Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Марусино

Марусино Well-Known Member

да, у них антисоветская пропаганда и антироссийская работает - будь здоров! зато сидим с голой задницей со своей правдой.

2. Salata

Salata Well-Known Member

Думали, что будет то же самое (привыкли), только лучше.

• Подобається Подобається x 1
  3. Змейка

Змейка Well-Known Member

Потому что хотели, как лучше, а получилось, как всегда.

На майдане тоже боролись за лучшую жизнь.

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

і що настільки гірше? а гірше чому по яких критеріях ? немає ціни 2,2 і якості?
    чи як ви оцінюєте?

зате, немає таборів і психклінік ( за ознаками національності.)
    напевно , той хто мав біду за СССР ніколи за цим не пожалкує. а хтось хто їв якісну ковбасу за 2,2 то пожалкує.

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Моя теща, хай спочиває з миром, отримувала зарплатню 80 рублів. І щороку возила свою доньку (мою дружину) в Євпаторію на лікування-відпочинок. Зараз мій брат з дружиною батрачючи на .... (придумайте самі це слово)... не має на це змоги ВЗАГАЛІ!
    Тільки не потрібно зараз починати розписувати про Україну, як державу з рівними правами і безмозглими "дебілами", що не можуть забезпечити себе і дітей...

• Подобається Подобається x 2
  6. Kasia

Kasia Well-Known Member

ви знаєте, якшо ви читали мій допис, я мала на увазі БІДУ повязану з висиленням людей в табори , і утримання у психлікарнях - бо були "не угоднІ".
    якщо у родині таке було - ніхто!!! за таким не пожалкує, навіть якщо їздив в Євпаторію...

7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну за 80 рублів вона цього би не зробила, в Криму завжди були курортні ціни, хіба путівку отримувала від підприємства.
    Мої батьки на 2 заробляли біля 300 рублів і ледве кінці з кінцями зводили з двома маленькими дітьми, якби мама не шила та не вязала, та не підробляла з батьком то на море би ніколи і не потрапили, а так бували.

• Подобається Подобається x 3
  8. Kasia

Kasia Well-Known Member

+1000000000 Усмішка.

9. Ома

Ома Дуже важлива персона

Знаете, нам просто "посчастливилось" жить во время перемен. Думаю, если Украина будет в Евросоюзе, то с правами будет полегче и они будут не только для олигархов.

10. Змейка

Змейка Well-Known Member

Я оцениваю по вымиранию населения Украины. Самый яркий показатель.
    Ну во-первых, это- дело времени.
    А во-вторых, в 70-80 годы политзаключенных были единицы, зато миллионы жили нормально, а по сравнению с нынешним временем - хорошо. И кризисов не было, и рубль был стабильным. А сегодня в Украине половина населения экономит на продуктах питания.

Эх, как бы дожить бы. А сейчас мы движемся скоее ОТ евросоюза, чем к нему.

Очень даже свозила бы. В то время профкомы продавали путёвки чуть ли не задаром. Я лично ездила отдыхать в тогда ещё Ленинград по путёвке, которая сторила 30 рублей. И это включая дорогу туда и назад.
    На юго-востоке была хорошо развита промышленность, у нас были заработки повыше, само собой, и на море ездили каждый год, и автомобили были у всех, кто их хотел купить. Не повально все, по подавляющее большинство семей не бедствовали, как минимум.

Хто може мені пояснити,що це за жарти з БАНЕЮ сьогодні?

Останнє редагування модератором: 1 кві 2009
  11. Kasia

Kasia Well-Known Member

а що робити тим хто не зі Сходу і з Півдня? і ті хто немали профкому? і т.д.

які ОДИНИЦІ? ті хто з Заходу мали купу прикладів гонінь за національною ознакою.
    про що ви говорите?? як вони можуть жалкувати за цим?? звідки у вас дані про політвязнів, що їх були одиниці?
    "і мільйони жили припеваючи"... та жили так одиниці , так само як зараз, а решта просто свято вірили , в те що колись! так житумуть.

12. Змейка

Змейка Well-Known Member

Донецк- большая сборная солянка, сюда ехали все, кто хотел заработать. У нас живёт 130 национальностей, поэтому мы не зациклены на национализме.

Я охотно с Вами соглашусь, если Вы приведёте мне данные, что при совке рождаемость была выше на юго-востоке, а при незалежности - на западе.
    Если вам сейчас жить лучше, чем при совке, то почему ваши женщины не спешат рожать детей? Получается, что жить стало лучше, потому и рожать стали меньше? Или всё-же наоборот?

