Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Егеж. Якщо я вас попрошу помолитися за мене, то моє прохання - не молитва (бо моє лиш прохання, а молитва буде ваша а не моя, і у ній не буде посередників). А якщо стану на коліна перед вашим мальованим чи уявним образом і почну: (текст з молитви до св.Антонія)
    О. Миху! "Сьогодні я знову обираю тебе моїм покровителем, заступником і вірним отцем. Я міцно постановляю ніколи тебе не покидати, не дозволяти ображати твою славу, а тільки завжди тебе шанувати й любити. Прошу тебе, візьми мене під свою опіку і допомагай мені в усіх моїх справах. Не покидай мене, а будь мені товаришем у дорозі до вічности, моїм заступником, захисником і моєю провідною зіркою як у житті, так і в час смерти. Амінь."
    ... то це вже буде МОЛИТВА ДО ЛЮДИНИ, і така молитва не має біблійних підстав і аналогів біблійної практики.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святий Антоній би напевно не був радий такому зверненню, ну але люди є люди... придумують різні звернення.

3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Померлий не означає мертвий. Мойсей помер, але під час Преображення Господнього розмовляв з Ним і його бачили учні.

• Подобається Подобається x 1
  4. Даяна

Даяна Well-Known Member

Та він і не здогадувався, що до нього будуть молитися: http://traducionalist.at.ua/index/0-93 ... ну, але люди є люди ... придумують різні звернення... , як і форми поклоніння. Людська фантазія безмежна.:preved:

5. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Це було лише видіння.

---------- Додано в 13:23 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Єдиним посередником між Богом і людьми був названий Христос.
    Для відповіді на молитву потрібно не чиєсь заступництво а згода прохання з волею Бога.

---------- Додано в 13:25 ---------- Попередній допис був написаний в 13:23 ----------

очевидно що вони перебувають в памяті Бога і Бог всилі воскресити їх але аж ніяк не свідчить що вони реально існують і можутьв пливати на інших

6. Andr

Andr Well-Known Member

То до живого можна було би так звернутися, чи ні? Скажіть же нарешті!

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

У молитві? Не бачу ніяких підстав.

8. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ні до живого, ні до мертвого, ні до кого окрім Бога молитись НЕ можна.
    Хоча робіть те, що вважаєте запотрібним...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

поясніть...................

10. Andr

Andr Well-Known Member

А в розмові?

11. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

спіритизм заборонений Біблією.

12. Даяна

Даяна Well-Known Member

Розмова (з живою людиною) - це не молитва. У розмові не задіяний молитовний канал з Богом, у якому Бог не потребує чиєїсь допомоги. У розмові ви попросили, але молитесь не ви, а хтось інший - безпосередньо до Бога, а не до якоїсь людини. Молитва - це форма поклоніння, і ні до кого, окрім Бога, молитва тисячоліттями ніколи не застосовувалася, доки не почалися гіпотези-припущеня фантазерів. А якщо це звертання до духів померлих, то - (Левит 6:27). "І руку Свою простягну Я на Юду і на всіх мешканців Єрусалиму, і вигублю з місця оцього останок Ваала, імення жерців зо священиками, і тих, хто вклоняється на дахах світилам небесним, і тих, хто вклоняється, хто присягає Господом, і хто присягає царем своїм, і тих, хто відступає від Господа, і хто не шукає Господа, і не звертається до Нього" (Соф.1:4-6).
    Бог ніколи не потребував молитовних звертань до будь-кого крім Нього.

Останнє редагування: 2 лют 2010
  13. Andr

Andr Well-Known Member

Так, молитва це якраз розмова з померлою людиною

Та певно, я ж молюся до святого, а не до Бога ;)

Але потребує співпраці людей (живих і померлих)

Молитва - це форма спілкування з тими, хто не в земному тілі

не ображайте фантазерів, бо нині не те що б навіть цього форуму не було, а й колеса б не знали

14. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ну і хто таку молитву прифантазував?
    Напевно. До кого звертаєтеся, кого просите - до того і молитеся. Маєте повне право.
    Автором цієї фантазії є ви, чи хтось інший?
    Судячи з Біблії - це спілкування з Богом. А ви звідки взяли про те, що це "форма спілкування з тими, хто не в земному тілі". ?
    Тепер я розумію, чому ви Боже Слово і апостольське вчення також розглядаєте як полігон для людських фантазій.

