Особливості підключення проточного підігрівача

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Boris_Kiev, 30 лип 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У зв’язку з плановим відключенням підігріву води (профілактика на 2-3 тижні) і подальшим зменшенням температури підігріву води, вирішив терміново поставити проточний електропідігрівач, наприклад ATMOR.
    Реально електромережа витримає 5 кілоВатт.
    Зазвичай на вхідний штуцер ATMOR’а подають воду гнучким шлангом від «душового» штуцера змішувача у ванній кімнаті. А на «вихід» підігрівача підключається душовий шланг. Є ще підігрівачі з виходом «кран/душ».
    Дружина хоче щоби я встановив у ванній кімнаті варіант «кран-душ», оскільки деякі дрібні «делікатні» речі вона не довіряє пральній машині.
    Але я наполягаю на тому, щоби підігрівач стояв за стіною (у сортирі або на кухні). З тієї причини, що дружина іноді прискає душем на 360 градусів навколо і я реально боюся затікання на фазову клему підігрівача, попри бризкоозахищену конструкцію приладу.
    УЗО, що спрацьовує від диференціального струму 10 міліАмпер (для ванних кімнат), існує тільки на робочий струм 16 А, а мені потрібно 30 А (з запасом).
    А якщо ATMOR буде за стінкою, тоді я спокійно поставлю УЗО 32А 30 мА.

Тож прошу підказати:
    1 – як «пройти» стінку, точніше перегородку – гіпсоблок+кахель? Просто пропустити гнучкі шланги і замазати герметиком – негламурно.
    Використати якісь прохідні штуцери (фітинги чи як вони дражняться) – «папа-папа ½ дюйми», накрутивши гнучки шланги з обох сторін?
    2 – як у такому випадку реалізувати варіант «кран-душ»? Я не бачив «однотрубних» перемикачів, тільки у комплекті зі змішувачем.

Міняти електропроводку або ставити накопичувальний бойлер зараз не збираюся, оскільки у планах – серйозний ремонт квартири. Тому ставлю «проточник» і буду вдячний за корисні поради в плані наведених «захцянок» - моїх і дружини.

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Борис - гляньте цены, может статся что ваш проточник затянет куда больше чем бойлер без выгибосов функцию выполняет а че еще от него надо ....

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І шо?
    Ну затече, далі що?
    Боря, я все більше і більше сумніваюсь в Вашій освіті.

---------- Додано в 23:45 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ----------

Боря, Боря...
    Де ж Ви живете, на якому хуторі...
    В асортименті. Від 10 до 100 ампер навіть в Стрию є. :)))

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:45 ----------

Нафіга її міняти?
    Можете нормально пояснити, що Вам потрібно?

4. Boris_Kiev

Васю, струменем з душа по фазі - що буде?
    Я у середні шкільні роки глушив струмом коропів, які плавали у ванні. Вони вистрибували по стіні на півтора метри вгору.

Ясна річ, можна підметушитися з додатковим захисним контуром "ванна-труба-підігрівач-дротина 6...10 квадратів на щиток" тощо. І все одно ризик залишається.
    Ви на собі не відчували удар від 30 мА до спрацювання УЗО?
    Здоров"ям дружини ризикувати не буду.

---------- Додано в 23:51 ---------- Попередній допис був написаний в 23:49 ----------

І в Києві є. Тільки після числа Ампер стоїть циферка 30 або 100 міліампер - різність струмів у фазі та нулі.
    А мені потрібно на 10 міліампер.

---------- Додано в 23:52 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ----------

Для семикіловатного бойлера. Є слабка ділянка, тож я обмежуся 5 кВт.

5. VasMT

А чому б не під'єднати до центрального "входу" гарячої води, аби мати горячу воду і в ванній і в кухні? Чи ви з одноразових тарілок їсте? :mocking:

6. Boris_Kiev

Я ставлю малопотужний підігрівач як "бустер" і "аварійну електротягу".
    Гріти воду з "холодної труби" взимку - не потягне. Підігріти ледь гарячу - потягне. Влітку підігріти холодну - потягне (3 л/хв, додаткових 25 градусів).
    Але якщо намертво врізати у трубу гарячої води, то в момент перекриття стояка дівайсу не буде що гріти. Іноді під час профілактичних робіт дурні жеківські сантехніки перекривають стояки "умовно гарячої води", щоби в якоїсь дурної бабки не крутився лічильник при помилковому відкриванні не того крану.

7. VasMT

Мабуть, Боря, Ви прогуляли весь курс фізики, і купили залік із неї. :)))
    Нічого не буде, бо струмінь розсипається на окремі краплі в декількох сантиметрах від змішувача.
    Але це не головне.
    Головне те, що рідного захисту вистачить з головою.
    Коли Ваша дружина пірне, вкиньте в воду фен, вштиркнутий в розетку. Тоді шандарахне.
    А так ні. Чи Ви думаєте, що боговибрана нація дурніша за титульну? :mocking:

З чого такі висновки?

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ----------

Так там захист від "дурака" стоїть. Нема води - нема підігріву.

8. Boris_Kiev

Є глибоко під цеглою ділянка старого люмінію 2,5...3 квадрати і стара монтажна коробка. Перекладатиму тільки під час капремонту.

Я не це мав на увазі. Нема води в умовногарячій трубі - не буде підігрітої води в квартирі. Я не хочу прив"язуватися до конкретної труби, тому і причеплюся до змішувача. Усі так роблять.

Щодо "картинки" з написом 100А 10 мА - картинку я теж бачив. Але на практиці це дефіцит. Людина, яка в темі, сказала, що таке буде коштувати більше половини вартості бойлера.

Кароче, ставлю підігрівач в сортирі.
    Залишаються два запитання:
    1 - прохід стіни (фітінг чи як його) приблизно 140 мм
    2 - "монофонічний" (однотрубний) перемикач "душ-гусак".

9. VasMT

Мало.
    Ну з цього треба було починати, а не морочити голову.

Стіна яка? Стандарт: плитка, штукатурка, цегла, штукатурка, чи обої, бетон, плитка?

10. Boris_Kiev

Хіба я це не писав у першому же пості?

Гіпсопанель. Кахель на метр не доходить до стелі.

11. VasMT

Значить вся біда в плитці.
    Дрелька є?
    Купляємо такий прибасбас, -
    Коштує гривень до сорока. Китайський. Називається "балєрінка". Інших конструкцій не раджу. Дорожче, а толку менше.
    Ріжем дірку в плитці, далі тупо вишкробуємо ножем і викруткою діру в гіпсі. І всьо. Шланги зараз не проблема. Якої хош довжини. На крайняк можна зліпити два докупи.
    Все одно це врємянка, тому нема чого заморочуватись на всякі фітінги-шмітінги.

• Подобається Подобається x 1
  12. Varvar

Varvar Well-Known Member

бувають такі.
    ставляться між між змішувачем і "гусаком", і відповідно мають вихід на шланг душа..
    правду кажучи, дуже ненадійний перемикач.
    виглядає приблизно так як під номером 1 (щоб переключити треба потягнути/натиснути):
    таких як під номером 2 не бачив окремо, але вони мабуть надійніші будуть (принцип роботи інший).
    такий як під номером 1 ненадійний - сам переконався.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)