Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

ще один лєкар знайшовся.

---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

оскільки вважають, що кожна інша течія, крім своєї, теж заблудша.:)))

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Зазвичай термін "протестантизм" відносять до церков, які беруть початок з часів Реформації - лютеранська, реформатська церкви та менноніти. Інший термін для них - літургічний протестантизм. Усі інші течії відносять до постпротестантизму та реставраціонізму.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

значить вже не 100%, а десь коло 80%....:)))

4. Сергій аспірант

Для сучасного протестантизму цей погляд не властивий. Доречі так вважала до 2 Ватиканського собору Католицька церква і ідею екуменізму вона запозичила саме у протестантів. Проте пробує її використати для повернення літургічних протестантів у католицизм. Це звісно обурює лютеран, але зв'язку з схваленням одностатевих шлюбів, перехід англокатоликів та лютеран у католицизм відбувається.

5. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас в церкві якраз дають вино, бо ж ми - вихідці з України. :) Тут, в Америці, в американських церквах нашої деномінації дають виноградний сік. І я, як почала це питання досліджувати вже, сперичаючись з вами, тепер побачила, що наша церква насправді неправа, а праві американці. Але ж наших виправити так само тяжко, як ваших. :) Хоча я, на відміну від вас, бачу помилки своєї церкви і не кажу, що поза моєю церквою нема спасіння. ;) А якби в нас давали сік, то чого вам мене шкода? Що я би вмерла, не скуштувавши алкоголю? :mocking:

---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

О! А ваша на те все дивлячись заявляє, що тільки в ній є спасіння, а поза нею - ніяк. :mocking: І будь, грішнику, мудрий. :)

6. Сергій аспірант

У Мойсеевому законі не було норми про заборону вживати п янкі напої. Євреї вирощували виноград і виготовляли пиво кілька тисячоліть. За умов клімату на близькому сході і відсутності пастеризації виноградний сік не міг не бродити і молоде вино, "вставляло" набагато сильніше витриманого.
    Ідея що християнам взагалі не можна вживати вина з явиласьу 19 столітті в США, коли алкоголізм сягнув небачених розмірів. були групи реліігйних жінок, які втратили чоловіків через алкоголь - ці фанатичні жіночки трощили салуни, їх садили, вони далі займалис тим самим. Апофеозу цей маразм сягнув в 20-30 роки 20 ст, коли був прийнятий сухий закон в США і чим це закінчилось відомо.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякуйте Богу, що вас вберіг!

---------- Додано в 13:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

Сергію, та нафік нам ваші оповіді з башенних джерел?

---------- Додано в 13:13 ---------- Попередній допис був написаний в 13:11 ----------

а вашому пастору респект і уважуха від католика. Правильно робить. От ви вживаєте справжнє вино на Євхаристії. Комусь це зашкодило? Але зате згідно Писанню.

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:13 ----------

і я не кажу. Через Магадан теж можна потрапити у Москву. Хто ж проти?

---------- Додано в 13:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

У Кров перетворюється вино, а не сік. Ніколи не думали про це?

8. Сергій аспірант

Миху, з вами можна вести цивілізовану дискусію? Я від вас дуже рідко бачу адекватні і цікаві відповіді, а от наїзди в дусі гопівських розборок у вас трапляються регулярно. І дивно, чому я свідок Єгови, маю вам казати, що написано в ваших церковних документах? Невже церква не спроможна донести до віруючих, те що приймається на її соборах?

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

Гм? ну почнемо з того, що кров евреям і християнам їсти було заборонено. Ідея про перетворення вина на кров з явилась, тільки у 8 ст. н . е. Жодний хто причащався не скажевам . що відчував смак крові. ну можете взяти вино після літургії і подивитись його під мікроскопом, якщо побачите там плаваючи еритроцити я вам повірю.

• Подобається Подобається x 1
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

За повну заборону вживання в США може ви і праві. Але ми жили в Україні. Мій дід був пастором 50 років. Святий був чоловік. І колись, ще молоденькою, я його питала:"Діду, а чого в нашій вірі не п"ють? В Біблії ж не написано не пити, а не впиватися." Він був дуже мудрим чоловіком від Бога ( це в селі знали навіть партійні боси і його поважали за це), хоча він не був таким грамотним, щоби досліджувати єврейську культуру, як зараз то можна робити з допомогою інтернету, різних доступних видань, але він мені сказав наступне і я це запам"ятала на все життя:"Дитино! А ти думаєш, що всі ці люди, що живуть навколо нас, вміють не впиватися? А якщо можуть, то чого вони час від часу напиваються і тратять людську подобу, навіть самі-самі непитущі? І грішать і словом, і ділом. Тому наша церква згодилася не пити зовсім, бо ти бачиш, шо навіть наш сусід - дяк православної церкви частенько п"яний. А в Біблії написано, що п"яниці царства Божого не наслідують. " І я взяла ті слова мого діда-праведника за основу на ціле життя. І ніколи не виставляла нікому алкоголю і ні в кого не пила. І діти мої мого прикладу не бачили. А Мих тут пише, що йому мене шкода. :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дійсно, нащо вам страждати фігньою. Вас хтось про щось запитує?

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

В Біблії описано багато випадків коли Христос уздоровлював людей не по їх вірі, а по вірі тих, хто до Нього звертався. Отже Христос спасає по вірі не лише самої людини.
    Дитина теж потребує спасіння, але вона не може мати власної віри, тому її христять по вірі її батьків і церкви.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Я пообіцяла пані Анноун, що буду це називати заблудженням. :) У кров нічого не перетворюється. Вино ( сік) залишається вином. А якщо ви п"єте кров і ще і їсте тіло о_О насправді, а не прообразно, то, як ви там мені говорили? "Мені вас шкода!" (с) Мих.

13. Сергій аспірант

Та якщо якась громада чи людина постановила собі не пити, це їх власна справа, тільки не варто ценавязувати усім. Справи сумління мають бути особистою справою людини.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Люблю самокритику. :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо церква буде зважати на постанову уряду країни що до Євхаристії, при цьому ігнорувати Біблію, то грош ціна тій церкві.

16. Сергій аспірант

Зцілення залежали в першу чергу від віри самого Христа і апостолів. Ці чуда мали довести, що Ісус є Христом.
    Зцілення і спасіння це зовсім інші речі. зцілена людина і далі могла грішити, хворіти і врешті помирала.

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Я це розповіла не для того, щоби сказати, що наша громада вирішила не пити, а якби ви прочитали уважно, то мій дід мав просту Божу мудрість, а насправді дослідження так і доказують, що це Божа постанова і пити християнам нема потреби. Чи ви вже з Михом спєлісь? :)))

18. Сергій аспірант

Спасіння - це процесс, а не одноразовий акт. Біблія обіцяє воскресіння праведних і не праведних. Тому дітям нічого не загрожує.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а воно ніяк не перетворюється у вино, ні в реалії, ні прообразно у вашому випадку. Сік є сік.

Можете навіть кефір вживати - те саме, що сік.

20. Сергій аспірант

Якби це було божою постановою, то ми б про це читали б у Біблії. натомість бачимо, що праведники вживали вино.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)