А я вважаю, що Ви неправильно побудували фразу... В цьому і наша відмінність. В моєиу баченні Ваше твердження звучатиме так : "- А разом з такими, є Ома!". Різниця зрозуміла? Україна не поділена на квадратики і береги... Вона ЄДИНА! УНІТАРНА! НЕДЕЛИМА! І поки Ви і т.з. справжні українці будуть її, Україну ділити на клятих і щирих, я буду її єднади в міру своїх скромних сил... І повірте, неповашому думаючих більшість... Така сєлявуха...
З Вашого дозволу переставлю фрази. Ось що виходить. ---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:21 ---------- Старого вам не повернути...
Цікаво, особисто ви яке відношення маєте до навчання студентів що можете говорити про те що було і що буде? Щось викладаєте в ВНЗ чи просто вирішили підтримати розмову?
Плакат с разделением национальной туши Украины по сортам не вы придумали? А мы вас на этом правильно подловили в свое время. И сразу очевидным становится то, что Табачник вам неприятен не как министр, а как человек, который отверг вашу исключительность на украинство. А хто пытается? И шо такое "старое" в вашем понимании?
Гмм.Я теж вважаю,що Україна єдина і неподільна,і я теж проти того,щоб її ділити.Але я проти того,щоб з України зробили такий собі поганенький клон Росії.Ви напевне не вперше читаєте мої дописи і бачили,що моя позиція,щодо відродження української мови дещо відрізняється від позиції того, як це робив Ющенко.Я прихильник спокійного і непомітного впровадження української мови у сфери державного життя в Україні.І я за те щоб це робити методом пряника а не батога.І щоб залишити в спокої всіх тих хто цього не хоче апріорі.Починати потрібно з тих хто тепер йде в дитячий садочок...... Але ,скажу чесно, мені не подобаються неприкрита ворожість,неприкрита ненависть,неприкритий манкуртизм.В цьому ми дійсно відрізняємся.І я ніколи не стану на одну дорогу з тими хто ненавидить все українське.Я можу жити з ними в одному домі.але я ніколи не подам їм руки.Дуже вже по житті мені такі сала за шкуру залляли.
Моя позиція відрізняється від Вашої тільки в одному: впроваджувати нічого не треба. Є закон про одну державну, є закон про мови меншин, є хартія... Лишається тільки виконувати. Чи Вам в Закарпатті пече яою мовою говорить Артобстрєл в Миколаєві? Повірте, всю службову документацію він веде українською... А Ваші кнути і пряники, це знову ж таки, поділ на "справжніх" і не дуже... Ви пропонуєте надавати преференції за мовним принципом. А це порушення прав людини. Про дитячий садок - це з Вашого боку дитячий садок... Я колись розповідав про свого солдатика Ороса Василя Людвіговіча з Закарпаття... Він в свої 19 ледь міг докупи пару фраз українською зліпити... Та Ви і самі це знаєте...
Шановний пане borkhes.Я вважаю,що маю право говорити про студентів.В останні 10 років я був батьком двох студентів.Один вчився на платному,друга на державному-я пройшов "все круги ада". Я добре вивчив зсередини всі плюси і мінуси української вищої освіти.Я вважаю що тут не Табачника треба а Кличка а вірніше двох Кличків(в руквицях,щоб сильно не били).Тому що я вважаю правильним твердження,що наші ВУЗИ не витримують навіть маленької конкуренції з ВУзами інших країн.Ні один ВУЗ України не признають в світі.З Росії -1 чи два.
Відповім замість smeetа. Маю двох друзів які викладають у двох різних вузах. Так от що від них почув. За останій час (рік-два) значно піднявся рівень студентів першокурсників. Вам звісно легше "волати" за своїми "вождями" не користуючись елементарною логікою. За рахунок втупних тестів багато обдарованих дітей які раніше не могли і мріяти про престижний факультет тепер мають змогу там навчатия. Також від колег чув, що надзвичайно підвищився попит на викладачів-репетиторів які не "решають вапрос" зі вступом до вузу, а навчають вступити туди використовуючи свої власні знання. Даштовинегаваріте. Вам який раз нагадати про піарщиків яких запросили із росії для пропихування проФФесора. Про три сорти українців чули ?
І бадьте ласкаві, покажіть пальцем, на ці явища... Серед форумлян таких нема. Ті засланці з Жданова були провокацією, не більше... Всі інші досить адекватні і толерантні... Той самий Спіка взагалі ще ні разу голос не підвищив... І інші закликають в основному до єдності в багатогранності і проти винятковості за якими небудь ознаками: національними, мовними, духовними, расовими ... ---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:54 ---------- Це в 04 році було... А в 09-му він скористався американськими фахівцями, що бджоляра піарили... Не чули? А три сорти ваші - пАмаранчови бздури. Самі їх і гамайте...
А чому? Та тому що в Українській РСР в Закарпатті нацменшини української не вчили взагалі.Вчили угорську і російську,румунську і російську,словацьку і російську.А українську і російську вчили в українських школах. Хіба я казав,що я проти закону про державну мову? Ні.Але їм це не подобається,їм не потрібна українська державна.Ви питаєте чи мене пече,якою мовою розмовляє Артобстрєл в Миколаєві-абсолютно не пече.Мене пекло коли майбутній міністр освіти говорить,що українська мова-мова селюків.Мене пече,коли мій син в столиці України не зміг дістати освіту українською мовою,а дістав мовою сусідньої держави.А Вас би таке не пекло?
