Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Xasm

Xasm Well-Known Member

От, доречі, логічна відповідь, чому важливо знати Боже Ім'я і чому так важливо вживати Його!

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус Христос також "нєкоториє люді"?
    А Він жодного разу не звертався по-імені. З кого берем приклад?

3. Xasm

Xasm Well-Known Member

В Ісуса був Один-Єдиний Бог і Батько, тоді як для людей богом і батьком може бути багато-хто, навіть багато-що!
    Може Ісус десь казав, що не слід вживати це Ім'я? Наоборот, Він вживав Його, навіть "виявляв людям!" А як, по-вашому, Його послідовники мали Його хвалити?

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, написано "Не вживай імені Бога надаремно". Ви зі "світками" займаєтесь цим вже багато сторінок. Вони про це не знають, бо не читають Біблії а тільки те що каже вежа.
    Ви знаєте, що це гріх і підливаєте масла в вогонь. Ви їм нічого не доведете, бо як вежа скаже на чорне біле, вони повмирають а не підуть наперекір вежі і брукліну.
    Лишіть цю тему і вони заспокояться. Не давайте себе втягнути в антихристиянські диспути.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нє....
    Наведіть приклад, де б Ісус звертався до Бога по імені. Нема такого. Хоча чому нема? Є! Тоді, коли вмирав на хресті казав: "Елі, елі...", А ті, що були поряд подумали, що Він Іллю кличе.

Друге, ви порівнюєте Ісуса і людину, що у людини ще є батько. Зверніть увагу на молитву, яку дав Ісус. Там нема Імені Бога. А молитва - то найбільше, найкраще звернення до Всевишнього.

6. Vаn Helsing

Vаn Helsing Active Member

Шановний, Мих, якби існувала 100% точна копія НЗ то так можна було б стверджувати. Нажаль.
    Але якщо взяти до уваги Луки 4:18,19 то я схиляюся до думки, що Ісус читав таки те, що там саме було написано. А яка ваша думка стосовно того ж місця?

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ну що я говорив! А я скажу що було б. "Світкі" казали б що автор Євангелія неправильно записав слова Ісуса.

8. Nadan

Nadan Well-Known Member

А хіба Єгова не титул? Це слово означає - Сущий, тобто той, хто все сотворив а сам не є створений, або Творець. Це теж титул як і інші слова застосовані до Бога. То може в Бога взагалі нема імені, а є лише титули?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А оскільки 100% копії нема, то ми повинні чомусь вірити у протилежне?

Шось я не зрозумів запитання.
    Мова йде про звернення Ісуса до Бога.

10. vov66

vov66 Well-Known Member

Ісус Христос ніколи не був "сином" юдейського бога Єгови і не був юдеєм.
    "... Я послан только к погибшим овцам дома Израилева".
    А це означає, що Ісус не причисляв себе до коліна Ізралєвого!
    А це слова його про юдейського бога Єгову:
    43. Иисус сказал им: если бы Бог был Отец ваш, то вы любили бы Меня, потому что Я от Бога исшёл и пришёл; ибо Я не Сам от Себя пришел, но Он послал Меня. Почему вы не понимаете речи Моей? Потому, что не можете слышать слова Моего.
    44. Ваш отец ДИАВОЛ; и вы хотите исполнять похоти отца вашего. Он был человекоубийца от начала и не устоял в истине, ибо нет в нем истины; когда говорит он ложь, говорит свое, ибо он лжец и отец лжи. А как Я истину говорю, то не верите Мне..."

