Не будь байдужим!!!

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Доброчин, 9 січ 2007.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Відповідь: Не будь байдужим!!!

Давайте о Канаде и об их Законе об официальных языках:
    Закон предусматривает следующие меры обеспечения равенства английского и французского языков в органах законодательной и исполнительной власти: устный (синхронный) и письменный перевод всех дебатов в парламенте; двуязычная публикация всех законодательных актов, документов парламента (в т.ч. по процедурным вопросам), международных соглашений, соглашений между федеральным центром и провинциями; полное переводческое обеспечение правосудия на федеральном уровне; гарантии общения и предоставления услуг населению на обоих языках со стороны федеральный министерств и ведомств; обеспечение использования английского и французского языков в федеральных учреждениях; равные возможности трудоустройства и карьерного роста в правительственных учреждениях англо- и франко-канадцев.
    Среди задач правительства – обеспечение «жизнеспособности» англо- и франкоязычных «общин», оказавшихся в положении «лингвистических меньшинств» в различных регионах Канады.

Скажите - что здесь есть недопустимым для нас?

2. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Давайте просто розберемо (бо я сітуацію в Канаді не дуже знаю, далеко вона, Канада :)). Може то, що написано вище, значити, що хтось може і не володіти англійською, але працюівати в державних установах Канади?

3. zenyk

zenyk Well-Known Member

так і рускомовний має право звернутись. А якщо бажає - з перекладачем!

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

а самі (з метою висловити повагу) переходите на українську?

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ще в 1989 (!) році в Естонії поставили питання руба перед залізничними касирами (!), які не володіють у необхідному мінімумомі естонською мовою.
    Я вже не говорю про лікарів та держчиновників.
    Хто довірить таємницю уповноваженій особі через перекладача ?

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

а Вам ніхто чоботьми по грудях не топчеться! Не хочете вчити українську - ніхто не змусить і навіть не має наміру цього робити! В тексті дописувача говориться про те, що якщо бажаєте мати стосунок з державою (держаним органом) - ніяк інакше як на державній мові цього зробити не зможете (хіба з перекладачем). Для цього Вас і закликають вивчити українську, щоб і Ви змогли долучитись до життя держави.
    А як не хочете того - то і не мусите! тільки не треба при цьому говорити про дискримінацію за мовною ознакою - це безглуздо!

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

Людино! в нашій країні є десятки різних національних общин, в тому числі тих які живуть компактно. Однак Україну - зробили українці, а інші нації лише в якісь незначній мірі долучились в процесі розвитку історії до життя України!

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Держчиновників згоден. Та ніхто ж і конкурсу на держслужбу не пройде, якщо мовою не володіє в достатньому обсязі. А от щодо лікарів... Підручників українською практично немає, лікар вчиться російською. А потім його примушують писати українською. Як на мене, дурість.

9. Степаныч

Да-а-а?:confused: :cool:

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

=-о ...жарти жартуєте???!!! ааааааааа Ви ж просто з тотально-русифікованого міста.....то приїжджайте до Львова - поступайте в Медуніверситет - і будете досконало знати медицину українською!

та й як Ви змогли б поступити без знання української, якщо на кожну спеціальність - вступним екзаменом є українська мова (диктант)!

http://www.meduniv.lviv.ua/index.php?id=rules&L=http://prg.sytes.net/list.txt?#161

11. Степаныч

:D Дякую щиро! Я б з радістю... Вік не дозволяє.:sad:

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

було б бажання! :)

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Точно! Враг нє пройдьоть! Але коли то буде...?
    ТАК! Най би Латинкою шпрехали!:rolleyes:

14. Степаныч

:) Та ні. До 35 років вступати можна, якщо не помиляюсь.:sad:

15. Дальневосточник

Я не обсуждаю национальную исключительность - я ее осуждаю.
    Как, надеюсь, и модератор.

16. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Дуракам закон не писан.
    Це я про Азарова, певно кєнтів має які в приймальній комісії сиділи, от і пройшов конкурс )))

17. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Не знаю, як там примушувати писати українською. Але як я не розумію російську, то що буде робити лікар?....

18. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

І що має модер зробити з тим, що в Україні жиють 75% українців?

19. Степаныч

Лікувати... Одна справа - розуміти, інша - писати, ще інша - розмовляти...

20. Дальневосточник

Это уже явный off-top...
    Предлагаю объявить, что родившиеся с понедельника по пятницу - включительно (т.е. в рабочие дни) внесли наиболее исключительный вклад в процветание, по сравнению с родившимися в субботу и в воскресенье (т.е в выходные).Пропорции те-же.
    И закроем тему.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)