Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Якщо підходити з унітарних позицій то так абсурд. Але ж для тринітаріїв Іісус і Бог і людина, томуто логічно щой огомати назвали Богоматір ю. а сокільки культ богині0матері єх в усіх релігіях язичиників іце дужеважливй архетипічний образ, то недивно що християнство його перейняло. У еврехв теж були аналогічні проблеми, Астарту вони зробили дружиною Єгови.

---------- Додано в 19:25 ---------- Попередній допис був написаний в 19:21 ----------

Не плутайте поняття, ебіоніти не віиои в непорочне зачаття. але ж цене гворить про те усіінші християни вірили, що Марія є матірю Бога. Крім того немає рідсьав важати, що ован і надаллі задлишалсь дівою.
    Більше того католики, саму марію вважають непорочно зачатто і безгрішною.
    ну бачу католкии заходились переписувати Вікіпедію-)))). Маран спарва. бо розумні люди дивлять в більш сейрозні джерела.

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

Ефес був центром культу Артеміди, так що не дивно, що язичиницьке блюзрінстрство провалось саме тут.Доречі деякі хотіли Марію зробити частиною трійці замість святого духа.
    Крім Христа перед Богом у нас немає ніяких заступників. і зрешто їх не потрібно.
    Цікаво, що до Бога, католики моляться рідше ніж до Марії. Іісум парктично нікому не зявлявся, проте Марію марять дестяки католицьких шизофреніків з самих різних місцевостей.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я ще більше нічого не зрозумів.

В цитаті, що ви приводили, навіть натяку нема про дух.

От дивіться, Левко.
    Дух - це сила волі, як можна її спасати?

Ви кажете: я - спасенний, а я - це дух, душа і тіло. При тому всі три речі ви кажете, тре спасати. А що, коли ви одне спасете, а інше - ні? Де тоді ваше Я опинеться?

3. Levko

Levko Well-Known Member

А про що ж, по-вашому, тоді пише Павло якщо не про дух?
    Еф.2:5
    і нас, що мертві були через прогріхи,
    оживив разом із Христом, спасені ви
    благодаттю

Про душу- ні, бо про душу не можливо сказати, що вона була мертвою, а тепер стала живою, так як душа завжди реагує, в людини завжди є думки, емоції відчуття...
    Про фізичне тіло- також ні...

Про що ж тоді говориться тут якщо не про дух людини?
    Що з нашої людської складової (дух, душа, тіло) було мертве, а потім ожило "разом із Христом"?

Останнє редагування: 16 гру 2012
  4. Сергій аспірант

Ха-ха, а в Ббілії є вираз мертва душа.
    Повторюю людина є цілісною і виділення душі. духу ітіла є радше умовним.

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

Не доходить Левку прсотаріч, щоу цих віршах людина згадуеться цілісно.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

говориться про нас, а ми не духи. Може ви хочете бачити там духів - про шу дуже, але там написано буквально: "нас".

можемо, але не буквально. Душа без Бога - мертва душа.

не зовсім.

Людина без Бога - мертва.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:18 ----------

нема такого в писанні, що умовно.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Як ми не духи?
    Ви ж самі писали і доводили Свідкам, що людина складається з духу, душі і тіла.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та так, що крім духа у нас є ще душа та тіло.

Коли ви кажете слово Я, то що ви маєте наувазі? Дух? Чи дух, душа та тіло, тобто людину?

---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

Фраза дня!!!:)))

8. Levko

Levko Well-Known Member

Отже у нас все таки є дух?

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Звичайно є, Левку. Просто Мих любить сперечатися. Але щодо спасіння, які суперечки можуть бути? Адже, якби навіть я знав з Писання один-єдиний вірш, Івана 3,16:
    Бо так бо Бог полюбив світ, що віддав сина свого однородженого, щоби всякий хто вірить не загинув, а мав життя вічне.
    Ну не може бути більш ясних ситуацій.
    Любов Бога, яка не має меж. Пожертвував своїм однородженим сином.
    І тільки вірою ми можемо прийняти ту жертву і прощення гріхів.
    Як ще можна пояснити? Є віра - є спасіння, нема віри - нема спасіння. Що ще потрібно? Якісь ритуали кліру чи наглядачів?
    Не люблю релігій бо для мене релігія - це все що видумали люди поза Словом Божим щоб мати якусь вигоду. Матеріальну чи ще якусь.
    Для мене християнство - це дорога життя...

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

В мені є, але я - не дух.

В мені є ще ніс, вухо, але не ніс і не вухо.:)))

---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ----------

Треба ту віру якось практикувати, а практикування віри - це вже релігія.

