Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. шахрай

шахрай Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Ці рішення місцевих рад незаконні,тому що вони законодавчо невпроваджені(нема ще такого закону щодо регіональних мов),опротестовані місцевими прокурорами та й зроблені ким-московськими поплічниками(КПУ,ПСПУ,ПР)

2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Скажите, что-то изменилось от того, что профФесор затараторил чистА на державнiй?

• Подобається Подобається x 1
  3. Ізольда

Ізольда Well-Known Member

Піймали, що тут зробиш :) Дякую

Зенику, ви вже в котрий раз персмикуєте. Чи я сказала, що хтось конкретний намагається заборонити російську мову? Хіба у цьому реченні були якісь звинувачення? Якщо ви вже їх побачили, то це є проблеми виключно вашого світосприйняття. Не шукайте всюди ворогів, добре? :)
    Але приємно, що ви важаєте мій вплив на "російськомовних" таким великим, що одне моє речення здібне щось у них пробудити. Почуваю себе ледь не Жанною Д'Арк. Де ти, моє військо?:):):)

Раджу вам слідкувати за тим, що ви пишете, бо ваші слова іноді можуть зачепити. В них стільки незрозумілої агресії. Тільки уявіть, якщо б вас у подібному звинуватили? Звідки така неповага до чужої точки зору? І ви ще пишете про якесь терпіння?
    Навчіться поважати інших, і тоді поважатимуть вас.

Я вже зрозуміла, що на цьому форумі треба писати до блювоти однозначні речення та твердження, щоб ніхто не міг їх перекрутити та звинуватити мене Бо зна в чому.

4. шахрай

шахрай Well-Known Member

Давно пора.А якщо б він пішов у відставку...На пенсію,в Донбас як сказав 1 політик

5. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Так само,як і бажання угорця,поляка,чеха...Для того,щоб нікого не скривдити і існує державна мова,яку у школі вивчали всі,хто народився в Україні або в УРСР.Чому російська може бути мовою міжнародного спілкування, а українська ні? Тим більше в Україні...

6. no_coment

no_coment Well-Known Member

А з чого Ви узяли, що тут, усі, повально, бажають бачити російську - другою державною? Я виступаю за можливість вільно користатися нею, отримувати нею потрібну інформацію -все!
    Сьогодні величезна кількість видань видається російською, телеканали та рідіохвилі "віщають" теж російською, і т.п і т.д. Безперечно постає питання сталого розвитку саме ......української мови! Так!

Але, я проти того, щоб примусово закривали школи з російською мовою викладання (наприклад, у Криму), а на їх місці (примусово) відкривали україномовні, але вже БЕЗ вивчення російської мови. Відкривайте НОВІ - українські!, а російські (якщо стануть непотрібними) відімруть самі пособі!

Я проти того, щоб всі кінофільми (в кінопалацах) були дубльовані російською, але я й проти того, щоб російський дубляж зник взагалі (а до цього вже все йдеться)! Розділяйте сеанси на український та російський дубляж, наприклад. Якщо, у Луганську існує навіть невелика кількість бажаючих дивитися фільм з українським перекладом їх право має бути захищене законом рівно як і право "російськомовних" львів'ян в свому рідному місті дивитися фільм російською!
    Чим більше попиту на фільм з українським дубляжем - тим гірше для російського (дивишься і такі сеанси стануть непотрібними)
    І так далі!

Я хочу слухати цікаву, якісну українську пісню - пишіть її! Але, я проти примусового обмеження використання "іншомовної", типу "нізькопробної", за любих причин (навіть декларативних заяв, що лунають у коридорах львіської мерії).

Люди мають мати вибір - що слухати, що читати, що дивитися! В інший спосіб, це буде виглядати як обмеження існуючих прав, а не придбання нових!
    Кожен україномовний має право, у власній країні, отримувати інформацію власною, українською мовою! Це - безперечно! Але і ті громадяни України, яким пасує отримувати інформацію російською (якщо такі є?) не повинні бути обмежані у своїх правах!

Розвиток української мови вкрай необхідний, але він не повинен здійснюватися за рахунок обмеження використання інших мов!

Але, декому здається, що сьогодення України, це як переїзд в нову квартиру, куди можна не брати нічого зі старого помешкання! На жаль - це зовсім не ТАК!

P.S. (рос.) "Послушай, Зин - не трогай шурина. Какой ни есть, а он - родня!.." (В.Висоцький)

• Подобається Подобається x 2
  7. Дальневосточник

Лирическое отступление: на днях показали венгерское село - в Карпатах.Село ухоженное,видно с первого взгляда - люди трудолюбивые. Там русский язык -да и украинский - знают всего несколько человек. Остальные - только венгерский. Они читают венгерские газеты, смотрят венгерское телевидение...На вопрос о выборах сказали так - раньше писали в бюллетенях по-венгерски - люди ходили. А теперь - не ходят, потому что прочитать не могут...
    Это - наши с Вами сограждане. И мы с Вами - выбрав в свое время депутатов, принявших нынешнюю конституцию лишили их права голоса (державна мова!)...
    Что - нельзя отпечатать несколько тысяч бюллетеней на венгерском и украинском? Краски жалко? Да нет, в мозгах наших - мрак, слышим только себя, решаем за всех - как правильно...
    P.S. to no_coment: спасибо! Я так написать не могу - не забываю, откуда я пишу на Львовском форуме....

