Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

От власне...
    В цьому і криється вся небезпека хрещення без покаяння, без віри, без внутрішньої переміни серця...

• Подобається Подобається x 1
  2. yasam

yasam Well-Known Member

і я проти, але триндіння на форумах цього не виправить

з цим добре, без цього зле.

Але лише так можемо хоч на долю відсотка зрозуміти, яке воно жахливе.

• Подобається Подобається x 2
  3. ovod

ovod Well-Known Member

ну по суті Бог не заборонив робити зло...а це по суті значить шо допускає....це з одного боку..
    а з іншого він не "допускає".....тому шо його суть проти зла....вона з ним бореться....але це не значить шо Бог на службі у людини і тільки зло появилося то він його знищує.....ні.....тільки по вірі дається кожному....і відповідно по невірю тоже.....
    якось так....

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як і до Святого Письма....

5. yasam

yasam Well-Known Member

істину глаголеш. Зло буде остаточно знищене в кінці віків. І не треба шукати диявола в кожній паличці коха

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Диявол не є антиподом Бога. Якщо Бог є абсолютне добро, то диявол не є абсолютне зло. Бог є Творець, диявол - твориво.

• Подобається Подобається x 3
  7. Levko

Levko Well-Known Member

+10!
    Саме так!
    Тому і написано- підкоріться Богові і спротивляйтесь дияволові:
    Як.4:7 Тож підкоріться Богові та
    спротивляйтесь дияволові, то й утече він
    від вас...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

як сказав мені мій священник: послухай, та не валИ ти все на нечистого, а то ще образиться....:)))

9. yasam

yasam Well-Known Member

Знаєте приклади?

10. Levko

Levko Well-Known Member

Я думаю, що тема спасіння душі має бути найголовнішою для кожної людини.
    Що може бути ще важливішим за те де ми будемо проводити вічність...? Нічого немає важливішого?

11. yasam

yasam Well-Known Member

А хіба душа то повноцінна людина. Хіба Господь обіцяв спасти лише душі?

12. ovod

ovod Well-Known Member

ну да...можливо....

тут неоднозначно досить і навряд чи кількома словами тут вдасться обійтися......
    воно і так і не так......якшо коротко то я би сказав так...добро будучи добром, перебираючи міру, перетворюється у зло......так і зло(труднощі, невдачі, помилки, образи і тд...) може загартовувати характер.......як і навпаки добро(життя без турбот) може зробити людину слабохарактреною.......
    і добро у вигляді допомоги(вказання дороги куди потрібно йти, постійна допомога у кожній дрібничці) в результаті виллється в не добро.....хотя якшо розглядати кожен вчинок окремо....то він по суті добрий....а якшо в загальному то безтолково вийшло.......

з моїх позицій Бог є ні добрий, ні злий......він всілякий..його не можна обмежити людськими мірками.....і людським розумінням....так само і диявол.....залежно як покрутити і з якого боку подивитися.....з одного це виглядає на вчинки диявола...з іншого Бог помагає......хороша людина може і зле на користь повернути....а зла і хороше діло загубити.....краще з мудрим загубити.....недаремно ці приказки живуть в народі......

13. yasam

yasam Well-Known Member

ваша особиста думка - добре. Не нав'язуєте - молодець.

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Правильно сказав, бо 1) хрещена людина завжди може не допустити до себе лукавого, Христос з нами, потрібна лише елементарна пильність; 2) набагато частіше МИ САМІ заподіюємо собі лиха без допомоги сатани.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

яка небезпека?

16. yasam

yasam Well-Known Member

Levko, ви хоч раз чули молитви при хрещенні. Якщо чули, можете сказати, коротко (будь ласка), що ви з них зрозуміли.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Цікава стаття про те як дві молоді дівчини в Китаї привели до Ісуса десятки тисяч людей...

18. yasam

yasam Well-Known Member

А хто тут на гілці триндів, що важливіше якість, а не кількість? Не нагадаєте?

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

В мене таке враження, що протестанти більше звертають увагу на те, як перейти від невір"я до віри, католики і православні - як жити у Христі. Твори, присвячені боротьбі з пристрастями, у протестантів не в пошані...:facepalm:
    Так, але то з чисто людської, народної точки зору...;)

20. Forpost

Forpost Стоїк

воть і договорились,та беріть більше -друган Божий.Кидайте то номінальне християнство поки не пізно,д"яволюка поряд з Вами

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)