Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Сльози за Совком.

:8: :8: :8:
    Мама рОдная.... не уж то вся местная влада и члены приемных комиссий ВУЗов сплошь москали были???????
    Вы знаете что?Прожив в России :moskali: значительную часть своей жизни,а так же 20 лет сознательной на Украине...о событиях послевоенных годов на ЗУ,я узнал на ЛФ ...

2. Богданович

Богданович Well-Known Member

Вибачте за звертання теми в бік, але в якому році?

Приблизно до 1987 р. це було нереально для простої людини (не партійного бонзи)

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

.....все правильно...."...и не задумывался над этим никогда..." (С).... :sad:

4. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Перебор, в страны соцлагеря особых проблем не было, причем например по линии Спутник большинство состовляли рабочие и селяне - передовики производства, ну указание такое было. Студенты ездили. Мой хороший знакомый учился в аспирантуре в Польше, хотя был б/п

5. Читатель_Обкома

1974 год...август месяц...ВНР и ЧССР...за свои кровные 470 руб...был не комсомольцем...после 4-го курса...через Облсовпроф...т.е не через "Спутник"...

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

:y:

7. Читатель_Обкома

Видать не правильное указание было....те бесплатные (практически) путевочки,надо было давать бездельникам и болтунам...

8. Богданович

Богданович Well-Known Member

Спасибі за відповідь.

А от мої батьки (не члени партії) ні разом ні окремо не змогли отримати путівку. Їм сказали "Вам не положено по заграницям"

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Да.

Ви не відчуваете різниці між "робити щось відповідально" і "понести за щось відповідальність"?

Хто "вони" і кого "нас"?

Ну не хотят люди понять! Логика отсутствует! Трудно.:)
    Они же считают, что там, где была "метрополия" с большевиками НИКТО НЕ БОРОЛСЯ. Все как один жители "метрополии" пошли под большевистские знамена и устремились, гады, на свободную Украину (а в Украине большевизма тогда и не было, ну а если и был, так это исключительно москали воду мутили, пятая колонна "метрополии") войну воевать. Все как один жители Украины грудью встали на ее защиту, но, увы, силы были неравны (ну, колония, куда ей тягаться). И в ОЧЕРЕДНОЙ РАЗ кляті москалі окупували!

Ще й як роблять! Чомусь під час громадянської війни один брат воював "за білих", інший - "за червоних".

10. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Знаєте відчуваю схожість - коли людина робить щось свідомо, відповідально, правильно вона не проти нести відповідальність за свої діяння, за результат і так далі.

• Подобається Подобається x 1
  11. Степаныч

Ні. Тільки офіційна ідеологія була. За інші погляди переслідували. Як мінімум виникали проблеми. Але знову ж таки. От в нашому інституті був доцент, який постійно ходив у вишиванці і розмовляв виключно українською. Лекції, правда, читав російською. І нічого. Тому що не було політичного забарвлення.

Абсолютно одинаково. Не можна заперечувати очевидне. Від багатьох факторів то залежало. У тому числі багато у чому від непорядних. Але від національності - НІКОЛИ крім євреїв).

Читатель,
    даже не пытайтесь спорить. Не корригируется. Такой бред как можно оспорить?

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я попробую ответить здесь. Чтобы понятно было я сначала свою цитату поставлю и ответ Степаныча на свою реплику.

Смотрите, что происходит. НАрод лазит по анналам истории, одни ищут подтверждения вечной оккупации, другие пытаются найти примеры общности истории и общности как великих страниц, так и общности угнетения. Выхода оттуда нет, всегда можно найти и то и другое. Эмоциональные люди только на это и реагируют, разум не включается.
    Но с чем все согласны, так это что и Рада и Правительство и кто там крутиться ни на что не годны вне зависимости от декларируемых так называемых "политических" взглядов.

