Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

і ви ще себе називаєте християнами?.. о_О
    маєш "підказку" під боком, то спитай, а чому Бог Єгова робив так чи інакше...
    для чого так робилося?...

натякну: після 33-го року (нашої ери) потреби в цьому вже не було!

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ти псалом прочитав?
    Я щось не зовсім розумію, на що ти відповідаєш.

3. duncan

а ти пробувала хоч раз читати Біблію без порівняння Її з "творами" "отців" вашої КП-релігії?...
    може досить з Бога робити "всерозуміючого попа"!...
    намагання показати, що Бог -- караючий, суперечить навіть вашій філософії!..
    ваша релігія нагадує комунізм, коли вигідно одне -- говорите одне, коли вигідно інше -- говорите інше...
    в одному місці звертаєтеся до Бога, якого називаєте "отець", в іншому починається філософський порожняк про "трійцю"...

питання було просте: де є пояснення чи тлумачення трійці, де є сказано, що трійця (яка є основним догматом вашої КП-релігії) -- це Бог?..

відповіді нема, є тільки фрази, в яких говориться або про Бога, або про Бога і ще когось; все!

читав я псалми, в тому числі і той, який ти навела.
    і?

ти спитала у свого консультанта?
    що він тобі відповів?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

ось до чого призводить незнання Біблії. Про потоп читали?

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

ось до чого призводить абсолютне незнання Біблії!
    що сказав Бог після потопу, знаєте?
    ну, може, хоч здогадаєтеся?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Питання за вашим стилем.

Після потопу Бог багато говорив. але саме потоп - то була кара. А Содом і Гомора? Що це було? не кара? Читайте.....

7. duncan

чітке питання: ви навели приклад потопу з якою метою?
    щоб показати, що ваш бог караючий?
    так чи ні?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

щоб показати, що Бог може карати і що це не я вигадав, чи якісь там властивості придумав, а згідно Біблії.
    Проте, Бог люблячий.

9. duncan

що й тре було довести!.. :)))
    цитую Біблію в перекладі нового світу (буття 8:21):
    Єгова відчув приємне благоухання у Своєму серці і сказав “більше ніколи не буду проклинати землю через людину, тому що серце її з самої юності має схильність до зла”.

тепер розшифрую для вас (адже, судячи з ваших слів, мотивація Бога для вас є прихованою, незрозумілою, дивною):
    - Бог Єгова побачив, що Він зробив і це Його засмутило (адже Він є любов) і Він сказав, що ніколи не буде нищити землю через діяння людей.
    з цього можна зробити наступний висновок (адже про заповіт ще мови нема):
    - потоп -- це було останнє глобальне діяння Бога Єгови щодо людей, тобто глобальна кара Його в даному випадку була останньою;
    - всі наступні кари -- були проти конкретних людей; я запитав у романової лілі чому Бог так робив -- вона скромно промовчала, я відповім: бо Бог склав заповіт, що з племені юдиного має бути месія, оскільки месія прийшов -- це був Ісус, то все Богом обіцяне у заповіті було виконане;
    - оскільки все обіцяне Богом було виконане, то слова Ісуса Христа, вчення месії -- якраз і є основними в якості закону.

розжувати ще більше?

10. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Знов не так,Пупере,тільки ви щось агресивний стали,дарма.

10 Придет же день Господень, как тать ночью, и тогда небеса с шумом прейдут, стихии же, разгоревшись, разрушатся, земля и все дела на ней сгорят.
    10 День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять... 2Пет.3.10 перевірте

це не притчі тут про конкретне ПОГОРЯТЬ, читайте Біблію а не башту

11. Yur

Yur Well-Known Member

І явився до нього Господь між дубами Мамре, а він сидів при вході в намет під час денної спеки.
    І він ізвів очі свої та й побачив: ось три Мужі стоять біля нього. (Буття 18:1,2)

Відповіді є і їх знаходять, аби лиш бажання було щирим.

Коли кажемо Бог є Дух, немов би відкидуючи Божу тілесність, ми тим самим підрозуміваємо її. Тілесність присутня у Богові -- це Його Божий Дух. Чистий, вічний, незмінний. ДУХ безконечних думок, котрими оперує Божествений РОЗУМ.
    РОЗУМ своєю ЕНЕРГІЄЮ Словом Божим втілює власні думки, чинячи з Себе те, чим Він не є.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що довести? До чого то все? Мова йшла про наступне: Бог може карати, чи ні. Я написав, що може, а Ви написали - ні, проте у подальшому вашому дописі ви довели, що я мав рацію. Бог може карати.

13. duncan

і маєте очі, та не бачите, і маєте вуха, та не чуєте.
    сліпота і глухота ваша -- немає краю!

