Та ніяка НАЦІЯ не може будь-де щось ДИКТУВАТИ іншій нації! Є СУСПІЛЬСТВО, яке складається з громадян РІЗНИХ національностей. От більшість цього суспільства і повинна "диктувати свої правила". Апологети виключності, привілегованості нації (будь-якої) підтверджують правило: "Раб не хоче стати вільним, він хоче стати рабовласником",
Тобто дачники можуть сказати селянам: нас тут (тепер) більше, продавайте свої трактОри, ми будемо раллі на полі влаштовувати?
Согласно какой именно конвенции ООН??? В каком таком законодательном акте определены критерии моноэтничности какого-либо государства? Любопытно весьма.
Давайте посмотрим с другой стороны - селян стало больше - "вырубывайте свои сады, сносите домики - мы тут будем бурячки сажать"....Считаете, что это правильнее? Чудесно. Но из этого совершенно не следует, что это МОНОязыковая страна. С точки зрения некоторой части нашего общества - это неверно. Но почему эта точка зрения должна стать главенствующей? Она имеет какие-либо основания - в части поддержки этого большинством общества? У нас проведен на эту тему референдум - или мы будем тыкать в Основной Закон - принятый ночью - под нажимиом отого, шо "Украина без него"... Ну тогда напомним этой "мiсцевой", шо именно эти садоводы и пустили ее в 39 году сюда.... Правда - об этом можно в другой веточке - о молотове-риббентропе...
О! А я шо казав..? Конвенції, Хартії, Конституція... і панєслась... Ні! вважаю правильним, щоб дачники поливали свої квіточки/петрушечки на виділених (у тимчасову оренду) для садівництва місцинах і не пхалася у вирішення питань місцевих громад, які садоводів пустили. У-у-у... Це не "в гілочку". Це в школу! Вчити історію. ТАК, пустілію у 18-му у Східну Україну, у 39-му - у Західну, у 44-му у Європу вдерлися. Кровопускатєлі... Рубайте, куме, березу!... (с)
Так не для жонглювання, а по суті і невдалий. Наводжу ще раз: Я під ЦЕ визначення підігнати Ваш приклад?
Имхо "панєслась", уважаемый levandivka, это когда одни ради красного словца публикуют в Сети пафосную ахинею про мифическую конвенцию ООН ( http://uzghorod-unp.e-hosting.com.ua/blog/95/7182 ), а другие, ничтоже сумняшеся, вдохновенно распространяют эту ахинею по Сети далее. Copy- Paste - Copy - Paste... і панєслась...
От я і пропоную облишити Конвенції, Конституції юристам, і не лізти у ті дебрі, колупаючись в носі. Можна, звичайно, і про більш віддалені від нас, форумлян поговорити (про плями на Сонці, наприклад), але... Небайдужість повинна бути не в язиці, а у конкретній справі.
Гммм... Куди конкретніше? Мова йде про те, що молодь вчать: в країні є нація-господар, а є нації "на подхвате". Далеко до німецького націонал-соціалізму з настольною книгою "Майн Кампф"? Ну, наприклад, від такого твердження: "...треба раз і назавжди кожному громадянинові України усвідомити, що ми є Українською національною державою, а українці є державною нацією. Інакше не мусить і не може бути – така логіка розвитку світової цивілізації. Тоді не виникатиме жодних сумнівів, яку державу ми мусимо збудувати, яку державну ідеологію мусимо мати, які духовні цінності мусимо відстоювати, яку відсіч повинні давати українофобству. А будемо мати свою справді національну державу – будемо мати все: доброжиток, високу культуру, умови для духовної самореалізації для всіх громадян України, незалежно від їхньої національності." ЗІ: Пам"ятаєте анекдот радянських часів: - "Ми стали жити ще краще" - голос із залу: "А ми?" ЗІ.ЗІ: Цікаво, а можна бути РУСОФІЛОМ і в той же час не бути УКРАЇНОФОБОМ? Або по іншому: можна бути одночасно РУСОФІЛОМ і УКРАЇНОФІЛОМ?
Але ТАК воно і є! Є українська нація, до якої долучаються (за власним вихованням) громадяни України РІЗНИХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ, і є нація "на подхвате" Кремля і місцевих комуняк.. остання теж різних національностей, але називають їх москалюгами.
Прошу прощения, за то, что "восстал из мертвых", но очень интересно узнать, откуда эта замечательная цитата? Лично мне это напоминает известный фильм "Республика ШКИД": "Старшему отделению - горбушки, младшему - тоже по справедливости" Говоря серьезно, спорить о том, кому "принадлежит" Украина, не только бесплезно, но и опасно. Опасно, прежде всего, для самой Украины, как единого государства. Ничего хорошего из таких разговоров никогда не выходило, а проблемы могут быть, и немалые. Именно поэтому "логіка розвитку світової цивілізації" заключается как раз в обратном: после столетий кровавых разборок, национализм в Европе - бранное слово. Если, скажем в Англии, кто-нибудь заявит, что англичане - "є державною нацією" (в отличие от шотландцев и валлийцев), то попадет, скорее всего, в сумашедший дом, если не в тюрьму. Поэтому, если украинцы хотят чтобы в Европе от них не шарахались, лучше поскорее забыть даже само слово "нация". В Европе - это неприличное слово.
ТАК в Європі і москалюг ТАКих нема. ЗІ: а Ви вирішили ще трохи поговорити про небезпеку Ваших же розмов? Доречі, про Європу і бранні слова. Німці після засудження гітлеризму стали найтолерантнішими. От коли москалі сидітимуть тихо-тихо, і перепрошуватимуть за вчинене їхніми дідами - націоналізм в Україні згасне.
У Шотландії націоналісти прийшли до влади і прагнуть взагалі незалежності від Англії. А про валійці, про майже зниклі нації не говоримо , вони розстворилися у англійцах. Про Північну Ірландії, можете скільки влізе говорити північним ірландцям, що вони теж державна нація. Загадаймо "IRA".
А это как понимать - разговор "взагалi" (что - странно, кто этот форум кроме его участников-то читает?) - или это призыв именно к русскоговорящим участника сего форума?
Взагалі, ЛФ читає купа гостей. З "живих" форумлян я не пригадую адресату для гіпотетичного заклику. Розуміти пропоную як пояснення, чому Націоналізм (здоровий націоналізм) - вимушена міра на даному етапі. Доречі. Рускоговорящість - не є показником москалізму.
ну от як можна щоб таке взагалі було - питати переклади своєї мови... Я теж така, не думайте.. Теж багатьох слів не знаю, як буде саме літературною... Тому це питання мене й турбує - ну що то за народ такий (ми), що не знаємо своєї мови? як трапиться якесь закручене слово - і думаєш про себе - "чи я дурень, чи то мова така, чи люди, чи країна" - і образливо стає самій собі.