Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

На ділі..
    Без сумніву...
    щоб не повторюватись..процитую свої ж дописи..
    В цій же гілці..
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=279987&postcount=2591
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=279921&postcount=2587
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=279846&postcount=2579
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=280009&postcount=2602
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=280073&postcount=2611
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=280482&postcount=2638

• Подобається Подобається x 5
  2. iso

iso Well-Known Member

Сергій аспірант-непереконливо. Навести десяток висловлювань які характеризують СЄ навпаки?
    Не за гітлера, а відмовилися воювати - дві великі різниці, вловили?

Останнє редагування: 8 лют 2009
    • Подобається Подобається x 5
  3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А чому б крім брошур СЄ не подивитись на факти? В івриті є(!) кілька способів передавати голосні. Найбільш досконалий варіант - некудот, "крапочки" - використовується в Біблії. Саме у тому закавика, що юдеї тут трохи начудили. Навіть в роійськомовних юдаїстських виданнях вони пишуть "Б-г", а вголос кажуть Господь. А на івриті під літери йод-hе-вав-hе ставлять некудот А_О_А для слова "Адонай", що й вимовляють вголос. Ще одне правило: кінцевий hе давно не вимовляється. Компонуємо, отримуемо "Єhова" :)))
    Тепер щодо вживання такого варіанту в старих виданнях Біблії. Нащадки левитів після 70 р. н.е. за часи життя в розсіянні порозгубилися і не вважаються безперечним авторитетом. Можливо також, раніше просто не переймалися такими тонкощами. Адже вимова Яhве реконструйована достатньо впевнено на підставі порівнюваного мовознавства західносемитських мов.

P.S. Дуже недосконала, але добре доступна стаття з Вікіпедії: http://ru.wikipedia.org/wiki/Яхве

P.P.S. Емоції залишимо осторонь, писатиму суто по конкретних пунктах.

• Подобається Подобається x 3
  4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

наведіть будь-ласка. Цікаво було б почитати.

Думаю якби інші християни в той час чинили так само історія б була інакшою. Хоча все ж великої різниці не бачу осккільки свідки Єгови вззагалі відмовились підтримувати фашизм. До речі саме свідки стали одними з перших вязнів концтаборів і оприлюднили даннні про їх наявність в Німеччині., проте країни повірили в це невідразу. Сьогодні в Німеччині та Італії є вулиці названі на честь свідків Єгови.

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

І що, там так і пише: "вулиця свідка Єгови такого-то?"

• Подобається Подобається x 2
  6. Сергій аспірант

на меморіальних таблицях вказано їх релігійну приналежність
    фотографії опублікую пізніше. До речі існує фільм свідки Єгови перед обличчям нацизму та Лілові трикутники

Традиція заборони вимови Божого імені виникла за довго до народження Ісуса а спосіб передачі голосних на івриті придумали масорети в 6 ст нашої ери тобто значно пізніше. Будь яка реконструкція імені бога залишить підстави для сумніву. Втрачено також вимову імені Ісуса але тим не менше письменники святих грецьких писань не вагаючись вживають грецьку форму його імені. Імя Ісус в кожній мові звучить порізному і тим не менще широко вживається. Тому не має великої різниці яку форму вживати крім того форома Єгова більш усталена в українській мові. Ми вимовлямо іншомовні імена в нашій мові як це прийнято унас і не намагаємось відтворбвати точну вимову.
    Імя Єгова широко використовувалось в розмовній мові.

Крім того важко вважати доказом посилання на Вікіпедію.

Виникає підозра що якби свідки називали себе свідками Ягве то більшість опонентів переконували б що імя бога Єгова а не Ягве-)))

Імя Єгова чи Ягве вживається перекладачами лише кілька разів, тоді коли в орігіналі близько 7000 тис.? Чому б не вживати його в усіх місцях де воно міститься в оригіналі?
    Ісус молився за освячення Імені . Виникає питання якого?
    Як повашому перекласти вислів Алілуя?

Я думаю це Вам слід спитати у самих свідків Єгови.

