Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я відповів так як написано в Писанні. Точніше, словами Христа, за що добродій Ясам поставив мінус. Словам Христа?:dntknw:
    Щодо "весь дім". Просто ми бачимо те що хочемо бачити. Або як наша "релігія" каже. Я як людина без релігії, просто віруючий християнин, дивлюся ще на контекст.
    Отже, ще раз почитаємо:
    30. І вивів їх звідти й спитав: Добродії! Що треба робити мені, щоб спастися?
    31. А вони відказали: Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасений ти сам та твій дім.
    32. І Слово Господнє звіщали йому та й усім, хто був у домі його.
    33. І сторож забрав їх того ж часу вночі, їхні рани обмив, і охристився негайно він сам та його всі домашні.
    (Дії Апостолів 16:30-33)
    Подивіться порядок:
    1 Віруй
    2 Віруй в що? Проповідь Слова Божого, яке звіщав Павло. Звіщав він маленьким дітям? А написано, всім, хто був в домі.
    3 Всі охрестилися? Думаю, що ні, а ті. хто прийняли Христову науку.
    А в домі були не тільки родичі, а, очевидно, слуги і раби.
    І накінець, як добре довіряти ТІЛЬКИ Слову Божому.

• Подобається Подобається x 1
  2. yasam

yasam Well-Known Member

- брєд.
    - Біблія.

---------- Додано в 23:39 ---------- Попередній допис був написаний в 23:37 ----------

Тобто за його віру спсенний буде весь його дім, як за віру хресних буде спасенне немовля.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Педро, ваше пояснення поняття 'весь дім' є просто смішне. Ви наперед поясніть що таке весь
    дім, а потім переходіть до Письма.

4. Pedro

"хто буде вірувати і охреститься, спасенним буде, а хто не буде вірувати осуджений буде".

Пане Ясам, це слова Ісуса Христа. Ви, взагалі то, вірите в Бога?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Педро, з вашого допису про віру я зрозумів одне: хрещення потрібне, як мертвому припарка. Одне не зрозумів - чого ви себе називаєте баптистом?

6. yasam

yasam Well-Known Member

так,

, а

- ваш персональний брєд

7. Pedro

Миху, я вже вам навів слова Писання, що Павло проповідував всьому дому.
    Проповідував він немовлятам?
    Всі прийняли Слово Боже?
    Та ви не менше зашорені ніж єговісти. Вживайте трохи ваш мозок.

8. yasam

yasam Well-Known Member

Жорно вам треба за те, що додаєте отсєбятіну

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:57 ----------

9. Pedro

Не викручуйтесь, а прочитайте слова Христа. І значення слова ВІРУЙ.
    Без цього слова хрестіться не хрестіться - результат той же.
    Читайте...

10. yasam

yasam Well-Known Member

ну нормальний, нє?
    Від чого я відкручуюсь. Від того що мінуснув за те, що ви поставив брєд в дужках?

11. Pedro

Мої слова щоб ви краще зрозуміли слово ВІРУЙ.

12. yasam

yasam Well-Known Member

Можеш тексти пояснювати як хочеш, але коли вже В ТЕКСТИ додаєш отсєбятіну, то жорно треба обовязково!!!

13. Pedro

Ви навели цілу цитату. Але вдумайтесь ще раз в слова Христа. І ще одна цитата: Без віри догодити Богу неможливо.
    Головне віра в викупну жертву Ісуса Христа а не ритуали.

14. yasam

yasam Well-Known Member

Те що хрестити можна лише свідомих не чорна мовпа перша придумали - така думка існує в церкві давно, але це тільки думка, і її, лише як думки, притримуються і сучасні богослови, навіть з православних то й же ж Осіпов, але він наголошує що це думка, і за це йому честь і хвала, а вам....читайте вище.

---------- Додано в 00:09 ---------- Попередній допис був написаний в 00:04 ----------

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Педро, я не розумію, як Ви самі цитуєте відповідь, та не бачите очевидного.
    Отже:
    ТИ віруй, і будеш спасений. Сам та твій дім. Без вийнятків. А от
    там просто немає. Думати Ви собі можете, але нема там такого "прийняли-неприйняли", навпаки, є
    Всі. І також без вийнятків.

