ПорошенКО - 3

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Un.Known, 7 кві 2019.

1. Питання совісті та честі родини Зеленських і нашого уряду.

Склалося так. що моя серйозна хвороба не дозволила мені працювати відразу після досягнення пенсійного віку. Відняло ноги і все. З улюбленої роботи прийшлося звільнитися. Я була викладачем вищої математики. Кандидатську захистила в 34 роки. А в 58 несподівано на пенсію. 3,5 тис грн.

У моєму списку 33 наукові роботи і 6 підручників- з матаналізу, лінійної алгебри та теорії ймовірностей. Тому, природно, я відшукала список праць О.С.Зеленського. ЧОТИРИ!!! статті по 4 сторінки! Хто взагалі надав йому ступінь доктора наук??? ЛЮДИ! ПРО ЯКУ таку пожиттєву стипендію йдеться? Мої знайомі мають більше ста публікацій- і ніяких стипендій. Чи є межі несправедливості у моїй країні?

(с) Дарія Білонога

2. elektrik

elektrik Well-Known Member

3. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

@Mykhaylo Khomchyn, детальніше Хомчине, про те, як пов"язані між собою долі Петра Порошенка і Дар"ї Білоноги.
    Ви помістили Дар"ю в тему про Порошенка.
    А я хотів би взнати, як Ви вважаєте, санкції проти Порошенка добавлять йому голосів на місцевих виборах, чи ні?
    Про маркшрейдерство та інші функціональні аналізи тут сперечатися не станемо. Як і про те, що у Дар"ї відібрало ноги, а в Порошенка не відібрало. Навіщо Ви горе якоїсь жінки тягнете до захисту Порошенка?
    Я коли почав читати, то подумав, що Порошенко призначив їй стипендію, коли ще був Президентом.

4. medwedo berlogsoni

Є такий народний віршик. Ви повинні його знати. А якщо ні, то знайте.

Забувся Путін про Порошенка, а тут якраз перед місцевими виборами "згадав". І це, за його задумов, добавить місць ПЄСу в місцевих радах.
    От така путінська двохходовочка. Йому головне, щоб його "лютий ворог" Порошенко в Україні переміг. Достойний чоловік. Не те що "клоун" Зеленський, з яким так і не вдається ні про що домовитися, крім миру на Донбасі та обміну полоненними.

Ви як особисто вважаєте, Електрику: добавлять путінські санкції Порошенку місць в місцевих радах чи ні?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Який жах! Порошенкові до танців! А ми собі такого не можемо дозволити! А в нас на танці нема часу! А він піариться! А ковід через смог поширюється Україною! А він танцює! А грошей нема! А цибуля дуже дорога! А вони собі танцюють! А від ковіду гинуть люди! А на фронті нема тиші! А де гроші? А чого Порошенко знову піариться? А чому при совку під «Гуцулку Ксеню» не танцював? А його діти мову знають? І знову ковід! А Медведчук шось там купує/продає! Біда! Зрада! А йому до танців!

Людоньки, я скоро почну вірити у потойбічні сили і в те, що вам таки пороблено.

Пригальмуйте трохи. Вгамуйте чи то свою злість, чи то заздрість, чи тупість, чи що вас там зсередини їсть. Або давайте «шкільну програму» за минулий рік повторимо.

Минулого року, коли вам здавалося, що дорога в рай пролягає через обрання вами Голобородька з кіна, ви не тільки собі крила підрізали, ви зламали собі ноги. Обидві.

Вам була задорога цибуля, світло, газ і горілка з ковбасою. Вам по ночах «не спалося», бо на Донбасі стріляють. Ви здіймали ґвалт,що гинуть наші хлопці, але, відверто кажучи, вам чхати на них, аби ваші сиділи вдома героями, які люблять Україну з дивана, наминаючи борщ з пампушками.

Ви верещали про Роттердам+, поняття не маючи що це і з чим його на хліб намазують, але ж Порох на Мальдіви їздив! Вам привиділося, що Президент здає Україну путіну, той його любить і друг навіки, а цукерки Рошен — то найбільша біда, яка руйнує економіку.

І ви нарешті порозумнішали, на халяву захотіли меду з цукатами і вибрали собі подібного.

