Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Ви не надійтесь, а з нетерпінням чекайте:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вообще я вижу будущих граждан Украины (не только у тех у кого написано в графе национальность -украинец), красивых высокообразованных людей, частью мировой культуры и элиты, свободно владеющих минимум тремя языками, переходящих в общении с одного на другой легко вне зависмости от темы (технической либо гуманитарной), знающих и цитирующих классиков, уважающих собеседников. А не таких хныкающих о вечном угнетении: «А чего они нас не поважают, чому нашей ГОСУДАРСТВЕННОЙ мовой не говорят ?» , «Чего в Крыму на моей родной ГОСУДАРСТВЕННОЙ мове продавцы не отвечают ?» Это психология лузеров и любви к мове не добъешся.

Ребята, какой же у вас преимущество перед многими - минимум двуязычие и влияние двух культур с детства ! Многие года тратят на изучение и понимание и языка и культуры, стараясь расширить свой кругозор. А тут так и без усилий - все уже есть. И зачем скрежетать зубами, и губить то, что досталось вам легко с детства, вместо того чтобы развивать ?

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Пральна! А кто стает лузерами? Впрочем, лузерам все равно не понять. А победители и так знают.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Єсть ТАКая позіция, без хникання:
    Вам подобається?

Який Крим? У Львові повно продавців, що не володіють МОВОЮ. Не очікуйте, що українці будуть підтримувати опщєпанятний, доки не щезне небезпека для СВОЄЇ.
    Нема в україні "двуязичія". Є суржикоязичіє і плутанина валют гривня/рубль. "В гробу" я бачу ТАКе "вліяніє"...
    неможливо поважати "собєсєдніка", який стверджує, що твого народу не існує, тільки "южнарусскій говар".
    Чорнобильцю, на на німецькому чи польському форумі Ви ТАКож на опщєпанятнам звертаєтеся до титульних мешканців?

Ага...
    Я к вам пріду
    в каммуністічєскоє далєко
    нє как єсенно-пєсєнний провітязь...

• Подобається Подобається x 3
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

Ваш сарказм недоречний і викликаний або неінформованістю про що йшла мова до цього, або банальною неповагою до співрозмовника!

6. no_coment

no_coment Well-Known Member

Якби ж все "впиралося" у знання української та її застосуванні? Чи її знання надає кожному можливість знущатися над іншими на рівні "державницької політики"?

Ви гляньте, скільки "щирих українців", навколо, гноблять власну державу, своїх "україських" співвітчизників розмовляючи з ними українською?

Я живу у Львові з 1985 року (з виїздом на Камчатку на 3 роки). Але останнім часом нахабство рогулів (що опинилися при владі) мене просто шокує!

Я - людина не бідна, і можу "вирішувати" проблеми користуючись грошовими знаками, бо саме вони позитивно впливають на любого (рогуля-рвача-запроданця). А як бути "пересічному" львів'янину? Як йому відстоювати власні права, коли його роблять дурнем на кожному кроці (при цьому звертаючись до нього "щирою" українською)?

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

давайте не будем пересмикувати теми і порівнювати "любов до мами" з "любов'ю до копченої шиночки"!

8. no_coment

???? Пане Zenyk, Ви, як завжди, у "свому репертуарі"!
    Життя КОЖНОЇ(!) людини зкладається з щоденності, у якій вона постійно зтикається з проявами соціуму! Доки не буде вихована повага людей до себе, тоти ті люди не почнуть поважати інших! А коли люди почнуть поважати інших - мовне питання втратить штучну "гостроту"!
    А я (напевно, на відміну від Вас), люблю і маму і копчену шиночку! А ще, мені не байдужа доля України як багатонаціональної цивілізованої держави, що має зайняти гідне місце у світовій спільноті. А повага до себе отримується не за мову, а за власні дії!

9. zenyk

zenyk Well-Known Member

та мовного питання для мене не існує. Можливо саме тому, що я намагаюсь спілкуватись висококультурними людьми, які розуміють ціну поваги і вміють її виявляти.

мовне питання піднімають або політики, або шовіністи

Додано через 2 хвилини
    а з чого Ви зробили висновок, що я не люблю свою маму? чи що я не люблю копченої кобаси?
    я люблю і маму
    і люблю кобасу!
    однак ця любов - має дуже різні вияви, і ставити їх в один ряд, чи порівнювати любов - неможливо!

Додано через 5 хвилин
    і в цьому не маю жодних заперечень і ніколи не мав!
    саме тому невдоволення в українців не викликають жодні інші нації, крім москалів, оскільки представник будь-якої нації, перебуваючи на Україні, розуміє необхідність знати та поважати звичаї та мову України, незаявляє свої права на власність України, не веде себе так викликаючи і нахабно як москаль!

і впевнено Вам можу сказати: що ставлення українців до руских є толерантним доти, коли руский не починає згадувати про якесь міфологічне братання, доки він не починає говорити про ущемлення рускої мови на Україні, доки не починає виставляти територіальних претензій чи виявляти свого зверхнього ставлення!