• Подобається Подобається x 3
  16. yasam

yasam Well-Known Member

він не розуміє

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Педро, от ви кричите, що головне віра, а все рештту-фігня. То ж якої:-біди баптисти всіх новеньких перехрещують? чому вашим то так важливо? покращений обряд?

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

"Віруй в Господа Ісуса, і будеш спасений ти сам та твій дім."

Щоб стати хритиянином потрібне хрищення.
    Є два шляхи: навчання і хрищення та хрищення і навчання як у випадку з дітьми віруючих батьків.
    Яким шляхом людина б не стала християнином, найважливішим є кінцевий результат.
    Від перестановки доданків сума не змінюється.
    Щороку тисячі дітей не доживають до 5-ти років. Тож у мене до вас запитання: невже Бог позбавив дітей спасіння і не хоче бачити їх у Своєму Царстві?
    І чому старозавітні діти залучалися до Божого народу через обрізання, а новозавітнім дітям через хрищення - зась?

---------- Додано в 09:16 ---------- Попередній допис був написаний в 09:02 ----------

Немовлята не можуть мати віру, отже вони осуджені?

19. Pedro

Перше речення. Чому спасеться весь дім? Подумайте, невже спасуться члени сімї, в яких нема віри, вбивці, перелюбники, злодії? Невже непрощені грішники спасуться лише тому, що батько чи мати християни?
    І друге, обрізання було символом ізраїльтянина. Воно спасало?
    І, накінаць, хрещення, яке проводив Іван Хреститель, спасало?
    Це було хрещення покаяння. Символічно, що Іван відмовився хрестити фарисеїв, бо не бачив в них бажання покаятись.
    Я не маю ніц проти церковних традицій. В католицькій церкві, на відміну від вашої православної, є чудова традиція ініціації. Цей обряд робить дитину можна сказати, християнином. Підготовка, вивчення Біблії і християнських істин.
    В вас, православних, воно відсутнє.

---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ----------

Олена, давайте суд полишимо на Бога. Він є праведний і люблячий батько. І через те, що піп не покропив дитину, Бог її в пекло не кине. Даю гарантію.

---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 09:27 ----------

Олю, я дуже хотів би. Маю двох чудових синів. Гарних, розумних. А ось, як і переважна більшість західної молоді, християнством не зацікавлені абсолютно.
    Моя віра спасе їх? I would like to see that. Хотілося б, щоб вони в свій час прийшли до Христа. Бо без цього...

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я маю тому вірити? :cools:
    Коли я посилалась на Старий Заповіт, ви це проігнорували сказавши, що я живу у Старому Заповіті.
    Чи ви свої висновки ретельно приховуєте?
    Дивіться, коли хрищена дитина підростає, то знання про своє хрищення уже має вплив на дитячу свідомість. Відвідування церкви, слухання Божого Слова поступово робить її свідомим християнином. Навіть апостоли спочатку стали учнями Христа, а лиш тоді були навчені свом Учителем.
    Бог дає людині завдаток Духа, який діє, дає розуміння, віру і змінює її зі середини.
    Дійсно, людина може мати сильні переживання, що є ознакою великої віри. Але в наш час навчилися штучно викликати сильні відчуття. Це коли пастир за допомогою свого голосу, рифми, музики, світла виголошує слова, які здаються правильними, насправді при нормальному осмислені і співставлянні з Біблією виявляються зовсім неправильними. Тут вибір за людиною, чи вона шукає Бога, чи емоції.

---------- Додано в 10:27 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

Буває й таке, що в добрих батьків виростають недобрі діти, а в недобрих батьків діти можуть бути добрими. Але це швидше виняток, ніж правило.
    Через хрищення люди стають членами Тіла Христового, отримуючи Божу благодать.
    Обрізані люди вступали в Завіт з Богом, вірніше Бог вступав в Завіт. Того мало?
    Воно "рівняло дорогу Спасителю".
    По - перше, хрищення - це не просте "кроплення водичкою" (соромно цього не знати).
    Своїм постом я хотіла показати, що Біблійна наука є невичерпною і тому до неї потрібно підходити з розумом.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)