Псують гроші характер?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Un.Known, 13 лют 2009.

1. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

100% згідна.......але також буває і навпаки: поки у тебе є гроші,то навколо тебе крутиться багато "друзів" і ти думаєш,що це-хороші люди,котрі тебе ніколи не зрадять,будуть з тобою і в радості ,і у важку хвилину,завжди підтримають і розрадять..але в один "прекрасний" день стається так,що ти втрачаєш статок,владу та ін. і ті, так звані,"друзі" водночас відвертаються від тебе,уникають зустрічей,а то й втоптують тебе у ще більшу багнюку....."Деньги есть-"Семен Семенич",денег нет-"последняя сволочь".(с)"....-теж з досвіду.

• Подобається Подобається x 9
  2. Summer

Summer Well-Known Member

згідна , що великі гроші псують людей, відносини з друзями, родичами. Бо чим більше грошей, тим більше потреб стає.... переважно такі люди чомусь вважають, що стоять на сходинку вище від інших :sad:. Не важно скільки грошей, головне завжди залишатись людиною, поважати інших - це головне !

• Подобається Подобається x 7
  3. mamatu

mamatu Well-Known Member

Дуже гарно сказано. Я сама для себе визначила, що від злиднів стають злими. По собі помічаю. А коли у мене хоч трохи з"являється спокій з грошами (тобто не рахую кожну копійку), то я наче добра фея: хочу всім і вся допомогти.
    Занадто великих грошей ніколи не мала, тож і не можу сказати.
    А взагалі, гроші людину змінюють: когось на краще, когось - на гірше.

• Подобається Подобається x 9
  4. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Залежить від людини. Розповідала мені колись бабуся історію про те, як хлопИ ліс панський рубали, аж тут над"їхав якийсь пан, нагримав на них і забрав сокиру... А де бідному хлопови взяти грошей на іншу сокиру? Пішли до одного діда питати - що їм робити, чи може б якось того пана вмовити... А дід їм таке сказав: "Як то є пан з пана то буде ваша сокира віддана, а як то є пан з хлопа - марна є ваша робота..."
    Якщо людина благородна, вона спільну мову зі всіма знайде і нікого не образить неувагою, незважаючи на свій достаток, а якщо якомусь бидлу випадково гроші в руки прийдуть , то вже все: "Ми, самадєржец всея сєла Терті Пляцки..."

• Подобається Подобається x 16
  5. Iriska

Iriska Well-Known Member

Різні люди - різні реакції. В багатьох трапляється так, що не вони змінюються, а люди з якими вони спілкувались... починають доскіпуватись до них, підначувати і виділяти з колективу. В своїй самотності, та людина або стає саме такою як про неї/нього говорили колишні друзі, або падає духом і зневірюється в людях. А іноді зазнаються самі... Хто як... Навіть якщо взяти невеличке вирізнення..., коли три куліжанки починали з одного рівня і одна з них пробилась вище і по посаді, і по грошах, вона робила все щоб це не створювало між ними прірви. Більше того, старалась завше зробити для них те, чого вони самі не могли собі позволити. На сьогоднішній день... залишилось дві куліжанки, тільки та про яку я писала серед них. А третя... сама з часом відчула смак більшої купки грошей і пішла в іншу сторону. Зла на неї ніхто не тримає, просто іноді виникає питання... що ж такого їй зробили? Чому вона так поступила? Спершу, було неприємно і боляче, втрачати друзів не дуже приємна справа. А зараз... успіхів їй і не бажаю відчути їй в подальшому того що відчули ми.
    В сім*ї гроші псують відношення лише в тому разі, якщо є хоч мікроскопічна тріщина. А загалом... Як на мене... зайві гроші (ну так, зайві не бувають, але мається на увазі той бонус, якого раніше не було) повинні приносити задоволення Вам, Вашим друзям, Вашій сім*ї, а не створювати проблеми. Невже не краще піти з друзями пограти боулінг, ніж витоптувати нову стежину життя? Тільки головне з розумом і душою до всього підходити, щоб не виникало відчуття шоппінгу друзів чи сім*ї.

• Подобається Подобається x 3
  6. Milongera

Milongera перехожий

З тим стовідсоткового би погодилася. Може ставлення до грошей дійсно залежить від характеру людини. Але памятаю наскільки я змінилася, коли почала сама заробляти непогані гроші. Стаєш просто іншою людиною, не треба постійно думати можна чи не можна потратити зайву гривню. Можеш собі дозволити якісніші продукти - харчі, одяг, частіше купувати книжки, ходити в кіно і т.д. Тому я вважаю, що грошей має бути багато. Але стосунки з ними людина повинна вибудовувати здорові - не залежати від таких принципів як, наприклад, "не буду тратити на дурниці" - бо іноді і це потрібно, або "гроші мені пофіг, буду купувати що хочу" - бо це та сама залежність.

• Подобається Подобається x 5
  7. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

гроші не псують, гроші дають можливість вибору :)

• Подобається Подобається x 6
  8. Маланка

Маланка Well-Known Member

вибору між добрим і злим, людяністю та деградацією

• Подобається Подобається x 7
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм...
    трохи про різні речі йдеться....
    гроші - то випробування ..

10. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

випробування- це бідність і відсутність грошей (ІМХО)

11. mamatu

mamatu Well-Known Member

правильно і те, і те. Великі гроші випробовують тебе на людяність, а малі - на терплячість.