Я попробую обосновать свою точку зрения исходят из последнее современной истории 20-летней давности. Возьмем простой пример. Шеварнадзе и Алиев (отец). Кто они были. И один и другой были Председателями КГБ республик. а уж потом деятелями КПСС, сначала у себя, потом в Москве. Они полностью несут отвественность за все, что они делали. Это их был выбор и они делали это сознательно. В 1991 году Союз развалилися и сы с удивлением узнали (Шеварнадзе давал интервью), что он активно участвовал в развале Союза.

Теперь вернемся к нашим украинским "баранам". люди к то наверху они так или иначе являлись номенклатурой, либо членами семьи номенклатур. В 80-х уже было практически невозможно прийти во власть не имея "руки". Отсюда и анекдот о ЛОРика, ДОРиках и ЖОРиках. ОТсюда и пошел тормоз экономического развития, от тупой ничего не делающей элиты. Но существующая тогда система не давала воровать. После развала, стало можно, контроль ушел.

Остался вопрос, а как если все коммунизм ругают избежать обвинения за причастность и за родственность ? А просто свалить на Москву и русских. И пока народ разберется, уже все будет поделено.
    На ЗУ это попало на "больную мозоль", но ВУ включилась в обоснование общности истории. И народ бродит по анналам истории из которого нет выхода. При чем, чтобы было проще из обучения убрали все, чтобы давало возможность объективно оценивать истории, убрали обучение понятийному аппарату оценки этой истории.

А вэто время бывшие номенклатурщики и их родственники, если с ЗУ одели "вышиванки", а если с ВУ, то телогрейки и каски и дерибанят остатки совметсно нажитого народом имущества. И в это даже не включились активно бывшие националисты. Многие отказались от участия в этом балагане. (Если кто читал "За эту Украину мы не боролись ") Это чисто бывшая номенклатура (так называемая советская "элита" 80-х) и их дети.

И какая же идеология используется для развода народа ? А просто. До 1917 года - лозунги большевиков "Царская Россия - тюрьма народов" (Шевченко поэтому и был уважаем большевиками), а после ругают коммунизм и их лидеров (и собственно за дело) за жестокое обоществление и коллективизацию, только уж потом к коммунизму добавили теперь русскую национальность.

13. Полковник

Полковник миється в бані

Вопрос не ко мне, конечно, но интересный.
    Лично я считаю, хотя меня никто и не спрашивал, что делалось это ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО для сбора статистических данных...

Вот, кстати, вспомнилось, шло у нас в ЛВВПУ несколько человек на ЗМ и на КД.
    А на ГОСах, БАЦ, и обломилось НЕКОТОРЫМ (врать не буду, москалям в основном).

ЗАТО, при вручении ЗМ и КД - К А К К Р А С И В О получилось.....
    Тут тебе и украинцы, и белорусы, и казахи, и эстонцы, и армяне и азербайджанцы (с КД был даже, прости Господи, ОДИН еврей). Прямо ПРАЗДНИК единения Советского Народа.

Вот такие были суровые СТАТИСТИЧЕСКИЕ времена.....:cowboy:

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Рознарядка така була, Полковнику.
    Ви, як колишній комуніст, мусите знати, що починаючи від прийому простих "членів" і закінчуючи обкомами-ЦК-ВР ... все було регламентовано:
    - скільки якої національності
    - скільки роботяг / або дипломованих
    - скільки жінок
    - скільки міських/сільських...

Наприклад, у 1969 р. була по Україні рознарядка - євреїв до ВУЗів - не більше 3% від кількості прийнятих.

А в певні роки в більшості республік перший секретар ЦК мусив бути "корінним", але все за нього вирішував "другий секретар" - росіянин.

Квартет імені Дружби Народів:
    Петренко (Україна), Карапетян (Вірменія), Мусагітов (Узбекистан), Рабінович (скрипка).

• Подобається Подобається x 3
  15. Полковник

Полковник миється в бані

Вот и порозумились.
    Зенику, при случае, ТОЖЕ объясните.
    Гаразд?

• Подобається Подобається x 2
  16. zenyk

zenyk Well-Known Member

....ага: "статістічєскіє"......особливо "статістічєскім" була операція "Вісла", а після неї в продовження "статістічєскіх" досліджень було масове виселення людей до Сибіру, а поряд з тим "статістічєскім" було виселення кримських татар з рідних місць.....і ще багато-багато "статістікі"....

