Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Чудово, заради коректності цей свій допис повторю в гілці про СЄ - виявилося, є й така. За Вашим бажанням можна продовжити там. Щоправда, Ви про себе кажете, що не вступали до їхних лав, але запеклим прибічником СЄ (принаймні) є! А щодо термину "секти": про нас тому хоча би так говорити не можна (якщо добре подумати), що протестанти, СЄ і т.ін. відсеклись від нас, не навпаки.

Це просто з ніг на голову! Не треба глибоко занурюватись у романські мови, почитайте хоча б історічну передмову до будь-якого вузівського підручника італійської, французької,.. мови!

У такому разі таки знайшов час. Брошура СЄ про Трійцю, що є в мене, російською мовою, тому не беру на себе нахабства сказати, що літера в літеру цитували Ви її, просто наведу номера сторінок. (У лапках - не точні Ваші цитати)
    "В Бібліїї про Тріцю нема" - с.3-7.
    "Ідея Трійці запозичена з поганських віровчень" - с.9-11
    "Бог один, а не три" - навіть підзаголовок зі с.12
    "Бог, которий не состоит из нескольких Богов" - навіть підзаголовок зі с.13
    "Исус (земне Його втілення) є не втіленням Бога (Боголюдиною), а досконала людина" - с.15
    "Ісус знав не все, що знає Бог" - с.19
    "Св.Дух не є особистостю" - с.21

А тепер трохи щодо правдивості Свідків Єгови.
    Наводяться начебто цитати з католицьких авторів, що нібито визнають неправдивість свого вчення. На с.4: «Иезуит Эдмунд Фортман признает в своей книге «Триединый Бог» («The Triune God»): «Ветхий Завет... ни прямо, ни косвенно не говорит о Триедином Боге, который есть и Отец, и Сын, и Святой Дух»
    Але! Ця книга мовою орігинала є в інтернеті! (http://www.contendingforthefaith.com/responses/booklets/modalism.html) Edmund J. Fortman, The Triune God
    Повна назва MODALISM, TRITHEISM, OR THE PURE REVELATION OF THE TRIUNE GOD ACCORDING TO THE BIBLE
    Цитую: "The Trinity of the Godhead is revealed in the Old Testament. It is even implied in Genesis 1:1: “In the beginning God created the heaven and the earth.” In the Hebrew language, the subject “God” is triple in number, whereas the verb “create” is singular in number. This contains the meaning that God is three-in-one. In Exodus 3:6 the Lord said to Moses, “I am the God of thy father, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob.” This passage reveals that the God of the patriarchs is threefold. With the God of Abraham, the emphasis is on the Father; with the God of Isaac, the emphasis is on the Son; and with the God of Jacob, the emphasis is on the Spirit. [73] Although God is uniquely one, there is still the matter of threefoldness, for He is the Father, Son, and Spirit"
    Мало того що автор знаходить ДЕЩО в Старому Завіті, ще й досліджує тонкощи івриту: "Бог" у формі потрійної множини, а "створив" - в однині.

Щодо запозичення ідеї Трійці в поган. Чомусь наведени приклади, де навіть не за ілеєю, чисто механично боги зображені у трьох (хоча - перепрошу офтоп - без пляшки). А чому би не пригадати Збруцького ідола, там лиця об'єднані за ідеєю! Щоправда - їх там четверо...
    Другие религии. Збручский идол
    http://www.sunhome.ru/religion/11539
    «Невозможно согласиться с тем, что на идоле избражено четыре разных божества, лишь потому, что у идола четыре лица. Единство изображенных образов подчеркнуто тем, что на них надета одна шапка, кроме того имеется описание четырехликого Арконского идола Святовита, сделанное Саксоном-Грамматиком. Существуют и четырехликие Брама и Варуна, идущие из далекого индоевропейского прошлого, откуда пришел и Святовит.»

• Подобається Подобається x 3
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Допомогаю зрозуміти: це була іронія. :)

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

"Світочів" в церкві...гать гати..
    Від початку існування..
    Ще в Дюма згадується тема дисертації "Скільки ангелів вміщається на кінчику однієї голки"...
    Будем обсуджувати це тут,чи перенесем в іншу гілку?http://i.smiles2k.net/skandal_smiles/245.gif
    І чим вони "мудріші" від свідків з їхніми левиками-ягнятками?:nea:

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

буду користуватися вашою лексикою.
    ви - брехун, тому що, навіть у наведеній вами цитаті написано "деякі церкви", але ви просто збрехали, підмінивши в процесі розмови "деякі церкви" "католицькою церквою", про яку в цитаті зі сайту вачтауер-орг мови не було.
    факт?
    факт!
    во окультист-католик?