12. illia

illia Well-Known Member

Гроші - це свобода. ІМХО
    А це про одного багатого дядька:
    "Баффетт є засновником холдингової компанії Беркшир Хазавей (англ. Berkshire Hathaway), у якій він є найбільшим акціонером й виконавчим директором. Його статок оцінюється в 62 млрд. доларів США (2008), що робить його найбагатшою людиною у світі попереду Карлоса Слім Гелу та Білла Гейтса .

В червні 2006 він зобов'язався віддати Фонду Біла та Мелінди Гейтс 10 млн. акцій класу Б компанії Беркшир Хазавей. Цей внесок, що на червень 2006 року оцінювався у близька 31 млрд. дол., є найбільшим благодійним дарунком у історії світу. Фонд, починаючи з 2006 року, щорічно у липні отримуватиме 5% внеску."
    ...взагалі дядько оригінальний )

• Подобається Подобається x 1
  13. Чупага

Чупага Well-Known Member

Від православного чув , може то надкофессіонально.
    Якщо від поста монах стає злий ,відлюдкувати, звiрiе, цьому краще не постити ля ратунку Душі.
    Так і з грошами?
    Не свобода, бо стаєшь прихильником режиму надрукувавшего гроши.Якщо маєш багато.
    "Пролетарии не имеют отечества ..":scratch_one-s_head:

14. Iriska

Iriska Well-Known Member

Свобода, в повному розумінні, це навіть коли на вулицю можеш спокійно вийти. Сумніваюсь я що той дядько, як і всі інші "сільнєйші" можуть спокійно вийти на вулицю без своїх "хранітєлей"... Тим більше... коли грошей багато - їх треба ще більше, бо кругозір міняється. Якщо для когось проблема, де взяти 1000грн, то там рахунки на мілльйони і мільярди, так що погоджуюсь з

І дуже залежним...

• Подобається Подобається x 2
  15. Чупага

Чупага Well-Known Member

Навіщо вулиця, коли не треба запитувати дозвіл на політ у Окрузi - свобода (Може у РФ скоро буде). Вулици для поцанiф

16. illia

illia Well-Known Member

...
    але він має варіанти... хто забароняє йому відмовитися від всіх своїх грошей і спокійно гуляти по вулиці?
    не погоджуюсь я з вашою ідеологією. це деологія людея, які бояться мати вибір, бо доведеться вибирати.

а коли нема грошей (а треба), хіба ти не є ще більш залежним від них?
    незалежний від грошей - це той в кого їх нема і НЕТРЕБА, і не думає де взяти 1000 грн. таких людей поважаю, хоча жодного ще не бачив (тільки чув)

... шо сказано не поняв

17. Чупага

Чупага Well-Known Member

.. шо сказано не поняв
    Перепрошую .
    Можна говорити о степенi свободи.
    Одному не можна на вулицю без дозволення батькiв
    Iншому у небо власним літаком ,без дозволу військового командування.

18. Iriska

Iriska Well-Known Member

І помиляєтесь. Кожна людина щодня робить тисячу виборів і, особисто я, з тих людей, які коли нема вибору, все одно його знаходять. А от чи змогли б ви відмовитись від міль*ярдів, щоб просто вийти на вулицю? Більше того, після таких грошей, не факт, що якщо ви від них відмовитесь, то і люди до вас подобрішають і так спокійно дадуть пройтись. Від себе... не факт що змогла б, але маючи це все залишилась би людиною. Навіть на випадок, якщо б довелось вернутись до початкового стану.

А навіщо доводити до такого стану? І що для Вас означає нема? Якщо Ви в інтернеті, значить щось та є, бо за інет тре платити, електроенергію також, я вже не кажу, що тре було купити комп і всю периферію для повноцінного користування.

Щоб бути такою людиною, тре перев*язати всі свої амбіції і хоцю і жити на те, що є. Не бачили? Придивіться. Це не ті які ниють яка держава паршива, який роботодавець сволоч... Це ті які мовчки гарують і живуть по засобах. Це прості люди, які розуміють, що словами діла не зміниш.

• Подобається Подобається x 2
  19. illia

illia Well-Known Member

Iriska, Ви геть не зрозуміли моєї точки зору і своєї, мабуть, теж.
    до чого це все?
    роз"ясню свою точку зору: людина, яка ледве зводить кінці з кінцями є залежною від грошей, як мінімум, не менше ніж багатий.
    гроші - це інструмент, який дає вам певні можливості. як ви ним скористаєтесь залежить від вас.
    приведу аналогію: автомобіль - це засіб пересування - інструмент, який дає вам конкретну можливість. хтось, ставши власником, виїде на зустрічну зі шв. 200км./год., попаде в аварію, розіб"ється і т. чи можна стверджувати, що наявність автомобіля - зло? гроші - це те ж саме, тільки набір опцій НАБАГАТО більший.

20. Iriska

Iriska Well-Known Member

До моєї точки зору. Чи існує тільки ваша?
    А що таке гроші знають всі, тому не тра як в першому класі пояснювати, ваші слова мені нагадали мого брата, який своїми словами робить враження, що він найрозумніший в світі, а всі інші тупі.
    Все що я сказала, що не боюсь робити вибір, що ви мені приписали.

Для кожного гроші - це щось своє. І гроші, принаймні великі - це зло. Особисто я б не хотіла відноситись до "сільнєйших", навіть якби була така можливість. І це не означає, що я не хочу робити вибору, чи приймати рішень. Навіть це - вже вибір. А як вибір, так і рішення присутні на всіх рівнях соціального забезпечення, тільки вони різні, от і все. Але жоден вибір чи рішення не є менш значущим тільки тому, що його робить Черновецький чи Пупкін.

а де твій аватар? :)