"...Хотя бы взять последние слова Иисуса Христа перед смертью. Новый Завет сохранил несколько его собственных слов …ИЛИ, ИЛИ, которые интерпретируются в Новом Завете, как: … Боже мой, Боже мой … Но вот, что странно, следующий же стих сообщает нам, что стоящие вокруг места распятия люди услышали его слова и стали говорить: …Илию зовет Он! Значит, Или — это имя, а не обращение к Богу! А если он обращался к Богу по имени, то он тогда должен был назвать одно из имён иудейского Бога ЯХВЕ! Например — ИЕГОВА! Но имя ИЛИ ничего общего с именем ИЕГОВА НЕ ИМЕЕТ! Так что, если и обращался Иисус Христос к Богу, то это явно был не Бог иудеев Иегова! А ведь согласно Ветхому Завету и Новому Завету имя Бога христиан — именно ИЕГОВА (Яхве)! Странно получается, Иисус Христос пришёл спасать погибших овец дома Израилева из лап Бога Яхве (Иеговы), которого сам же называет ДИАВОЛОМ, а перед самой смертью обращается к нему же!? Ведь Иисус Христос прямо говорит, что ОН ПОСЛАН ТОЛЬКО К ПОГИБШИМ ОВЦАМ ДОМА ИЗРАИЛЕВА! Кем же тогда он послан, тем же самым Богом Яхве? Но если это так, то почему он его называет дьяволом!? И почему обращается к Или, а не к Иегове или Яхве!?
    Ответ на этот вопрос очень прост — Иисуса Христа посылал НЕ БОГ ИЕГОВА (ЯХВЕ), а кто-то другой или другие! И имя посылавшего его спасать погибших овец дома Израилева было ИЛИ!!! Или, который ничего общего не имеет с Богом Яхве (Иегова)! Тогда исчезает полная абсурдность ситуации… И ещё … разве мог Иисус Христос воевать и воевать очень активно с иудаизмом, как религией погибших овец дома Израилева только для того, чтобы создать, в принципе, такую же религию и религию НЕ ДЛЯ ИУДЕЕВ, как можно было сделать вывод из цели его миссии, а для ГОЕВ!? Ведь он пришёл спасать ИМЕННО ИУДЕЕВ, А НЕ ГОЕВ!!!..." Николай Левашов "Зеркало моей души"

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Брєд сивої кобили.

12. Witness

Witness Well-Known Member

нет, не означает.

пусть Библия сама ответит:

Исход 3:15 ...Иегова... Это моё имя на века, и под этим именем меня будут помнить из поколения в поколение.

Исаия 42:8 ...Я Иегова. Это моё имя, и я не отдам своей славы никому другому и своей хвалы — резным изображениям.

Псалом 83:18 ...ты, чьё имя Иегова, Ты один Всевышний над всей землёй.

• Подобається Подобається x 2
  13. Vаn Helsing

Ні. Лише про вживання Ісусом Божого імені.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ні?

Ми наслідуємо Христа, тому ми і є християни. Ісус не вживав (як і євреї) Божого Імені, навіть у молитві "Отче наш". Не аргумент?

15. Vаn Helsing

Чув вже десь, що в євреїв часів Ісуса панувала традиція не вживати Боже ім'я. Мих, ви вважаєте, що Ісус теж піддався тиску традицій, і свідомо не читав Боже ім'я (Луки 4: 18,19)?

16. Xasm

Xasm Well-Known Member

Ні, це не титул, адже не раз конкретно написано що це Його Ім'я. Крім того, воно входить до деяких титулів, богохвальних вигуків і імен людей, в скороченій формі.
    Прошу проаналізувати мої дописи і показати, де я вжив Його надаремне! Доречі пояснення, чому ви вважаєте це даремним обовязкові! (інакше це буде примітивно навіть для вас...)
    Я не стверджував, що це десь записано, позаяк це логічно і Ісус, таки, вживав Боже Ім'я, хоч і не у звернені до Нього.
    Звичайно, порівнюю! Адже і в людинги і в Ісуса є батько! І показую вам різницю між людським поняттям "батько," яке є багатозначним і поняттям титулу "Батько," по відношенню до Христа.
    Доречі, на рахунок молитви, чи Ісус там щось казав про інквізицію над Божим Йменням? Він подав зразок. Цей зразок є дуже цінний, влучний і чудовий, але це не є строго єдиний варіант розмови з Богом.
    Та ви собі вірте як хочете - тільки залишіть Боже Ім'я в Біблії і іншим правду про нього розкажіть!
    Вживав, коли цитував пророків... Крім того, я впевнений що Він вживав Його і в інших ситуаціях, і в молитві, просто про це немає письмової згадки...