Щодо переслідувань то поцікавтесь історією свідків Єгови в Німеччині та Радянському союзі.
    В деяких країнах свідків справді переслідуюють за їх переконання,
    приклади Грузія, Росія, Греція, Китай, Кореї , Таїланд список можна продовжуватий далі

Богові зовсім не всеодно як славлять люди оскільки йому не байдужі люди. В Біблії він залишив чіткі вимоги як йому слід поклонятись.
    Вважаючи когось мізерним ви тільки демонструєте свою нетолерантність.
    Крім тогоя вважаю що ваша сестра має право на свободу вибору і думаю що вам не так дошкуляють свідки Єгови як те що близька вам людина зробила те що не сподобалась вам.

Те що люди тривалий час вірили в щось ще не робить його правдивимю
    Я писав що між правдою і традицією слід робити вибір.

Останнє редагування модератором: 10 лют 2009
    • Подобається Подобається x 1
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

А ссилочку мона?:)
    І бажано точну...:ireful1:

8. аксакал

Допоки левіти служили в Єрусалимському Храмі, вони зберігали Ім'я Боже, передаючи від отця сину, і раз на рік під звуки церемонійних труб правильно проголошували.

Ім'ям Єшуа часто називали дітей. Ніякої заборони на нього не було.

Тобто я посілався на ту статтю як на доказ? :crazy:
    Вона заслаба для цього, але цікавого там трохи є.

Не дочекаєтесь. Замалий "навар".

9. консультант

Сама звичайна примытивна пропаганда СЄ. Уявіть собі якби на кожній вулиці писало: вулиця греко-католика Петра, православного Дмитра, баптиста Івана, мусульманина, буддиста, адвентиста і т.д.. Кому яке діло, хто якої віри? Це справа кожного особиста. Даний приклад ще раз підтверджує примітивізм і дитячу наївність СЄ.
    Та бачив я той фільм. В ньому відчувається стиль радянської пропаганди про побудову світлого майбутнього - комунізму, а тут замість комунізму на кожнім кроці згадується Єгова. Дійшовши до половини, я припинив дивитись той фільм, бо почало потошнювати від Єгова, Єгова, Єгова.... Шо три чотири речення завжди повторювалось це ім"я, скільки можна?
    О, знову про оригінал. Постійна замутка СЄ. А Ви бачили і читали цей оригінал? Якщо ні, то і немає чого писати такі нісенітниці. Багато СЄ використовують переклад Огієнка і плачуть про оригінал якийсь. Невже Ваша організація така бідна, що не може забезпечити свою паству копіями оригіналу?
    А воно там і міститься, відповідно до оригіналу.
    Про це вже написанобільш ніж потрібно, але для персонально нагадаю:"Хто має Сина. той має життя; хто не має Божого Сина, той не має життя. Оце написав я до вас, що віруєте в Ім"я Божого Сина, щоб ви знали, що ви, віруючи в ім"я Божого Сина, маєте вічне життя"-1.Ів.5. 12-13.
    Напевно Ви не хочете вічного життя, тому тягнетесь до Єгови, ніхто немає нічого проти, кожен робить так, як йому краще.
    А це Вам, пане Сергію, для того, щоб Ви знали кому потрібно поклонятись, бо Ромко знає це прекрасно:"Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім"я, що вище над кожне ім"я, щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця"!
    Традиційні християни дотримуються і Правди і традиції, проте у свідків не видно ні Правди, ні традиції.

10. Окультист

Окультист Well-Known Member

Браво! Вічність і неосяжність хоче поклоніння дочасності і обмеженості. Ви перетворюєте Абсолюта на самозакохану особу, аке прагне слави і коліноприклоніння так, що навіть розказала, як слід їй поклонятися:)))

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

"Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім"я, що вище над кожне ім"я, щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця"!

цікава цитата і знаєте чим? Вона просто наповал вбиває вчення СЄ, адже згідо Заповіді тільки Богу можна вкланятися.

