Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

єдиний!

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

не ображайтесь, я дуже радий за преподобного, та його "замєчательность"
    а то шо - це два тіла, а ви приводите це - як свідчення того що одне ...

взагалі то може, звичайно не ми з вами але у східній культурі таких випадків приманні задекларованих - багато ... і це не означає того що голуб став повним представником Бога - скоріш як смска ...

читав - не хочу панству брехати - не задоволений, ніяких осяєнь та відкриттів не відчув, для мене взагалі досить сумнівний твір ... але, я сьогодні більш зацікавлений різним сприйняттям одного й того ж, і ставленням до цього, у вузькому розумінні - нашіх співфорумчан ... ось і питаю, це досить цікава тема ...

так вони і йдуть в ім'я Бога, Ви ж (у насущному розумінні ) дівчину кохаєте (припустимо) - Юлю, якщо спитають "Миху а це кто на хфото?" Ви ж не скажете: а це моя кохана "кватра"- "Юля - її тіло - її характер - бізнес її батька" ... а ось про Бога чомусь таке кажете, чому? а що до Ісуса - як міг Бог з ним розмовляти в двосторонньому напрямку? якщо Ісус - це Бог ?

---------- Додано в 14:53 ---------- Попередній допис був написаний в 14:53 ----------

ну да, я ж кажу - один

3. yasam

yasam Well-Known Member

ви теж не ображайтесь, але ви не читали, а листали.

4. artobstrel

я не заперечую, не побачив я там нічого за що оком ухопитися, але то особисте сприйняття, я не знайшов натхнення у світлі до сонця, у походах за дружинами у другі землі дітей Адама та Єви, у винищені Єгипетських малюків, у геноциді близькосхідних народів, у перетворенні, по приколу, життя не поганого хлопа Іова на суцільний жах, у виключності та обраності юдейського народу, у вбивстві власного Сина, щоб спокутувати гріхи перед самим собою ... але то моє, я його не нав'язую, можливо що щось змінить мою думку, але у першому наближенні вона така, але я цікавлюсь релігією взагалі , з цього і питання ...

5. Alcona

Alcona Well-Known Member

Правильным переводом будет Духа Господа, или Господа Духа.

Иисус, ангелы, как и все мы, являемся собственностью Бога Отца.

И тотчас стал проповедывать в синагогах об Иисусе, что Он есть Сын Божий.

19 Но Ангел Господень ночью отворил двери темницы и, выведя их, сказал:
    (Деян.5:19)

Вы понимаете образные обороты речи? Так, например, образный язык используется и в отношении Иисуса Христа: "крестившиеся во Христа" Гал.3:27; Рим.6:3; "Я пролился, как вода..." Пс.21:15. "облекитесь в Господа нашего Иисуса Христа" Рим.13:14.
    Если эти стихи воспринимать буквально, а другие, в которых говорится о Личности Иисуса, относить за счет художественных оборотов речи, можно опровергнуть даже то, что Иисус Христос является Личностью.

Если злые духи, а они личности, могут влиять на людей и обладать ими, тогда почему Дух Святой как личность, не может излиться на людей?
    Если Иисус, а Он личность, может находиться в верующих, то почему Дух Святой не может?

9 Но вы не по плоти живете, а по духу, если только Дух Божий живет в вас. Если же кто Духа Христова не имеет, тот [и] не Его.
    10 А если Христос в вас, то тело мертво для греха, но дух жив для праведности.
    11 Если же Дух Того, Кто воскресил из мертвых Иисуса, живет в вас, то Воскресивший Христа из мертвых оживит и ваши смертные тела Духом Своим, живущим в вас.
    (Рим.8:9-11)

Как Иисус может быть Михаилом архангелом и одновременно Аввадоном - губителем душ?

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

Читайте внимательно эти места:
    1. И укорял народ Моисея, и говорили: дайте нам воды пить. И сказал им Моисей: что вы укоряете меня? что искушаете Господа?И нарек месту тому имя: Масса и Мерива, по причине укорения сынов Израилевых и потому, что они искушали Господа, говоря: есть ли Господь среди нас, или нет?
    (Исх.17:2-7)
    В этом стихе Моисей говорит об искушении в пустыне Бога Отца. Теперь сравните, кого искушали израильтяне?