Що ви отримали? Дорожчу цибулю, горілку і ковбасу, газ і електроенергію, воду і повітря. Путіна в особі Кравчука, Фокіна і всієї ОП. Президента, якому оплачуєте щомісяця не лише його відпочинок, але й короткометражні кіна, а також весь той лохотрон, яким вам щоранку манку заправляють замість масла.

І поки той клятий Порох робить те, що мала б робити ваша влада, а саме: забезпечити необхідним під час пандемії всі мед заклади, турбуватися про онкохворих, дітей в школах, мед працівників у мед закладах, ви і далі кричите: а він! а подивіться! ай-ай! зрада!

Але! Є одне але, яке ви не помітили за виприкуванням зі свого рота жовчі: Порох — не президент, Порошенко — опозиція до нинішньої влади.

І тут стає смішно трохи з вас: ви настільки часто чуєте і бачите його активність в турботі про вас, що, зізнайтесь собі, забувши, кого обрали в президенти, Президентом вважаєте Порошенка.

Отакий шах і мат скрутила вам ваша підсвідомість.

Маєте рацію!
    За Порошенка ніколи б не розтринькали гроші на клапті дороги замість рятувати ваші життя.
    За Порошенка ніколи б не відкривали по другому колу вже відкриті школи, лікарні і ті ж самі дороги.
    За Порошенка не шукали б псячого миру в очах путіна, який вбиває тих, за кого вас так награно душа «болить».
    За Порошенка і економіка була б стабільною.
    За Порошенка і депутати б не говорили про шмар, гумові ляльки і не літали б на парасольках.
    За Порошенка, можливо б, вже й отих чмирів на Донбасі б вичистили і путіна б відтиснули.
    За Порошенка ви б не отримали той сором, який відчуває сьогодні кожен нормальний громадянин, який пересікає кордон, бо там його питають: ви нормальні? як ви могли отаке собі вибрать?

Так, за Порошенка не було б халяви.
    За Порошенка ви б не отримали кіношний рай, за Порошенка ви б працювали день в день, вперто крок за кроком наближаючись до бажаного.

І колись, вже не за Порошенка, ви б отримали ту Україну, про яку мріяли: стабільну, благополучну і мирну. А головне — незалежну!

А поки що іспит ви завалили, хоч вам і здавалося, що ніхто не дізнається, що домашнє завдання не виконано, навчальний матеріал не вивчено.

На часі — перездача. Провалите її — вилетите за двері.

А те, що Порошенко танцює під «Гуцулку Ксеню», — має право. У вас в головах навіть не клацнуло, що хто така гуцулка Ксеня, ви теж дізналися за Порошенка.

Наталка Міщенко

6. Good man

Good man Обычный человек

Славик для меня стал последним случаем, когда я верю в высоконравственность богатого человека на территории экс-СССР. С ним всё ясно, до выборов корчил из себя патриота, но ни разу не назвал Россию врагом, ни разу не выступил против русского языка и т.д. Всегда очень обтекаемо и культурно высказывался. Я ещё удивлялся, почему он это делает. После случаи с депутатством всё встало на свои места. Ему пришлось конкретно голосовать за важные для Украины законы и уже нельзя было отвертеться. Он просто потерял заказы российских олигархов и богатых людей. А тут ещё по декларациям стали прижимать. Сплошные материальные убытки. А из плюсов только стойкая патриотичная позиция. Вот тут вскрылся Славик. Ему важнее первое, он это доказал своим выбором, а слова он может любые рассказывать.

7. Телеграм канал «ПУТЧ» повідомив, що ОП розіслав своїм ЛОМам вимогу активно прив'язувати ЄС до ОПЗЖ - Путч

«В атаку вже включились провладні телеграм канали. Подоляк ініціює обговорення таких тем на телеканалах. Порошенка будуть звинувачувати у взаємопротилежних гріхах, але найголовніше, чого вимагає цей політтехнолог на побігеньках - за будь-яку ціну поруч мають звучати назви ЄС і ОПЗЖ...».
    Не прихована інформаційна атака на ЄС з боку Банкової спостерігається також і в провладних телеграм каналах (сркін 2).