15. Andr

Andr Well-Known Member

то молитва- спілкування з Богом, чи до кого звертаюся?

То до Ісуса теж не можна молитися?

Бог би не дав людині свобідну волю, якби не потребував її співпраці.
    А ви зміните свою думку в залежності від автора?

16. Сергій аспірант

скажіть мені де Ісу с давав вказівку молитись до нього?
    Навпаки він вчив що учні повинні просити ОТця(Єгову) в імя Сина(Ісуса).

---------- Додано в 19:51 ---------- Попередній допис був написаний в 19:50 ----------

у Біблії молитва - виключно спілкування з Богом

---------- Додано в 19:54 ---------- Попередній допис був написаний в 19:51 ----------

Чи учні Ісуса колись молились до Петра Павла чи ангелів чи до інших святих?
    Колиж хтось прбував особливо вшанувати апостолів чи анголів вони завжди виправляли таких людей. То чомуж ми повинні молитись до них після їх смерті?

---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

ви знаєте що буть які спроби спілкування з померлими суворо засуджував Закон?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

І все таки... Я думаю, що ви слову "молитва" надаєте якогось сакрального значення. Мов молитися можна лиш до Бога. Але в українській мові і не лише в українській це слово є набагато простіше значення.
    Наприклад:

Петре, молю тебе, не пий більше горівки!

або

є вірші з назвою "молитва".

Я думаю, що слово молитва має походження від слова "вмовляти", або з російської "умолять", тобто щиро просити.

Тому говорити, що молитва, то значить, що до Бога - не є коректно.

Як люблять Даяна з Сергієм писати "у Біблії ніде так не сказано".

---------- Додано в 20:29 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

В Біблії ніде так не сказано. То чисто ваші вигадки.:)

18. Сергій аспірант

ви можете вказати до кого ще крім Єгови молились Мойсей, судді, царі, пророки, апостоли?
    Молитва була звертаннням до Бога, Єгову названо тим хто молитви вислуховує. Але жодних молитв до ангелів, святих Біблія не згадує.
    Очевидно Мих ви ще не робите різниці між буквою Біблії і принципами викладених в ній. Адже вона містить купу вказівок що слід робити чим керуватись - і багато чого ви як і багато хто інших ігноруєте. Проте ревно захищаєте людські вигадки тому що це традиція. Саме такий склад розуму заважав євреям прийняти Христа і заважає більшості людей зробити це сьогодні.

• Подобається Подобається x 3
  19. Andr

Andr Well-Known Member

А я думаю, що євреї, навпаки, дуже точно (тупо) дотримувалися закону, і сьгодні теж багато людей далекі від Бога, бо вишукують лише цитати з Біблії (часто трактуючи на свій лад).

• Подобається Подобається x 4
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але питання ви гарно поставили, просто вершина логіки. До кого, крім Бога, міг звертатися Мойсей? Давайте пропозиції.
    А знаєте, чому юдеї не звертаються у молитві до ангелів? Не знаєте? Ну то перш, ніж писати всякі видумки - поцікавтесь.
    Я слухав равина, і він пояснив, що юдаїзм вважає, що ангели не мають власної волі, що вони строго підпорядковані волі Бога, тому до них молитися не те що не можна, а безкорисно.
    Тепер, ви впевнені у тому, що юдеї не почитають Мойсея, Якова Авраама? А ви в курсі, що юдеї Авраама називають своїм батьком (отцем)?

Відношення між людиною та Богом мають свою історію і традиції, ви ж не маєте, тому вам багато чого не зрозуміло.
    Щоб затвердити основні християнські принципи, традиційній церкві тре було 300 років часу. Вашій організації щойно 150 минуло, так що у вас ще все попереду. Вчіться.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)