Почему, как говорит Дух Святый, ныне, когда услышите глас Его,
    не ожесточите сердец ваших, как во время ропота, в день искушения в пустыне,
    где искушали Меня отцы ваши, испытывали Меня, и видели дела Мои сорок лет.
    Посему Я вознегодовал на оный род и сказал: непрестанно заблуждаются сердцем, не познали они путей Моих;
    посему Я поклялся во гневе Моем, что они не войдут в покой Мой.
    (Евр.3:7-11)
    В этих стихах видно что искушаем в пустыне был Дух Святой. Вывод однозначен, Дух Святой это Бог.

2. О некоторых стихах Ветхого Завета, сказанных Господом, говорится в Новом Завете как о написанных Духом Святым. Например, в Книге Исаии 6:9 говорится:
    "И сказал Он (Господь): пойди и скажи этому народу: слухом услышите, и не уразумеете, и очами смотреть будете, и не увидите".
    Когда Павел цитировал этот стих в Новом Завете, он приписывал эти слова Духу Святому:
    "Хорошо Дух Святой сказал отцам нашим через пророка Исаию: "Пойди к народу сему и скажи: слухом услышите, и не уразумеете, и очами смотреть будете, и не увидите"" (Деян.28:25,2б).

3. Вот наступают дни, говорит Господь, когда Я заключу с домом Израиля и с домом Иуды новый завет,32 не такой завет, какой Я заключил с отцами их в тот день, когда взял их за руку, чтобы вывести их из земли Египетской; тот завет Мой они нарушили, хотя Я оставался в союзе с ними, говорит Господь.

33 Но вот завет, который Я заключу с домом Израилевым после тех дней, говорит Господь: вложу закон Мой во внутренность их и на сердцах их напишу его, и буду им Богом, а они будут Моим народом.34 И уже не будут учить друг друга, брат брата, и говорить: "познайте Господа", ибо все сами будут знать Меня, от малого до большого, говорит Господь, потому что Я прощу беззакония их и грехов их уже не воспомяну более.(Иер.31:31-34)
    Сравнить
    15 [О сем] свидетельствует нам и Дух Святый; ибо сказано:
    16 Вот завет, который завещаю им после тех дней, говорит Господь: вложу законы Мои в сердца их, и в мыслях их напишу их,
    17 и грехов их и беззаконий их не воспомяну более.
    (Евр.10:15-17)
    В этих стихах также слова сказанные Богом отцом в ветхом завете приписываются Духу Святому в новом. Вывод тот же, Дух Святой это Бог.

То, что Дух Святой есть Бог, видно из того, что Он совершает такую работу, которую никто, кроме Бога, не может выполнить. Дух Святой сотворил небеса и землю по воле Бога (см. Быт.1:2; Иов.26:13). Он воскрешал мертвых (см. Рим. 1:4; 6:11); определял рождение людей свыше (см. Иоан.3:57); обличал мир о грехе, о правде и о суде (см. Иоан.16:8) и изгонял бесов (см. Мат.12:28).

Более того, Дух Святой обладает всеми признаками Божества. Только Бог вечен, всеведущ, всемогущ и вездесущ - все это относится и к Духу Святому. В Послании к Евреям 9:14 говорится, что Дух Святой вечен: "То тем более Кровь Христа, Который вечным Духом Святым принес Себя непорочного Богу, очистит совесть нашу от мертвых дел, для служения Богу живому и истинному!"

6. friz

friz Well-Known Member

Ясам, чому я маю вірити Феофілу Антіохському, а не Богові? "Слушай, Израиль: наш Бог Иегова - один Иегова."(Второзаконие 6:4) Цей вірш прямо вказує, що Єгова є тільки один, а всі ваші "богослови" тільки догадуються, додумують і брешуть.

• Подобається Подобається x 2
  7. artobstrel

ось сіноїдальний переклад, і тут вже не усе так категорично, бо як з'ясувалося "єдін" та "один" то не одне й те саме ...

