Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А хіба свідки Єгови заперечують приналежність людей до організації навіть якщо вони скоїли серйозний злочин?

---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:11 ----------

Якщо так то наведіть приклади.

---------- Додано в 14:16 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

В якому офіційному документі причетних до геноциду служителів культу та мирян відлучили від церкви?

• Подобається Подобається x 2
  2. Зануда

Зануда така зануда

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:53 ----------

Вам би хотілось, щоб це було опубліковано списками у всіх відомих виданнях?

• Подобається Подобається x 1
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сергію, а для чого? Якщо ви хочете отримати обєктивну інформацію, ви, як майбутній науковець, знаєте як це робити. Маєте Інтернет, знаєте дорогу до бібліотек чи до книжкових магазинів. Думаю, можете і англійську мову використовувати...
    Коли ж рахуєте непомильною "вежу" і бруклінське товариство, то на кожний аргумент ви знайдете відповідь на кшталт перекладу, Піфагора, Платона чи Констянтина чи ще якусь відмазку.
    Скільки раз я закликав вас вивчати Біблію, відклавши "вежу" хоч на тиждень.
    Вивчати молитовно, під керівництвом Духа Святого. Ви не разу не послухали. А результати були б разючі!
    Щодо "свідків". Під біблійними свідками я розумію тільки одне. Те що сказав Христос
    8 Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.
    Дії апостолів,1
    Ось це для мене свідки. Все інше від лукавого...
    Тож для мене називати вас свідками - це святотатство.

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Свідки Єгови вчать, що людська душа перестає існувати після смерті. Вони основують своє вчення на таких цитатах зі святого Письма: Єзек.18:4, Еккл.9:10, Пс.6:6, 146:4, Івана 11:11-14. Ще вони вчать, що Адам не мав душі, але сам як людина був душею – Бут.2:7. Однак Свідки Єгови не помічають таких цитат: Чом побиваєшся й тривожишся душе моя в мені? Пс.43:5 – де псалмопівець звертається до своєї душі, яка живе всередині людини, і є здатна відчувати, тривожитись... Апостол Павло зазначає, що душа живе в нас неначе в наметі-хатині, яким є тіло, і здатна існувати і поза тілом: Знаємо, що коли наша земна хатина тіла зруйнується, то маємо будівлю від Бога, оселю нерукотворну, вічну на небі. Сміливість же маємо і добру волю для того, щоб бажати краще вийти з тіла та піти до Господа. ІІ Кор.5:1,8. Апостол Іван в Одкровенні описує душі праведних мучеників, які вже померли, і просять від Бога справедливості для тих, які ще живуть на землі [тобто ще до Другого і славного приходу Христа]: Я побачив під престолом душі вбитих за Боже слово і за свідчення, яке вони мали. І вони закричали гучним голосом, кажучи: Доки, святий і праведний владико, не судиш і не мстиш за нашу кров тим, що живуть на землі? Одкр.6:9-10.

У євангелиста Луки є дуже гарний вираз щодо безсмертя душі: Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть Мт.10:28, тут говориться про катів, які убивали і мордували християн, однак не могли завдати шкоди їхнім душам, оскільки вони навіть під страхом мук і смерті не зреклися Христа. Однак ця ж цитата продовжується наступними словами: бійтеся скоріше того, хто може і душу, й тіло погубити в геєнні. І на основі цього уривку Свідки стверджують, що грішники просто помруть і вже більше не будуть існувати. Хоча насправді тут є пересторога [бо якщо грішники, злочинці, просто помруть, і нічого не буде поза смертю, то чого їм боятися?], щоб не бути зведеним князем цього світу, тобто дияволом, і не мати участи разом з ним у гієнні: І диявол, що зводив їх, був кинутий у вогняне й сірчане озеро, де і звір, і фальшивий пророк. І мучені будуть вони день і ніч на віки вічні. Одкр.20:10. А от щодо фальшивих пророків, то саме засновник секти Свідки Єгови Чарльз Рассел провіщав кінець світу на 1914 рік. Однак кінець так і не настав. Частина вірних секти відійшла у розчаруванні. Частина, що залишилась почала говорити про невидимий прихід Христа у 1914 – і у це до сьогодні вірять свідки, хоча сам Христос, ще при своєму Вознесінні на небо, запевнив своє постійне перебування: …і ось Я з вами в усі дні до закінчення віку. [Амінь]. Мт.28:20.