Педро. у вас та у Левка надто все просто: є віра, нема віри, а Левко доводив, що для спасіння потрібно так мало і так просто.

У перших християн не було все так просто. Наприклад, одного з перших християн - Степана закаменували за віру, а апостола Петра розіпяли вверх ногами. Є приклади. коли з християн живцем шкіру знімали і т.д.
    Як бачимо, християнське життя не є просте, тому Ісус казав: візьми свого хреста і йди за мною. А хрест - це страждання, а не ровер. Тому то вам хлопці так здається, що легко, бо може ви йдете широкою дорогою?
    Вузька дорога - не легка і Царство Небесне тре брати силою, як сказано у Писанні.

Тепер, що до вірю/не вірю і все ОК, просто, як два пальці об асфальт. Юда Іскаріоцький вірив? Хороше запитання! Він ходив з Господом, чув, бачив. Міг він не вірити?
    Любов Бога немає меж - згоден. Але хіба це дає право цим зловживати і вести себе як попало? Значить при тому, що любов Божа є безмежна, все ж буде чимало тих, що потраплять в ад.Чому?

Питання не в тому що ви любите. Питання в тому, чи те щось сприяє вашому спасінню, чи ні. Ви ж не вибираєте авто, нє?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Ок. Ви не дух, хоча я не до кінця з цим згідний, бо ви також є і тіло і ви також є і душа... Але менше з тим...
    Головне, що в нас є дух.
    Власне, я і говорив про те, що дух наш був мертвий. Ми успадкували від Адама мертвий дух, тобто такий, котрий не може мати доступ до Бога. Спочатку Адам мав живий дух він міг чути і мати доступ до Бога. Але як тільки він згрішив- його дух помер, бо написано, що плата за гріх - смерть!. Не душа і не тіло померло після гріха першої людини, а саме помер її дух. Тому в Адамі люди усі є мертві духовно.
    Але прийшов Ісус, заплатив ціну замість людини за її гріх, відкупив її гріх Своєю смертю і цим самим відкрив нам двері до Отця. Наше діло є тільки ПРИЙНЯТИ цю жертву Ісуса. Хто приймає її, той в Ісусі стає живим для Бога. Наш дух оживає, коли ми в Ісусі Христі. Це і називається спасінням.
    Хіба це не просто?
    Народитися згори дуже просто! Складніше уже уже свій розум, свої думки, характер приводити до відповідності того яким є наш ожилий дух...То називається у слові- "звершення свого спасіння", тобто працювати над спасінням своєї душі. Це уже не є просто, навіть дуже не просто підкоряти свою душу ожилому духові... Але то уже інше питання...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Біблія каже:

Який висновок?

А висновок простий: ви Педро, були поганим католиком. Тому що останній піп, як ви кажете, знає, що Ісус був Богочоловіком, а не просто Богом. А коли би ви це знали, то б не філософвствували на тему безкінечного і вічного Бога та про те, чи може Він мати матір.

Не буду писати на репліку, мов хотіли матір Божу зробити богинею замість Святого Духа, бо то всякі такі бздури, які не вартують уваги.
    Скажу лише: почитання Божої Матері - велика справа. І відкидати те, що вибрав Сам Бог і при цьому говорити : я люблю Бога є лукавство.

13. Bambook

Bambook Persona non grata

Так багато слів, і ніхто так досі й не сказав, від чого ж спасаємося...

14. Levko

Levko Well-Known Member

А можливо, ви просто не хочете почути...?

15. Bambook

Я б може й почув, якби відповіді були по суті, а не питанням на питання.
    Можна по-простому, без викрутасів:
    від чого спасіння?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Спасіння від власної грішної природи, що веде до вічної смерті...
    Це якщо дуууже кортко, більш розширеніше тут:

17. Сергій аспірант

Скыльки слыв, ы жодноъ былыйноъ цитати для пітверження. Причому у Левка жахлвиа плутатниа вг олвоы стосовно понятят дух. душа особистість. Що для протестантів не дивно. Ви хоч зсилки напастора давайте, що мм могли розбіратись чии то ваші особіисті думки чи це вже епідемія-)))).

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чия би корова ричала, а ваша би мовчала. У вас в одному слові по три помилки, інколи навіть незрозуміло що то за слово.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Угу, і ніс і писок і нога та інші інтимні органи....:)))

Левко, будьте серйозні !!!

20. Bambook

О, нарешті просто і зрозуміло! Дякую!
    Тоді виходить, що для прятунку треба насамперед очиститися від гріха, правильно?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)