А зараз певно далі друга російська? Чи таки українська... А це вже хай вибачають... Декому не подобається їздити по правій стороні дороги, то що, будемо їх слухати? Було до Вакарчука на науку віддати. Або в Тернопіль. Чого ж так далеко завезли дитину.
А кто тут ненавидит ВСЁ украинское?! Украинское очень многогранно, но почему-то вы в самое украинское отнесли "обругай Россию" и "похвали ОУН". При чем ДАЖЕ не обязательно на украинском языке. Если буду ругать и хвалить "правильно" на русском, то все равно буду самый свидомый патриот. Но разве в этом заключается украинство? А мову, культуру, обычаи... мы любим все. И даже часть россиян, кто у нас бывал. Но это нас не спасает... Оказывается мы любим "не то"! Мы любим неидеологически! Эти нарисовали. А придумали где-то ближе ко Львову. Тут жеж у нас рассадник национальной мысли.
Кумедні ви шанувальники партії ПР і пана хама. Вам про конкретні факти провокційних піар ходів зайд з росії про поділ україньців на сорти, а від вас відразу чути пасічник, юлька-варовка, памаранч
.... истина ..... ---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ---------- не кумедней шанувальников псевдопатриотов и псевдодемократов ... чем Яныковские пиарщики из россии кучерявее америкосских политтехнологов Юща? Украинцев на сорты? угу-угу, так это победа! а то по свидомой теориии даже сортов украинцев нет - либо свидомый либо не украинец ...
Вот это уже по делу. Спасибо. В ваших словах чувствуется враждебность... Вы хотите отправиться в пеший поход с эротическим уклоном? Идиллия! Вам даже в голову не приходит, что тест это как фастфуд - быстрее, но отнюдь не качественнее. Я в вуз готовился 2 последних года. Задачи решал вузовские, а не только школьные, "точил" свою голову на решение довольно своеобразных задач вступительных экзаменов, примеры которых можно было почерпнуть из книжек типа "100 экзаменационных задач..." купленных на дне открытых дверей. Мало было знать как подобная задача решается - нужно было подход найти. В формат теста это не впишешь, зато и студенты отбирались действительно качественные, "с головой". Это правда не мешало выяснить в 1м семестре, что пора забыть все школьные методы и начать всё с нуля. Были ли у нас "блатные?" Были. Правда к 3му курсу мы с ними распрощались, т.к. мало поступить - важно доучиться. Тут же все пляшут от того, что поступление перевели на тесты... Уррра! Господа, а поступление - это ваша конечная цель? Тесты не позволят отобрать лучших студентов, а значит и общий уровень снизится. Если это способствует поднятию уровня - ну я рад за вас, хотя по моему мнению вы ошибаетесь. Смешно читать на фоне сообщений о том, что краснодипломники в Лондоне грузчиками работают по причине невостребованности на родине. Да и английский язык давно превратился из роскоши в необходимость. О чём он?
А на Вашу думку яка б мала бути? Яка різниця? Особисто я вважаю,що в любому українському місті навчання в любому ВУЗі повинно бути українською мовою(державною).Це світова норма. Чи чули Ви коли небудь,щоб я сварив Росію.Як сварив то тільки деяких рпосійських політиків,які по своїй натурі були,або є імперіалістами.Так їх сварять свої ж росіяни,не тільки я.Вони дають команди а від цього страждають прості люди. Я ніколи ні одого росіянини не просив любити українську мову.Любов і повага-різні речі.Яза те щоб росіяни, які проживють на Україні поважали українську мову,як мову яка являється державною на Україні,я за те щоб українці поважали російську мову,як мову найбільшої нацменшини як проживає на Україні.Але я проти того щоб нас зіштовхувати лобами.Є стан речей і його потрібно дотримувтись.Я не проти того,щоб ви розмовляли і думали російською.Але я проти того,щоб в Україні судочинство, документація, технічна документація велася російською мовою.Для цього в неї є Росія,де вона купається як вареник в сметані і слав Богу, а в Україні так само для цього є своя мова.Оце і все.Невже я так багато хочу?
Ви такі добрі ... Чому не пишете про рідний край та його традиції так, щоб до вас захотілося поїхати? Та ще й підтримуєте того, хто країну ділить?
Цілком нормально. Прибалтів теж докоряли тим, що заставляють вчити мову. І нічого - усі живі, здорові, ніхто не виїхав, молодь швиденько зорієнтувалась і вивчила і місцеву і англійську, ще й російську знала.
м... вот как заговорили... а про русичей что то слышали? у меня друг занимется этим (историей русичей).. поведал мне много чего интересного (кст это как ни странно проявляется в выборах укрины)(данная тема не про это)... вот вам и запад он получил неквалифицированное образование?... да ... на английский тоже так слюной брызжите? а причем тут кличко? ... кнут и пряник?... я уже писал выше - просто учиться не хотят люди я не слышал.. расскажите пожалйста