Додано через 5 хвилин
    справа в тому що і для мене то не було особливою таємницею. Я саме про це намагаюсь сказати: вирішували все(призначались на ВІДПОВІДАЛЬНІ посади) виключно росіяни за національністю!...

.....але ясна річ, що кожен росіянин має за обов'язок заперечити все сказане мною....як діти дрібні....

• Подобається Подобається x 2
  17. Степаныч

Скажіть, а Генеральний секретар ЦК КПРС була посада відповідальна? І взагалі, що Ви маєте на увазі під терміном "відповідальна посада"?

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

а Ви можете і самі надати оцінку цій посаді, коли її більше 20-ти років займала людина яка хворіла старечим маразмом, не могла толком прочитати написаного для неї виступу та й навіть пересуватись в кінці свого життя могла тільки з допомогою.....думаю не потрібно конкретизовувати прізвище цієї людини?...

...а за нею (недовго) був руский - цілком здоровий чоловік з військовою виправкою, а за ним подібний до першого описаного (з українським прізвищем) і точно такий самий немічний....а за ним шляхом інтриг прийшов ше один, який все остаточно і розвалив....

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

..."Допускалося", що досить високу посаду може посісти українець або білорус, російськомовний, перевірений, "без порочащих связей".

Розповідали литовці: коли вони служили в армії у 70-80-х рр, вище майора литовця не зустрічали. Принаймні на території Литви.

20. Степаныч

Тобто, безвідповідальна? Могли займати і українець-маразматик, і другий подібний до нього українець. А от "..був руский - цілком здоровий чоловік з військовою виправкою", потім ще один руський "...який все остаточно і розвалив...". Так де ж тут дискримінація? Українців-маразматиків на посаді держали, а руських брали тільки здоровими (до речі, багато в чому завдяки "другому руському" розвалився СРСР і Україна отримала незалежність). Хоча, я допускаю, що навіть українець-маразматик розумніший і працьовитіший, ніж "цілком здоровий руський".:)

Знаєте, от у мене зараз за вікном сонце світить. Якщо Ви будете мені доказувати, що за вікном дощ періщить, я ж з Вами при усій повазі не погоджуся. А дискусія буде дивною і безплідною, тому що я "бачу", а Ви "думаєте (чи Вам хтось сказав)". Так і у нашій дискусії. Я пишу про те, що пережив, Ви - про те, про що Вам розказували.

Взагалі не розумію оцього мазохістського бажання принизити свою націю (Зенику, це не до Вас, а взагалі щодо офіційної сучасної української історії). Ну от якби стверджували:

"Україна постійно жила під окупантами. Найстрашніша і найдовша з них - окупація Росією. Українців окупанти (особливо російські) усіляко хотіли принизити, обмежували їм доступ до навчання, не давали робити кар"єру, забороняли розмовляти рідною мовою, на побутовому рівні росіяни їх зневажали. АЛЕ!!! Незважаючи на це українці, завдяки своєму розуму, діловим якостям, таланту, наполегливості все ж таки здобували массово вищу освіту, ставали вчителями, лікарями, інженерами, митцями із світовими іменами, керівниками високого рівня, навіть найбільший період часу керували СРСР українці Хрущов та Брєжнєв. Розвивалася українська література, українські письменники отримували державні винагороди, видавалася у великий кількості література українською мовою. Розвивався кінематограф. Українці ставали найвидатнішими в СРСР співаками, акторами, режиссерами. Серед українців багато героїчних воїнів і полководців. Старшинами в ротах як правило були українці. Взагалі, ходило в РА прислів"я: "Хохол без лички, як ...(далі не буду, солдатський гумор). Тому я горджуся своєю нацією!!!

Ну от такий текст, якщо коротко. Бо Можна ще писати та писати. От тоді було б зрозуміла позиція гордості за свій народ. А ми чуємо тільки сльози і соплі.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)