8. І.Павлович

Обмеження іноземних мов на користь розвитку державної - міжнародна практика.А з приводу шкіл - національні громади мають право їх відкривати, це затверджено ООН. Про Крим: Там багато українських шкіл?!Я маю іншу інформацію...

9. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

:o щось тут не так...

10. І.Павлович

А це вже,нажаль,наслідки радянських часів.Де ж вони вчилися?І де вчаться їх діти?І де вони були щонайменьше 50 років? А взагалі,мені здаеться, що це "утка".

11. no_coment

Ось так вони "кляті комуняки" насаджували російську :crazy: ! Хоча, направду, я підтвержую, що "за Карпатами" існуює безліч угорських поселень де шанують угорську (написи на сільрадах теж угорською, навіть угорські прапори висять), і т.д. Але і російську і українську там знають (правильніше буде - щось середнє між цими мовами), але порозумітися - можливо! Взагалі, я, особисто, постійно відпочиваю, з родиною, в Закарпатті! Там надзвичайно приємні люди!

12. Дальневосточник

Шо видел - то видел.
    P.S. в советские времена было так - расскажешь о случае "-это нетепично, обобщаете!"...укажешь фамилию, адрес "- уродливое явление"....(если не ошибаюсь - Илья Ильф)

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

«Те, що зараз політичні сили почали збирати підписи на підтримку референдуму, я вважаю, політичним шахрайством. Політики живуть тільки 30 вересня, не думають про завтрашній день, про цілісність держави, а думають про те, як одержати найбільшу кількість голосів у парламенті», - сказав І.Пукшин.для надання російській мові статусу другої державної мови, як це пропонує зробити Партія регіонів, необхідно пройти п`ять етапів. «Статус державної мови є питанням першого розділу Конституції. Аби внести до неї зміни, необхідно пройти наступні етапи: внесення до парламенту законопроекту або Президентом, або 150 депутатами, одержати висновок Конституційного Суду, при першому голосуванні в парламенті одержати 226 голосів, а під час другого голосування – 300 голосів депутатів, і лише після цього проводити референдум», - підкреслив заступник глави Секретаріату Президента.http://www.unian.net/ukr/news/news-212728.html

14. no_coment

Утопия!

15. Дальневосточник

Если идти по-закону - видимо, да.
    Ну так у нас уже давно действуют "договоренности"....
    Знаете - даже если ничего не выйдет - как с кучмовским референдумом - то все равно кость в горле у некоторых политиков застрянет, не даст свободно болтать...

16. no_coment

Безусловно!

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

....а оце вже не порядок.....чому це на приміщенні українського органу влади немає українського прапору!
    Єдиній країні - єдину владу!

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Прем`єр-міністр Віктор Янукович під час відвідин Житомирської області неабияк здивував учасників мітингів нежданими одкровеннями
    У Черняхові, де на мітингу зібралося близько 500 чоловік, прем`єр розповів, що опинився в політиці випадково і, судячи з усього, не по своїй волі. "Працював, очолював підприємства. І ось вже десять років як став чиновником і, так би мовити, вліз у дерьмо", - заявив Віктор Янукович. Прем`єр звертався до мітингуючих по-українськи і лише останнє слово вимовив чистою російською мовою.:8:

19. Ізольда

Ізольда Well-Known Member

Серед ваших опонентів по цій темі, шановний Павловичу, немає тих, хто не поважає. Якщо в вас хвате сил, перечитайте всі дописи - всі свідомо розуміють, що вони живуть у державі Україна, а не в Росії чи Китаї.
    Тут головна суперечка йде через те, що деякі особистості намагються всіх причесати під одни гребінець. Ну не можуть люди думати однаково по всіх питаннях.
    Мабуть ви здивуєтесь, але я також підтримую російську хіба що як регіональну мову. Судячи з тієї ситуації "розколу" суспільства, яку намагаються нам нав'язати політикани, двомовніть викличе чимало громадських заворушень. Стосовно НАТО: перед тим, як визначитись проти чи за, я перечитала багато літератури про Альянс: історію створення, законодавчу базу, приклади країн, що вступили, наслідки з цього вступу і зробила свій висновок. І я більше ніж впевнена, форумляни, що теж проти НАТО, мають таку ж теоретичну підготовку.
    ДО речі, я так само як і ви, російськомовна, про що вже неодноразово тут казала.

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

....задовольніть мою цікавість: що означає, що Ви російськомовна? Не подумайте, що я пришпилююсь чи хочу образити - зовсім ні, просто мені цікаво як Ви це розумієте, щоб зрозуміти самому...

а де твій аватар? :)