Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. yasam

yasam Well-Known Member

....

2. talavoda

talavoda Well-Known Member

У цій аналогії під знанням розумілась віра... Віра однієї людини(людей) має насправді дуже велике значення для спасіння іншої.
    Ось наприклад:

1. Коли ж по кількох днях Ісус повернувся до Капернауму, чутка пішла, що Він у домі.
    2. І там зібралося стільки народу, що не було більш місця, навіть перед дверима; а Він промовляв до них словом.
    3. І от прийшли до Нього, несучи розслабленого; несли його четверо.
    4. А що із-за народу не могли донести до Нього, розкрили стелю над місцем, де Він був, й отвором спустили ліжко, на якому лежав розслаблений.
    5. Ісус, уздрівши їхню віру, до розслабленого й каже: "Сину, відпускаються тобі твої гріхи."
    (Євангеліє від Марка 2:1-5)

Тут нічого не сказано про віру чи наміри самого розслабленого. Але, побачивши віру тих чотирьох, Ісус відпустив гріхи розслабленому і пізніше оздоровив його.
    Ті люди вірили в Ісуса, і віра їхня була сильною... і ще, напевно, вони дуже любили того розслабленого... бо зробили все що могли, щоб його врятувати.
    Так і батьки, хоча й не можуть повірити замість дітей, але їхня віра має велику силу... і вони повинні зробити все від них залежне, щоб привести дитину до Ісуса.

• Подобається Подобається x 3
  3. Оленa

Оленa Well-Known Member

Явища навколишнього світу відбуваються без стосунку до наших відчуттів. Якщо під час одруження ви не відчули бурю емоцій, це не означає що ваш шлюб не відбувся. Наші відчуття - це реакція на подразник і якщо врахувати що у кожної людини різний поріг чуттєвості, то й відчуття будуть різні при одинакових обставинах.
    Щодо хрищення, то якщо ви правильно розумієте суть прийняття хрищення, то згодом з’являться й правильні відчуття.

---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:17 ----------

Якщо викинути слово "тільки", то якраз буде по Біблії. :yes: Праведного і побожного життя ще ніхто не відміняв.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Слово "тільки" якраз дуже важливим є. Воно вказує на те, що нема іншого шляху до спасіння, що є тільки один шлях- це особиста віра людини в те, що за її гріхи уже заплачено Ісусом Христом![/U]
    Інших шляхів немає просто...

• Подобається Подобається x 1
  5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Умова необхідна, але не достатня.
    По ходу. В нас кожну сесію було як мінімум по 5 заліків. Хто не здав хоча би один - відраховувався.

• Подобається Подобається x 2
  6. yasam

yasam Well-Known Member

Левко каже що за нас вже бабло заплачено - на заліки можна не ходити

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я думаю що віра є початком праведності, а не уся праведність. Людині залічуються й ті риси, про які говорив Христос В Нагірній проповіді.
    Тобто не просто пасивна віра, а дієва.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Люди часто притягують за вуха цю історію, для того, щоб ніби показати, що людина може спастися не своєю вірою, а вірою інших.
    Але насправді, зовсім не можна сказати, що той паралізований не мав віри. Для того, щоб встати з носилок потрібна також віра. Той чоловік повірив тому, що сказав Ісус і почав рухатися по своїй вірі... Його друзі тільки привели його до Ісуса, а вибір паралітик зробив сам...

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

Звичайно що це важливо, але воно уже йде як наслідок.
    Написано, що саме віра в те, що за наші гріхи заплачено Ісусом залічиться нам в праведність:

... залічиться й нам, що віруємо в
    Того, Хто воскресив із мертвих Ісуса,
    Господа нашого,
    що був виданий за наші гріхи, і воскрес для
    виправдання нашого. Рим.4:23-25

Останнє редагування: 13 сер 2013
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Доречне висловлювання.
    В цій і інших релігійних темах.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

:) Оце і є, що називається "гляжу в кнігу, віжу фігу. якщо вже вирішили 5 копійок вставити, то почтайте дискусію.

11. Levko

Levko Well-Known Member

А мені навпаки здається, що якраз овод і найбільше з усіх вникає в дану дискусію...:)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

я пояснив чому апостоли ітак знали, овод про це читав? з допису видно, що ні. А те, що ваші думки співпадають з думками овода-теж багато про що говорить.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Серйозне пояснення... Кураєв сказав - ви повторили сліпо...
    "І так знали"- це людські припущення просто, і вигадки, котрі до того ще й суперечать тому що апостоли говорили і робили...

