вибачте, якщо Вас чимось зачепив немав цього на меті, просто тема сер"йозна і намагався говорити по суті. так як думаю. звичайно, що ні. для чого тоді вести дискусію? "в споре рождаеться истина". якщо людина не налаштована сприймати позицію опонента - вона марно гає час. звичайно, кожен має право висловити свою думку і нічого нікому не доводити, але суть тоді в чому. це ж не соц.опитування.
Мені кортить спитати: "Те люди, що говорять тут про те як гроші псують людину та обмежують її свободу, вони дійсно відмовляться від грошей коли буде можливість їх отримати? Чи вони так хочуть всіх переконати (і перш за все себе), що гроші їх не цікавлять? Скажіть, чи є тут хтось, хто може впевнено на 100 відсотків сказати, що він відмовиться через те, що гроші його можуть зіпсувати? Заздалегідь дякую."
Я думаю, що ніхто з людей не відмовиться від грошей. Принаймі я точно не відмовлюся Принаймі до тих пір, поки в суспільстві існують товарно-грошові відносини. І ніхто вам не скаже, що гроші можуть його зіпсувати. Кожен думає, що це станеться не з ним. Та якщо когось і зіпсували гроші, то він цього сам не помічає - це помічають (чи принаймі так вважають) оточуючі. Я знаю досить людей, які швидко заробили достатньо великі, як на мене, гроші. Але помітив, що той хто заробив ці гроші своєю працею, талантом чи бізнесом, - він не дуже змінився в гіршу сторону, гроші його не зіпсували, бо він знає їм ціну. А от хто отримав ці гроші шляхом обману, несплати податків, хабарів, "прихватизації" державного майна - змінилися не до впізнання. Вони зневажають оточуючих, вважаючи їх лохами, яких можна і потрібно обманювати.
Не тільки ті хто розбагатів через обман постраждали. Турок розповів історію першовідкривачів родовищ колір і чер металу та кам'яного угля.Султану потрібні було сировина дав завдання адміралу той бувалих моряків навчив на рудознатцев і нагорода була королевской.Лос нових турків що потрапили з моряка в мільйонери бул зли.Співаліся ,скурівалісь, кончали з собою. Може й не самi гроші винні але не винесли зміни в ритмі життя (нової дієти )їх десятки були цих моряків.
Все правильно. Ці великі гроші можна сказати "впали їм з неба". А вони і до того звикли пити-гуляти. А отримавши несподівано велику суму і маючи низькі моральні якості не розуміли "що ся з ними діє". Так часто буває і з людьми, котрі несподівано виграли великі гроші в лотерею.
"все мені можна, але не все мені на користь" (с) велика сума грошей для людини не готової - смертний вирок. гроші - це форма енергії, а енергію потрібно вміти правильно розподіляти. навіть, не знаю, з якою сумою зміг би впоратись. але об"єктивно це не така вже й велика сума - не мільйони і навіть не соні тисяч. ну от не впевнений що зі спокійною головою зміг ці гроші використовувати. але своє відношення до грошей потрібно розвивати - це поступовий процес, по ходу якого приходить осмислення багатьох речей (не тільки грошей стосується). ІМХО, звичайно. тому дивують крайнощі, коли одні мріють про мільйони, будучи невзмосі не "про..рати" аванс за перші два дні, а інші категорично засуджуть Великі гроші, і вважають їх джерелом всіх бід.
Через те що зіпсують - ні, бо не зіпсують. Але найбільша біда в тому, що як приходить, так і пропадає. Особисто себе не переконую що гроші потрібні чи ні, але робити з них сенс життя - це марно розтрачене життя. Так, звісно... дітям, внукам і т.д., але здебільшого отримане просто так, так і розтрачується. Я волію йти крок-за-кроком до власних цілей і звісно статку. Ніщо (мені) не дає стільки моральної насолоди як власне досягнення цілі, жодна виграна лотерея, чи впадені на голову шальні гроші. Тому якщо обирати між грошима (великими) і просто засобом для досягнення задуманого, я оберу засіб.
українці (читайте історію України) довели, що той біблійний чуваг аж надто поспішив... Та й сучасники недалеко від того чувага втекли - ото зара не вилазячи з мерсів - засуджують корупцію в медицині та освіті
я недавно дивилася фільм Самые богатые люди в мире / The World's Richest People (2007) серед найбагатших людей в світі є і високодуховні люди, є і зовсім пусті люди мені запам’явся англійський мультимільйонер, який навіть авто не має, їздить тільки на велосипеді і без охорони, індійський монах, французький кухар (який раніше був бідним турком) тощо деякі з найбагатших людей в світі по простому виглядають і живуть, зате жертвують мільйони на благодійність, на екологічні проекти а є цілком пусті, які лише купують прикраси і дорогі забавки для самих себе так що навіть з такими грошима, люди поводяться по різному, не всіх гроші псують декого псує бідність, декого багатство, хоча я би питання так не ставила, бо річ зовсім не в грошах, а в людині і в її зрілості/незрілості
Гроші не псують, псує своя самовпевненність та гординя. Як тільки людина чогось добивається, навіть нехай небагато, вона одразу бачить різницю між тим ким вона була і тим що тепер з себе представляє. І дуже мало людей, здатні нормально поставитись до власного росту, будь це ріст духовний чи матеріальний. Але це все розумієш лише після того, як вибравшись на вершину, скочуєшся до низу
Якщо про себе говорити у мене ніколи не було проблеми з так званими кишеньковими грошима на хліб масло або вино.В такому руслі гроші мене не зіпсують не стану їсти та пити за трьох, чимсь іншим зіпсувати можуть. Гроші теж влада ,про природу влади і її вплив на особистість сер Толкієн гарну книжку написав.
Гроші нікого не псують - аЛЕ ГРОШІ ПОКАЗУЮТЬ СПРАВЖНЄ ОБЛИЧЧЯ ЛЮДИНИ. Людина може казати те що боялась казати раніше, робить те що робила у мріях, зразу чуствує себе КОРОЛЕМ а якщо людина нормально та вона НІКОЛИ не зміниться Бо душа ж людини буде та же - пусть буде нове авто, картира, одяг...... АЛЕ СПРАВЖНІЙ ДРУГ - БУДЕ СПРАВЖНІМ ДРУГОМ