Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

.....кльово....то Ви намагаєтесь сказати, що Східно-український варіант української мови один-в-один повторює рускій язик??????....

а свій варіат "незалежності України по східно-українські" - є об'єднання з росією???
    Ну то вибачайте - то не варіант незалежності і консенсусу по цьому питанню дійсно бути не може!

Додано через 11 хвилин
    чо ж Ви, Степанич, як завжди до кінця не доцитували?

ось наступний абзац визначення регіональних мов:

"....він не включає діалекти офіційної мови (мов) держави або мови мігрантів;..."

тому слід сказати, що в великих містах Східної України мовою, якою розмовляють люди в більшості на вулицях - є суржик, який є діалектом української мови, спотвореної рускою. Крім того, якщо взяти за означенням саме мови компактного проживання національних меншин, то навіть у великих містах етнічні росіяни складають меншу частину всього населення.
    А від так і питання про регіональну мову - руску - не має правових підстав стояти!

• Подобається Подобається x 1
  2. шахрай

шахрай Well-Known Member

Повністю підтримаю

Додано через 2 хвилини
    Це ж визначення зовсім не стосується росіян і російської мови

Додано через 8 хвилин
    Пахне шовінізмом.Та хай живуть москалі на Україні,серед росіян є люди,патріотично налаштовані до України.
    Це велика неправда,якщо ви називаєте східняками людей,які живуть на лівому березі Дніпра

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Оффтоп? Чи є зв"язок з темою?

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

"...нє вєрю!...." (С)

5. Степаныч

Я намаюсь сказати, що уже давно літературною мовою вважається киево-полтавський її варіант. Так склалося. Це не погано і не добре, але так є. І "руська" тут абсолютно ні до чого.

Звідки такі висновки? Сам придумав, сам проти придуманого самим же, а винний Степанич!:sad:

Як завжди? Ви мене з кимось плутаєте. Та цитата не з Хартії, а із статті, на яку посилання.

Російська мова - діалект української?:eek: Круто! Вашими ж словами, Ви граєте вар"ята. Мова не йде про визнання державною суржика. Чи вологодського, наприклад, діалекту російської мови.

6. Степаныч

Чому? Є аргументи?

Додано через 3 хвилини
    А де?:)

7. Городецький

Городецький Well-Known Member

Ну то ж є гілочка спеціальна, отам.

Нє, якщо Ви вважаєте що що мовне питання є наріжним каменем відмінності між Сходом і Заходом, то звичайно. Нехай з цього у модераторів голова болить. :)

Власне я не вважаю це (мовне питання) чимось особливим і актуальним.

8. шахрай

шахрай Well-Known Member

Головний аргумент-конституція,там же написано,що державна мова-українська.Буде 300 голосів в Верховнії Раді для зміни цієї статті-подискутуєм.А про регіональні мови, якщо я не помиляюсь в жодному нормативно-правовому акті не сказано,навіть такого закону нема.
    А рішення місцевих рад на Півдні та Сході України це пшик

Додано через 3 хвилини
    Повірте,я навіть знаю таких людей,які не знають державної мови,але вони вважють Україну своєю Батьківщиною,не дуже лояльно ставляться до РФ.

9. Степаныч

До речі, цікаве питання. Тобто є мовне питання актуальним чи ні. Як на мене, проблема не в питанні МОВИ. Проблема в питанні ПОВАГИ. І цим користуються політики. При чому з обох боків.
    Конституція не Біблія. Аргументом бути не може. До того ж почитайте Рішення КС, у т.ч. "окрему думку": http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v010p710-99
    Зверніть зокрема увагу на слідуюче в окремій думці:
    "Бельгія після тривалої мовної конфронтації закріпила у статті 23 Конституції правило:"Використання мов, прийнятих у Бельгії, не є обов'язковим; вономоже бути регламентовано лише законом і лише стосовно актівдержавної влади та для судочинства". Всім відомо, що авторитетцієї країни, її суверенітет і незалежність залишаютьсянедоторканими".