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Суть справи стає краще зрозумілою якщо її розглядати зі самого початку. Про початок Божого наміру і Божої науки дізнаємося зі Старого Заповіту. Не полінуйтеся його почитати, подумати, співставити і тоді робіть висновки.

15. Levko

Levko Well-Known Member

"Не полінувався, почитав, подумав, співставив і зробив висновки"...:)
    А що мої висновки відрізняються від ваших- це уже інше питання...:)

16. ovod

ovod Well-Known Member

користуючись вашою логікою про весь дім виходить шо в будинках могли бути дорослі люди..які не хотіли хреститися чи могли просто не вірити....а з вашою логікою виходить шо хрестячи цілий дім - хрестили і їх....це брєд.....
    хрестили цілими домами значить не більше ніж те шо......тих хрестилися було багато і в деяких чи багатьох домах хрестили практично всіх чи всіх.....а про немовлят мови взагалі не було.....тому шо і так було понятно.....
    хоча по суті для мене неважливо хрестили їх чи ні.....не це важливо......
    все правильно диявол ховається не там де його шукають і є не таким яким його малюють.....все простіше і водночас складніше......

---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:08 ----------

кураєва не сприймаю навіть на вигляд.....відео не дивився....таких як він мені навіть неохота слухати....це фанатики....і тут все сказано....

---------- Додано в 10:13 ---------- Попередній допис був написаний в 10:10 ----------

насправді досить мало співпадає...тільки декілька моментів.....решта інше......

---------- Додано в 10:19 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

ну так....тут я не стану заперечувати......хоча в мене інша позиція щодо таких оздоровлень......
    і левко би сказав шо то тілесне а не духовне зцілення.....а я би добавив шо не факт шо після того його хвороба не вернулася...якшо він продовжив таке ж саме життя.....тобто по суті або він за рахунок чуда змінився духовно...або ж залишився таким же і помало скотився б на таке саме здоровя і фізичне і духовне.....тому тут надває бабка ворожила.....віра це добре....але жити з вірою замість когось неможливо....можна вказати і показати дорогу...допомогти піднятися.....але більшу частину життя доведеться пройти таки самому....без підтримки....
    така моя позиція....

---------- Додано в 10:26 ---------- Попередній допис був написаний в 10:19 ----------

може і так...а може і не так.....я не знаю......
    тільки мені здається шо правильні відчуття можливі і до хрещення....в чому ж проблема? я не розумію......фізично ж ніщо в людині не міняється.....духовно мало б.....
    хотя через духовно мало б мінятись і фізично...навпаки я щось невпевнений.....

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну що, Левко? ви переконалися, що пан Овод зеленого поняття немає про що йде мова? Не розуміє чому ітак було ясно.
    А тепер про думку Кураєва. Він висловив думку, яка по крайній мірі має право на життя. Вона є правдива. А що ви думаєте про те, чому в біблї нічого нема про хрещення дітей? Чому у весь дім діти не входять?

18. yasam

yasam Well-Known Member

Ще треба брати до уваги, що на сході була патріархальна структура сім*ї, і як батько вирішував, так весь дім і чинив. А добре це чи погано не нам судити, раз апостоли хрестили і таких.

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А тому не входять, Миху, що сказано: "хто буде вірувати і охреститься, спасенним буде, а хто не буде вірувати (вже хрестіться хоч 10 раз), осуджений буде". Отже, спочатку віра, а хреститься вже людина, яка увірувала і яка ВЖЕ є дитиною Божою. І прочитайте всю Євангелію і ви не побачите, що образно кажучи, віз буде попереду коня, тобто спочатку хрещення, а потів віра.
    До речі, Миху, хрещення не є обрізанням. Так, воно має початок в Старому заповіті, але як ритуальне омиття, яке практикувалось священниками Ізраїлю.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Педро уже відповів, я з ним повністю погоджуюся.
    Навіть якщо би овод звернув увагу на те що ви говорили, він би все одно не сприйняв це.
    Розумієте, овод вчитель фізики, а для вчителів фізики такі примітивні доведення як "і так було ясно"- це взагалі не доведення, дитячий садочок якийсь...

А як на рахунок цього, Миху:
    ?
    Ви щось не прокоментували навіть...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)