• Подобається Подобається x 3
  8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

В оригіналі слово єхад - один єдиний - один единственный

един

Значение
    один
    Этимология[править]

От праслав. формы *edinъ, от которой в числе прочего произошли: др.-русск. одинъ, одина, ст.-слав. ѥдинъ, ѥдина, ѥдино, но также ѥдьнъ, ѥдьна, ѥдьного и т. д.; ср.: укр. оди́н, одна, одно́, белор. адзін, болг. еди́н, една́, едно́, сербохорв. jѐдан, jѐдна, словенск. édǝn, éna, éno, чешск., словацк. jeden, jedna, jedno, польск. jeden, jedna, jedyny «единственный», в.-луж. jedyn, jеnа, н.-луж. jaden, jаnа. Форма единый заимств. из церк.-слав. Праслав. *edinъ, *edina; сокращение i в ь едва ли является праслав. процессом, но скорее имело место в отдельных языках. Вероятно, сложение из *еd- и inъ; ср. едва́, лат. ессе «вон, се», ecquis «кто-нибудь», умбрск. еřеk, erse — то же. От индоевр. основы местоименного е-. Вторая часть заключает в себе *inъ (иной), связанное чередованием с арм. энкл. -in «тот же самый», др.-лат. оinоs «ūnus», греч. οἴνη «одно очко», ирл. óin, оеn «один», готск. ains «один». Отсюда же одине́ц «одиноко, отдельно живущий от стада старый кабан», укр. одине́ць — то же, польск. оdуniес «кабан, вепрь

9. artobstrel

а ось Торах
    "Слушай, Израиль! Господь — наш Бог, Господь — один! " ДВАРИМ | ВАЭТХАНАН | ГЛАВА 6:4
    ось юдеї вважають що він один - інших джерел того часу немає, тому - ні "єдиний" а саме - "один".

10. friz

friz Well-Known Member

Шановний Алкона, я розумію ваше розуміння Біблії, колись майже так само думав, але мене цікавить де у Біблії прямо сказано, що святий дух є Богом? Біблія прямо говорить, що Єгова є Бог, Ісуса називає Богом, а про святого духа ніде не сказано, що він є Бог.

---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ----------

Добре, алеж вони стверджують, що Бог триединий, а це уже велика різниця.

11. artobstrel

я згоден, для чого і поліз до Тораху ...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Арт, Бог - єдиний у трьох іпостасіях.

А один - це просто 1.

Ці питання у християнстві давно визначені і зафіксовані. От послухайте:

Вірою в єдиного Бога - Отця, вседержителя, Творця Неба .... в єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого...Духа святого - Господа животворящого....

Це Символ віри, 300 років н.е. Всі християни це визнають.

Бог не говорить, що створив людину за Моєю подобою, а за Нашою - у множині! Це єдиний Бог. Отець генерує, син - каже(Слово), а Святий Дух діє.

Останнє редагування: 6 січ 2014
    • Подобається Подобається x 1
  13. Alcona

Alcona Well-Known Member

Прямо, как за Иисуса, что Дух Святой - Бог, не сказано. Но косвенные и почти прямые доказательства я вам предоставил.
    Вы также покажите, где в Библии прямо написано, что Иисус - архангел Михаил и Аввадон?

Где прямо написано, что только 144000 евреев:

1. рождаются свыше (Иоан. 3:3-8; Тит. 3:5; 1 Пет. 1:3; 1 Иоан. 5:1);
    2. становятся усыновленными детьми Божьими (Иоан. 1:12: 13; Рим. 8:14-17; Гал. 4:6-7; Ефес. 1:5); l братья Христа (Рим. 8:29; Евр. 2:11-17; 3:1);
    3. преображаются в образ Христа (Рим. 8:29; 2 Кор. 3:1 ;
    4. находятся во Христе (2 Кор. 5:17; Ефес. 1:3);
    5. те, с кем Христос заключил Новый Завет (Лук. 22:20; Евр.12:20-22);
    6. могут принимать Вечерю Господню (Лук. 22:15-20; 1 Кор. 11:20-29);
    7. крестились в смерть Христа (Рим. 6:3-8; Фил. 3:10, 11; Кол. 2:12, 20; 2 Тим. 2:11, 12);
    8. крещены Духом (1 Кор. 12:13);
    9. члены Церкви (Ефес. 1:22, 23; Кол. 1:1 ;
    10. члены Тела Христова (Рим. 12:5; 1 Кор. 12:13; Ефес. 4:4);
    11. члены Божьего храма (1 Кор. 3:16; Ефес. 2:20-22; 1 Пет. 2:5);
    12. семя Авраама (Гал. 3:26-29; 6:15-16);
    13. царственное священство (1 Пет. 2:4-9; Откр. 1:6; 5:10);
    14. оправданы верой (Рим. 3:22-28; 5:1; Тит. 3:7);
    15. были освящены (1 Кор. 1:2; 6:11; Ефес. 1:4; Евр. 12:14);
    16. получат прославленные тела (1 Кор. 15:40-54; Фил. 3:21);
    17. будут наслаждаться жизнью на небе (Иоан. 14:2, 3; 1 Кор. 15:50; 1 Пет. 1:4);
    18. будут царствовать со Христом (1 Кор. 6:2; 2 Тим. 2:12; Откр. 20:6);
    19. увидят Бога и Христа (Матф. 5:8; 1 Иоан. 3:2).