До того ж Свідки Єгови часто маніпулюють текстами Біблії, якщо якийсь вираз, чи слово, заперечують вченню Вартової Башти. Наприклад у Лк.23:43 Ісус промовляє до розбійника на хресті: Щиру правду кажу тобі, сьогодні зі мною будеш у раю. Розбійник був убитий того ж дня, та як і запевняв Христос душа його того ж дня пішла до раю. Оскільки це суперечить навчанню свідків про смерть душі разом з тілом, вони просто викинули слово сьогодні зі свого так званого перекладу Святого Письма Нового Світу [українського перекладу, в російському просто поміняли розділові знаки, хоча такий переклад є граматично не правильний: Истинно говорю тебе сегодня: ты будешь со мной в Раю; та й здоровій логіці таке судження не піддається - невже завтра Христос міг поміняти свою думку?!].

5. Зануда

Зануда така зануда

Отже, банний день в темі Свідки завершився. Подальший розвиток теми передбачаю в ключі "Свідки Єгови у питаннях та відповідях" - пояснюю: ніяких нападок і образ, ніякого хамства і наїздів на інші конфесії та релігійні угрупування, як зі сторони свідків так і зі сторони їхніх опонентів.
    Якщо у темі в черговий раз з"являться наклепницькі фото- та відеоматеріали, образи та хамство - тема припинить своє існування назавжди.
    Бажаю приємного спілкування.

• Подобається Подобається x 3
  6. консультант

Цікаво, коли створювалась організація свідків Єгови, яких свідків мали на увазі? Якщо це апостоли, які могли засвідчити про життя та діяння Ісуса Христа, то при чому тут Єгова - муж війни?

7. Сергій аспірант

Автори буклету очевилно в Переклад нового світу не заглядали - слово сьогодні втам є-))). Щодо розділових знаків то в грецькій мові 1 ст їх не було. Фраза кажу тобі сьогодні в жврейській мові є усталеним зворотом і оцінювати і з позиції сучасної української мови некоректно.

---------- Додано в 10:57 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ----------

Неккажучи про те що Ісус після своєї смерті перебував в гадесі (щеолі), в неміг опинитис на небі вдень своєї смерті.

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ----------

10. Ви свідки Мої, говорить Господь, та раб Мій, якого Я вибрав, щоб пізнали й Мені ви повірили, та зрозуміли, ще це Я. До Мене не зроблено Бога, і не буде цього по Мені!
    Ісаї 42,10
    Чию волю виконував Ісус?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісая жив у 19 столітті?:)

9. Сергій аспірант

ТУЛА. С 1956 по 1962 год Свидетель Иеговы Петр Бабилюлька отбывал срок тюремного заключения за отказ брать в руки оружие. Теперь же он, достигнув 73 лет и имея правнуков, не может поверить, что оказался под следствием «за экстремизм» и ему снова грозит наказание в виде лишения свободы.

30 июня 2010 года его новые знакомые, разыграв интерес к изучению Библии, настойчиво попросили достать для них 3 экземпляра книги «Чему на самом деле учит Библия?». В результате следователь 1-го межрайонного следственного отдела СУ СКП по Тульской области Николай Иванов возбудил дело по пункту 1 статьи 282 УК РФ («Возбуждение ненависти либо вражды, а равно унижение человеческого достоинства»), предусматривающей максимальное наказание в виде лишения свободы на срок до двух лет.
    http://www.jw-russia.org/releases/rel20100823b_u.htm

---------- Додано в 12:00 ---------- Попередній допис був написаний в 11:56 ----------

У Луки чи у Матвія? Лука в згаданому вірші про душу не згадує.