знову повна брехня з вашого боку!
    в Біблії чітко сказано, що людину зліпили з пороху вдихнули в неї життя і стала вона живою душею.
    це підтвердження того, що якщо ви і читали колись Біблію, то не більше ніж одна сторінка, бо про "душу" йде мова на другій сторінці.
    на останніх сторінках Біблії йде мова про армагедон, там сказано, що буде суд.
    якщо люди ВЖЕ Є в раю, пеклі, числилищі, чи ще в тисячах місць, які ви і вам подібні придумають, то НАД КИМ буде суд?
    персонально над вами?
    в медицині ви так само "сильні", як і у вірі. :)) :))) :haha:
    поцікавтеся хоч трошки предметом, перед тим, як писати таку брехню.
    кожен нормальний лікар, який знайомий з медициною, а не лікує травами та засушеними жабами скаже, що від переливання тре утримуватися!

в якій "церкві"?
    яку ви на попередній сторінці обс***ли? :))
    те, що написано вами з китикою має мало спільного. :haha:

5. duncan

:)) це піпєц.....
    Біблію також цитували з книжки свідків Єгови?.... :haha:
    про Ісуса я казав (пошукайте), що це Син Бога, я хоч десь сказав, що Ісус "є не втіленням Бога, а досконала людина"? :))

решту "викриваючих цитат" я пропускаю, бо не встигну все це прокоментувати....

• Подобається Подобається x 1
  6. консультант

консультант Дуже важлива персона

На жаль деякі священники нічого толком не можуть сказати проти СЄ, що збиває з толку невпевнених у вірі традиційних християн.

7. duncan

ги, подивіться, мені особливо сподобалося:

8. duncan

пречудові слова!!! +1!
    ви молодець, давайт дружити!...
    нарешті ви починаєте думати самостійно!...

тільки не "деякі", а переважні більшість...
    і знаєте чому?
    бо самі не певні ні в своїй вірі, ні в Біблійній істині!
    6 років (в ліпшому випадку) відівчилися і всьо, більше нетре, можна йти працювати!...
    а кожен свідок Єгови Біблію читає і перечитує постійно, щодня!

Останнє редагування: 26 гру 2008
  9. консультант

Навпаки - ви можете заплямувати себе.

10. duncan

- у суперечці з’являється істина (хоч мало хто її сприймає)
    - без критики -- немає змін на краще

пс. і, до речі, ваші ці слова -- це ж і є критика! ;)

11. консультант

Відносно переважної більшості сказати не можу, потрібна напевно якась статистика. Відносно того, що читають СЄ теж, як сказати. Послухавши їх, видно що вони якось однобоко все трактують, іноді звучить навіть наївно, по-дитячому, без ніякої логіки і теоретичного підгрунтя. Зі всім решта, стосовно священників я згідний з вами.

12. duncan

аааааааааааа....
    мегаржач з самого ранку!!!!! (я щойно прокинувся)
    франц-йосип вважає, що це поразка........
    :)) :))) :haha:
    це не поразка, це ігнорування мною дописів франца-йосипа через їх безглуздість...
    :))

13. duncan

знову ж таки, не буду коментувати ці пару сотень слів, напишу тільки приклад:
    у нас (Україна, росія, білорусь) старослов’янською мовою багато людей розмовляло?
    ніхто?
    кілька десятків попів православної церкви?

а тепер -- бачите -- це мова цілого народу!

14. Romko

І толку?:dntknw:
    Всі їхні потуги щось виссати з пальця сміху варто...
    дивляться,як на схиблених..і все...:sad:

15. duncan

перепрошую, ви робите висновок, спираючись на поверхневі дані!...
    я кажу тільки те, що бачив на власні очі, те ,у чому переконаний...

зверніть увагу на різницю:
    - традиційники (католики\православні) в ліпшому випадку ходять до церкви раз в тиждень -- в неділю, слухають проповідь.

- свідки Єгови щонеділі є на промові та читанні Біблії, плюс двічі або й більше разів на тиждень вони займаються дослідженням Біблії у менших гуртах!

- є "хорошим тоном", коли свідок Єгови щодня читає Біблію, або й самостійно (!) досліджує якусь тему...
    наприклад, колись я зауважив, що в Біблії є два родоводи Ісуса Христа, мені стало цікаво дізнатися, як свідки це пояснять...
    так от один мій знайомий зі свідків сам це питання дослідив, щоб дати мені відповідь...

16. duncan

ваші потуги мені нагадують мультфіль про хлопчика, який кричав "нє хачууууууууу!!!" і "бабушкаааааа!!!"...

Біблійних знань -- мізер, але гонору!

17. Romko

Мені досить,що я Вірю.
    Я можу і цитувати,благо цьотка Ґугля тутка...
    А сенс?
    Я не ходжу по вулиці з виваленими очима і не чіпаюсь до людей з дивними( ще м’ягко сказано) запитаннями...

• Подобається Подобається x 2
  18. duncan

мені тяжко уявити в що ви вірите, якщо питання, які стосуються Біблії, Біблійних істин, Біблійних пророцтв для вас є "дивними", а люди, яких це цікавить -- мають вивалені очі... о_О

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Початок розуміння приходить тоді, коли поставити наступне запитання: чи може Бог Отець шось робити без Слова і Духа? Тупе запитання, нє? Якщо не може, то тоді і Отець і Слово і Дух - все це те, що ми називаємо Бог. Якщо може, то чому Він все робить через Слово і Духа?

Асілітє, Пупер?

20. Romko

В Бога.
    І в Його волю.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)