17. Nadan

Nadan Well-Known Member

Чому?
    Саме так, Ісая не раз говорить, що Боже імя - Саваот: Іс.47,4; 48,2; 54,5

---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:51 ----------

Ну й що це доводить? Про імя Саваот, та інші імена теж не раз сказано що це імя, але ж вам це не заважає все одно вважати ці імена титулами. Так в чому ж різниця?

18. Xasm

Xasm Well-Known Member

А "Господь" - то, по-вашому, фамілія така? Забуваєм, що ультра-гіпер мудрі дядьки вирішили заміняти "Єгова" на "Господь" і це ставить все на свої місця : - "Слово "Саваот" найчастіше зустрічається в Біблії в пов'язанні з ім'ям Ягве, як його опозиція (прикладка), для позначення Божої присутносте з Його силами" - це лише титул/прикметник/епітет... (читайте вікію!)
    Ні, про ці титули не сказано як про імена - хіба в кривих перекладах. Сподіваюсь, ви - як і розумні люди - знаєте різницю між титулом і ім'ям... Про Боже Ім'я не раз кажеться як про Єдине. (Захарії 14:9: І стане Господь за царя над землею всією, - Господь буде один того дня, і одне Ймення Його.) А з усіх термінів, вжитих до Бога, Єдиним Іменем може бути лише Єгова!
    А різниця - я вам напишу листа, в якості ім'я отримувача напишу "Дядько" - не говорячи про конфуз поштової служби, вам буде, мабуть, дуже приємно...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну й в традиційній церкві вживають, але дуже рідко і що?

---------- Додано в 00:41 ---------- Попередній допис був написаний в 00:38 ----------

Та яка там традиція? Раз і Ісус не вживав, то євреї робили правильно.

---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:41 ----------

Та навіть у назві своєї організації, або назві вашого прихожанина. Все це є надаремне вживання Його Імені.

---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ----------

Але і там Божого Імені нема, чому?

---------- Додано в 00:48 ---------- Попередній допис був написаний в 00:46 ----------

О-о-о!... Не знаю, не читав, але вживав, бо мені сі так хоче!

---------- Додано в 00:51 ---------- Попередній допис був написаний в 00:48 ----------

спершу почитайте ви самі, бо у вікіпедії говориться зовсім не те, що ви тут пишите.

---------- Додано в 00:53 ---------- Попередній допис був написаний в 00:51 ----------

слово титул придумали ви самі. Про це ніде не сказано.

Для чого Богу ваші титули, якщо він ітак все і вся?

---------- Додано в 00:55 ---------- Попередній допис був написаний в 00:53 ----------

Це доводить те, що кожне ім"я має інформаційне навантаження.

Нема жодного Імені, яке б нічого не означало.

20. Witness

Witness Well-Known Member

Исход 3:14 - эхъех ашер эхъех ("Стану тем, кем стану" или "Стану тем, кем пожелаю стать")

Исаия 47:4*«Есть Тот, кто нас выкупает. Его имя — Иегова воинств, Святой Израиля».

Исаия 48:2 ...Ведь они называют себя происходящими из святого города и ищут поддержки у Бога Израиля, имя которого — Иегова воинств.

Исаия 54:5–6: ...«Твой Великий Создатель — твой муж и владелец, его имя Иегова воинств, и Святой Израиля — твой Выкупающий. Богом всей земли назовут его. 6*Иегова позвал тебя, как оставленную жену, опечаленную духом, и как жену юности, которая была отвергнута»,— говорит твой Бог.

Где? Где сказано: "имя Бога - Саваоф"? о_О Вас так научили, вам теперь так хочется верить. Мне только не понятно зачем?

---------- Додано в 09:36 ---------- Попередній допис був написаний в 09:34 ----------

более того, самостоятельно и отдельно от других слово "Саваоф" в Библии не встречается ни одного раза

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)