....але для чого це я розповідаю: якщо Ви насправді бажаєте спілкуватись і бачите перед собою рівного співрозмовника - Ви мене розумієте, і не тільки, але й самі бачите ("в щоденності") що так воно і є....а якщо бажаєте лише знайти різницю і протистояння між нашими поглядами.....то нема на то ради.....

10. no_coment

Тобто, виходячі з Ваших тлумачень, Львівські ради (обласна, міська, районні міста та області) та державні установи Львівщини (наприклад)- вщент наповнені москалями (тому, що нахабство власників кабінетів, та заявлені ними права на все, що належить громаді, гідні дій самого жостокого окупанта)?

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

....я зрозумів.....порозуміння Ви на форумі не шукаєте, тільки - протистояння.....

...не маю бажання доносити свою думку до людини, яка не бажає мене розуміти......

12. no_coment

No comment :) (за звичай у таких випадках я просто вставляю свій нік - no_coment так і умови форуму не порушуються і точка зору "прозоро" натякається)!

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

http://news.bbc.co.uk/hi/russian/in_depth/newsid_6901000/6901302.stmРусский - один из двух государственных языков в Белоруссии. Статус государственного русскому языку вернул президент Лукашенко после референдума 1995 года. В стране - единицы белорусскоязычных школ, еще меньше детских садов, где с воспитанниками общаются на языке титульной нации, нет ни одного высшего учебного заведения, где преподавание велось бы по-белорусски. Образование, просвещение, пропаганда, делопроизводство - все в Белоруссии ведется на русском языке.
    Любопытно при этом, что, по данным переписи 1999 года, родным назвали белорусский язык 73,7% опрошенных. "В их числе - 40 тысяч русских",

Главная газета страны "Советская Белоруссия" (орган Администрации президента) выходит по-русски, белорусскоязычная пресса уступает русскоязычной и по ассортименту, и по тиражам. Практически по-русски работает Национальная телерадиокомпания.
    Программы как минимум трех российских каналов устойчиво принимаются в большинстве регионов Белоруссии - с той лишь поправкой, что, в соответствии с заключенными между телевещателями договорами, российский продукт маркируется приставкой "Беларусь". На практике это оборачивается определенной цензурой: НТВ-Беларусь, например, не покажет программу с критикой в адрес страны или белорусского президента, а какой-либо обсуждаемый в мире фильм заменят классикой "Беларусьфильма", с партизанами, болотами и целомудренным текстом.
    Ось до чого дійшло!:no: Все ж таки добре що Януковича президентом не обрали.

Чує кішка, чиє м'ясо з'їла.:D

14. шахрай

шахрай Well-Known Member

Мені здається були б тоді веселі денькі,а спілкувався я на львському форумі із-за кордону(як колись було між ФРН і ГДР),а все до того іде...

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Сплюньте!

16. Полковник

Полковник миється в бані

Вы, чувствуется, имеете мордовские корни.
    Это у них:
    - собака - киска;
    - кошка - псака!

Вы уж как-то определитесь.

То-ли язык у нас собачий или кошачий, то-ли мясо жрёт кошка или собака! :moskali:

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Глас вопиющего в пустыне...Ніякої відповіді! Патріоти, млін!

18. шахрай

шахрай Well-Known Member

Тьфу через ліве плече!

19. Полковник

Полковник миється в бані

Господи, кто бы удивлялся! :cowboy:

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Взагалі-то я тепер дуже далекий від політики,не є прихильником будь-яких радикальних дій,чи закликів,у першу чергу тому,що люди,які називають себе провідниками нації,давно втратили моральне право на це.
    Але щось перевертається в душі,коли читаю щось принизливе про мою мову,про моїх предків,особливо,коли це стосується воїнів УПА.
    Про це вже говорено-переговорено,але ще раз спитаюсь у тих,хто зневажливо ставиться до них:Ідеологія - ідеологією,але що робить нормальна людина,коли до неї у хату ввалюється бандит,насильник,убивця.Хапається за зброю і йде захищати свою сімю,дітей,родину.Вони не йшли завойовувати чужу землю,вони воювали проти нелюдів,що вдерлися до їхньої хати.
    Я знаю,про що говорю,у мене вся родина перейшла через табори,мій дід був провідником ОУН,і загинув у 24 роки.З дитинства памятаю розповіді старших про ті часи.23-го червня,німці,Увійшовши у Тернопіль,відкрили тюрми.Як моя цьоця пішла шукати чоловіка,якого заарештували 1939 року(він був учителем).Там 3 доби перед тим гуділи мотори,і розстрілювали вязнів,а потім бульдозерами перемелювали тіла,щоб близькі не могли нікого впізнати.Як іншу вчительку(її запідозрили у звязку з ОУН) утримували таборі для пересильних.Їх,молодих дівчат,після знущань,гвалтувань,закопали в землю по шию,і зробили там відхзоже місце.Кривавий список можна прдовжувати до безконечності.Це робили ті,потомки яких тепер тут критикують все і вся.Яке ви маєте право!

а де твій аватар? :)