Біблія, переклад огієнка:

18:5 <...> і сказали вони<...>
    18:9 і сказали до нього <...>
    18:13 і сказав Господь <...>
    18:16 і повставали звідти ті мужі, <...>
    18:17 а Господь сказав <...>
    18:20 і промовив Господь <...>
    18:22 і повернулися звідти ті мужі

в якому класі школи діти вільно читають?..
    в другому?..
    дайте цей текст цим дітям, попросіть порівняти...
    я впевнений, що вони побачать різницю між Богом, з яким розмовляє авраам і трьома мужами, які окремо від Бога розмовляють з авраамом!..
    більше того, тут чітко видно, що з Богом авраам розмовляв, як до цих трьох мужів, так і під час відвідин цих трьох мужів, так і за їх відсутності.
    тре було довести те, що ви не знаєте Біблії, що ті кілька цитат, які ви наводите -- тільки цитати, а їх суті ви просто не розумієте!..

потоп, який ви навели, як рису Бога, який ніби-то карає -- був епізодом, після якого Бог сказав (а слово Бога є більше ніж клятвою чи обіцянкою, слово Бога ЗАКОН, ЯКИЙ НІКОЛИ НЕ БУДЕ ПОРУШЕНО), що Він ніколи не буде нищити глобально землю через дії людей.

це перше: Він ніколи не буде нищити глобально землю через дії людей

наступне: Бог "уклав так би мовити договір" з людиною; Він сказав, що з "такого-то роду має прийти Той-то, це має бути для того-то", тому Він і терпів вибрики юдеїв, тому закривалися очі на злочини, які чинили проти Нього юдеї, тому всіх ворогів юдеїв (автоматично ворогів Бога Єгови) було знищено!
    це робилося доти, доки не було розп’ято месію -- Ісуса Христа, тому що обіцянка Бога, "договір" виконано!
    як під час діянь Ісуса Христа, так і по Його смерті немає слів про карання Богом.
    ви можете сказати про "одкровення від івана", тільки я одразу звертаю увагу на те, що ця остання книга -- пророча, і в ній мова про суд, про те, що буде в останній день!

це друге: Бог Єгова карав людей -- своїх ворогів тільки до розп’яття.

14. Yur

Yur Well-Known Member

Справді було б цікаво дати почитати цей уриврк дитині, з її чистим серцем.
    На нашому місці, очевидно не зовсім дитячому, гадаю не варто бути такими категоричними.
    У Біблії перекладу, на котрий посилаєтесь, а саме огієнківський, слово МУЖІ пишеться з великої букви. (Буття 18:2,16,22) http://www.ukrlc.org/bible/old/Mojsej/Genesis.htm
    Але це не головне, бо в інших перекладах є й з малої. Головне сам зміст написаного. Тож раджу усім ще раз перечитати текст з Буття 18:1-22.

Зверніть увагу:
    сказав один з Них: Я напевно вернуся до тебе за рік цього самого часу. І ось буде син у Сарри, жінки твоєї... А Сарра це чула при вході намету, що був за Ним. (Буття 18:10)
    І опісля того, як Сара в душі з недовірою засміялася, Господь промовляє до неї:
    І сказав Господь до Авраама: Чого то сміялася Сарра отак: Чи ж справді вроджу, коли я зостарілась?
    Чи для Господа є річ занадто трудна? На означений час Я вернуся до тебе за рік цього самого часу, Сарра ж тоді матиме сина.
    А Сарра відріклася, говорячи: Не сміялася я, бо боялась. Але Він відказав: Ні, таки сміялася ти! (Буття 18:13-15)

Якщо ці ТРИ і Господь як ви кажете різні, то чому ж Господь утотожнюється з одим з Трьох, кажучи, що через рік син буде у Сарри?

15. duncan

гені(т)ально!.. :)))
    що найцікавіше: ви знову от взяли і поєднали трьох мужів з Богом...
    ви "скромно" пропустили повз вуха сказане... :)
    з авраамом говорив і Бог, і мужі...
    цікавим є факт того, що мужі пішли до содому та гомори...
    ми знаємо з Біблії також ще факти, які ви знову "скромно" не згадуєте:
    1. Бога ніхто з живих людей не бачив. факт!
    2. від Бога до людей приходили посланці, які говорили від Бога і передавали Його волю. факт!

тепер повернемося до трьох мужів...
    чи це міг бути Бог сам, чи тим паче розтроївшись (ні до того, ні після Бог ніде не розтроювався, більше того -- Він був завжди в однині; Ісус Христос молився до Бога, наприклад, казав: Отче наш, не казав: "отці" чи "боже триєдиний" чи "один з трьох частинок богів")?
    ні!
    це були посланці Бога, янголи чи архангели чи ще хтось, але не просто люди, це зрозуміло, оскільки в Біблії є багато про те, що приходили до людей оці істоти, з ними люди і говорили...