Михаил Подоляк, тобто з ваших темників виходить, що Банкова намагається переконати свого виборця в тому, що Порошенко у свій час втратив контроль над питанням щодо безпеки всієї лінії українського кордону тощо. Ок. І це відверта брехня.
    Ще у вересні 2014 року Україна і члени Нормандського формату погодилися, що на момент виборів контроль за кордоном має бути переданий ОБСЄ, а вже після виборів – Україні.
    У своїх темниках для атаки на Порошенка та партію ЄС ви стверджуєте, що «Росія, ОПЗЖ та Порошенко залишились єдиними, хто захищає «Мінськ» у тому вигляді, як домовленості написані.».
    І це також ваша брехня. Насправді, дійсність дещо інакша. Втративши зовнішньополітичну ініціативу і відпустивши «вагнерівців», у Зеленського підігрували Росії, розраховуючи на взаємні поступки з боку Путіна. Тепер, коли замирення агресора не вдалося, «Слуги ...» шукають винуватців власних провалів.
    FB_IMG_1599483566878.jpg
    FB_IMG_1599483578131.jpg

8. medwedo berlogsoni

Хомчине, я знову задаю просте як двері питання: Чи добавлять російські санкції голосів Порошенку на місцевих виборах?
    Ніхто з порохоботів поки що так і не відповів. Може хоч Ви: неупереджена людина, дасте відповідь? ( :)) - смайлик для Пріуса, щоб він зрозумів, що я іронізую.

• Тупо Тупо x 1
  9. elektrik

elektrik Well-Known Member

Я не вважаю тебе і твого цикуна-дебіла зебедлана,чимось дуже поважним шоб думати про це.:)))

10. Good man

Good man Обычный человек

А я снова напишу на твои слова это:

11. FB_IMG_1599518892937.jpg

• Смішно Смішно x 1
  12. Порошенко не зупиняє війну, бо на ній заробляє – проклятий барига й злодій.
    Зе не зупиняє війну бо не може – такий гарнюня,
    бідолашний що ви на нього напосіли.
    Порошенко не знизує тарифи – бо він покидьок, який свій народ ненавидить.
    Зе не знижує тарифи – бо це не в його компетенції, та й в загалі складно. Не чипайте хлопчика він працює.
    Порошенко не звільнив Авакова, бо разом з ним розкрадав державу на рюкзаках, та всьому іншому.
    Зе особисто поручився за Авакова й залишив на посаді – так він же краще знає, він такий лапочка.
    Порошенко зробив плохий Ротердам + бо сволота й заробляє на різниці.
    У Зе Ротердам + хороший, бо ціна найвигідніша, от молодець розібрався, такий вумний.
    Порошенко їздить на роботу кортежем - от сволота.
    У Зе кортеж в два раза більше й перекриває пів Київа. Не чипайте хлопчика він ж повинен чимось до роботи добиратися, йому ніколи по метрах їздити, він такий зайнятий.
    Порошенко літав літаками бо зажрався вщент.
    Зе не може продати літаки бо в нього стільки важливих справ, а на фронт в загалі рейсові літаки не літають. От бідолашний, так важко працює.
    Порошенко за п’ять років один раз полетів на відпочинок – от сволота як він міг в країні війна, а він відпочиває.
    Зе за 100 днів відпочив 5 разів – ну так він же працює, і взагалі хай відпочиває по довше наш любчику коханий.
    При Порошенко його куми займали посади – не чуване нахабство.
    При Зе вже не тільки однокласники, кварталівці, родичі, а й ті хто в садку на сусідньому горщику сидів - при посадах. Так що ви хотіли щоб він чужих людей набирав – він же повинен знати кому довіряти.
    В оточенні Порошенко всі злочинці.
    А Богдан люстрований не законно і в загалі наш бубочка краще знає кого до себе підпускати.
    Я напевне щось ще не згадала, але у мене є питання: перед Порошенко хоча б хтось вибачитися збирається? Сволота!

