Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Не слипнется?
    Ну, и ладушки!

2. olya_d

olya_d Well-Known Member

Минулої суботи випадково натрапила на кулінарну програму домашньої кухні, дуже мені сподобалась. Знайшла сайт, файні там переписи (але по польськи):
    Ewa Gotuje

Щосуботи по Полсаті 11.15

• Подобається Подобається x 2
  3. Alter

Alter Well-Known Member

Ну, не втримаюсь. Повар з мене ніякий, але все ж маю що вам запропонувати.
    Щоправда не зовсім кухня, швидше бар.
    Чи знає шановне паньство такий лікер Шерідан? Пречудовий напій, я його полюбляю, але ж і коштує відповідно...
    А тепер слухайте що і як
    Приготуйте дві пляшки(якщо звичайно у вас не завалялась оригінальна подвійна пляшка з-під Шерідан), банку згущеного молока і банку згущеного молока з какао, 4 яйця, ванілін і пляшку горілки.
    А тепер все просто: відокремте 4 жовтки, гарно збийте їх, додавши цуть-цуть ванілінчику, змішайте з банкою згущенки і долийте півпляшки горілки.
    Згущенку з какао перемішуєте з рештою горілки - вже без жовтків та ваніліну.
    Заливаєте в пляшки і гарно збовтуєте.
    Те що в мене вийшло від шерідану відрізнялось настільки несуттєво, що якби поряд стояли два келішки - оригінал і "підробка" - Я Б МАБУТЬ НІ НА ЗАПАХ, НІ НА КОЛІР, НІ НА СМАК НЕ ВІДРІЗНИВ. :good:

P.S.
    1)Горілка.Вміст алкоголю можна збільшувати, тут такий собі делікатний варіант.То вже як кому смакує, ну а міцність гадаю, всі в стані вирахувати :). Горілку бажано взяти хорошу, звичайно не Русскій стандарт-бо за ті гроші можна і шерідан купити :), але принаймні якусь не зовсім паршиву. Я брав зелену марку, можна хортицю, але найкраще було б хороший спирт - у відповідних пропорціях.
    2)Згущенка. Згущенку можна взяти без какао, а просто потім долити розчинної чи заварної кави. Але майте на увазі- зараз у магазинах багато поганої, бажано все ж знайти справжню.
    3)Ванілін не обовязковий-теж на любителя.
    4)Нарахунок строку придатності такого продукту - питання відкрите. З одного боку жовтки. З іншого - там же спирт...принаймні тиждень в мене простояло без побічних ефектів (не в холодильнику).
    5)Для педантів - якщо вже хочете добитися ідентичності, то мабуть правильніше зробити навпаки-жовтки давати в кавову частину, і кави побільше-щоб темніше було, аж до шоколадного кольору. А у світлу частину дати вершків. Я просто лінивий, і завжди обираю спрощений варіант.

Останнє редагування: 19 бер 2011
    • Подобається Подобається x 6
  4. Honda

Honda Well-Known Member

Напекла блінчиків ( але шось для себе одної забагато :) ), смакувала з чорничним і малиновим варенням.

• Подобається Подобається x 3
  5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Зранку оладки з згущьонкою,чай,кава.
    Кекс інжирний спекла,розсіл з домашньої курки,"равлики" зі смаком піцци теж,ще шуба планується.

• Подобається Подобається x 5
  6. Honda

Honda Well-Known Member

А шо то таке? ;)

• Подобається Подобається x 1
  7. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

:good:
    А в нас вже є:nyam2:

8. Alias

А у нас може й не бути:)) Щось лінь напала.Може завтра....

9. Зупа фасольова.Решта буде завтра.Сил нема,шестиденний робочий тиждень з раннім вставанням...:dntknw::dntknw::dntknw:

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

:preved: :preved: :preved: :preved: :preved: Навіть не думала про те, щоб його самій спробувати зробити! Буду обов'язково пробувати робити, бо колись пробувала і мені ну дуже сподобався! А ціна ще й як кусається.. Дякую за рецепт!! :good:

11. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Единственное, что меня смущает в рецепте ликёра, так это водка. Во всяком случае каверы Бейлиза и Адвоката (что мне нравятся и кмк не отличаются от оригинала) требуют коньячного спирта, а не водки.

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Мене теж це турбує, бо горілки не п'ю. Але думаю, що з тими компонентами вона ж не буде така, як в чистому вигляді. Тобто смак деформується..
    До речі, мені її водою розбавити, якщо хочу слабшим напій зробити?

13. Bambook

Bambook Persona non grata

Ми з дружиною наробили пісних голубців. Голубці в нас взагалі нечасто бувають, тому дуже горді з себе.
    Зробили маленьке відкриття - з савойською капустою замість білокачанної набагато смачніше!

• Подобається Подобається x 9
  14. Alter

Alter Well-Known Member

Повторюся - хороша горілка :)
    мінімум присмаків і 0,0 сторонніх запахів
    якщо є спирт - то краще
    коньячний - то взагалі прекрасно :good:
    але ж це речі очевидні ;)

15. Sauer

Sauer Well-Known Member

Вашій мамі зять часом не потрібен?!:scratch_one-s_head:

Останнє редагування модератором: 21 бер 2011
    • Подобається Подобається x 10
  16. poetka

poetka Дуже важлива персона

Суперовий на фотці вийшов....як смак сподобався??????:)

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:06 ----------

Рецепт в студію....На вигляд просто шикарні....

17. Alias

та вже майже нема..мабуть сподобався:)

рецепт під фоткою.Стирила на ДП:)

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

Нєа:)) Запізнилися...

• Подобається Подобається x 6
  18. Sauer

Sauer Well-Known Member

Блін:sorry:...:suicide:

• Подобається Подобається x 5
  19. Summer

Summer Well-Known Member

в мене нині свято живота )) і печінка, і салат по селянські, і риба запечена у фользі з лимоном, і канапки з шпротами та ківі, і салат з часником :)

• Подобається Подобається x 9
  20. Sauer

Sauer Well-Known Member

а де твій аватар? :)