Поговорим о России.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем kertis, 15 січ 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. STK

STK Дуже важлива персона

Ти ж раніше писала, що руси - це не слов'яни, слов'яни були їхніми рабами ;)
    Не знаю, ніколи не чув про слов'янську мову, є слов'янська група мов.
    Знов сама собі заперечуєш.
    Російської імперії, в Київській Русі офіційною була мова створена на основі церковнослов'янської, тобто болгарської.
    Якщо фінську, або естонську ви розумієте краще за слов'янські мови, тоді ні.
    Поляків, чехів, сербів, болгарів теж руси завоювали? А то щось в них мови схожі на мову завойовників східних слов'ян. :rolleyes:
    Нда, логіка в тебе оригінальна... Це виходить, що й поляки не слов'яни, бо українську мову розуміють не краще за росіян :yahoo:
    Це ти витягуєш те, чого нема, тому й вилазять постійно логічні нестиковки, але такі дрібниці фанатиків не хвилюють, для них віра важливіша за факти :pardon:

2. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

СТК, если уж берешься отвечать, то улавливай смысл написанного. Навыдергивал цитат и умничаешь. А этой фразы не заметил?:

3. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Жаль. Похвастаться родственниками не сможете. Мои родственники украинский (полтавский диалект) понимают без проблем. Польский - примерно, как у вас гуцульский. С пятого раза.

4. Оникс

Оникс Well-Known Member

Хвастаться - не в моих правилах. Я ими горжусь и не без причин. :)
    И, простите, Вам не поверю. Если Ваши родственники не жили в Украине, не работали, а просто приезжают 1 раз в 2-3 года или вообще не были на территории Украины, украинскую речь они будут понимать так же, как англичанин французский. :)
    Проверено не только на моих родственниках. :)

5. STK

STK Дуже важлива персона

Смисла в написаному не так і багато, ти в різних частинах допису сама собі заперечуєш.
    Що ти написала, те я й повисмикував, від себе нічого не дописував.
    Нащо ж було так розпинатись про те, що російська - це не зовсім слов'янська мова? Написала б просто, що слов'янська мова русів - це ще не привід для того, щоб вважати їх слов'янами.

6. STK

STK Дуже важлива персона

Тільки полтавський? А літературну українську? Бо сучасний полтавський діалект - це вже ближче до творчості Данилка-Сердючки, як до Шевченка.

7. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Кукурузина переезжает

8. Оникс

Оникс Well-Known Member

Я вообще не пойму, как можно планировать такие высотки в старом Питере...

9. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Отодвинут куда-нибудь подальше, территории много.

10. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Поближе к Вашему финскому домику?

11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

От якби ми ще й свою рідну мову розуміли та оберігали по суті. Де ті "тато" та "тятя" подівалися?

12. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Несколько лет жили. Папа у меня военный инженер, посылали работать. Но с самого начала без проблем. Это с их слов. Можете, конечно, не верить. Я Вам тоже не всегда верю, уж и меня простите :pardon:

13. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

А как у вас отец называется? разве не тато?

14. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Вообще-то я и имела в виду украинскую литературную. Разве в ее основе не полтавский диалект? Ваши дикторы на ТВ на какой говорят? Вот я о такой :)

15. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Ну вот видишь :). Все ты понял, не так и сложно оказалось. Это и есть смысл. А ты помнишь те украинские слова, которые мы с тобой на ОФ не могли перевести? Просто интересно, может, тут кто-нибудь переведет...:)

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та в мене ТАТО і "контора" замість "офісу".

17. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

А у других вместо тато папа? или кто-то еще?

18. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Ой,... о_О, а шо, есть славянские руны???

И сколько там футарков?

19. Акулина

Акулина Зубастая рыбка

Ну, есть такая мысль :). Вот картинки:
    http://www.google.ru/images?q=славя...tle&resnum=2&ved=0CDAQsAQwAQ&biw=1000&bih=864
    И статьи найти несложно. Не могу сказать, что это все доказано, но, впрочем, а что в истории вообще доказано? Куда не кинься сплошное разномнение :pardon:.

20. antihrist

antihrist Well-Known Member

Ну коль уж тема пошла в область лингвистики, может кто ответить из собственного опыта, есть ли реальная языковая граница между Украиной и Россией?
    Общаясь с немалым числом уроженцев Украины, сложилось мнение, что при путешествии из Москвы в Киев сначала русский язык сменяется хохлацким (малороссийским) наречием, которое плавно переходит в украинский "суржик", и только потом, ближе к карпатам,превращается в чистую соловьинную украиньскую мову. Или это ложь?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)