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

смішеий, ви Арт.
    Шукаєте інтеграли і математиці за 5 клас.

15. artobstrel

а чього у трьох? а чому кущ, вогняний стовп, що там ще не введено до статусу - іпостасі? то може він 5-єдин ? чи може він може приймати будь яку форму? тоді до чого триєдинство?

а що Александр другий теж триєдиний? бо він император всероссийский, царь польский и великий князь финляндский ... чи це все його титули? чому у Бога має бути інакше?

хто це визнав до Христа???? Романе Ви часом не заговорюєтесь? Христа ще нема а Бог вже триєдиний ??? хто це сповідував?

Нєа, це означає що Бог не один, є ще боги, бо за Вашою концепцією, Адам розмовляв з Ісусом, але чомусь про це нічого ...

- припущення, якщо Ісус це - не самодостатній елемент (за якого тре генерувати) як він спілкується з Отцем? де в біблії сказано що Бог перед створенням всесвіту створив Ісуса собі?

не бачу нічого смішного у питаннях звернутись до першоджерела, усі греки яких ми тлумачимо як хцім, писали з Тораху, якого Моісей писав зі слів Бога, подобається Вам чи ні але це юдеї богообраний народ, якщо вони і втратили свою богообраність під час страти Ісуса - то до того вони сповідували вірну віру? і у тій вірі ніякої трійці немає ...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому Христа ще нема? Що ви маєте наувазі? 300 років нашої ери!

17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дуже часто від трійошників можна почути, що вони не люблять Старий Заповіт, а люблять Новий
    і причини різні наводять, що там, мовляв, Ісус, християнство і ти ди
    з точки зору логіки -- якщо Бог триликий чи двадцятиликий чи ще якийсь, то чому в Старому Заповіті Він один? :empathy:
    мутація якась?
    чи Бог все одно один, просто трійошники базують свою релігію не на Біблії, а на єресі "отців"

а ще можна почути "перли", що "спершу був юдаїзм, а коли прийшов Ісус, то сталося християнство")))

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пояснюю.

Бог розкриває себе поступово. Мойсей написав, що йому дано було написати. Після Мойсея багато що було і Бог через пророків розкриває Себе. І вже в подальшому євреї знають більше про Бога. Хіба Мойсеєві юдеї знали щось про Божого Сина? Вони знали тоді про Спасителя? Обєктивно не знали. То вже з часом, в пізніших описах дізнаємося, що Бог пообіцяв Спасителя - Месію. А хтось знав про Святого Духа поки Син Божий не сказав про це? Ясно, що ні. Навіть під час Хрищення Ісуса не всі зрозуміли про Святого Духа, який зійшов, мов голуб. А потім Ісус каже: що як піду, прийде Святий Дух.
    То ж питаю вас: що могли знати юдеї про Святого Духа? Могли вони про це знати? Чому ви шукаєте про інтеграли у підручнику за 5 клас?

19. Alcona

Alcona Well-Known Member

Прежде чем разбрасываться такими высокопарными фразами, надо сначала опровергнуть учение о Троице, чего я ещё пока не вижу. Вижу лишь одни сплошные бездоказательные лозунги, типа - Бог один.

А что сейчас по-вашему христиане исповедуют, иудаизм, или христианство?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

створений? це СЄ можете запитати. Вони люблять казати: Ісус - створений.
    Важливо знати, що на відміну від всього, що є створене, Ісус - нороджений!

а де твій аватар? :)