Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Влада не могла контролювати також і католицьку церкву. Багато православних і греко-католиків не підтримували цю владу. То чому свідки є самі постраждалі з-посеред інших?

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:51 ----------

Коли Святий Дух промовляв через пророка Ісаю, Він називав Себе Господом або Єговою, чи не так?

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Когось увязнювали чи висилали дише за те що вын греко-католик чи православний?
    Свыдкыв Эгови було вислано до Сибіру лише на підставі того що вони э свідками Єгови. Це було спланованою акцією влади
    4 інститути працювали над дискредитацією свідків Єгови.
    Бути свідком Єгови в СРСР, означало жити в постіному страху арешту, ризикувати втратити роботу, діти свідків Єгови часто не отримували атестатів, їх не допускали до викладання у вищих учбових закладів.
    Я доречі не ствержую, що свідки Єгови постраждали найбільше - я говорю про переслідування саме через релігійні переконання.

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

Не відомо чи слова записані Ісаєю були рпроголошені ним публічно. Але Єговою він себе не нанзивав -він підкреслював що передає слова Бога і не більше.

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви неправильно зрозуміли Олену. Вона мала на увазі Духа Святого, а не Ісаю.
    Там не сказано про святого Духа. Я не "свідок Єгови", але постановка питання очевидно має бути така: Бог, промовляючи через пророка Ісаю, назвав себе Єговою (чи нехай буде "Ягве" або "Яхве"), і не більше.

4. Сергій аспірант

Прослідкуйте наступне - як тільки режим влади в країні перетворювався на тоталітарний це завжди супроводжувалось переслідуванням релігійних меншин, зокрема свідків Єгови. Раніше це було в Німечинні та СРСР - тепер в Росії.

---------- Додано в 14:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ----------

Євреї ніколи не сприймали святий дух , як особу і не сприймають його так і зараз.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

І цим Богом був Святий Дух.
    Тільки не месіанські євреї.

6. Сергій аспірант

Які по суті є відгалуженням пятедесятництва.
    Я ж мав на увазі євреїв0, які сповідувади юдаїзм.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це пояснюється просто: в СРСР були три заборонених секти, які наносять шкоду здоров’ю і психіці людей і серед них були СЄ. А діти не отримували атестатів, бо не вважали за потрібне ходити до школи. (з книги "Секти в СРСР")

---------- Додано в 14:48 ---------- Попередній допис був написаний в 14:45 ----------

Християни мають слухатись більше Слова Божого чи юдеїв?

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Завдяки своїй духовності пророки знали все. Якщо вони могли передбачити народження Ісуса. то могли й передбачити Його подальше життя, смерть та Воскресіння. В тому теж не сумнівався Ісус Христос.
    Де підтвердження?

9. Сергій аспірант

Яким чином свідки Єгови шкодять здоровю і психіці людей? Конкретні приклади і докази?
    Звідки отримані данні що діти свідків Єгови не відвідували школи? Може припините передруковувати неправду? Зверніться хочаб до книги Олега Голька та праць Костянтина Бережка - вони містять достатньо архівних документів для спростуваня ваших тез.
    Діти свідків Єгови здобували середню освіту, але проблеми виникали через те що вони не могли визнати положень атеїстичного виховання, відмовлялись ставати жовтенятими, іонерами, вступати до комсомолу тощо.

10. консультант

Знаю кількох місцевих свідків, які кожні 2-3 слова вживають ім"я Бог Єгова. Хіба це нормально по-Вашому?

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

По-перше НЕ ВСЕ, а стільки, скільки їм відкривав Бог. І це зовсім не означає, що Ісус виконував волю пророків (які самі виконували волю Бога). Або покажіть цитату, де пише, що Він виконував волю пророків, або припиніть писати дурниці і читайте ось тут- чию Він виконував волю: (Євр. 10:9; Мт.6:10; Ів.5:36;6:57; 8:18, 26, 28, 38, 42; 10:18, 25, 32, 36; 12:49, 50; 14:24, 31; 16:28; 17:25; 18:11; 20:21).