16. Yur

Yur Well-Known Member

Не звик бути скромнягою у Слові. :ireful1:
    Так, з Авраамом говорив Господь Бог і три Мужі. І з наведеного уривку неможливо не побачити утотожнення Господа з трьома Мужами.
    Кажете Бога ніхто не бачив. Гаразд. Виходить й Авраам Його не бачив, коли розмовляв з трома Мужами й Господом. А якщо не бачив, то й не треба гворити про Його наявність в розмові з Авраамом і Саррою :)
    І якщо Його там не було, а говорилось від Його Імени, й при тому були наявно присутні три Мужі, отже висновок логічний напрошується сам. Три Мужі -- суть Бог.

У Святій Євангелії не раз і не два, і не три говориться про ЄДИНОСУЩНІСТЬ Отця і Сина і Духа Святого. Про посланців Божих, і про ангелів й архангелів теж говориться.
    Залишається почути.

17. duncan

прикольно почути такі цікаві роздуми про Бога...
    шкода, що з правдою нічого спільного не має.. :)))
    "говорили то мужі, то Бог, але ці мужі все одно суть Бог"...
    ги-ги-ги...
    ладно... :mocking::crazy:

вихід 3:2 і явився йому (мойсею) янгол
    вихід 3:14 Я Той, що є (не ті, не вони, не ми, не трійця, не двійця)

якщо ж уважно читати книгу вихід, то всюди Бог говоре напряму з мойсеєм....
    тільки першого разу, коли янгол зійшов і мойсей бачив палаючий кущ, був "посередник" -- янгол.
    всюди Бог говоре з мойсеєм, дії Божої не було, тільки розмова -- закон!
    дух Божий не фігурує.
    ваша початкова "двійця" відсутня?... о_О
    як це так?
    адже "всі троє - одно", чи не "одно", чи правильно -- Один?!!..

18. duncan

Старий Заповіт дуже багато юдеїв знало на пам’ять, були книжники, були фарисеї\садукеї...
    якщо Бога до появи Ісуса Христа на землі хоч хтось бачив, то чому питали в Ісуса, як Він виглядає?.. о_О
    а, мабуть, юдеї раптом забули про трьох мужів, які є "трійцею"...
    про "ширяння над водою"... :mocking:

19. Максим

Максим Well-Known Member

Отже, наступна секта, про яку вважаю доцільне розповісти шановному товариству. Відразу мушу попередити, що йтиме про секту небезпечну, впливову і неприємну. Свого часу, ознайомлюючись з інформацією про їх вчення і особи, з якими виникнення цієї секти пов'язане, я відчував до цього сильну відразу, таку, що мусів робити певні зусилля, щоб продовжити працю над матеріалами.

Подаю лише короткий огляд, але в тексті наводжу лінки, за якими бажаючі зможуть прочитати більше.

Саєнтологія. Церкву Саєнтології заснував Лафаєт Рон Габбард (Lafayette Ronald Hubbard), більш відомий як Рон Габбард (Ron Hubbard). Габбард був другом Джека Парсонса (Jack Parsons), вченого і окультиста, адепта вчення Телема (Thelema).

Через рік по закінченні Другої світової війни Джек Парсонс писав про Габбарда у своєму листі відомому сатаністу Алістеру Кроулі (Aleister Crowley). Там говорилося: «Близько трьох місяців тому я познайомився з офіцером розвідки ВМС капітаном Роном Габбардом... Хоча Рон ніколи не вчився магії, він володіє дивовижними практичними навичками і знаннями у цій галузі. Він — найтелемічніша особистість з усіх, кого я до цього зустрічав, його погляди відповідають усім нашим принципам. Він також зацікавлений у встановленні Нової Ери. Ми об’єднаємо наші зусилля в співпраці, що здійснюватиметься за принципом акціонерного товариства з обмеженою відповідальністю, для керівництва нашою спільною справою».

«Біблія» Саєнтології — це книга Рона Габбарда «Діанетика: Сучасна наука про ментальне здоров’я» (Dianetics: The Modern Science of Mental Health). За офіційним веб-сайтом Саєнтології: «Сайєнтологія звернена до конкретного чоловіка чи жінки. Її мета — дати особистості можливість збагнути своє життя і поліпшити його, як вона сама це розуміє».

Саєнтологія — це практична релігійна філософія. Релігійна філософія Саєнтології становить собою чітку систему аксіом, законів і методів, що грунтовно досліджені і перевірені на їхню дієвість. Саєнтологи кажуть, що їх вчення надає особистості можливість поліпшити якість не тільки власного життя, а й усього світу.