10. Даяна

Даяна Well-Known Member

У Біблії багато цитат про те, - коли (після чого) буде рай. Не доводилось читати? Хоча описуються також і притчі та видіння (як напр. видіння Івана у кн. Об'явлення).
    Тк воно і є.
    http://www.ibiblio.org/bgreek/archives/96-08/0009.html
    Гадаю ви не думаєте, що там мова йшла про назву організації, для якої цю цитату у 1931 році використав Рутерфорд? Апостольську церкву називали християнами, а усі, хто свідчить про Отця є Його свідками і відповідно, - хто свідчить про Ісуса - також є Його свідками.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергію, то є смішно писати.
    За часи совєтів, грекокатоликів постраждало більше, ніж СЄ разом взятих.

12. Сергій аспірант

Не дивно, враховуючи що їх було значно більше.
    Хоча мирян не переслідували тільки тому що вони були грекококатоликами, свідків Єгови засчужжували і висилали до сибіру саме на підставі того що вони є свідками.

Останнє редагування модератором: 7 вер 2010
  13. консультант

Це було сказано до апостолів, Тепер зверніть увагу на слова, що Ви самі ж процитували; "До Мене не зроблено Бога, і не буде цього по Мені!" Хіба не зрозуміло, що Богом Ісус вважав Себе?
    Волю пророків.

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Консультація для консультанта: Уважніше звертайте увагу на те, що коментуєте і не пишіть більше таких дурниць. Ви коментували не слова Ісуса до апостолів, а слова Отця через пророка Ісаю.
    І таких дурниць теж не пишіть, або аргументуйте. (Євр. 10:9; Мт.6:10; Ів.5:36;6:57; 8:18, 26, 28, 38, 42; 10:18, 25, 32, 36; 12:49, 50; 14:24, 31; 16:28; 17:25; 18:11; 20:21).

Останнє редагування: 6 вер 2010
  15. Сергій аспірант

Волю свого Отця - Єгови.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Консультанте, в ті часи про Ісуса не було ще відомо, але тепер знаємо, що Господь то Ісус. То мабуть Ісус-Господь промовляв до вибраного народу?
    Чому ви так вважаєте, поясніть.
    Що ви хочете цим сказати?

17. Сергій аспірант

Про прихід Месії євреї знали і вті часи.
    10. Ви свідки Мої, говорить Господь, та раб Мій, якого Я вибрав, щоб пізнали й Мені ви повірили, та зрозуміли, ще це Я. До Мене не зроблено Бога, і не буде цього по Мені!
    Ісаї 42,10
    Замість слова Господь в даному вірші мало б стояти Єгова.

---------- Додано в 13:35 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

Заміна імені Єгова на Господь справді створює плутанину у розумінні різниці між Єговою і Ісусом.

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ----------

Те що у випадках із свідками Єгови мова йшла про переслідування за ознакою релігійної приналежності.

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Яким чином Господь промовляв до народу?
    Чому саме свідків?

19. Даяна

Даяна Well-Known Member

.. яке замінили словом старословянського походження "господь" (господин, пан). (Треба якось подивитися. як це місце у польській Біблії написано).
    В даному випадку через пророка Ісаю.

20. Сергій аспірант

Спочатку замінили нрецьким словом куріос - пан, оскільки церковнословянський текст зроблено на основі Септуагінти, цей переклад успадкував усі помилки і недоліки Септуагінти.

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

Через надхнених святим духом пророків. Через написану такими пророками книги.

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

Причин було кілька - основновною причиною було те влада немогла контролювати діяльність цієї громади, як наприклад контролювалась діяльність РПЦ. В той же час виникає міф про звзок свідків з ЦРУ, який ніколи не вдавалось довести.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)