• Подобається Подобається x 1
  12. Сергій аспірант

Такщо Олена не передруковуйте старі міфи - я згоден що на сприйняття свідків Єгови міфи створені в радянський час і далі мають вплив.

---------- Додано в 15:01 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

Посилання на книгу
    Доречі діти свідків Єгови могли бути запросто виключені зі школи за відмову від участі у якомось радянському святі тощо. Але цього практично не застосовували лскільки школа була важливим інструментом атеїстичного виховання - тож діти мали терпіти знущання з боку вчителів та однокласників.

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:01 ----------

http://interfaith.narod.ru/TRIN/TRIN_action.htm

---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

Підзабороною були усі реліігйні обяєднання які не контролювались владою.
    Ви я бачу в дусі комуністичної пропаганди вважаєте допустимим висловлювати звинуваченя, але ненаводити доказів. В темі про вплив свідків Єгови на сімейні стосунки доказів проти свідків Єгови ніхто не навів, хоча звинувачень було багатою

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

В сучасній науці є достатньо методів для оцінки психічного стану людини. Свідки Єгови ніколи не протестували проти наукового дослідження їх діяльності і чомкуб аспіпантам і семінаристам не провести стандартне опитування свідків Єгови для виялення можливих психічних відхилень? і для порівняня зробити аналогічне дослідження серед вірян інших конфесій?

---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:10 ----------

Даниїл і Іоан не розуміли що бачили і записали. такщо ні пророки ні навіть апостолине знали всього.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Пророцтва правдиві лише тоді, коли вони від Бога, а не від людей, які б вони духовні не були.
    А вам би лиш заперечити. Хіба ви все знаєте як воно було. До речі, в цій книзі досить правдиво була викладена віра інших сект. Про свідків було ще дещо написано, але я не хочу повторювати, бо якщо це була правда, то хіба якась група сама вигадала це збочення.

14. Сергій аспірант

Враховуючи те, що я в архівних документах я звіти вчителів про атеїстичну роботу із дітьми-свідками. Подібні книги які видавались в СРСР рідко оперували фактами - їх створювали для підтримки міфу про шкідливість свідків Єгови. З цієюж метою створювались відповідні пропагандистські фільми, радіопрограми тощо.
    В літературі свідків Єгови того періоду не було жодних вказівок щодо обмеження дітей у освіті. Хоча не виключено що в згаданій статті йдеться про єговістів-ільінців, які немали ніякоговідношеня до свідків Єгови.

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

Або подібні збочення вигадали комуністичні ідеологи, абож поважні представники церков.

15. консультант

Иисус исполнил пророчества о страдающем Рабе (Ис. 53) і багато інших пророцтв Він виконав.
    А те, що крім волі пророків Він виконував Волю Отця, яка передавалась через тих же пророків, знають навіть діти в дитячому садку.

16. Сергій аспірант

На початку 90-ч про свідків поширювали чутки ніби вони влаштовують райські ночі з груповим сексом, чи приносять в жертву своїх дітей, використовують особливі напої до складу, яких входили менструальна кров, чи сперма .
    Так що фантазія в людей часто буває бурхливою-)))).

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Книга була бібліотечна і дуже стара і читала її теж давно.
    :))) і що ви хотіли цим посиланням сказати?....а баба на базарі сказала....:mocking:

18. Сергій аспірант

В католицьких країнах де вся чи майже вся освіта була в руках католицької церкви, діти свідків Єгови виключались із шкіл. В такій ситуації свідки Єгови створювали школи для свої дітей.
    В країнах Африки, та Пд Америки діють прогрми свідків Єгови по ліквідації неписемності і відсоток писемних людей в цій конфесії є вищим ніж, серд інших груп населення.

19. консультант

А хіба то не правда?

20. Сергій аспірант

-))))) Можете самі переконатись-)))

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)