Попри певний публічний фасад, Саєнтологія – це таємний культ, метою якого є нажива. Так, зокрема, як це спостерігаємо у більшості сект, саєнтологія позбавляє людей свободи дій. Є десятки свідчень, що вона утримувала людей проти їхньої волі. Це беззаконня чинили не шахраї від саєнтології, воно здійснювалася відповідно до її політики. Так, саєнтологи утримували Лізу МакФерсон (Lisa McPherson) проти її волі 17 днів. Вона померла в ув’язненні. Детальніше про цей відомий випадок можна прочитати тут: http://www.lisamcpherson.org/. Обинувачення проти Саєнтології висунуті не були.
    Згідно зі свідченнями Давіда Турецкі (David S. Touretzky), співавтора веб-збірки «Секретна бібліотека Саєнтології»: Церква Сайентології — це багатий і мстивий релігійний культ... Однак було би помилкою вважати їхню приховану технологію безневинною чи неефективною. Саєнтологи багато знають про контроль над свідомістю, суспільний контроль, риторичне дзюдо (програш у результаті зсуву логіки, уміле використання логічних помилок), по суті, вони самі стають жертвами власної технології.

Попри потужну рекламну кампанію з півгодинними телевізійними інформаційно-комерційними програмами про діанетику, церква Саєнтології дуже уважно стежить за збереженням у таємниці своєї освіти, зокрема вона оголошує незаконним будь-яке обговорення чи вивчення їхньої діяльності. Щоб осягти внутрішні таємниці культу, потрібні роки суворого послуху і великі грошові пожертви. Натомість Саєнтологія обіцяє своїм послідовникам «цілковиту свободу».

В багатьох містах світу періодично чи постійно розповсюджують запрошення на лекцію «Можливості вашого розуму. Розкрийте свій потенціал». Організатори закликають людей ознайомитися з тим, звідки беруться комплекси, як розум впливає на здоров’я людини, як поліпшити стосунки з іншими людьми. Після лекції пропонується безкоштовно пройти так званий «Оксфордський тест особистих здібностей». Даний тест не має нічого спільного з всесвітньовідомим Оксфордським університетом і насправді має на меті збір максимальної кількості даних про людину, які потім можна проти цієї людини використати. Вислід тесту відомий наперед – вам повідомлять, що ваші проблеми можна вирішити на спеціальних заняттях.

Особливо активно саєнтологи намагаються залучати до себе працівників впливових фірм, органів влади тощо саме через пропозиції таких курсів самовдосконалення. Особливий інтерес для саєнтологів представляють керівники середньої і вищої ланки. В багатьох корпораціях власні відділи безпеки постійно інформують працівників про небезпеку контактів з представниками секти саєнтології.

В ряді країн діяльність церкви Саєнтології обмежена законом чи навіть заборонена.

Останнє редагування: 1 гру 2008
  20. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Прощання з Пупером
    Пупере ви так багато часу витрачаєте на безглузді суперечки , приводите
    несерйозні аргументи або ж просто брутально висловлюєтесь про засади християнства.
    Я намагався вести з вами діалог,але ж ви все стягуєте до рівня «сам дурак» на якому ви безперечно «майстер спорту».Тому хочу попрощатися з вами на цій гілці ,причина поважна:
    Кривое не может сделаться прямым, и чего нет, того нельзя считать.
    Покривленого не направиш, а неіснуючого не полічиш Екл. 1:15

На останок все ж лишу вам декілька цитата з Біблії про природу Бога

И беспрекословно - великая благочестия тайна: Бог явился во плоти, оправдал Себя в Духе, показал Себя Ангелам, проповедан в народах, принят верою в мире, вознесся во славе.
    Духом, Анголам показався, проповіданий був між народами, увірувано в Нього в світі, Він у славі вознісся! 1Тим.3.16

Знаем также, что Сын Божий пришел и дал нам свет и разум, да познаем Бога истинного и да будем в истинном Сыне Его Иисусе Христе. Сей есть истинный Бог и жизнь вечная.
    Ми знаємо, що Син Божий прийшов, і розум нам дав, щоб пізнати Правдивого, і щоб бути в правдивому Сині Його, Ісусі Христі. Він Бог правдивий і вічне життя! 1Ів. 5:20

І в завершення :

11 Я, Я Господь, и нет Спасителя кроме Меня.
    11 Я, Я Господь, і крім Мене немає Спасителя!Іс.43.11

11 ибо ныне родился вам в городе Давидовом Спаситель, Который есть Христос Господь; Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь.Лк 2:11

Бачите тотожність Христа і Єгови –Спаситель
    На відповідь не чекаю ,проконсультуйтеся з таваріщами.На цьому все.

P.S.прикро і незрозуміло чому ЛФ стає трибуною для нападок на християнство,
    бо дискусією це назвати тяжко

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)