13. Jazz Bass

Jazz Bass Well-Known Member

Першоквітневий жарт Володимира Крупського з Петербургу бачив особисто по ящику сьогодні вранці:)

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

не йдеться про народжуваність. я написала вам приклад з вашого допису. це ви вважаюте , що в цих регіонах було краще. відповідно в наших регіонах -гірше. вам Усмішка навела приклад про свою сімю.
    не міг ніхто нормально жити за 80р., а на машини СКЛАДАЛИ ГРОШІ РОКАМИ!
    і народжуваніть не є показником в даному випадку., тільки з однієї причини, що не тільки економічні фактори впиливають на неї, а й ЕКОЛОГІЧНІ.

я не розумію, як можна жалкувати за суцільним фарсом СССР. невже , не можна зрозуміти, що якщо б ТАКА ЕКОНОМІКА яка була СССР, БУЛА ЕКОНОМІЧНО-ОБГРУНТОВАНОЮ, то сам е її прийняли б у всьому світі. і не розвалився Союз.

Чому ви хочете, щоб економіка держава, яка стартанула з нуля, різкого забезпечила всім добробут?? у країнах заходу її будуть століттями, а ви хочете за 19 років??
    чому таку суперову позицію соціалізму чи комунізму - не прийняв світ?? лише кілька держав?? чи ви рахуєте , що на Кубі набагато краще ніж в нас??
    чому все рівно чисто соціалізм в світі не існує????

думаю, висновок ОДИН - економіка СССР була штучно накручено, що ї привело до краху.

15. Ома

Ома Дуже важлива персона

Я бы сказала, что они совсем на это не влияют. Сравните рождаемость в странах "золотого миллиарда" и в третьих странах востока.
    А рождаемость сейчас таки на Западе Украины выше, чем на Востоке. И положительный баланс рождаемость-смертность у нас только на Западе.

16. Веда

Веда Well-Known Member

УКРАИНСКОЕ НАЦИОНАЛЬНОЕ ДВИЖЕНИЕ

http://www.memo.ru/history/diss/books/ALEXEEWA/Chapter2.htm
    Форумчане, советую прочитать эту статью.

• Подобається Подобається x 6
  17. Фесько

Фесько Well-Known Member

Веда, а тепер скажуть що антисовэцька пропаганда. Совэцькій - не вірь, антисовєцькій - теж. Вірь тільки Путіну і лижи підошву його чобот.

18. Salata

Salata Well-Known Member

Вы путаете. Лагеря по национальности были у фашистов, до этого - Талергоф (это так, навскидку).
    И любое государство борется с организациями, которые борятся с ним.
    Хуже намного. Потому что "невидимая рука рынка доносит еду не до всех" (С).

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

По загальноприйнятих критеріях. Можу розшифрувати на конкретному прикладі мого міста.
    Касіа,
    ну що за маячню Ви повторюєте???
    На двох з дружиною отримувалив 1983-85роках приблизно 400 грн. Їздили на море щороку. Дикарями. Двоє дітей. Та й не голодали, і обідрані не ходили.
    Именно.

20. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

а що в тому було такого як ви кажете?
    Брєжнєвські застої, чи сталінські табори?

Ну, імперію ще встиг застати, і трохи пожити в ній, в комсомолі, правда, не був (не встиг), а всі решта атрибути бачив і знаєте, абосолютно не скучаю ні за "занавісом" ні за "дифіцитом", ні за "ковбасою", яку зараз дуже згадують деякі комуністично настроєні пенсіонери (мені то пофіг, краще заплатити дорожче за якісну річ, я просто приклад привів)!
    ВСЬО ТО Я БАЧИВ НА ВЛАСНІ ОЧІ (якщо ви на то натякаєте). І мама забирала мене зі школи швидше, щоб чергу зайняти, бо щось там "викинули"! Добре пам"ятаю!!!
    За цим ви скучаєте??? ??? Як сказав хтось із "сучасних класиків", десь на початку 90-х, щось типу: "Бідні наші люди, бо не бачили як можуть жити люди за кордоном добре, вони вважають - що їм (за "союзу" жилося) добре :sad:"
    Та ну його в баню! В страшному сні би не хотів того СеРуСеРу знову побачити!!!
    Маразм у всіх розуміннях!!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)