Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людське призвело до передбачуваного результату.

А про Лютера пропоную послухати оце:

http://www.youtube.com/watch?v=iIA0HTiFVnU

2. Levko

Levko Well-Known Member

Говорити, що десь у Швеції жінка лесбіянка стала протестанським єпископом- це все одно, що сказати, що в Підгорецькому монастирі з"явився новий Папа римський, чи десь є священник педофіл. Звичайно, що вся протестанська церква засуджує і не сприймає такі ганебні випадки, як і католики не приймають підгорецьких отців, чи поодинокі випадки священників педофілів. Такі поодинокі випадки зовсім не характеризують усю деномінацію.
    Набагато гіршим, я вважаю, є те коли в деномінації християнами стають автоматично без увірування, без народження згори починають називатися християнами і це всіма сприймається як правило. Оце дійсно страшно! Страшно, коли люди із заспокоєним сумлінням ідуть просто в пекло...

Останнє редагування: 24 лип 2013
    • Подобається Подобається x 1
  3. yasam

yasam Well-Known Member

Мало ви знаєте деномінації. В католицизмі і православ'ї такого немає!!!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, а ви впевнені, що шведська лютеранська церква проти? Я не впевнений. Моя племінниця вийшла заміж за шведа-лютеранина і шлюб брала в УГКЦ. Потрібна була довідка, що він хрещений. Довідку видало священник-трасвестит, ранішо воно було хлопом... Так звана толерантність...

5. yasam

yasam Well-Known Member

Хіба католицька церква визнає лютеранське хрещення?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не знаю, сказав священник, що для шлюбу довідка достатня. Це протестанти не визнають хрещення в католицькій церкві, а навпаки, видно, визнають.

7. yasam

yasam Well-Known Member

Ну, зрештою, хрестити іншу людину може і простий мирянин, але лише у випадку смертельної небезпеки, коли поряд нема священика. Але, все ж, в УГКЦ хрещення це не йде одноосібно, а в парі з миропомазанням і єлеєпомазанням, тому священик мав довершити ці таїнства.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаю, що місцевого єпископа дозвіл потрібен був, ніби.

9. yasam

yasam Well-Known Member

Дозвіл дозволом, але роботу, тим більше духовну, халтурно робити не можна, а священик тут однозначно схалтурив.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Ага немає... Всі немовлята спочатку вірують в Ісуса, а потім хрестяться... :mocking:

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Католицька Церква визнає хрещення, якщо воно було зроблено побожно в ім'я Отця, Сина і Святого Духа, хоча би і некатоликами.

12. yasam

yasam Well-Known Member

В УГКЦ формула " ... в ім'я Отця Амінь, Сина Амінь і Святого Духа Амінь".

"Душа людини по природі християнка" (Тертуліан). А так як немовля тому і немовля, що не мовить, замість нього мовлять хресні, тобто виголошують те, що дитина ще не в змозі.

13. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Сьогодні послухав лекцію Кураєва "Земная биография Бога". Там він наводить такий аргумент: першими християнами були євреї, а для них посвящати Богові немовля було настільки природно, що не виникало потреби в уточненнях. Бо всі листи апостоли писали для висвітлення проблемних питань.
    http://www.youtube.com/watch?v=VBjOMVwenHc

14. Levko

Levko Well-Known Member

Бачите, замість людини все роблять, без її особистого увірування... А ви кажете, що в

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:35 ----------

або можна і сказати, що для них "посвящати Богові", чи хрестити немовля було наскільки НЕприродно, що не виникало потреби в уточненнях... :)

• Подобається Подобається x 2
  15. yasam

yasam Well-Known Member

Levko, "Душа людини по природі християнка" (Тертуліан). Тільки людина народжується вона вже християнка, тільки ще не може цього сказати і підтвердити. І якщо замість неї цього не зроблять хресні батьки, через 20 років прийдуть сектанти, або гірше - сатаністи, і скажуть: ти ще не вибрав, ми даємо тобі вибір - приймеш нашу віру - спасешся (як сатана в раю: зірви і зїш плід). І людина яка 20 років не утверджувалася в вірі (в період від 1 до 16 коли людина поглинає інформацію як губка) спокушається і впадає в прірву брехні і обману.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саме тому в Святому Письмі про це нема. Бо всім ітак все було ясно.

Левко, я б більше зрозумів вас, якби ви у свідомому віці зреклися хрещення (хоча насправді то неможливо).
    Чому? Вас хрестили немовлям, у свідомому віці ви ж не заперечуєте, що зробили правильно? То для чого у своїй свідомості анолювати хрещення у віці немовляти, щоб знову зробити то саме? На хлопський розум це нон-сенс. Возвишення свого Я? Цікаво, якби Бог так само робив: то давав Слово, то забирав, то знову давав... Жах!!!! Дитячий садок....

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ----------

вибачте, Левко...

довго думали, щоб таке видати?

17. Levko

Levko Well-Known Member

Про що ви говорите, Миху?
    Я давав комусь слово, коли був немовлям, скажіть, будь-ласка?

18. yasam

yasam Well-Known Member

Ваші хресні давали, так що рахуйте, дві душі ви вже погубили.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хрещення є актом двостороннім. Між Богом і людиною. І бавитись такими речами є нерозумно.

20. Levko

Levko Well-Known Member

100% , що двостороннім! Між Богом і людиною. Повністю з вами погоджуюся!
    Скажіть, будь-ласка, а яка участь людини, коли її хрестять немовлям?

Напевне скільки само як і шановний пан Кураєв, коли таке видав. Я, як і він просто висловив припущення... :)

А я давав?

---------- Додано в 20:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

Ще такого не чув, чесне слово...:haha:
    Для чого її тоді хрестити, якщо вона уже й так християнка...?:mocking:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)