(Сергій Куценко)

13. Порошенко не зупиняє війну, бо на ній заробляє – проклятий барига й злодій.
    Зе не зупиняє війну бо не може – такий гарнюня,
    бідолашний що ви на нього напосіли.
    Порошенко не знизує тарифи – бо він покидьок, який свій народ ненавидить.
    Зе не знижує тарифи – бо це не в його компетенції, та й в загалі складно. Не чипайте хлопчика він працює.
    Порошенко не звільнив Авакова, бо разом з ним розкрадав державу на рюкзаках, та всьому іншому.
    Зе особисто поручився за Авакова й залишив на посаді – так він же краще знає, він такий лапочка.
    Порошенко зробив плохий Ротердам + бо сволота й заробляє на різниці.
    У Зе Ротердам + хороший, бо ціна найвигідніша, от молодець розібрався, такий вумний.
    Порошенко їздить на роботу кортежем - от сволота.
    У Зе кортеж в два раза більше й перекриває пів Київа. Не чипайте хлопчика він ж повинен чимось до роботи добиратися, йому ніколи по метрах їздити, він такий зайнятий.
    Порошенко літав літаками бо зажрався вщент.
    Зе не може продати літаки бо в нього стільки важливих справ, а на фронт в загалі рейсові літаки не літають. От бідолашний, так важко працює.
    Порошенко за п’ять років один раз полетів на відпочинок – от сволота як він міг в країні війна, а він відпочиває.
    Зе за 100 днів відпочив 5 разів – ну так він же працює, і взагалі хай відпочиває по довше наш любчику коханий.
    При Порошенко його куми займали посади – не чуване нахабство.
    При Зе вже не тільки однокласники, кварталівці, родичі, а й ті хто в садку на сусідньому горщику сидів - при посадах. Так що ви хотіли щоб він чужих людей набирав – він же повинен знати кому довіряти.
    В оточенні Порошенко всі злочинці.
    А Богдан люстрований не законно і в загалі наш бубочка краще знає кого до себе підпускати.
    Я напевне щось ще не згадала, але у мене є питання: перед Порошенко хоча б хтось вибачитися збирається? Сволота!

(Сергій Куценко)

14. Живу собі на світі
    Щоденно читаю новини
    Щось пишу - мене коментують: читаю
    Здається, трохи в курсі політичних подій
    І от сьогодні, слухаючи по радіо про напад на Балуха, мені подумалось:
    А чому я дізнаюсь про існування руху ветеранів не після "відведення", а по-суті здачі територій, не після смерті Журавля, не після заяв кравчука-фокіна, а після появи Порошенка на марші в День Незалежності.

Очевидно, що здача територій, смерть воїнів, через злочинну бездіяльність (чи діяльність) преЗЕдєнта, глав МО і Генштабу, пропозиції про здачу України, для панів із РВУ не мають ніякого значення. А от поява Порошенка на Хрещатику... Оце так, оце зрада всесвітнього масштабу. Тепер залишається одне питання: із якого корита годується керівництво того руху?

Р.С. А ота вся гидота, що роками заробляла на хворобі і смерті Гандзюк, вже одягла футболки із логотипом: Хто замовив Балуха?
    не тратьте гроші: краще відразу напишіть - Балуха замовив Порошенко (чи його син, чи може й брат).
    Пану Володимиру якнайшвидшого одужання.
    Іван Виговський

15. medwedo berlogsoni

@prius , от Ви, Пріусе, наставили мені "тупо". Що дуже добре, оскільки видно, що Ви читаєте.
    У мене до Вас просте запитання: От якби до Вас Порошенко тягнув руки в отих чорних рукавичках, Ви б ригали, чи радо схопилися за ті руки?
    Бо мене нудить навіть тоді, коли я бачу ті руки на фото. А уявіть собі в натурі: спека, чорні засмальцовані рукавиці, запах від тих рукавиць...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо Тупо x 1
  16. medwedo berlogsoni

Видно що у порохоботів справи швах, якщо вони вже кремлівського провокатора Корчинського на світ божий витягують.

• Тупо Тупо x 1
  17. SHARP`s REVIEW - 8.09.2020:
    (сарказм - последнее прибежище оптимиста)

1 Начну с рейтинга партий, готовых участвовать в местных выборах. Время опроса: 1-3 сентября. Метод: случайная выборка мобильных телефонов равномерно по всем областям страны. Количество респондентов:1890.

Слуга народа - 22,9%;
    Евросолидарность - 18,3%;
    ОПЗЖ - 18,1%;
    Батькивщина - 9,6%;
    "Свобода", Шарий, Ляшко, Смешко - в пределах 3%;
    Около 18% разбросаны по партиям, которые 3% минус.