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

але та ж більшість в великих містах Східної України - говорить саме суржиком, а не російською. Крім цього етнічних росіян серед мешканців цих міст - мізерна меншість, більшість інших національностей. А про малі міста і села я взагалі б сказав, що там етнічних росіян немає, а переважна більшість українці.
    То ж визнавати російську (!) регіональною, а тим більше державною, на території де не тільки нею не користуються, а й немає більшості (компактно розселеної) етнічних росіян - немає підстав

росіяни проживають в великих містах Східної України не компактно - а в перемішку з іншими національностями і не складають більшість населення на певній території!!!

11. Степаныч

А якою мовою розмовляють на ЗУ? От де діалекти! І це добре. Десь читав, що діалекти збагачують мову. Але вони не можуть визнаватися літературною, тим паче державною мовою.

По-перше, мова йде не про росіян, а про російськомовних. По-друге, звідки така статистика?

12. vasili

vasili Well-Known Member

Це якими ще діалектами, не думаю, що діалектами рахується мова Франка та Федьковича, Стефаника, Кобилянської...

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

так от і я ж про то: ніхто російською не говорить, а тому і нема чого говорити про російську державні чи навіть регіональну!

а ми дуже часто вже почали з вами до спільної думки доходити!!! Це дуже об'єднавчий показник!!!

Додано через 2 хвилини
    прошу надати іншу статистику

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пане шахрай. Кажуть що обговорення проблеми - це вже по суті частина її вирішення. Тобто, коли Ви визначили проблему, люди починають її вирішувати, а навіщо це робити? Може це взагалі не є проблемою? Може це навмисно вкидують, наприклад росіяни такі як відомі пересони нонграта Затулін, та інші? Вони на "службі отєчєству" це роблять за немалі гроші, а Вам воно навіщо?
    На Майдані у 2004 ці Ваші "розбіжності" не відчувалися.

15. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Правильно Данило!Провести референдум и поставить все крапочки над "і",
    что народ скажет,то тому и быть!:cowboy:
    Аль..Вы против референдума?:sad:
    (за одним и про НАТО...референдумсик...:radist: )

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

я - за!
    тільки от не розумію чому ПР з того якусь комедію робить: то оголошує намір провести референдум, то тут же на наступний день спростовує своє рішення.....але з іншого боку: чого дивуватись - в тій партії самі аферисти, які тільки і вміють, що "проФФесійно" маніпулювати думками людей.....

Чорновил подгадил Партии регионов шоу с референдумом по русскому языку

Партия Регионов может снять вопрос о статусе русского языка из предлагаемых на референдум.

Об этом сегодня в эфире радио «Свобода» заявил народный депутат V созыва от Партии регионов Тарас Чорновил.

По его мнению, на референдум в первую очередь следует выносить вопрос формы власти в Украине и ее статуса как внеблокового или блокового государства. «Этот вопрос вообще еще нужно хорошо продумать, стоит ли его ставить, потому что вопросы языка очень часто возмущают людей, как вопрос религии, вопрос мировоззрения. И нам где-то нужно немного от этого отойти. Пока это мой личный комментарий», – сказал Т. Чорновил.

http://www.obkom.net.ua/news/2007-09-06/1220.shtml

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

То ж Юля пропонувала, хотіла референдум провести, правда на іншу тему. А може й не референдуму, хотіла...:) А до того СДПУо хотіли про вступ до "європейського оборонного союзу" референдум - аферу провести, з єдиною метою, поки народу толком не відомо нічого, зректися від нього, на законних буцімто засадах.

18. шахрай

шахрай Well-Known Member

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Я думаю,насправдi нема таких великих розбiжностей мiж людьми, якi живуть по обидва береги Днiпра.Якби так було,Украiни як держави би не
    iснувало.Колись народ Украiни перетворится в нацiю i навiть Донбас буде
    розмовляти украiнською(я ж розмовляю):borat:

19. Pragmatik

Pragmatik Well-Known Member

- И заживем счастливо хоть и голодно, веселые, хоть и нищие - ведь вместо делом заниматься (рентабельной экономикой, социальной политикой) -спорили и митинговали, а под этот шумок нас всех обчистили-обобрали да и свалили за бугор те, кто это все замутил.

20. шахрай

шахрай Well-Known Member

Ну да,якщо будем гав ловити так і буде.
    Україна з тріском,галасом,метушінням,але все ж таки повертається в бік громадянського суспільства.Але повний оберт буде ще не скоро

а де твій аватар? :)