• Подобається Подобається x 6
  12. аксакал

Фил 2:9-11

13. Сергій аспірант

Я не писав про його заборону-))) а про втрачену вимову-)) Імя Єгова часто входило до складу імен людей. Приклад - Єшуа, Єремія, Іван та ін.

Допис від Сергій аспірант

на меморіальних таблицях вказано їх релігійну приналежність

Сама звичайна примытивна пропаганда СЄ. Уявіть собі якби на кожній вулиці писало: вулиця греко-католика Петра, православного Дмитра, баптиста Івана, мусульманина, буддиста, адвентиста і т.д.. Кому яке діло, хто якої віри? Це справа кожного особиста. Даний приклад ще раз підтверджує примітивізм і дитячу наївність СЄ.[/QUOTE]

Ви не вірно зрозуміли мене. Я писав не про таблиці з назвами вулиць. а про меморіальні дошки на яких вказано на честь кого і чому названа вулиця. А саме на честь людей які стали вязнями оскільки не пішли проти власного сумління, адже їх могли звільнити якби вони підписали документ про зречення віри. Можна не погоджуватись зі свідками Єгови але їх відданість принципам гідна поваги .
    Ініціатива назвати вулиці саме так походила не від свідків Єгови а від магістратів міст.

QUOTE='Sensatyv;462202']Традиційні християни дотримуються і Правди і традиції, проте у свідків не видно ні Правди, ні традиції.[/QUOTE]
    Традиції християн часто беруть початок в язичеських віруваннях. хоча християнам першого століття було прямо забороненобрати участьу язичеських святкуваннях.

QUOTE='Sensatyv;462202']Цитата:

Допис від Сергій аспірант

Ісус молився за освячення Імені . Виникає питання якого?

Про це вже написанобільш ніж потрібно, але для персонально нагадаю:"Хто має Сина. той має життя; хто не має Божого Сина, той не має життя. Оце написав я до вас, що віруєте в Ім"я Божого Сина, щоб ви знали, що ви, віруючи в ім"я Божого Сина, маєте вічне життя"-1.Ів.5. 12-13.
    Напевно Ви не хочете вічного життя, тому тягнетесь до Єгови, ніхто немає нічого проти, кожен робить так, як йому краще.[/QUOTE]
    Ви думаєте що Ісус молився про освячення власного імені чи він молився про освячення Імені Отця? Щодо цього вірша то пергляньте як він звучить в інших перекладах

Останнє редагування: 10 лют 2009
  14. Сергій аспірант

QUOTE='Окультист;462287']Браво! Вічність і неосяжність хоче поклоніння дочасності і обмеженості. Ви перетворюєте Абсолюта на самозакохану особу, аке прагне слави і коліноприклоніння так, що навіть розказала, як слід їй поклонятис[/quote]

А ви не замислювались для чого Єгова дав закон євреям, подбав про збереження Біблії. Чи не читали ви слів що Богові слід вклонятись в дусі та правді?.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

та хто сперечається?
    ....щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних....

16. Сергій аспірант

Ви не спречаэтесь але й цього і не робите. Дехто писав що богові байдуже як ми йому поклоняємось
    Поклоніння богові потрібне не йому а людям

17. аксакал

Не можете скласти докупи "заборону" і "вимову", та ще безпідставно ображаєтесь. Ім'я Єшуа ніколи не "втрачало вимови": як літери, так і некудот завжди були на місці, і промовляти його вголос не заборонялось.

18. консультант

Пане, Сергію, Ви настільки заплутались, що самі не розумієте, що маєте далі писати або просто не хочете слухати, що Вам кажуть. Це справа Ваша, якщо Вам так краще, то нічого не маю проти.

19. Фесько

Фесько Well-Known Member

Дуже цікава цитата. Чому "Його, Ім'я" з великої літери? Оо
    Бог повищив Його.... що значить повищив?

Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця

І одразу виникає питання. Скільки-но тоді богів? Ісус Христос - раз, Бог - два ? Адже, БОГ Отця - це сурйозний аргумент :)

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Один із коментарів на цей вірш
    звідси

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)