Эти рейтинги есть и в ОПУ, поэтому на прошлой неделе Подоляку и Тимошенко (отвечают за СМИ и PR) дана команда всеми способами отождествлять в публичном пространстве ЕС и ОПЗЖ. В частности, по всем ТГ-каналам, выкупленным ОПУ, разносится тезис, что действия ДНР/России по срыву перемирия носят провокационный характер, успехи Зе по урегулированию конфликта на Донбассе не нравятся Кремлю, который перед местными выборами в Украине решил сыграть на стороне ОПЗЖ и ЕС.

2 В русле предыдущего пункта идут спущенные с Банковой директивы держать подвешенным вопрос персональных претензий к Порошенко со стороны "общественности", в частности, РВУ - междусобойчика, забитого кремлёвскими сексотами. Но здесь работает эффект бумеранга: ребята уже вторые сутки принимают в комментариях со всех сторон, а десятки настоящих ветеранов дистанцировались от этой хрени. Скоро единственной головной болью РВУ станет дилемма: какие шарики нести в своей колонне - зелёные или красные.

3 По срыву "перемирия".

Никакого перемирия не было. Ситуация на Донбассе - управляемый из Москвы процесс. Просто путин дал зермаку аванс длиной в 40 дней, показав, что может держать в узде своих марионеток. Цена аванса: начало прямых переговоров с ОРДЛО. Зе условия принял и с этой целью закинул в ТКГ Фокина. Но Пу этого мало, и по кналам с/с он дал понять, что, если наш генералиссимус не отдаст ему должок в ближайшие недели, напряжённость на фронте будет нарастать, достигнув своего апогея в тютельку перед местными выборами.

Спойлер. В ближайшее время на Г+Г и медведчуковских каналах: "Мы вынуждены идти в русле Минских договорённостей, которые подписал Порошенко (на этом основной акцент!), поэтому для сохранения человеческих жизней нужно начать диалог с Донбассом - там тоже наши люди."

Никакие "наши люди" к переговорам не допущены, а диалог с террористами преступен. И моя позиция в этом вопросе совпадает с позицией Голды Меир: "Мы хотим жить. Наши соседи хотят видеть нас мертвыми. Это не оставляет пространства для компромисса."

4 Одной строкой:

☑️ Зеленский сегодня посетит сразу две области - Сумскую и Житомирскую.

Прибежали в избу дети:
    Бать, прости, нам очень жаль...
    Вместо Пороха приедет
    К нам зелёная лошарь

☑️ Кипр расследует законность выдачи паспортов Коломойскому.

Беню считают жуликом почти во всех странах. И только в Украине он почётный д`Артаньян и владелец личного президента. Понавыбирали.

☑️ СМИ: в Киеве сотрудник СБУ крышевал путан.

И чё? У нас глава СБУ крышует клоунов. Чем путаны хуже?

☑️ Украинского посла вернули в Минск.

Вот и всё, Джерри, вот и всё... Тот случай, когда яйца не стальные, а дешёвая подделка фаберже с Привоза.

☑️ Участвовать в учениях РФ "Кавказ-2020" отказались две страны из шести - Индия и Азербайджан.

Отказались на следующий день после того, как вблизи Кавказа покружила ударная группа американских самолётов, способных нести ЯО. Совпадение? Не думаю...

☑️ Саудовская Аравия обвалила цены на нефть, а евро превысил 90 рублей после заявления Германии по СП-2.

Много ходов очка. Как европейцы живут с такой нестабильной валютой?)

☑️ Навальный вышел из комы.

Навальный вышел, а Россия по-прежнему на искусственной вентиляции мозгов. Только там мог родиться эвфемизм: "убивать его было не выгодно".

☑️ Саакашвили согласился стать премьером Грузии. Но не на полный срок.

Карлсон отсидит полный срок, только если его посадить. А пока полёты по крышам продолжаются, и он займёт любой пост, где готовы слушать его бе-бе-бе.

☑️ В Крыму вводят третий этап ограничений подачи воды.

Да хоть седьмой. Камни с неба плавно превращаются в камни в почках.

☑️ В Беларуси из-за протестов стали заканчиваться деньги - за 2 недели потрачено 15% золотовалютных резервов.

