регулярність вживання Божого імені також видно в єврейських писаннях. Орієнтовно Боже ім'я мало б з'являтися на кожній сторінці СЗ близько семи разів.

9. Сергій аспірант

22 октября 2010 года. Прошел третий день судебного процесса в Горно-Алтайске

Сегодня прошло очередное заседание в Горно-Алтайском городском суде по уголовному делу в отношении верующего Александра Калистратова. Было допрошено 12 свидетелей со стороны обвинения. Ни один из них не подтвердил факта возбуждения Калистратовым ненависти либо вражды, а также унижения достоинства человека по признакам отношения к религии. Они не получали от него и публикации, включенные в список экстремистской литературы. Некоторые из свидетелей, которых привлек прокурор к процессу, увидели Александра впервые только на судебном заседании. Среди допрошенных были оперуполномоченный Урчимаев, который изымал литературу у верующих, и Благочинный Горно-Алтайского округа Барнаульской епархии, Юрий Балакин. Из допроса выяснилось, что оперумолномоченный незаконно изымал литературу из жилищ верующих.[B] А Юрий Балакин сообщил, что с Калистратовым он никогда не общался, а знаком со Свидетелями Иеговы в основном по публикациям Дворкина. Заседание продолжится 15 ноября 2010 года в 10 часов утра в Горно-Алтайском городском суде (г. Горно-Алтайск, ул. Северная, д. 10).[/B]
    http://www.jw-russia.org/

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тетраграму. Ми, християни так само розміємо і знаємо Це Ім"я, коли говоримо про Отця.

11. Сергій аспірант

Тоді чого його не рекомендується вживати у літургії і перекладах?
    Чому більшість католиків його не знайють і не вживають?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо у перших християн, то це логічно. Звідки у них могли взятися храми?

13. Сергій аспірант

В Старому Завіті є детальні вказівки, щодо будівництва храму. Але в новому Завіті і натяку немає про якісь осбливі місця поклоніння

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Святість Бога настільки шанувалася, що Його імена, вжиті в Біблії, заборонялося вимовляти в повсякденному житті.
    Католики як й усі хто читають Біблію бачуть те саме і дивуватись немає підстав. Католики є християнами хрищеними в ім’я Пресвятої Трійці,очевидно і логічно що сповідують вони Пресвяту Трійцю згідно Божого Нового Заповіту крапка.
    Ви це серйозно? о_О
    Тимчасово.

15. Сергій аспірант

Ви орієнтуєтесь в історчних періодах?
    Заборона виникала у 5-3 ст до н . е.

В якому а ні слова трійця, а ні натяків на неї немає.

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

Католикам це дозволили і стали заохочувати до цбого не так давно.
    Є роізниця чи читати переклад в якому в нажежних місцях вжито імя Єгова, чи перклад де в використано слово Господь. Ви думаєте що на сприйняття і розуміня тексту це нее впливає?

16. Vаn Helsing

Не зрозумів вас, Мих. В них не було матеріальної можливості?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Тому що Ісус не вживав Імя Боже ні у зверненнях, ні у молитві.
    2. На Літургії зачитують НЗ, відповідно не згадується, зачитувався б СЗ - згадувалось б.

Як ви не можете зрозуміти однієї простої речі. Божого Імені ніхто не цурається, але при тому Церква наслідує Христа. Він то робив дуже рідко на відміну від Вас - СЄ.

---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

Тому ми зробили на подобу того, що є у СЗ, а ви назвали будівлю Царство Боже. На якій підставі?

18. Vаn Helsing

:)))
    Просто наголосив, що одна справа поклоніння 1000р до н.е. і тепер.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Почнемо з того, що вони були гонимі і переслудувані.

20. Сергій аспірант

Але апостоли і сам Ісус часто зсилались на місця писання де це імя було.
    В переклдах стоїть слово Господь, а н7е Єгова.
    І скопіювали при цьому саме язичіські звича і язичеську архітектуру

Зал царства.

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

далеко не відразу.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)