Не проблема. Российские пенсионеры помогут - им не впервой.

5 Антирекорд летальных случаев: от covid в понедельник умерли 57 украинцев.

Плохо. Но дам совет. Специалистами Берлинского университета им. Гумбольдта установлено, что больше шансов противостоять коронавирусу у тех, в чьем меню кисломолочные продукты и квашеная капуста - они содействуют нормализации липидного и углеводного обмена. Берегите себя, родных и нервы.

Кстати, о нервах. Здесь капуста не поможет, и если вы спорите с идиотом, то, вероятно, это же самое делает и он. На самом деле, некоторые разговоры я называю "не стоило вытащенных наушников".

Всех Наташ с Днём ангела!

Шануймося, бандерівці, та робимо своє!

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можливо до когось дійде. Санкцій проти борцуна Зеленського нема. Санкції є проти Порошенка.

19. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

ЛЕЩЕНКО ТУТ
    ⚡️Наши инсайдеры сообщают о ключевых тезисах методички, которую будет использовать Петр Порошенко и его партия на местных выборах.

Вопреки фиаско в 2019 году, Порошенко пытается превратить местные выборы-2020 в четвертый тур выборов президента. Риторика экс-президента построена не на местной проблематике, а на всеукраинской повестке дня, которая содержит в себе множество манипуляций и банального обмана.

Так, в своих выступлениях Порошенко предписано использовать оборот о том, что "местные выборы - это не только о канализации, о лифтах или ремонте дорог, это об Украине и ее свободе”. Дальше методичка предписывает Порошенко переходить к обвинениям в предательстве, опираясь на запутанную историю с вагнеровцами, озвученную депутатами “ЕС” Алексеем Гончаренко и Владимиром Арьев.

Эти обороты Порошенко уже обкатал во время митингов во Львовской области, и ожидается, продолжит их использовать далее.

Также Порошенко предписано заявлять, что партия “Европейская солидарность” является “единственной проукраинской оппозиционной партией в Раде”. При этом он вообще не упоминает о существовании партии “Голос”, исходя из правила, что любое упоминание будет для них рекламой. Таким образом, Порошенко занимается перетягиванием избирателей “Голоса”.

Чтобы усилить драматизм ситуации, Порошенко будет говорить, что в Раде есть еще одна оппозиционная сила — ОПЗЖ, но она является “пятой колонной Кремля”. Этот популярный в политике перевод ситуации в “черно-белый выбор”, когда находят одиозного оппонента и пытаются спозиционироваться на его фоне.

От себя добавлю, что ОПЗЖ получила значительное влияние на рынке дизельного топлива, сжиженного газа и масс-медиа именно благодаря президенту Порошенко и подконтрольным ему СБУ, Антимонопольному комитету, Нацраде по телевидению и судам.

⛔️Также в своей риторике Порошенко будет использовать образ жертвы и говорить о “расправе" властей над “Прямым” путем отъема лицензий - при этом Порошенко не будет уточнять, что лицензии забрали не у телеканала “Прямой”, у радио “Прямой ФМ”, которые были выделены ему всего в 6 городах, и в двух из них станция в течение года так и не начала вещание. При этом Порошенко, конечно же, не упоминает о том, что холдинг “Прямой” является примером политической коррупции, когда семья Януковича отдала телеканал “Тонис” (“Прямой”) окружению Порошенко в обмен за непреследование их.

Представляя на митинге стоящих рядом соратников по партии, Порошенко будет называть их “наш парламентский спецназ, который защищает Украину”. При этом, конечно, Порошенко будет опускать тот факт, что Николай Княжицкий является кумом ФСБшника Владимира Сивковича, сбежавшего в Россию и причастному к первой крови на Майдане в 2013 году. А Степан Кубив лично вводил санкции против конкурентов структур Медведчука на рынке сжиженного газа в 2017 году.

❌Таким образом, вывод очевидный: методичка Порошенко на местных выборах построена на переключении внимания с локальной проблематики на всеукраинскую повестку дня и содержит в себе множество примеров обмана и манипуляции. Делается это с целью по итогам местных выборов объявить о утрате легитимности нынешней властью и совместно с ОПЗЖ начать раскачивать ситуацию для проведения досрочных парламентских выборов.

Как вам риторика Порошенко?

• Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)